Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » TAJNA MONAHA IZ ŠAOLINA: Recept za dug život star 1500 godina!

TAJNA MONAHA IZ ŠAOLINA: Recept za dug život star 1500 godina!

shaolin-ratnikAko tražite provjeren recept za zdravlje, mir i dugovječnost, tražite ga od iskusnih koji stotinama, točnije, blizu dvije tisuće godina pronalaze načine da žive u skladu sa sobom i sa prirodom

Iako ih zapadni svijet povezuje samo s Kung Fu, Tai Chi ili Qi Gong borilačkim vještinama, Shaolin svećenici o životu znaju mnogo više.

Zna se da vrlo dugo i zdravo žive, da su vitalni i smireni i njihovo učenje je u stvari spoj učenja i vjerovanja budizma i taoizma. Preciznije rečeno, a da svatko razumije, oni vjeruju u jedan put svakog od nas, vjeruju da svatko u sebi nosi svoju istinu do koje sam mora doći i to tehiku (borilačkim vještinama, meditacijom).

Šaolin vještine ne mogu stvarnost učiniti ljepšom jer stvarnost ovisi samo o tome kako svatko vidi sebe i svoj odnos sa svijetom.

Kung Fu se može prevesti kao ‘težak rad’ ili ‘trud’ i za Shaolin svećenike glavni je alat ako želite upoznati sebe i pronaći svoj put. Principi ovakve filozofije se mogu primijeniti gdje god da živite i čime god da se bavite, a zdravlje i dug život su osigurani.

Tako je Shifu Yan Lei, 34. generacija majstora ovih borilačkih vještina, napisao savjete za sve koji žele živjeti dugo i zdravo i da sačuvaju vitalnost.

1. Nemojte mnogo razmišljati. Razmišljanje troši mnogo energije. Od previše razmišljanja starite.

2. Nemojte mnogo pričati. Većina ljudi ili priča ili radi. Bolje radite.

3. Kada radite, radite 40 minuta, a zatim napravite pauzu 10 minuta. Kada duži vremenski period gledate u nešto, bilo što, narušavate vid i unutarnje organe, kao i unutarnji mir.

4. Kada ste sretni, kontrolirajte taj osjećaj. Kad izgubite kontrolu, uništavate energiju u plućima.

5. Nemojte previše brinuti ili se ljutiti, jer tako kvarite energiju jetre i crijeva.

6. Kada jedete, ne jedite previše. Kada se prejedete, remetite rad slezene. Jedite malo kad osjetite malu glad.

7. Kad nešto radite, ne žurite, polako. “Idite polako i prije ćete stići”.

8. Ako se bavite samo fizičkom aktivnošću i ne radite Qi gong (vježbe disanja, fokusa …), postat ćete vrlo nestrpljivi i nervozni. Izgubit ćete balans u svom tijelu, izgubit Yin (ženski princip – zlo, tama, mržnja – koji sa Yang principom održava sklad).

9. A ako se ne bavite fizičkom aktivnošću, samo se odmarate ili meditirate, opet gubite sklad i nećete imati Yang energije (muški princip – duh, ljubav, svjetlo, dobro).

10. Shaolin Kung Fu vam daje sve. Suština treninga je da se napravi balans između Yin i Yanga. Nije bitno koliko sati vježbate. Tijelu treba dati ono što mu treba.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(web-tribune.rs, youtube.com/uredio:nsp)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,