Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » Teorije zavjere o padu njemačkog zrakoplova Germanwings: Kako su Amerikanci odmah znali sve podatke

Teorije zavjere o padu njemačkog zrakoplova Germanwings: Kako su Amerikanci odmah znali sve podatke

germanwings_zrakoplovKroz bezbroj novinskih naslova smo shvatili da je najlakše reći da je zrakoplov oboren krivnjom pilota ili kopilota, koji su sada mrtvi i nemaju mogućnost da bilo što kažu u svoju obranu. S druge strane, da bi neki čovjek bio u pilotskoj kabini i zaslužio to mjesto, mora proći bezbroj psihofizičkih testova, koji će potvrditi njegovu spremnost

Vijest da je zrakoplov “Germanwingsa” oborio kopilot Andreas Lubitz, odjeknula je u čitavom svijetu, a u isto vrijeme je poslužilo aviokompaniji Lufthansa da kroz cijelu situaciju prođe bez dodatnih pitanja javnosti.

Na ovaj način su najvjerojatnije željeli “zapušiti” uši svima, koji su nagađali što je ZAISTA razlog pada ovog zrakoplova.

Ono što je, također, sumnjivo, jest činjenica da su bukvalno odmah izašli u javnost s rješenjem uzroka pada, a da su odmah svi drugi faktori koji su mogli utjecati na nesreću otklonjeni.

Međutim, je li zaista sve baš tako bilo?

Ovo je već druga nesreća u godini dana u kojoj su ubijeni mnogi, nedužni ljudi, a informacije o tome što se doista dogodilo nisu dobivene. Odnosno, jesu, ali većina smatra da je to samo način da se znatiželjnim ljudima i obiteljima poginulih “zamažu” oči.

Da, shvatili smo da je najlakše reći da je zrakoplov oboren krivnjom pilota ili kopilota, koji su sada mrtvi i nemaju mogućnost da bilo što kažu u svoju obranu. S druge strane, da bi neki čovjek bio u pilotskoj kabini i zaslužio to mjesto, mora proći bezbroj psihofizičkih testova, koji će potvrditi njegovu spremnost.

Zbog toga mnogi čisto sumnjaju da mu je ravnoteža uma bila toliko narušena da je oduzeo život sebi i ostalim putnicima u avionu.

Kako bismo odgovorili na nedoumice povodom ove nesreće, riješili smo uzeti u ozbir sve teorije zavjere koje su se ovih dana nametnule:

1. KOPILOT JE KRIV ZA NESREĆU, BIO JE U DEPRESIJI

- Imao je depresiju i skrivao je od prijatelja – njemački mediji javili su ranije da je, prema internim dokumentima, Lubitz bolovao od depresije i da je na liječenju proveo ukupno godinu i pol dana. U njegovom stanu pronađene su poderane potvrde o bolovanju, uključujući i bolovanje za dan kada se dogodila nesreća.

Ostavila ga djevojka – Mladi kopilot Andreas Lubitz vjerojatno je prolazio kroz “osobnu krizu” u trenutku stravičnog pada zrakoplova, prenose svjetski mediji.

U medijskim izvješćima navodi se kako se 28-godišnjak borio s emocijama i depresijom nakon propale veze. Vjeruje se kako je upravo to bio razlog zašto je odlučio odvesti 150 putnika i članova posade u smrt!

Također, u izvještajima koje navode razni svjetski mediji stoji i da je kopilot samo tiho disao kada je ostao sam u kokpitu, što je dokaz da je namjerno htio oboriti avion. Međutim, je li to dovoljan dokaz? On je, objektivno govoreći, mogao se onesvijesti i da se zato zrakoplov surva u planine.

2. NESTALA MEMORIJSKA KARTICA IZ CRNE KUTIJE

Francuski istražitelji su iz prve crne kutije zrakoplova Airbus A320 izvukli sve potrebne podatke, ali kada je na red došla druga kutija, memorijske kartice nije bilo. Pronađen je samo kućište, bez sadržaja.

Prije ove službene izjave istražitelja, Francuska je oštro demantirala da je kutija pronađena, dok su američki mediji uvjeravali javnost u suprotno. Ovo je dovelo do toga da se svi pitaju zašto su francuske vlasti poricale, ako nemaju što sakriju? I zašto je istina o crnoj kutiji bila objavljena baš od strane američkih medija?

3. TEHNIČKI PROBLEM SA KOTAČIMA

Glasnogovornik Lufthanse je izjavio da se avion srušio u francuskim Alpama jer je imao tehnički problem s vratima koja zatvaraju prednje kotače. Problem je bio vezan za otvor, odnosno za mehanizam koji se otvara i zatvara u trenutku kad uključuje uređaj za slijetanje.

4. GUBITAK TLAKA U KABINI

“Bild” je u spekulacijama o mogućim razlozima pada aviona, napisao da je gubitak tlaka u kabini mogao biti jedan od uzroka. Pri naglom gubitku tlaka, primjerice zbog neke eksplozije, zrak se “usisava” i putnicima prijeti da se u roku od 10 do 15 minuta smrznu ili uguše. Ukoliko dođe do ovakve situacije, posada mora spusti avion na 10.000 stopa, kako bi putnici mogli disati.

5. TERORISTIČKI NAPAD

Španjolska policija je posvetila svoj rad provjeri video-zapisa o ulasku putnika u zrakoplov kako bi dovela pad u vezu za terorizmom. Međutim, njemačke i američke vlasti su izjavile da za sada nema ovakvih indikacija.

Vjerujemo da svatko od nas u glavi može kreriraju neku svoju priču o padu aviona, a ono što je očito je da je najzanimljivija verzija za široke mase bila ta da je kopilot namjerno srušio avion i oduzeo život mnogobrojnim žrtvama.

Kronologija tragedije Airbusa

Tijekom posljednjih osam minuta leta, kopilot je “dobrovoljno” provodio radnje koje su dovele do uništenja zrakoplova, kazao je Brice Robin, francuski državni odvjetnik.

Robin je rekao kako se disanje kopilota moglo čuti sve do točke udara, sugerirajući da nije izgubio svijest, kako se u medijima jedno vrijeme nagađalo.

‘Prvih 20 minuta leta, pilot je govorio na normalan način, moglo bi se reći veselo i uljudnim tonom,” rekao je Robin i nastavlja: ‘Čuli smo zapovjednika leta kako priprema brifing za slijetanje na Düsseldorfu i odgovor kopilota ni po ničemu nije odavao njegovu namjeru. Tada smo čuli kapetana kako kopilotu ostavlja nadzor nad zrakoplovom dok on odlazi na toalet‘, izvještava francuski tužitelj.
 
Procedura otvaranja vrata pilotske kabine

 
Nesretni kapetan više se nikada nije uspio vratiti u kokpit, očajnički je molio kolegu da ga pusti unutra, međutim, to se nije dogodilo. Kopilot se zaključao u kokpit i time presudio sebi i ostalih 149 ljudi koji su se nalazili na ovom tragičnom letu. Kopilot Germanwinga namjerno je srušio avion nakon što je kapetan zrakoplova napustio kabinu, izjavio je francuski tužitelj za Reuters. Andreas Lubitz, imao je 28 godina, a za Germanwings je radio od rujna 2013. godine.

Međutim, ostaje i pitanje zašto iz Germanwingsa nisu objavili imena pilota?

‘Nema šanse da to napravimo. Moramo zaštiti njihove obitelji i poštivati njihovu privatnost. Zakoni o privatnosti u Njemačkoj su puno stroži nego, primjerice u Maleziji, gdje se samo nekoliko sati nakon nestanka Malaysia Airlinesa znalo brdo podataka o pilotima.

Snimke iz kokpita otkrile su kako je jedno od sjedala pomaknuto unatrag te da su se vrata kokpita otvorila i zatvorila. Zatim se čuje kucanje, rekao je izvor i dodao da se poslije toga ne čuje nikakav razgovor do trenutka nesreće.

Prema informacijama koje donose strani mediji, njemački istražitelji otkrili su koji pilot je kucao na vrata, a koji je upravljao nesretnim Airbusom. Naime, kopilot je bezuspješno pokušavao ući u kokpit, a Germanwingsu se pridružio u rujnu 2013. godine.

Nekoliko sati nakon što su francuski istražitelji objavili kako su preslušali prve snimke iz njemačkog Airbusa A320 koji se u utorak zabio u planinu u francuskim Alpama, New York Times je objavio izjavu neimenovanog istražitelja koji je otkrio da snimka ukazuje na to da je jedan od pilota napustio kokpit prije početka pada zrakoplova.

Osim što je izašao, pilot se nije mogao u kokpit ni vratiti. Tijekom prvog dijela leta razgovor posade bio je rutinski i opušten, vrijeme je bilo povoljno, let je tekao glatko. No, nakon izlaska pilota iz kokpita situacija se mijenja.

‘Čuje se kako pilot izvana kuca na vrata kokpita, ali mu nitko ne odgovara. Kuca zatim jače, ali odgovora nema. Nije ga ni dočekao’ ispričao je istražitelj za ugledni američki dnevnik.

Dodao je kako se čulo i da pokušava provaliti kroz vrata, no nije jasno zašto je izašao iz kokpita.

‘Ono što je sigurno je da je jedan pilot ostao sam u kokpitu i svojeg kolegu nije pustio unutra’, rekao je istražitelj koji je želio ostati anoniman.

Lufthansa održala medijsku konferenciju i sve potvrdila

Iz Lufthanse, kompanije u čijem je vlasništvu Germanwings, prvotno su komentirali da nemaju informacije o službi koje istražuju nesreću koje bi mogle potkrijepiti tvrdnje New York Timesa.
‘Nećemo špekulirati, ali ćemo pratiti istragu’, prenosi CNN.

Međutim, na medijskoj je konferenciji izvršni direktor Lufthanse (op.a. Germanwings je u vlasništvu Lufthanse) Carsten Spohr potvrdio navode francuskih vlasti. Kopilot Andreas Lubitz je namjerno spriječio pilota da uđe u kokpit.

Spohr je kazao da kada su to potvrdili, ostali su bez teksta. Izvršni direktor Lufthanse navodi kako se i dalje pokušava riješiti enigma kako je došlo do pada zrakoplova. ”Nijedan sigurnosni sustav ne bi spriječio ovakav događaj. Zatvorena vrata zrakoplova ne bi se mogla otvoriti nikakvim oružjem”, rekao je Spohr.

Na tiskovnoj konferenciji rečeno je kako vrata mogu otvoriti jedino piloti kojima je potrebna posebna šifra za tu radnju. No, Spohr je nadodao kako se ta naredba može poništiti iz pilotske kabine. ”Ako je pilot s vanjske strane unio šifru, kopilot je iznutra mogao pritisnuti tipku kojom bi to spriječio”, rekao je Spohr.

Članovi obitelji, rodbina i prijatelji poginulih u četvrtak bi trebali obići lokaciju u francuskim Alpama na kojemu se srušio Germanwingsov Airbus, izvještava BBC. Posebnim letovima Lufthansa će obitelji prevesti do Marseillea iz Barcelone i Düselldorfa, a zatim će put do lokacije nastaviti cestom.

Zato slobodno možemo pitati sve vas u što vjerujete i kakvo vam je mišljenje / stav povodom ove nesreće?
 

 
 
(dnevno, webtribune,youtube.com/uredio:nsp)
 
 
[button_icon icon="asterisk" url="http://www.novi-svjetski-poredak.com/?p=20438"] PRETHODNI ČLANAK [/button_icon]
[facebook]

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , , , , , , , , , ,