Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » TAJNA MONAHA IZ ┼áAOLINA: Recept za dug ┼żivot star 1500 godina!

TAJNA MONAHA IZ ┼áAOLINA: Recept za dug ┼żivot star 1500 godina!

shaolin-ratnikAko tra┼żite provjeren recept za zdravlje, mir i dugovje─Źnost, tra┼żite ga od iskusnih koji stotinama, to─Źnije, blizu dvije tisu─çe godina pronalaze na─Źine da ┼żive u skladu sa sobom i sa prirodom

Iako ih zapadni svijet povezuje samo s Kung Fu, Tai Chi ili Qi Gong borila─Źkim vje┼ítinama, Shaolin sve─çenici o ┼żivotu znaju mnogo vi┼íe.

Zna se da vrlo dugo i zdravo ┼żive, da su vitalni i smireni i njihovo u─Źenje je u stvari spoj u─Źenja i vjerovanja budizma i taoizma. Preciznije re─Źeno, a da svatko razumije, oni vjeruju u jedan put svakog od nas, vjeruju da svatko u sebi nosi svoju istinu do koje sam mora do─çi i to tehiku (borila─Źkim vje┼ítinama, meditacijom).

┼áaolin vje┼ítine ne mogu stvarnost u─Źiniti ljep┼íom jer stvarnost ovisi samo o tome kako svatko vidi sebe i svoj odnos sa svijetom.

Kung Fu se mo┼że prevesti kao ‘te┼żak rad’ ili ‘trud’ i za Shaolin sve─çenike glavni je alat ako ┼żelite upoznati sebe i prona─çi svoj put. Principi ovakve filozofije se mogu primijeniti gdje god da ┼żivite i ─Źime god da se bavite, a zdravlje i dug ┼żivot su osigurani.

Tako je Shifu Yan Lei, 34. generacija majstora ovih borila─Źkih vje┼ítina, napisao savjete za sve koji ┼żele ┼żivjeti dugo i zdravo i da sa─Źuvaju vitalnost.

1. Nemojte mnogo razmišljati. Razmišljanje troši mnogo energije. Od previše razmišljanja starite.

2. Nemojte mnogo pri─Źati. Ve─çina ljudi ili pri─Źa ili radi. Bolje radite.


3. Kada radite, radite 40 minuta, a zatim napravite pauzu 10 minuta. Kada du┼żi vremenski period gledate u ne┼íto, bilo ┼íto, naru┼íavate vid i unutarnje organe, kao i unutarnji mir.

4. Kada ste sretni, kontrolirajte taj osjećaj. Kad izgubite kontrolu, uništavate energiju u plućima.

5. Nemojte previše brinuti ili se ljutiti, jer tako kvarite energiju jetre i crijeva.

6. Kada jedete, ne jedite previše. Kada se prejedete, remetite rad slezene. Jedite malo kad osjetite malu glad.

7. Kad ne┼íto radite, ne ┼żurite, polako. “Idite polako i prije ─çete sti─çi”.

8. Ako se bavite samo fizi─Źkom aktivno┼í─çu i ne radite Qi gong (vje┼żbe disanja, fokusa …), postat ─çete vrlo nestrpljivi i nervozni. Izgubit ─çete balans u svom tijelu, izgubit Yin (┼żenski princip – zlo, tama, mr┼żnja – koji sa Yang principom odr┼żava sklad).

9. A ako se ne bavite fizi─Źkom aktivno┼í─çu, samo se odmarate ili meditirate, opet gubite sklad i ne─çete imati Yang energije (mu┼íki princip – duh, ljubav, svjetlo, dobro).

10. Shaolin Kung Fu vam daje sve. Su┼ítina treninga je da se napravi balans izme─Ĺu Yin i Yanga. Nije bitno koliko sati vje┼żbate. Tijelu treba dati ono ┼íto mu treba.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kota─Źi─ç” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(web-tribune.rs, youtube.com/uredio:nsp)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,