Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, KLIMA » Mjerenja mjesečnih anomalija: Globalnog zatopljenja nema već 18 godina? “Ako ima para, ima i globalnog zagrijavanja”

Mjerenja mjesečnih anomalija: Globalnog zatopljenja nema već 18 godina? “Ako ima para, ima i globalnog zagrijavanja”

globalno-zagrijavanje-mjerenjeMjesečna anomalija globalne temperature utvrđena satelitima kompanije RSS za rujan 2014. otkriva da je tzv. Velika pauza sada dva mjeseca duža negoli je to bila prošli mjesec

Globalno, rujan je bio nešto topliji od kolovoza, koji je i sam bio ispod 18-godišnjeg pravca kretanja. Drugim riječima, uzmemo li trend najmanjih kvadrata linearne regresije u vezi globalnih mjesečnih anomalija srednjih površinskih temperatura, ispada da u zadnjih 18 godina i jedan mjesec nije bilo nikakvog globalnog zatopljenja.

„Velika pauza” najduži je kontinuirani period bez zatopljenja u podacima o instrumentalnom bilježenju globalne temperature od 1979. godine, vremena prvog praćenja temperatura putem satelita.

To razdoblje traje nešto duže od polovice vremena tijekom kojeg se temperature prate putem satelita. No, Pauza se podudara s neprestanim naglim povećanjem koncentracije CO2 u atmosferi.

Slika 1. RSS mjerenje mjesečne globalne prosječne temperature anomalije niže troposfere (tamno plava) i trend (gusta svijetlo plava linija), rujan 1996 do rujna 2014. godine, pokazuju nikakav trend globalnog zagrijavanja u 18 godina 1 mjesec.

Razdoblje od 18 godina 1 mjesec, ili 217 mjeseci, je najdalje što se može ići u bilježenjima satelitskih temperatura RSS i to dalje pokazuje nikakav trend.

RSS nam sada govoti o velikom interesu dužine “Velike pauze”. Dr. Carl Mears, viši znanstveni znanstvenik RSS, je imao dugu i intrigantnu raspravu o “Velikoj pauzi”..

Dr. Mears ‘Rezultati su prikazani na slici. 2:

Slika 2. Izlaz 33 IPCC modeli (tirkizna boja) u usporedbi s izmjerenom RSS globalne promjene temperature (crna), 1979-2014. Prolazno hlađenje uzrokovane vulkanskim erupcijama Chichón (1983) i Pinatubo (1991.) su pokazane na grafikonu, kao što je prikazan šiljak zatopljenja uzrokovan velikim El Niño 1998.

Dr. Mears piše:

“Oni koji guraju globalno zagrijavanje bi željeli pretpostaviti da je uzrok model/promatranja neka vrsta problema u raskoraku sa temeljnim modelom fizike. To dovodi ih do zaključka, vrlo vjerojatno pogrešnog, da dugoročna osjetljivost klime je mnogo manja nego što trenutno misli.”

Dr. Mears ‘žaljenje korištenje riječi “konspiratori”, sa svojim promišljenim prizvukom, otkriva dr Mears da ih još možemo nazvati “širitelji laži” – onaj tko je sklon gurnuti dokaze u profitabilnom smjeru i napraviti veliku uzbunu više nego je znanstveno opravdano.

“Nedavno, broj članaka u mainstream tisku su istaknuli da se čini da je došlo do malo ili bez promjena globalnih prosječnih temperatura tijekom posljednja dva desetljeća. Zbog toga, mi dobivamo puno pitanja, ovakvog tipa: ‘Vidio sam ovu zavjeru na web stranicama onih koji ne vjeruju u globalno zagrijavanje. Jesu li to uistinu vaši podaci?”

Sve je više znanstvenih dokaza da globalno zagrijavanje ne postoji i samo da postiji stalan trend, i ne pretjerani rast temperature, no to što korporativni mediji žele stvoriti paniku bez znanstvenih dokaza, to je već druga priča.
 
Znanstvenik “uvalio” CNN-u koji gura globalno zagrijavanje. “Ako ima para, ima i globalnog zagrijavanja”
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(wattsupwiththat.com,nexsus,youtube/uredio:nsp)

Filed under: Featured, KLIMA · Tags: , , , , , ,