Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA ! » 15 Najboljih biljaka i namirnica koje kemikalije i otpad izbacuju iz organizma

15 Najboljih biljaka i namirnica koje kemikalije i otpad izbacuju iz organizma

hrana-toksini-jetraTijekom dana, veliki broj toksina i kemikalija završi u našem krvotoku. Ovo su otpadni produkti koje formira naš organizam ili kemikalije koje unosimo kroz hranu, zrak, lijekove i kozmetičke proizvode. Neka ovih 15 namirnica budu vaša svakodnevica!

Naše tijelo ima svoj sustav detoksifikacije. On konstantno filtrira krv kako bi se eliminirali štetni spojevi. Bubrezi, jetra, crijeva, pluća i koža su glavni sustavi za filtriranje.

Konzumiranjem prave hrane možete pomoći vašim unutarnjim organima da filtriraju toksine iz krvotoka učinkovitije, sprečavajući nastajanje bolesti.

Dakle, pročišćavanje krvi se svodi na pomaganje jetri, bubrezima, crijevima, plućima i koži s radom.

Ovo su 15 najboljih namirnica i biljaka za pročišćavanje krvi:

1. Češnjak
Sirovi češnjak je pun sumpora, koji je neophodan za pomaganje organizmu da se riješi toksina. On stimulira jetru da proizvodi više enzima za detoksifikaciju koji filtriraju toksine u krvotoku. Povrh toga, češnjak uklanja loše bakterije, parazite i viruse iz vaših crijeva.

2. Maslačak
Maslačak je pun antioksidansa i ostalih fitonutrijenata za eliminiranje toksina iz probavnog trakta i slobodnih radikala. Čaj od svježeg lišća maslačka ili korijena maslačka stimulira jetru i gušteraču da izvlače toksine iz krvotoka. Maslačak je godinama korišten za liječenje jetre.

3. Jabuka
Jabuka je puna vitamina, minerala, vlakana i detoksificirajućih fitonutrijenata. Spoj koji se nalazi u jabukama stimulira proizvodnju žuči i pomaže jetri da se oslobodi toksina. Jabuke su pune topivih pektinskih vlakana. Ta vlakna vežu kolesterol i teške metale, pročišćavajući krv i crijeva.

4. Cikla
Cikla je puna antioksidansa i drugih ugodnih nutrijenata, te je odlična za zaštitu organizma od slobodnih radikala i stimuliranje jetre da eliminira više toksina iz krvotoka.

5. Peršin
Peršin djeluje kao diuretik koji pomaže bubrezima da provedu svoj posao i eliminiraju što više toksina putem urina.

6. Mrkva
Mrkve su pune vitamina (A, B6, C i K), kalija i glutationa, proteina koji čisti jetru. Najbolji učinak detoksifikacije se postiže ako se mrkva pojede sirova, pošto se glutation uništava kuhanjem.


7. Zeleno listasto povrće
Zeleno listasto povrće poput špinata, kupusa, brokule i kelja puno je moćnih antioksidansa koji pomažu pročišćavanju organizma. Zeleno listasto povrće je najbolji dodatak prehrani za poboljšanje općeg zdravlja. Ono je puno vlakana za pročišćavanje probavnog trakta i sadrži puno vitamina, minerala i drugih moćnih nutrijenata.

8. Klice brokule
Iako brokula posjeduje snažna detoksifikujuća svojstva, njezine klice su bolje. One sadrže 20 puta više sulforafana, tvari koja eliminira toksine, od brokule.

9. Limun
Limun je pun nutrijenata i antioksidansa koji pomažu jetri eliminirati toksine. Limun je pun vitamina C, vitamina koji je vašem tijelu potreban za proizvodnju glutationa.

10. Laneno sjeme
Laneno sjeme sadrži omega-3-masne kiseline koje smanjuju razinu šećera u krvi. Povrh toga, ono je puno vlakana koja vežu i eliminiraju niz toksina.

11. Kurkuma
Ovaj začin je godinama korišten za liječenje problema s jetrom i probavom. Njegov aktivni sastojak, kurkumin, pomaže tijelu da ubrza proces detoksifikacije.

12. Bosiljak
Bosiljak potpomaže jetri i bubrezima u eliminaciji toksina. Odličan je kao diuretik i pomaže pri probavi.

13. Borovnica
Borovnica je jedna od najzdravijih namirnica. Puna je antioksidansa, posjeduje antiflamatorna svojstva i odlična je za pročišćavanje krvi od toksina i slobodnih radikala.

14. Avokado
Avokado je odličan za opće zdravlje. Smanjuje razinu kolesterola i krvni tlak, a sadrži i puno glutationa.

15. Korijandar
Korijandar pomaže organizmu da se riješi žive i drugih teških metala koji završe u krvotoku putem hrane ili zagađenog zraka.

Ne zaboravite piti velike količine tekućine kako biste izbacili toksine iz organizma. Dok spavate, vaše tijelo se prirodno pročišćava od toksina.
 
(webtribune.rs/uredio i preveo:nsp)

Filed under: UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,