Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, SVIJET U RATU » Od Drugog svjetskog rata do danas: Duga povijest ukrajinskog nacizma u slu┼żbi Washingtona

Od Drugog svjetskog rata do danas: Duga povijest ukrajinskog nacizma u slu┼żbi Washingtona

amerika-ukrajina-nacizamNakon prevrta u Kijevu, to─Źno prije godinu dana, Rusija se odlu─Źila na aneksiju Krima, a na istoku zemlje je zbog represije koja je kulminirala masakrom u Odesi i sustavnim obespravljivanjem ÔÇ×nepo─çudnihÔÇť Ukrajinaca i etni─Źkih Rusa buknuo oru┼żani ustanak

Nedugo nakon prevrata i kada su u Moskvi vidjeli da nikakva suradnja s prevratni─Źkom vladom u Kijevu ne─çe biti mogu─ça, Rusija se odlu─Źila na pripojenje Krima i tako je biv┼ía ukrajinska Autonomna Republika Krim posve sigurno zauvijek postala ruska federalna jedinica, a govor ruskog predsjednika Vladmira Putina prilikom potpisivanja ujedinjenja bi se mogao sa┼żeti u jednu jedinu re─Źenicu: “Rusija je, u prvom redu Washingtonu, ali i poslu┼ínicima iz Europske unije, rekla ÔÇô Sad je dosta!”.

Nakon toga su zapadni mediji u skaldu s naputkom Washingtona Putina proglasili ÔÇ×novim HitleromÔÇť, europskim liderima su uspore─Ĺivani s britanskim premijerom Chamberlainom, a slabi lahor slobode sti┼że jedino iz Washingtona. Naravno, Ukrajina je postala ┼żrtvom ÔÇ×ruske agresijeÔÇť i zemlja koja nu┼żno treba pomo─ç ÔÇ×cijele me─Ĺunarodne zajedniceÔÇť, iako se na kraju ta ÔÇ×me─Ĺunarodna zajednicaÔÇť svodi na osovinu SAD-EU-Kanada-Japan i jo┼í nekoliko vazalskih dr┼żava poput Australije i sl.

Me─Ĺutim, povijest nije po─Źela prije godinu dana i sustavno se pre┼íu─çuju desetlje─ça licemjerne politike Zapada, koji se poziva na liberalne vrijednosti Francuske revolucije: “Slobodu, jednakost i bratstvo”. Tu su politiku pratile aktivnosti koje sa slobodom, jednako┼í─çu i bratstvom nemaju nikakve veze. Nakon raspada Sovjetskog Saveza, ┼íto je tako─Ĺer posljedica lakovjernosti i pogre┼íne, ako ne i namjerne politike Mihail Gorba─Źova, Rusija je Washingtonu povjerovala kako ─çe na Kosovu biti ispo┼ítovana Rezolucija 1244. Umjesto prekida ratnih operacija i povratka stanovni┼ítva, Kosovo je odcjepljeno od Srbije, a ┼íto je jo┼í gore – umjesto neovisnosti ta biv┼ía jugoslavenska pokrajina egzistira isklju─Źivo kao ameri─Źka vojna baza u jugoisto─Źnoj Europi u kojoj neam nikakve “neovisnosti”, a ┼żivot je postao surov do te mjere da zbog bijede ovih tjedana traje masovni egzodus kosovskih Albanaca prema EU.

Nakon toga su uslijedile agresije NATO saveza na Afganistan i Irak, te prijevara u Vije─çu sigurnosti i uni┼ítenje Libije. Bez obzira na sve, dugi niz godina je Rusija ipak po┼ítovala i odredbe iz sporazuma o nuklearnom razoru┼żanju, da bi se Washington zbog nepostoje─çe iranske prijetnje odlu─Źio postavljati proturaketni ┼ítit u Europi i to na samim granicama Ruske Federacije. Glavni sponzori ukrajinske krize su 21. velja─Źe 2014. jam─Źili sporazum ukrajinske oporbe i predsjednika Viktora Janukovi─Źa, da bi u roku 24 sata taj isti sporazum pogazili i prevratom na vlast postavili prozapadnu oporbu. U Kijevu je tada bio prisutan i izaslanik ruskog predsjednika, ┼íto zna─Źi da je Janukovi─Ź pristao na sporazum misle─çi da je dobiveno jamstvo ujedno i obe─çanje Moskvi da ─çe ipak do─çi do smirivanja situacije, dogovorenih izbora i promjene ustava, kao ┼íto je bilo dogovoreno. Po mnogima je Moskva predugo i ┼íutjela, no onda je o─Źigledno zauzela stav ispod kojega vi┼íe sa Zapadom ne─çe biti nikakvog kompromisa.

Nakon svega navedenog, postavlja se pitanje je li postojao ijedan razlog da ljudi na Krimu i istoku Ukrajine povjeruju Arseniyu Yatsenyuku koji je tada na ruskom jeziku poru─Źio “kako Ukrajina nema namjeru u─çi u NATO savez i da se ne─çe dirati u ste─Źena manjinska prava, niti u ruski jezik”? Njemu se jednostavno nije moglo povjerovati iz prostog razloga ┼íto su od prvog dana prevrata najja─Źe snage u Ukrajini bile i ostale nacionalisti i neonacisti iz Svobode i Desnog sektora, koji su ─Źak zauzeli klju─Źne pozicije u sigurnosnom aparatu fantomske vlade u Kijevu. Zapadni mass-mediji vole tvrditi “kako je rije─Ź o marginalnim skupinama koje ne─çe znatno utjecati na demokratsku budu─çnost Ukrajine”, a Putin je postao “novi Hitler, koji je Ukrajini oteo Krim isto kao Njema─Źka pred Drugi svjetski rat Sudete ─îehoslova─Źkoj”.

Rusija je neprestano upozoravala na rastu─çi fa┼íizam u Ukrajini, od kojeg se stanovni┼ítvu Krima, isto─Źne Ukrajine i ukrajinskim ┼Żidovima jo┼í ledi krv u ┼żilama. Zapad je i dalje tvrdio “kako je to sve la┼ż i da su Ukrajinci ┼żeljni slobode i demokracije”. U Ukrajini danas ne postoji niti jaka vojska, niti sigurnosni aparat, budu─çi da je Ukrajina dvadeset godina samo izvozila oru┼żje, a njene oru┼żane snage koje su raspolagale tenkovima T-64 i tek ponekim oklopnim vozilom novije proizvodnje, helikopterom i zrakoplovom pora┼żene su i poni┼żene u Donbasu. Jedina prava snaga u Ukrajini su Nacionalna garda i samostalne neonacisti─Źke bojne desnog sektora sastavljene od sljedbenika nacisti─Źkog kolaboracionista Stepana Bandere, a tko je bio Bandera i kakva opasnost Europi prijeti od njegovih sljedbenika bolje je i ne razmi┼íljati.

To su povijesne ─Źinjenice koje nitko ne mo┼że osporiti ─Źak ni u Washingtonu. Me─Ĺutim, ukoliko ─çe im to pomo─çi u destabilizaciji Moskve, ameri─Źkoj administraciji o─Źigledno nimalo ne smeta suradnja ─Źak i s nacistima.

Sada ─çe netko pomisliti da ta suradnja traje proteklih godinu, dije ili tri i da se lako mogu pokidati veze izme─Ĺu State Departmenta i ukrajinskih neonacista, ali to nije tako i zbog toga ukrajinski problem treba rje┼íavati Europa u dogovoru s Rusijom, u protivnom ─çe nam se uskoro fa┼íizam potpuno slobodno valjati po ulicama europskih metropola.

Naime, suradnja ameri─Źke administracije, tajnih slu┼żbi i Pentagona s ukrajinskim nacistima ne traje od studenog 2013. i ovdje nije rije─Ź o ad hoc savezu. Ta suradnja traje jo┼í od 1945. i nikada nije ni prestala. Ukrajinski nacisti─Źki vo─Ĺe su bili me─Ĺu tisu─çama nacista koji su pobjegli na zapad 1945., a potom su ih Amerikanci godinama koristili za subverzivne djelatnosti protiv Sovjetskog Saveza. Nakon zavr┼íetka Hladnog rata i raspada sovjetskog imperija ni┼íta se nije promijenilo i CIA je opet izvukla radikalne neonacisti─Źke skupine kao adut u borbi protiv ukrajinske vlade, kao ┼íto je desetlje─çima ─Źinila protiv mnogih drugih naroda i dr┼żava.

Dokumenti koji potvr─Ĺuju dugogodi┼ínje veze Washingtona i ukrajinskih nacista

Arhivi ameri─Źkih obavje┼ítajnih agencija su prepuni detalja i podataka o odnosu Washingtona s ukrajinskim nacionalistima i kolaboracionistima iz Drugog svjetskog rata. Me─Ĺutim, 6. o┼żujka 2014. se oglasila Nezavisna radni─Źka partija iz Chicaga (Independent Workers Party of Chicago) koja navodi: “Nai┼íli smo na dokument izdan od strane Nacionalnog arhiva u studenom 2010. koji je dio deklasificiranih tajnih dokumenata CIA-e. U dokumentu pod nazivom “Hitlerova sjena: Nacisti─Źki ratni zlo─Źinci, SAD obavje┼ítajne slu┼żbe i Hladni rat”, autora Richarda Breitmana i Normana J.W. Gode mo┼że se prona─çi i dio koji govori upravo o vezama CIA-e i ukrajinskih fa┼íista. Tu su i dokumenti u kojima se govori o uspjehu ameri─Źke administracije u spa┼íavanju od uhi─çenja od strane sovjetskih slu┼żbi nakon Drugog svjetskog rata ukrajinskog nacisti─Źkog kolaboracionista Stepana Bandere”. (HitlerÔÇÖs Shadow: Nazi War Criminals, U.S. Intelligence and the Cold War)

Kasnije, kada se Stepan Bandera smjestio u M├╝nchenu , Washington zapo─Źinje hladnoratovske aktivnosti u kojima Ukrajinci dobivaju veliku ulogu. Bandera okuplja ukrajinske nacionaliste koji formiraju protu-sovjetsku ilegalnu organizaciju koja slijedi upute Washingtona, a prema izvje┼í─çima CIA-e iz 1984. “Bandera je ambiciozni politi─Źar i time odska─Źe u odnosu na ostale ukrajinske imigrante”. Gotovo sve aktivnosti, a i dobar dio tro┼íkova fa┼íisti─Źke Organizacije ukrajinskih nacionalista (OUN-B) snose ameri─Źki porezni obveznici, koji u domovini jo┼í uvijek naivno slave “pobjedu slobodnog svijeta nad fa┼íizmom”.

“1959. Bandera je ubijen i Amerikanci to ┼íutke prihva─çaju, me─Ĺutim, njegova smrt nije omela CIA-ine planove usmjerene protiv sovjetskih snaga u Ukrajini. Washington se u to vrijeme ve─ç u potpunosti oslanja na protjerane ukrajinske lidere koji su za vrijeme rata bili Banderini sljedbenici i suradnici. O njima u egzilu skrbi CIA i nastavljaju posao na podrivanju Sovjetskog Saveza do njegovog kona─Źnog raspada”, pi┼íe povjesni─Źar i publicist Max Blumenthal.

Dokument objavljen 2010. otkriva kako Allen Dulles, direktor CIA-e od 1953.do 1961., ina─Źe poznat kao organizator operacije “Ratlines” kojom su se nakon Drugog svjetskog rata izvla─Źili nacisti─Źki zlo─Źinci i kolaboracionisti, 5.svibnja 1952. pi┼íe pismo ameri─Źkom povjereniku Ureda za imigraciju u kojem se izri─Źito zala┼że za Mykolu Lebeda, ─Źelnika tajne policije Banderine organizacije OUN-B.

Dulles poja┼ínjava “kako je Lebed od neprocjenjivog zna─Źaja za agenciju u njenim operacijama, a u svezi budu─çih zna─Źajnih operacija agencije hitno je i neophodno da mu se omogu─çi putovanje u zapadnu Europu prije nego se odlu─Źi otputovati nekamo drugdje”.

“Agencija mu mora omogu─çiti nesmetan ulazak u SAD, bez ikakvih istraga ili incidenata koji bi mogli ugroziti ili privu─çi pozornost na njegove aktivnosti”, ameri─Źkom Uredu za imigraciju 1952. pi┼íe direktor CIA-e Allen Dulles. U Dullesovom pismu se ne spominje Lebedova Gestapovska pro┼ílost, niti njegovo i sudjelovanje Stepana Bandere u etni─Źkim ─Źi┼í─çenjima ┼Żidova i Poljaka u Ukrajini. Richard Breitman i J.W. Goda opisuju kako je Dullesova zada─ça bila sli─Źna onome ┼íto danas ameri─Źka administracija ─Źini u Ukrajini, a to je “izravno podrivanje stabilnosti Rusije (tada Sovjetskog Saveza) koriste─çi se nacistima na ukrajinskom tlu”. Samo po sebi se name─çe pitanje je li je ikada taj program prekinut, kako se tvrdi?

Britanski MI6 i njema─Źki BND su bili u izravnom kontaktu s Banderom, a CIA radi s Lebedom od 1950., pa sve do kraja Hladnog rata po─Źetkom devedesetih i to usprkos ─Źinjenici da ameri─Źka vojno-kontraobavje┼ítajna slu┼żba CIC (U.S. Army Counterintelligence Corps) proziva Mykolu Lebeda kao “poznatog sadista i nacisti─Źkog suradnika”.

Po─Źetkom 1953. pod Lebedovim vodstvom i izravnim nadzorom CIA-e po─Źinje djelovati skupina ukrajinskih radikalnih desni─Źara i nacionalista. 1956. je ova grupa registrirana kao neprofitna organizacija Prolog koja se bavi “istra┼żivanjem i izdava┼ítvom” (Prolog Research and Publishing Association). Uvijek uz potporu CIA-e, “Prolog” pokre─çe svoj radijski program, to─Źnije njih 1 200, 70 sati mjese─Źno i distribuira svoje publikacije: 200 000 novina i 5 000 ─Źasopisa.


Do 1980. je “Prolog” pro┼íirio svoje djelovanje, te dospio i do ostalih sovjetskih nacija. Tek u lipnju 1985. Ured za specijalna istra┼żivanja (Office of Special Investigations/OSI) ameri─Źkog Ministarstva pravosu─Ĺa zapo─Źinje istragu o djelovanju Mykole Lebeda. CIA je zabrinuta zbog istrage koja bi mogla kompromitirati operaciju koja traje ve─ç godinama, a jednom za┼íti─çeni Lebed ponovo pori─Źe svaku vezu s nacistima. 1991. godine CIA nastoji sprije─Źiti istra┼żitelje da do─Ĺu do dokumenata koji bi dokazali izravnu vezu Lebeda i sljedbenika Banderinog OUN-B-a s nacistima, kojima su pomagali u masakrima u zapadnoj Ukrajini i Poljskoj, kao i aktivnosti ukrajinske nacisti─Źke organizacije s teritorija SAD-a protiv Sovjetskog Saveza. Mykola Lebed umire 1998. i sahranjen je u New Jerseyu, da bi njegov i duh Stepana Bandere ponovo za┼żivio na ulicama Kijeva krajem studenog 2013.

Glavni arhitekt sabota┼ża CIA-e i tajnih operacija protiv naroda isto─Źne i sredi┼ínje Europe je bio dr. Lev Dobriansky, ukrajinski emigrant i otac pokreta tvz. “Zarobljenih nacija” (Captive Nations). Dobriansky i njegovi desni─Źarski suradnici, posebice oni iz Ameri─Źkog sigurnosnog vije─ça (u kojem je Dobriansky bio ─Źasnik op.a.), okupljanju desni─Źarske emigrantske skupine u pokret koji ─çe se boriti protiv Sovjetskog Saveza. Ameri─Źko sigurnosno vije─çe (American Security Council) tada obilno financira ukrajinske nacionaliste i “biv┼íe” naciste, ┼íto nije nikakav problem , budu─çi da su ─Źlanovi vije─ça bili i direktori kompanija kao ┼íto su Motorola, General Electric, American Zink i Eversharp.

Bez obzira na zlo─Źina─Źku i sramotnu nacisti─Źku biografiju, Bandera je uvijek bio i ostao vrlo cijenjen od strane ukrajinskih nacionalista i glasio “kao legendarni borac za slobodu”. Nakon sudjelovanja u kampanji ubojstava ukrajinskih gra─Ĺana koji su podupirali suradnju s Poljacima tijekom ┬┤30-ih godina pro┼ílog stolje─ça, Banderine snage se 1943. i 1944. zdu┼íno posve─çuju etni─Źkom ─Źi┼í─çenju zapadne Ukrajine od Poljaka i ┼Żidova i tada je ubijeno 90 000 Poljaka i tisu─çe ┼Żidova (to─Źnim brojem se manipulira, jer se mnoge likvidacije pripisuju isklju─Źivo njema─Źkim nacistima, iako su taj prljavi “posao” odra─Ĺivali zajedno).

Tada┼ínji “premijer” Ukrajine, Yaroslav Stetsko, kao Banderin pretpostavljeni potpuno je predan ukrajinskoj verziji “kona─Źnog rje┼íenja”. Bandera je i nakon Drugog svjetskog rata ostao vjeran fa┼íisti─Źkoj ideji etni─Źki ─Źiste Europe, zagovarao totalitarizam, dok su istovremeno s njim povezane snage Ukrajinske pobunjeni─Źke vojske vodile na propast osu─Ĺenu bitku protiv snaga Sovjetskog Saveza. Krvoproli─çe koje su zapo─Źeli ukrajinski nacionalisti i nacisti─Źki kolaboracionisti prestaje 1959., tj. kada agenti KGB-a napokon u M├╝nchenu ubijaju njihovog vo─Ĺu ÔÇô Stepana Banderu.

Pre┼żivjeli ─Źlanovi OUN-B-a “slu─Źajno” uz pomo─ç CIA-e bje┼że u zapadnu Europu i SAD, gdje u ti┼íini stvaraju savez desni─Źarskih organizacija. 25. velja─Źe pro┼íle godine se Max Blumenthal pita “vra─çaju li se ukrajinski nacisti zajedno s Johnom McCainom natrag u domovinu”?

Poja─Źana suradnja Reaganove administracije s ukrajinskim nacistima

Zanimljivo je da 1949. ameri─Źki predsjednik Harry Truman ┼íalje prijateljsku poruku ukrajinskim nacionalistima, za┼żeljev┼íi im “uspjeh u va┼żnim pothvatima”. “Morate razumjeti, mi smo tajna organizacija. Utro┼íili smo mnogo godina kako bismo dospjeli do zna─Źajnih polo┼żaja” ka┼że jedan od ─Źlanova ukrajinskih radikalnih nacionalista novinaru Russu Bellantu, koji u svojoj knjizi objavljenoj 1988. “Stari nacisti, nova desnica i Republikanska stranka” (Old Nazis, New Right, and the Republican Party) dokumentira preporod ukrajinske desni─Źarske organizacije u Sjedinjenim Dr┼żavama. “U Washingtonu se OUN-B obnovio pod zastavom Ukrajinskog kongresnog komiteta Amerike (UCCA), krovnom organizacijom koja je okupila cjelokupnu frontu UON-B-a. Do sredine ’80-ih se Reaganova administracija toliko zbli┼żila s ─Źelnikom organizacije, Levom Dobrianskym, koji je ─Źak bio ameri─Źki veleposlanik na Bahamima, a njegova k─çer, Paula, imala je mjesto u odboru Nacionalnog sigurnosnog vije─ça SAD-a. Sam Ronald Reagan 1983. osobno u Bijeloj ku─çi prima ratnog premijera Ukrajine, Yaroslava Stetskog, po ─Źijem je nalogu Bandera izvr┼íio brutalni masakr 7 000 ┼Żidova u Lavovu”, pi┼íe Russ Bellant.

“Va┼ía borba je na┼ía borba, a va┼í san je i na┼í san”, dokazanom zlo─Źincu Yaroslavu Stetsku usred Bijele ku─çe poru─Źuje ameri─Źki predsjednik Ronald Reagan. Kada izjave ovakve vrste dolaze od jednog od “najuspje┼ínijih” ameri─Źkih predsjednika, onda one potvr─Ĺuju zaklju─Źke du┼żnosnika ameri─Źkog Ministarstva pravosu─Ĺa i posebne “Jedinice za hvatanje nacisti─Źkih zlo─Źinaca” (Nazi hunting unit) koju vodi Eli Rosenbaum.

“Od 20 nacista koji se pojavljuju u novim dokumentima, najmanje ┼íestoricu su anga┼żirale ameri─Źke obavje┼ítajne slu┼żbe, isto toliko sovjetske, a petoricu organizacija Gehlen koju je vodila CIA. Gehlen je zapadno-njema─Źki obavje┼ítajni ured osnovan od strane biv┼íeg Hitlerovog generala, Reinharda Gehlena. Ovi dokumenti dokazuju i otkrivaju tko je u stvari istinski pobjednik Hladnog rata, a to su nacisti─Źki ratni zlo─Źinci”, ka┼że Rosenbaum.

Kako god bilo, naivno je vjerovati kako je odmah nakon raspada Sovjetskog Saveza Amerika prestala koristiti svoje mo─çno oru┼żje ÔÇô imigrantsko (sada ve─ç neonacisti─Źko) podzemlje. Svjedo─Źimo nastavku prakse ameri─Źke administracije koja u medijima i u izjavama ┼íiri rusofobiju, no koju sada premje┼íta na zemlje isto─Źne Europe, Baltik i Gruziju. Jednu ─Źinjenicu je vrlo te┼íko osporiti, a to je da neonacisti odjednom postaju vrlo aktivni u svim regijama u kojima NATO savez i SAD vide svoj strate┼íki interes. Upravo taj scenarij je ekplodirao u Ukrajini, a tra┼żenje opravdanja za postupke tih neprikrivenih fa┼íista su vi┼íe nego vidljivi.

22. sije─Źnja 2010. na proslavi Dana ukrajinskog jedinstva, Ju┼í─Źenko i slu┼żbeno progla┼íava Banderu narodnim herojem. Treba spomenuti kako je njegova supruga, Katerina Ju┼í─Źenko, bila zaposlena u Bijeloj ku─çi u Uredu za odnose s javno┼í─çu tijekom vladavine Ronalda Reagana, koji je, kao ┼íto vidimo, otvoreno sura─Ĺivao s ukrajinskim nacistima.

Kasnije predsjednik Viktor Janukovi─Ź poni┼ítava dekret o progla┼íenju Bandere narodnim herojem, ali ─Źini jo┼í jednu od brojnih gre┼íaka ┼íto nije strogo zabranio djelovanje neonacisti─Źkih skupina.

Prema pisanju ukrajinskih medija, tijekom tzv. “EuroMaidana” je samo u Lavovu bilo prisutno 22 000 slu┼żbeno registriranih neo-nacista, koje su mediji na Zapadu opisivali kao “revolucionare”. Ameri─Źke obavje┼ítajne agencije nikada nisu prekinule kontakte s tim skupinama i u to uop─çe ne treba sumnjati. Biv┼íi kongresmen Clevelanda, Dennis Kunich, otvoreno optu┼żuje SAD za “prikriveni rad na poticanju nemira, a sve to organizira CIAÔÇť.

Sada je ve─ç jasno da su CIA, ameri─Źka Agencija za me─Ĺunarodni razvoj (USAID) i Nacionalna zaklada za demokraciju (NED) imali zada─çu raspirivanja nemira i prosvjeda protiv ukrajinske demokratski izabrane vlade i predsjednika Viktora Janukovi─Źa koji je stalno ponavljao, a slike s “EuroMaidana” to potvr─Ĺivale, “kako su na ulicama ukrajinskih gradova neonacisti”. Sada imamo zemlju u isto─Źnoj Europi u kojoj neonacisti izravno nadziru vladu, svakodnevno upu─çuju ultimatume predsjedniku Poroshenku i upravo zbog toga je ustanak u Donbasu i reakcija Rusije povijesni ─Źin otpora uskrsnulom fa┼íizmu. Profesor me─Ĺunarodnog prava Francis Boyle sa Sveu─Źili┼íta u Illinoisu (University of Illinois College of Law in Champaign in Illinois), stru─Źnjak s nekoliko doktorata za me─Ĺunarodno pravo, u intervjuu za Glas Rusije u vrijeme prevrata izjavljuje:

“Ovo je ┼íkolski primjer dr┼żavnog udara provedenog od strane CIA-e. Victoria Nuland je bila u suradnji s ameri─Źkim veleposlanikom u Ukrajini, a sada imamo i snimke koje sve dokazuju. Dakle, to je klasi─Źni dr┼żavni udar, a kako radim na tome, znam prepoznati “sme─Ĺeko┼íulja┼íe” i one su bili tamo. Svoboda, Desni sektor, Banderini sljedbenici, skinheadsi su tip ljudi koji su im bili potrebni – ljudi koji ru┼íe demokratski izabranu i ustrojenu vlast kako bi ustoli─Źili naciste i pogazili ustav i poredak te zemlje.ÔÇť

Ujedinjeni Narodi su 2010. usvojili Rezoluciju o zabrani veli─Źanja nacizma i nedopustivosti bilo kojeg oblika prakse koja pridonosi suvremenim oblicima rasizma sa 129 glasova “Za”, 3 glasa “Protiv” i 54 “Suzdr┼żanih”.

Treba li spominjati kako su Sjedinjene Ameri─Źke Dr┼żave bile protiv usvajanja Rezolucije GA/11331 Ujedinjenih naroda

Slijedom toga, za Sjedinjene Dr┼żave praksa suradnje s nacistima, op─çenito s mra─Źnim ideologijama, nije odvojiva od politike ameri─Źke administracije, ┼ítovi┼íe, savr┼íeno se uklapa u ve─ç tradicionalnu suradnju ameri─Źkih obavje┼ítajnih agencija koje samo slijede slu┼żbenu politiku svoje zemlje.

Sre─çom, netko se odlu─Źio tome stati na kraj. Me─Ĺutim, gra─Ĺani Europe koji ne─çe i ne ┼żele da im se pod krinkom “borbe za ljudska prava, slobode govora i politi─Źkog djelovanja” po ulicama vijore zastave s kukastim kri┼żevima ili sli─Źnim simbolima nemaju previ┼íe razloga za optimizam. Mo┼żda je stvarno do┼ílo vrijeme da se zapitamo postoji li itko u ovoj Europi da Washingtonu i sjedi┼ítu EU u Bruxellesu otvoreno ka┼że kako fa┼íizam ┼żivi, djeluje i ja─Źa u na┼íoj ku─çi, a ne u Ruskoj Federaciji i Kremlju ili ─çe to biti ÔÇ×folklorÔÇť na kojeg ─çemo se morati priviknuti.
 
*stisnite “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kota─Źi─ç” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(altermainstreaminfo.com.hr,youtube.com/uredio:nsp)

Filed under: Featured, SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,