Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA ! » Studija potvrdila: DNK iz GMO ulazi u krv i mijenja čovjekov DNK

Studija potvrdila: DNK iz GMO ulazi u krv i mijenja čovjekov DNK

GMO-hranaIdeja da se DNK iz genetski modificiranih organizama (GMO) razlaže u probavnom traktu i da je iz tog razloga neškodljiva, kao što tvrde industrije, očito je lažna

Nedavna studija objavljena u znanstvenom časopisu PLoS ONE otkrila je da su veći fragmenti DNK iz GMO hrane u mogućnosti prenijeti svoje gene izravno u krvotok, razbijajući mit o tome da se transgenska GMO hrana u organizmu ponaša isto kao prirodna hrana.

Kombinirana analiza četiri neovisne studije koje su uključivale više od 1.000 ljudskih uzoraka i timove istraživača sa sveučilišta u Mađarskoj, Danskoj i SAD, promatrali su proces asimilacije GMO u svijetu, što podrazumijeva GMO derivate poput visokofruktoznog kukuruznog sirupa, sojinog proteina i raznih mesnih derivatia.

Kada su pogledali podatke o tome kako ljudsko tijelo prerađuje ove oblike GMO, znanstveni tim je otkrio da se DNK iz GMO ne razlaže sasvim u organizmu tijekom procesa probave.

Ono što bi se inače trebalo razložiti na manje komponente kao što su aminokiseline i nukleinske kiseline ostaje cijelo. Pored toga, veći fragmenti DNK prolaze izravno u cirkulatorni sustav, ponekad i više nego ljudski DNK.

“Na temelju analize 1.000 ljudskih uzoraka iz četiri neovisne studije, izvještavamo o dokazu da DNK fragmenti iz hrane, koji su dovoljno veliki da nose potpune gene, mogu izbjeći degradaciju i ulaze u ljudski cirkulatorni sustav putem nekog nepoznatog mehanizma”, objasnili su autori u sažetku studije.

“U jednom od uzoraka krvi, relativna koncentracija biljne DNK bila je viša od koncentracije ljudske DNK”.

Geni iz GMO prelaze u tanko crijevo, mijenjajući sastav dobroćudnih bakterija

Ovo je zapanjujuće otkriće koje dokazuje lažne tvrdnje Monsanto-a i drugih koji kažu da se GMO u organizmu ponaša isto kao i ne-GMO. Monsanto čak tvrdi da se DNK iz GMO “detaljno razgrađuje” i da “ne predstavlja opasnost”, što su sada dokazane laži.

Posljednja analiza o tome kako se geni iz hrane prenose iz probavnog trakta u krvotok, pokazala je da GMO očito završava u krvotoku. Prisustvo GMO je također povezano s većim upalnim stanjima poput upalne bolest crijeva, adenoma i raka debelog crijeva.

Otkriveno je da prisustvo transgenskih gena u tankom crijevu također utječe na sastav dobroćudnih bakterija, koje su odgovorne za zaštitu crijeva i pomaganje tijelu da upije nutrijente iz hrane. Otkriveno je i da se kod pojedinaca s ileostomijom i perforacijama u abdominalnom zidu kao rezultat operacije, nakupljaju DNK sekvence iz GMO u probavnom traktu.

Ništa od ovoga nije toliko iznenađujuće, pošto biološka aktivnost ponašanja GMO u ljudskom tijelu nikad nije legitimno proučavana.

Biotehnološke tvrtke su oduvijek tvrdile da je GMO hrana ista kao i svaka druga hrana, bez dokaza koji bi podržali tu tvrdnju, a to je bilo dovoljno za vladu da održi GMO hranu na tržištu u posljednjih 20 godina.

“Jedna mala mutacija u ljudskom biću može mnogo odrediti. Poanta je u tome da kada premjestite gen, sićušan gen iz jednog organizma u drugi, vi potpuno mijenjate čitav njegov kontekst “, rekao je David Suzuki, suosnivač David Suzuki zaklade.

“Ne postoji način da se predvidi kakav će biti ishod”.

Još 2012. godine, dr Don Huber, patolog biljaka, spomenuo je šokantno otkriće potpuno novog organizma u genetski modificiranim usjevima. Moguće je da je istraživanje dr. Hubera imalo slične zaključke po pitanju GMO.

Dr Huber je rekao:

“Situacija je jednako uznemirujuća koliko i sam genetski inženjering usjeva. Mnogi stručnjaci su priznali da još uvijek ne razumijemo genetiku dovoljno dobro da bismo mogli olako uzeti GMO. Ono što znamo jest da, kad se ubaci vanjski gen, ne mijenja se samo jedna osobina, već više njih, a mogu nastati vrlo nepredvidivi rezultati”.
 

(stisnite ikonu Titlovi i odaberite prijevod)
 
 
(webtribune.rs,youtube.com/uredio:nsp)

Filed under: UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , , , , , , , , , ,