Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » KLIMA » Novi uznemirujući dokazi o okretanju magnetnih polova Zemlje

Novi uznemirujući dokazi o okretanju magnetnih polova Zemlje

magnetski-poloviDa li je pomicanje magnetnih polova u tijeku? Vulkani, potresi i čudni zvukovi iz mora upućuju na to da dolazi do obrtanja polova koje će, ako se dogodi brzo, uzrokovati kaos diljem svijeta

Okretanje polova, to jest mijenjanje mjesta sjevernog i južnog magnetskog pola, zbog čega dolazi do okretanja magnetske polarnosti Zemlje, već se događalo i ranije.

Znanstvenici koji prate povijest planete su na temelju proučavanja uzoraka jezgre s velikih dubina polarnog leda otkrili da je do okretanja polova došlo bar 74 puta.

Iznenadna promjena može poremetiti ravnotežu Zemlje do te mjere da mogu nastati smrtonosni potresi, tsunamiji i vulkanske erupcije koje će prekriti nebo i blokirati sunčeve zrake, pokrećući novo ledeno doba.

Znanstvenici su tražili dokaze o prethodnom apokaliptičnom uništenju istražujući “kaotične sedimente”, uske slojeve zemlje, kamena i leda u obliku blatnjavih fragmenata s magnetskim nabojem.

Oni za znanstvenike predstavljaju jasne pokazatelje iznenadnih poplava, otapanja leda i taloženja pepela. Kada se ovi pokazatelji pojave unutar dužih razdoblja smrzavanja ili otapanja u povijesti Zemlje, to je znak da je došlo do okretanja polova.

Pomicanje polova uzrokuje velika pomicanja tektonskih ploča, divovskih linija pukotina u kori zemlje koje trenjem stvaraju velike probleme na površini Zemlje.

Sada se na temelju oštrog porasta broja prirodnih katastrofa i drugih incidenata može zaključiti da je u tijeku potencijalno premještanje polova. Opće je priznato da se magnentni sjever, točka na vrhu planeta koju kompasi označavaju kao sjever, ubrzano premješta ka Rusiji sa svog trenutnog položaja iznad Grenlanda, blizu Kanade. On se pomaknuo 400 kilometara u proteklom desetljeću i sve se brže pomiče ka Rusiji.

Naše Sunce mijenja sjeverni i južni pol svakih 11-13 godina. Nakon toga obično dolazi do povećanog broja solarnih oluja, što može utjecati na Zemlju tako što pravi problem s televizijskim prijenosima i strujnom mrežom.

Drugi znakovi koji ukazuju na magnetsko premještanje sjevera i juga jesu vulkani diljem svijeta koji su nedavno proradili i potresi jačine veće od 7 Richtera kojih je sve više u poslijednje vrijeme.

Ciklus je započeo u Indoneziji 2004. godine, a posljednji sličan događaj je bio u Nepalu. Ovaj porast seizmičke aktivnosti se događa svakih 30 godina i može biti dio prirodnog toka, ali i nepobitan dokaz da se magnetski sjever udaljava od svog položaja.

Geološki zavod SAD i NASA su veoma zabrinuti zbog nove magmatske prostorije koju je Sveučilište u Utahu nedavno otkrio ispod Nacionalnog parka Yellowstone pored ogromnog jezera istopljenog kamena i željeza za koje su znali. Ona je čak 11 puta veća od Grand Canyona.

Iznenadna promjena polova bi mogla biti okidač koji bi izbacio magmatsku prostoriju na površinu Los Angelesa. Ako bi se to dogodilo, došlo bi do gotovo trenutnog uništenja Sjeverne Amerike, ali i nastanka novog ledenog doba.

Još jednu neobičnu priču predstavlja otok nadmorske visine 300 metara, koje se samo odjednom preko noći pojavilo u moru Japana. Ovo područje je bio epicentar potresa od 8,9 Richtera koji je pogodio Japan 2011. godine, uzrokujući jedan od najgorih tsunamija svih vremena.

Slično se dogodilo i 2004. godine u Indoneziji, kada je ogroman tsunami izazvao do tada neviđenu katastrofu.

Smatra se da se novi japanski otok pojavilo u istom trenutku kada se 5.000 kilometara dalje u Nepalu odvijao potres.

Ipak, najčudnije ponašanje prirode predstavljaju izvještaji o čudnoj buci iz mora i oceana. Znanstvenici su to objasnili kao efekt kretanja struja kroz oceane.
 
*stisnite “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(webtribune.rs/uredio:nsp)

Filed under: KLIMA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,