Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » KLIMA » Novi uznemiruju─çi dokazi o okretanju magnetnih polova Zemlje

Novi uznemiruju─çi dokazi o okretanju magnetnih polova Zemlje

magnetski-poloviDa li je pomicanje magnetnih polova u tijeku? Vulkani, potresi i ─Źudni zvukovi iz mora upu─çuju na to da dolazi do obrtanja polova koje ─çe, ako se dogodi brzo, uzrokovati kaos diljem svijeta

Okretanje polova, to jest mijenjanje mjesta sjevernog i ju┼żnog magnetskog pola, zbog ─Źega dolazi do okretanja magnetske polarnosti Zemlje, ve─ç se doga─Ĺalo i ranije.

Znanstvenici koji prate povijest planete su na temelju prou─Źavanja uzoraka jezgre s velikih dubina polarnog leda otkrili da je do okretanja polova do┼ílo bar 74 puta.

Iznenadna promjena mo┼że poremetiti ravnote┼żu Zemlje do te mjere da mogu nastati smrtonosni potresi, tsunamiji i vulkanske erupcije koje ─çe prekriti nebo i blokirati sun─Źeve zrake, pokre─çu─çi novo ledeno doba.

Znanstvenici su tra┼żili dokaze o prethodnom apokalipti─Źnom uni┼ítenju istra┼żuju─çi “kaoti─Źne sedimente”, uske slojeve zemlje, kamena i leda u obliku blatnjavih fragmenata s magnetskim nabojem.

Oni za znanstvenike predstavljaju jasne pokazatelje iznenadnih poplava, otapanja leda i talo┼żenja pepela. Kada se ovi pokazatelji pojave unutar du┼żih razdoblja smrzavanja ili otapanja u povijesti Zemlje, to je znak da je do┼ílo do okretanja polova.

Pomicanje polova uzrokuje velika pomicanja tektonskih plo─Źa, divovskih linija pukotina u kori zemlje koje trenjem stvaraju velike probleme na povr┼íini Zemlje.

Sada se na temelju o┼ítrog porasta broja prirodnih katastrofa i drugih incidenata mo┼że zaklju─Źiti da je u tijeku potencijalno premje┼ítanje polova. Op─çe je priznato da se magnentni sjever, to─Źka na vrhu planeta koju kompasi ozna─Źavaju kao sjever, ubrzano premje┼íta ka Rusiji sa svog trenutnog polo┼żaja iznad Grenlanda, blizu Kanade. On se pomaknuo 400 kilometara u proteklom desetlje─çu i sve se br┼że pomi─Źe ka Rusiji.

Na┼íe Sunce mijenja sjeverni i ju┼żni pol svakih 11-13 godina. Nakon toga obi─Źno dolazi do pove─çanog broja solarnih oluja, ┼íto mo┼że utjecati na Zemlju tako ┼íto pravi problem s televizijskim prijenosima i strujnom mre┼żom.


Drugi znakovi koji ukazuju na magnetsko premje┼ítanje sjevera i juga jesu vulkani diljem svijeta koji su nedavno proradili i potresi ja─Źine ve─çe od 7 Richtera kojih je sve vi┼íe u poslijednje vrijeme.

Ciklus je zapo─Źeo u Indoneziji 2004. godine, a posljednji sli─Źan doga─Ĺaj je bio u Nepalu. Ovaj porast seizmi─Źke aktivnosti se doga─Ĺa svakih 30 godina i mo┼że biti dio prirodnog toka, ali i nepobitan dokaz da se magnetski sjever udaljava od svog polo┼żaja.

Geolo┼íki zavod SAD i NASA su veoma zabrinuti zbog nove magmatske prostorije koju je Sveu─Źili┼íte u Utahu nedavno otkrio ispod Nacionalnog parka Yellowstone pored ogromnog jezera istopljenog kamena i ┼żeljeza za koje su znali. Ona je ─Źak 11 puta ve─ça od Grand Canyona.

Iznenadna promjena polova bi mogla biti okida─Ź koji bi izbacio magmatsku prostoriju na povr┼íinu Los Angelesa. Ako bi se to dogodilo, do┼ílo bi do gotovo trenutnog uni┼ítenja Sjeverne Amerike, ali i nastanka novog ledenog doba.

Jo┼í jednu neobi─Źnu pri─Źu predstavlja otok nadmorske visine 300 metara, koje se samo odjednom preko no─çi pojavilo u moru Japana. Ovo podru─Źje je bio epicentar potresa od 8,9 Richtera koji je pogodio Japan 2011. godine, uzrokuju─çi jedan od najgorih tsunamija svih vremena.

Sli─Źno se dogodilo i 2004. godine u Indoneziji, kada je ogroman tsunami izazvao do tada nevi─Ĺenu katastrofu.

Smatra se da se novi japanski otok pojavilo u istom trenutku kada se 5.000 kilometara dalje u Nepalu odvijao potres.

Ipak, naj─Źudnije pona┼íanje prirode predstavljaju izvje┼ítaji o ─Źudnoj buci iz mora i oceana. Znanstvenici su to objasnili kao efekt kretanja struja kroz oceane.
 
*stisnite “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kota─Źi─ç” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(webtribune.rs/uredio:nsp)

Filed under: KLIMA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,