Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » NOVAC » Čovjek koji posjeduje 71 milijardu dolara poručio sirotinji: Nisu vam bogataši krivi što ste siromasi!

Čovjek koji posjeduje 71 milijardu dolara poručio sirotinji: Nisu vam bogataši krivi što ste siromasi!

warren-buffett-siromasi-bogatstvoOpćepoznato je da filantropska elita i superbogataši kada uđu u duboku starost, počnu razotkrivati svoje mračne misli i planove, i to bez ustručavanja izjavljivati u medijima. Ovo je još jedan primjer!

Treći najbogatiji čovjek na svijetu prema Forbesovoj listi, američki investitor Warren Buffett, u komentaru koji je objavio ugledni Wall Street Journal napisao je da bi za veliku nejednakost u primanjima u Americi trebalo prestati svaljivati krivnju na bogataše.

“Siromasi sasvim sigurno nisu siromašni zato što su bogataši bogati”, napisao je Buffett, koji je težak 71,3 milijarde američkih dolara.

“Većina bogataša dala je američkoj ekonomiji briljantne inovacije ili izuzetno rukovođenje”, piše Buffett pozivajući se na primjere Henry Forda, Steveu Jobsa.

Povećanje minimalaca neće smanjiti razlike u prihodima, navodi Buffett i dodaje da je rješenje u jačanju državnog programa poznatog po kratici EITC (Earned Income Tax Credit). Taj program predviđa smanjenje poreza na ostvareni dohodak za radnike s nižim primanjima.

Buffett također tvrdi da je povećanje razlika u plaćama neizbježna posljedica napredne tržišne ekonomije, ali da ona postoji i zato što ne može svatko raditi isti posao.

“Nema nikakve zavjere iza sljedeće tužne činjenice: siromasi sasvim sigurno nisu siromašni zato što su bogataši bogati. I nije istina da bogati nemaju zasluga. Većina njih doprinijela je američkom prosperitetu briljantnim inovacijama ili upravljačkom ekspertizom.”

Svi danas živimo kudikamo bolje zahvaljujući Henry Fordu, Steveu Jobsu, Semu Walton i ljudima kao što su oni”, piše Buffett.
 
(index.hr,youtube/uredio:nsp)

Filed under: NOVAC · Tags: , , , , , , , , , , ,