Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » TAJNA BIBLIJSKOG KODA: SVETO PISMO JE VISOKOTEHNOLO┼áKI KOMPJUTERSKI PROGRAM VANZEMALJSKOG PORIJEKLA

TAJNA BIBLIJSKOG KODA: SVETO PISMO JE VISOKOTEHNOLOŠKI KOMPJUTERSKI PROGRAM VANZEMALJSKOG PORIJEKLA

biblija-kod

UVOD O BIBLIJI

Biblija (ta biblia – gr─Źki: knji┼żice, sve┼í─Źice), je zbirka tekstova koje ┼Żidovi i kr┼í─çani dr┼że svetima, od Boga nadahnutima i glavnim izvorom svoje vjere, a nastali su u vremenu izme─Ĺu 1.000 prije na┼íe ere i 100 na┼íe ere. Naziva se i ‘Sveto pismo’.

┼Żidovi je nazivaju Torah (Zakon), Miqrah (─îitanje), Kitbe Qodesh (Sveti spisi) ili Tanakh (skra─çeno za Torah, Neviim i Ketuvim). Kanon biblijskih knjiga proglasili su 90. god. u Jamniji. Priznali su 24 knjige nadahnutima i obaveznima za ┼żidovsku vjeru.

U kanon nisu uvrstili sedam knjiga koje su nastale u Aleksandriji od tamo┼ínjih ┼żidova, a napisane su na gr─Źkom jeziku. Dijele Bibliju na tri grpupe: Tora (Petoknji┼żje), Neviim (Proroci) i Ketuvim (Mudrosne knjige). Stari zavjet pisan je hebrejskim jezikom, izuzev dijelova Ezre i Daniela te nekoliko rije─Źi u Knjizi Postanka i u Jeremiji pisanih aramejskim jezikom.

Zavr┼ínu redakciju ┼żidovskog dijela Biblije napravila je Velika skup┼ítina u doba perzijske vlasti (V. – IV. St. Prije na┼íe ere). Izvorno su biblijske knjige pisane na svitcima pergamenta. Od Ezrina vremena ┼żidovska je Biblija pisana aramejskim pismom, dok su Samarijanci zadr┼żali staro Feni─Źko pismo. O─Źuvanje biblijskog teksta bio je zadatak prepisiva─Źa (heb. sofer: pisac) koji su ustanovili predaju ─Źitanja Biblije.

Budući da hebrejski jezik izvorno ne piše samoglasnike, u prijepisu su poslije dodavani znakovi za samoglasnike (masoretski tekst).

Kr┼í─çani dijele Bibliju na Stari zavjet i Novi zavjet. Stari zavjet obuhva─ça 39 protokanonskih (istovjetnih s hebrejskim kanonom) i sedam deuterokanonskih knjiga (protestanti ih, kao ni ┼żidovi, ne priznaju – apokrifi).

Novi zavjet, napisan u drugoj polovici I. st., Obuhva─ça 27 knjiga: ─Źetiri Evan─Ĺelja (Marko, Matej, Luka i Ivan), Djela apostolska, 21 poslanica (14 Pavlovih i 7 apostolskih) i Otkrivenje (Apokalipsa).

Autografi biblijskih knjiga ne postoje, nego mnogobrojni njihovi prijepisi, tzv. tekstualni svjedoci. Slu┼że─çi se njima, biblijska znanost nastoji strogim znanstvenim metodama prirediti ┼íto pouzdaniji biblijski tekst, tzv. kriti─Źko izdanje Biblije.

┼Żidovi tuma─Źe Bibliju doslovno i propovjedni─Źki, tra┼że─çi u njoj skriveni, dublji smisao, tuma─Źe je ve─ç od II. st. pr.ne sve do danas (Midra┼í, Halaha, Hagada i dr.).

U novije doba ┼żidovski tuma─Źi Biblije uzimaju u obzir rezultate arheologije i drugih znanosti, te se pribli┼żuju kr┼í─çanskim biblijskim komentarima. Kr┼í─çani tuma─Źe Bibliju od po─Źetka II. st., a aleksandrijska ┼íkola zastupala je alegorijsko tuma─Źenje, antiohijska ┼íkola doslovno tuma─Źenje.

U srednjem vijeku skolastika je dalje razvila metode tuma─Źenja: doslovno, alegorijsko, moralno i anagogi─Źno ili misti─Źno tuma─Źenje. Katolici u tuma─Źenju Biblije slijede tradiciju Crkve i crkvenog u─Źiteljstva, a protestantske se crkve oslanjaju ve─çinom na osobno nadahnu─çe.

U novije doba razvijene su u katolika, protestanata i u ┼Żidova suvremene znanstvene metode tuma─Źenja Biblije (egzegeza, hermeneutika).

Suvremeni pristupi i metode tuma─Źenja imaju intererkonfesionalno obilje┼żje. Biblija je cjelovito ili dijelom prevedena na ve─çinu svjetskih jezika. Njeno zna─Źenje prelazi okvire sinagogalne i crkvene upotrebe.

TAJNA IZLAZI NA VIDELO

Prvog rujna 1994. godina ameri─Źki novinar M.Drosnin je odletio za Izrael da bi tada┼ínjeg predsjednika tamo┼ínje vlade Yitzhaka Rabina upozorio na smrtnu opasnost koja mu je navodno prijetila.

Zbog nedostatka poznanstava, novinar i pisac iz New Yorka je jednom Rabinovom prijatelju, piscu Saimu Guriu, predao pismo za Rabina. U njemu je bilo upozorenje na atentat, koji ─çe se kasnije uistinu i dogoditi.

‘Bojim se’, napisao je Drosnin Rabinu, ‘da ste u smrtnoj opasnosti, ali istodobno smatram da se ta opasnost mo┼że zaobi─çi i izbje─çi! …’

Guri je smatrao, a to je saop─çio i Drosninu da izraelski predsjednik tom upozorenju ne─çe pokloniti previ┼íe pa┼żnje, ali je ipak predao pismo nadle┼żnom ministarstvu.

Što se kasnije dogodilo, već odavno je mnogima poznato:

4.studenog 1995. godine Rabin je ubijen, ustrijeljen od jednog vjerskog fanatika. Rabin i njegova slu┼żba sigurnosti ovo su upozorenje, kao i velik broj prija┼ínjih, na┼żalost, smatrali neozbiljnim!

Na dan ubojstva Rabina, Drosnin je na najgori mogu─çi na─Źin dobio dokaze za svoje upozorenje. Yitzhak Rabin je ustrijeljen s le─Ĺa od ─Źovjeka koji je sebe smatrao poslanim od Boga, a ono ┼íto je u svemu istinska senzacija jeste ─Źinjenica da je – ubojstvo zapisano u Svetom pismu koja je, kako je poznato pisano prije 3.000 godina!

Upravo atentat u Izraelu bio je jo┼í jedna potvrda i dokaz o postojanju tajanstvenog koda Biblije, ┼íifriranog teksta kojim je, navodno, zapisana cjelokupna buducnost ─Źovje─Źanstva.

U svojoj knjizi ‘Biblijski kod’, ovaj ameri─Źki novinar nam otkriva, ako je istina, da su prakti─Źno svi svjetski va┼żniji doga─Ĺaji ve─ç davno zapisani u Bibliji. Pomo─çu matemati─Źkog izra─Źunavanja izvedenog pomo─çu ra─Źunala, navodno se mogu dobiti proro─Źanstva iz izvornog teksta na hebrejskom jeziku.

‘Rabinovo ubojstvo nije jedini doga─Ĺaj na┼íeg doba zapisan u Bibliji. Dodatno su tu jo┼í i doga─Ĺaji poput ubojstva egipatskog i ameri─Źkog predsjednika Sadata i J. F. Kennedyja), Drugi svjetski rat, afera Watergate, Holokaust, tragedija Hiro┼íime, Zaljevski rat, pa sve do predsjednikovanja Bill Clintona. I sve to napisano je – ‘Bo┼żjom rukom’, navodi u svojoj knjizi ovaj ameri─Źki novinar.

Drosnin je ozbiljan novinar ‘Washington Posta’ koji je radio izmedu ostalog i na policijskim reporta┼żama, te se njemu ne mo┼że tako lako pripisati lakovjernost. Nakon ubojstva Rabina njegova situacija se naglo mijenja, za njega na bolje.

Kako sam Drosnin ka┼że: “U trenutku kad se ostvarilo proro─Źanstvo koje je sam pro─Źitao u Bibliji, ┼íifra Biblije mi je po prvi put zaigrala pred o─Źima kao potpuno jasna i izvjesna!”

Do sada je pri─Źa o proro─Źanstvima zapisanim u Svetom pismu zvu─Źala preapsurdna da bi zaiteresovala ve─çi broj stru─Źnjaka. ┼áifrirane poruke koje se navodno mogu na─çi u Bibliji predstavljaju potraga za duhovima, smatra Andreas Michel sa katedre za Stari zavjet na Sveu─Źili┼ítu u T├╝bingenu.

- Autori Starog zavjeta – dodaje on – nisu posjedovali takvu matemati─Źko-umjetni─Źku spoznaju svijeta da bi svoje tekstove mogli ┼íifrirano zapisivati! …

UBOJICA KOJI ┼ŻELI UBITI!

Dodatni dokazi za one koji vjeruju u postojanje koda Biblije dolaze iz matematike: Eliyahu Rips je matemati─Źar u pje┼í─Źanim zgradama Hebrejskog sveu─Źili┼íta u Jeruzalemu, smje┼ítenom na bre┼żuljku iznad ‘Vje─Źnog grada’. Odatla se pru┼ża magi─Źan pogled ka Faseldonu, ka starom gradskom zidu – idelno mjestu za inspiraciju?

Ripsovo specijalno podru─Źje je takozvana grupna teorija, matemati─Źki element moderne fizikalne teorije.

┼áifra Biblije je kompjuterski program! – Obja┼ínjava izraelski znanstvenik.

Zajedno s dvojicom izraelskih kolega, fizi─Źarom Doronom Witztumom i Joavom Rosenbergom s jeruzalemske visoke tehnolo┼íke skole – Rips je tekst Biblije podvrgnuo jednom programu za de┼íifriranje. Posao je trajao sve do 1994. godine kada su u poznatom znanstvenom ─Źasopisu ‘Statistical Science’ objavili svoja iznenaduju─çe saznanja pod naslovom ‘Konstante slova u Knjizi’.

Eliyahu Rips

Oni su prvo izabrali 300 hebrejskih pojmova koji imaju sli─Źna zna─Źenja, kasnije su tome dodali imena, dane ro─Ĺenja i smrti 66 najpoznatijih ┼Żidova koji su ┼żivjeli izme─Ĺu IX i XIX stolje─ça. Tada su sve to skupa tretirali kao jednu cjelinu, jedan tekst, bez praznog prostora izmedu rije─Źi i znakova. Tada su u tom tekstu, u kome je bilo jedan do drugog 304.805 znaka, potra┼żili prethodno izabrana imena.


Ra─Źunalo je po─Źeo kombinirati pismo tako ┼íto je kombinirao prvi s drugim, pa s tre─çim … sa tisu─çitim itd. Onda je kobinirao to isto samo s po─Źetnim drugim slovom. Na kraju je tako pro┼íao sva slova.

Upozorenje za Rabina je bila kombinacija slova poredanih – svako ─Źetvrto, dvanaesto ili petnaesto slovo teksta. Ako pri ─Źitanju znakova preska─Źemo odre─Ĺeni broj slova, dobivamo ─Źitak tekst. Reci kao: ‘Rabin’, ‘Amir’, ‘Tel Aviv’ i godina ubojstva. Popreko preko Rabinovog imena mogu se na─çi rije─Źi: ‘Ubojica koji ┼żeli ubiti’.

Je li to sve samo slu─Źaj?! …

ZAPANJUJU─ćE OTKRI─ćE

Izraelski matemati─Źar je objavio svoje iskustvo u vezi sa Zaljevskim ratom.

- Ra─Źunalu smo dali zadatak da na─Ĺe ime – Saddam Hussein. To smo u─Źinili po┼íto smo se uvjerili da je kombinacija slova koji daju tra┼żeni pojam povezana nekom matemati─Źkom logikom. U podru─Źju koje je ukazivalo na zaljevski rat na┼íli su se pojmovi kao: ‘Scuds’, ‘ruske rakete’ kao i datum po─Źetka rata i ime ‘Hussein’.

Za Michaela Drosnina to je bio neoborivi dokaz za postojanje ove ┼íifre: sve rije─Źi tvore neku vrstu kri┼żaljke. Tako se mo┼że ispitati da li se rije─Źi me─Ĺusobno povezanog zna─Źenja nalaze jedna blizu druge. Tako se uz pojem ‘Bill Clinton’ nalaze pojmovi ‘Predsjednik’, kod ‘Slijetanje na Mjesec’ nalaze se pojmovi ‘Svemirski brod’, ‘Apollo 11′, kod rije─Źi ‘Hitler’, nalazi se rije─Ź ‘Nazi’, kod ‘Kennedy’ , rije─Ź ‘Dallas’ … Zar to mo┼że biti puki slu─Źaj?!

Da ─çe jedan renomirani stru─Źni ─Źasopis objaviti ovakve tvrdnje nisu se ni sami autori nadali. Robert Kass, koji je 1994. godine bio izdava─Ź ‘Statistical Science’, ka┼że da su ─Źitaoci u po─Źetku bili skepti─Źni ┼íto je normalna reakcija.

- Mislim da nitko u to vrijeme ovu fantasti─Źnu teoriju nije prihva─çao kao ne┼íto ozbiljno – navodi ┼íef Odjela za statistiku ameri─Źkog sveu─Źili┼íta Carnegie Mellon u Pittsburghu. – Svi su mislili da tu postoji neka caka, ali nisu znali koja i kako je otkriti …

A da bi se uvjerio da kod Biblije uistinu postoji, Rips je novostvorenom programu podvrgnuo jo┼í neke tekstove, na primjer, prijevod Tolstojevog ‘Rata i mira’. Ali, tra┼żena su se imena, podaci i datumi mogli na─çi jedino u Bibliji i to, kako navodi, u ┼íifriranom obliku.

Za odlu─Źuju─çi eksperiment izraelski je matemati─Źar od 32 imena i 64 podatka napravio oko 10 milijuna razli─Źitih kombinacija, od kojih je samo jedan jedini par bio to─Źan. Rips je ponovno pohranio podatke u ra─Źunalo da bi saznao koja od 10 milijuna kobinacija daje zadovoljavaju─çi rezultat.

I ispostavilo se da je zadovoljavaju─çe rezultate mogao na─çi samo u – Svetom pismu!

OVO JE VAN SVAKE LOGIKE!

Robert Kass je, nakon svega, dao trojici stru─Źnjaka provjeriti njegova otkri─ça i oni su to u─Źinili. Kad su sva trojica potvrdila korektnost statisti─Źkih postupaka i brojeva, Kass je odlu─Źio objaviti rezultate. Harold Gans, zaposlen u tajnoj slu┼żbi SAD na poslovima de┼íifriranja, ─Źuv┼íi za ovu pri─Źu bio je odmah uvjeren da mo┼że na─çi dokaze za obaranje teorije o biblijskom kodu.

Da bi otkrio ‘u kome grmu lezi zec’ on je ispisao 64 osobe i to ne samo njihova imena, nego i mjesta ro─Ĺenja i smrti. Rezultat ga je ┼íokirao.

- Niz le─Ĺa mi je pro┼íla neka hladna jeza, sje─ça se Gans. – Imena gradova su odgovarala imenima osoba na─Ĺenim u Bibliji.

Australski statisti─Źar, Abraham Haofer, jedan je od onih koji su uporno kritizirali tezu o ┼íiframa u Bibliji:

- Pri analizi tolikog broja podataka, neminovno je da se odre─Ĺene mustre pojavljuju – ka┼że on. – Ali, ovo prelazi logiku i postoje─çe zakone vjerojatnosti!

Sljede─çe analize su Drosnina jo┼í vi┼íe uvjerile u ispravnost svoje teze. On i koautor Doron Witztum su oko pojma ‘holokaust’ potra┼żili jo┼í neke pojmove i prona┼íli rije─Źi kao ┼íto su: ‘Njema─Źka’, ‘Berlin’, ‘Eichmann’, ‘Ciklon B’ … Matemati─Źar Piatetski-Shapiro sa Yale univerziteta, kome je Drosnin medu prvima pokazao svoje analize, pun je zbunjenosti i odu┼íevljenja:

- Ovdje je rije─Ź o jednoj inteligenciji koja je izvan na┼íeg znanja i shva─çanja – mi govorimo o Bogu. Jedini siguran odgovor je Bog! …

U Svetom pismu su se do sada otkrili jos neki zanimljivi podaci: propast njujor┼íke burze 1929; Beethoven, Bach, Picasso, izbor Natanjahua na vlast uz koje je jo┼í stajao i nadimak ‘Bibi’, udar kometa na Jupiter u srpnju 1994. i Tre─çi svjetski rat kao najava posljednje apokalipti─Źne borbe na Zemlji 2112. godine.

ATOMSKI NAPAD SE NIJE DESIO!

Dana 26. sije─Źnja 1996. godine otkriven je podatak koji je Drosnina uzbudio: U ve─Źernjim satima 6. svibnja 1996., Libija ─çe napasti Izrael atomskim oru┼żjem! Na┼íao je na─Źina da razgovara sa Peresom, tada┼ínjim predsjednikom izraelske vlade. Razgovor je tekao ovako:

PERES: Za kad je predskazan napad? … ┼áto mo┼żemo u─Źiniti.

- To je upozorenje, a ne predskazanje, odgovorio je Drosnin i time relativirao svoje upozorenje. On je jednostavno od biblijske ┼íifre napravio naku vrstu proro─Źanstva, a la Nostradamus, kakva ve─ç odavno poznajemo.

Šesti svibnja je, srećom, prošao bez atomskog napada, ali Drosnin, nije mogao objasniti kako to da se to nije dogodilo. Gdje je pogriješio?

Na Drosninovo pitanje – da li Biblija skrivena pro┼ílost ili budu─çnost – odgovara Rips:

– Sve ┼íto je bilo, jest ili ─çe biti!

A kako je ovo mogu─çe u jednom tekstu od samo 304.805 znakova?

- Teoretski ne postoje ograni─Źenja za broj informacija sadr┼żanih u jednom tekstu! – Odgovara matemati─Źar iz Jerusalema.

– Broj skrivenih informacija se ne mo┼że otkriti, ─Źak i ako nije beskona─Źan.

Na taj na─Źin su se Rips i Drosnin na┼íli u situaciji sli─Źnoj vulkanolozima ili onim koji prate pokrete Zemljine kore i koji stoje pred dilemom kad ─çe se dogoditi sljede─ça katastrofra, kako bi pravodobno i to─Źno obavijestili gradona─Źelnika koji bi trebao evakuirati grad.

Zemljotres iz 1995. godine u Kobeu u Japanu je takode pojam koji je Drosnin na┼íao u Bibliji. Osim toga, na┼íao je jo┼í i ove rije─Źi: ‘Kobe’, ‘Japan’, ‘Vatra’, ‘Veliki potres’, s to─Źno navedenom godinom.

Mo┼żda se uz pomo─ç de┼íifriranja Biblije stvarno mo┼że pro─Źitati pro┼ílost i predvidjeti budu─çnost. Mo┼żda mo┼żemo predvidjeti sljede─çi atentat ili neki doga─Ĺaj planetarnih razmjera, ko ┼íto je bio udar komete prije 65 milijuna godina, koji je uni┼ítio dinosaure …

Ali, onima koji ┼íifrirane poruke nalaze u Bibliji, tako─Ĺer bi se moglo dogoditi ne┼íto sli─Źno ┼íto se dogodilo Kasandri. Lepi Apolon je bio u nju zaljubljen i obe─çao joj – ako mu uzvrati ljubav – pokloniti dar proroka. Kasandra je prihvatila ponudu i dobila mo─çi proroka, ali se oglu┼íila o svoje obe─çanje. Tada je Zeusov sin u─Źinio da lijepa Kasandra ostane proro─Źica, ali je u─Źinio i da je nitko ne slu┼ía niti joj vjeruje!
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kota─Źi─ç” i odaberite “Prijevod titla”*

 
;
 
(webtribune.rs,youtube.com/uredio:nsp)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,