Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA ! » PIRAMIDA PREHRANE: Na 9. razini je hrana koja ubija

PIRAMIDA PREHRANE: Na 9. razini je hrana koja ubija

piramida-zdravljaPiramida prehrane koju je dizajnirao Udo Erasmus savršeno ilustrira kako se povećava toksičnost obrađene hrane od dna, od sirove hrane, do vrha piramide gdje je zastupljena hidrogenizirana, vrlo opasna hrana koja uzrokuje bolesti

Oko 70% svih kalorija u zapadnjačkoj prehrani dolazi iz kombinacije četiri namirnice: pšenica, mlijeko, soja i kukuruz, pretpostavljajući da izuzimamo kalorije iz šećera. Problem je što ove namirnice ni na koji način ne unapređuju naše zdravlje.

Ali kako je ovo moguće ako su žito i pšenica svrstani kao najbolja hrana u piramidi ljudske prehrane?

Po riječima doktora Williama Davisa, kardiologa i stručnjaka za pšenicu, ova hrana je vrlo toksična za naš metabolizam. Zapravo, kako on kaže, soja i pšenica su, pored šećera, najdestruktivniji nutrijenti koji utječu na pretilost i zdravlje diljem svijeta.

Pasterizirano mlijeko je navodno jedno od najviše nutritivno manjkavih napitaka koje se pogrešno obilježava kao “savršena hrana”. Po jednoj studiji koja je obuhvatila 42 države, konzumacija mlijeka i sira je usko povezana s mogućnošću raka testisa kod muškaraca između 20 i 39 godina.

Zašto se mi u stvari toliko razboljevamo od hrane koju jedemo? Zavisi u velikoj mjeri o tome koliko je obrađena hrana koju konzumiramo.

Generalno govoreći, što se prije hrana pokvari, više nutrijenata sadrži. Svježa hrana se pokvari vrlo brzo, dok procesuirana hrana može stajati mjesecima, pa čak i godinama s obzirom da su uklonjeni svi mikroorganizmi, enzimi, kisik i vlaga iz hrane. Što je više hrana obrađena, veće su šanse da ćemo se razboljeti od nje.

Erazmusov izbor piramide prehrane

1. Razina – Sirova hrana
Baza piramide se sastoji od sirove hrane koja podrazumijeva svježu, cijelu hranu koja je uzgojena u vašoj zemljopisnoj okolici. Hrana se treba uzgajati organski, bez herbicida, pesticida ili kemijskih gnojiva, sazrijevati pod suncem i da je sezonska.

Od pamtivijeka je sirova hrana bila vitalna za opstajanje svih živih bića i zato je svrstana u bazu piramide za sve žive organizme.

2. Razina – Zamrznuta hrana
Zamrznuta hrana je druga po redu koja može osigurati vitamine, enzime, minerale i proteine ​​za zdravlje.

Zamrznuta hrana ipak nije dugoročno rješenje, ona se mora čuvati uvijek na niskim temperaturama i iskoristiti u razumnom roku.

3. Razina – Sušena hrana
Sušenje se obično primjenjuje na žito, leguminoze, voće i povrće. U ovom slučaju, minerali, proteini i neki enzimi ostaju netaknuti.

Prednost sušene hrane je što se može dulje čuvati, ali se ipak mogu izgubiti neki nutrijenti.

4. Razina – Kuhana hrana
Metode obrade koje su najmanje štetne po hranu su blanširanje, kuhanje i kuhanje na pari. U svakom od ovih procesa dolazi do gubljenja nutrijenata kao što su enzimi, probiotici i neke aminokiseline.

 Prethodna 4 opisane razine pomažu očuvanju zdravlja!

5. Razina – Prerađena pšenica i šećer
Obrada i procesuiranje žita i šećera je imalo veoma loše učinke na zdravlje zapadnjačke civilizacije.

Prerada uzrokuje gubitak minerala, vitamina, enzima, vlakana, antioksidanta, probiotika, proteina, esencijalnih masnih kiselina i fitonutrijenata. Ovaj vid obrade pretvara hranu u “prazne kalorije” s malo ili bez ikakve nutritivne vrijednosti.

6. Razina – Izbijeljena hrana bez mirisa
Ovaj način obrade se primjenjuje na sjemena, orahe i leguminoze koje se koriste za proizvodnju komercijalnog ulja i kao takva je vrlo gruba, oduzimajući gotovo svu prehrambenu vrijednost tih proizvoda.

Osim ogromnog gubitka nutrijenata, molekule hrane su trajno oštećeni, čineći hranu toksičnom na staničnoj razini i povećavajući rizik od raka, groznice i trajnih degenerativnih promjena.

7. Razina – Pečena hrana
Pečenje hrane u pećnici ili na roštilju uzrokuje kemijske promjene na hrani koje su opasne po zdravlje.

Nedavno je otkriveno da spojevi akrilamidi, koja se formiraju u skrobu tijekom kuhanja na visokoj temperaturi, povećavaju rizik od raka i upale, ali i oštećuju živčani sustav. Oštećeni molekule hrane su toksične za čovjeka.

8. Razina – Pržena hrana
Za prženu hranu se odavno zna da predstavlja prijetnju po zdravlje. Istraživanje je pokazalo da porast kardiovaskularnih oboljenja, raka i drugih degenerativnih poremećaja raste s povećanom konzumacijom pržene i “brze” hrane.

9. Razina – Hidrogenizirana hrana
Hidrogenacija je “kralj toksičnosti”! U ovom procesu, ulja se pregrijavaju i izlažu vodiku u pokušaju da se “zasite” nezasićene veze u molekulama.

Osim zasićenja, ona stvara trans-masne ksiseline koje su povezane s porastom kardiovaskularnih oboljenja, rakom, dijabetesom i poremećenim imunim i reproduktivnim sustavom.

Vrijeme je pokazalo da je piramida prehrane koju nameću vlasti nepravilan vodič ka zdravlju. Što se više informirate o GMO, obrađenoj hrani i toksinima iz prehrambene industrije, prije ćete zaključiti da će VAŠA piramida prehrane, koja poboljšava VAŠE zdravlje, biti drugačija i bolja od bilo koje konvencionalne piramide.
 
*stisnite “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 

 
(vestinet, youtube.com/uredio i preveo:nsp)

Filed under: UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,