Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » TAJNI PLAN TUĐMANA I MILOŠEVIĆA O UBIJANJU SFRJ: EVO KAKO JE DOGOVOREN RAT IZMEĐU SRBIJE I HRVATSKE! (VIDEO)

TAJNI PLAN TUĐMANA I MILOŠEVIĆA O UBIJANJU SFRJ: EVO KAKO JE DOGOVOREN RAT IZMEĐU SRBIJE I HRVATSKE! (VIDEO)

TUDJMAN-MILOSEVICPrije 24 godine i definitivno je stavljen pečat na sudbinu Titove Jugoslavije i dogovoren njezin kraj, a taj tajni plan “skovali” su lider Hrvata Franjo Tuđman i prvi čovjek Srba Slobodan Milošević na sastanku u Karađorđevu o kome se i nakon više od dva desetljeća i dalje samo pričaju TEORIJE ZAVJERE, a ovo je jedna od njih!

1991. godine na tajnom sastanku u Karađorđevu, predsjednici Srbije i Hrvatske, Slobodan Milošević i Franjo Tuđman, dogovorili su se o podjeli Bosne i Hercegovine io rušenju reformske jugoslavenske vlade premijera Ante Markovića. Održavanje ovog sastanka i dogovor nikada nisu službeno potvrđeno, ali su kasnije brojni izvori priopćili da za to imaju čvrste dokaze.

Do ovog susreta navodno je došlo na inzistiranje Stjepana Mesića, koji je hrvatskom predsjedniku predložio da se susretnu on i Milošević, kao predsjednici republika i Mesić i Jović, kao članovi Predsjedništva.

Prema riječima Stjepana Mesića ideja je bila da se kroz zajednički razgovor pronađe rješenje srpsko hrvatskog problema.

Tuđman i Milošević su se, ipak odlučili za samostalan susret i sastali se u nekadašnjem Titovom omiljenom lovištu.

Tuđmanu su mnogi tada zamjerili što je pristao da se sretnu u Karađorđevu, koje je u Hrvatskoj doživljavano negativno zbog sjećanja na 1971. godinu kada je u Karađorđevu donesena odluka o smjeni hrvatskog rukovodstvo i gašenja MASPOK-a.

Tuđman je u Karađorđevo došao sa šefom kabineta Hrvojem Šarinićem, koji je bio jedan od rijetkih koji je prisustvovao prvom dijelu njihovog susreta.

U tih prvih desetak minuta razgovora Tuđman je Miloševića optužio da on stoji iza “balvan revolucije” u Srpskoj Krajini i da je to loše za srpsko-hrvatske odnose.

Milošević je to sve negirao i rekao Tuđmanu: “Ja vjerujem da mi možemo sve te problem riješiti! Nakon toga otišli su u dugu šetnju “- priča Šarinić.

tudjman. milosevic

Mi smo Tuđmana svi čekali u Visokoj, gdje je bio Ured predsjednika i on se vratio s Hrvojem Šarinićem – priča Stjepan Mesić i dodaje:

Taj je nosio karte ispod ruke i Tuđman nam je tada rekao: Evo što Milošević nama predlaže – banovinske granice iz 1939. godine plus Cazin, Kladušu i Bihać … Pitao sam Tuđmana: A Alija? Vidim ovdje se dijeli Bosna, a nitko ne pita bosansku stranu.

Tuđman je odgovorio: Kad se Srbi i Hrvati slože u potpunosti – svi drugi su onda manje važni.

Mnogi političari iz bivše Jugoslavije tvrde da je Milošević na tim pregovorima zahtijevao sve teritorije na kojima su Srbi imali većinu. To je uključivalo npr. istočnu i zapadnu BiH. Po toj logici bi Tuđman i njegovo vodstvo osigurali dio BiH za Hrvate.

Taj se dio prvenstveno odnosio na zapadnu Hercegovinu gdje su Hrvati imali apsolutnu većinu. Između takve proširene Hrvatske i proširene Srbije bi trebala biti mala muslimanska drža.
 

 
 
(web-tribune,telegraf.rs,youtube.com/uredio i preveo:nsp)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , , , , , , , , , ,