Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA ! » Znanstvena studija o pozitivnim vrijednostima GMO usjeva JE LAŽNA

Znanstvena studija o pozitivnim vrijednostima GMO usjeva JE LAŽNA

monsanto-GMO-istraživanjeNepredvidivi efekti. Nepoznati ishodi. Potencijalne posljedice po zdravlje. Nesigurna genetska tehnologija. To baš i nisu fraze koje biotehnološki giganti vole čuti

Oni više vole fraze:

“Jedan gen proizvodi jedan protein”.

“Svaki gen ima posebnu funkciju”.

Ovo je osnova moderne biotehnološke industrije i sasvim sigurno se odnosi i na GMO usjeve.

Kada recimo Monsanto kaže da geni koje ubacuju u biljke služe samo da bi zaštitili biljke od RoundUp herbicida i da nemaju drugu funkciju, to je sve izmišljotina.

Denis Caruso je u svom tekstu “Preispitivanje teorije o genima, drugi pogled na biotehnologiju” pisala o otkrićima Nacionalnog istraživačkog instituta za ljudski genom u SAD-u, gdje je otkriveno da geni funkcioniraju u vidu složene mreže, međusobno se poklapajući na načine koji još nisu proučeni.

Takvi dokazi o umreženom genomu u suprotnosti su sa znanstvenom osnovom za doslovno bilo koju službenu procjenu rizika današnjih biotehnoloških proizvoda, od genetski modificiranih usjeva do lijekova.

Drugim riječima, niti jedan gen koji se ubaci u GMO usjeve ne može imati samo jednu funkciju. S razlogom se vjeruje da ubačeni geni reagiraju s genima koji se već nalaze u biljkama i proizvoditi nepoznati efekte.

Dakle, prazna uvjeravanja o sigurnosti su samo dim na vjetru.

Jack Heinemann, profesor molekularne biologije na Fakultetu bioloških znanosti na Sveučilištu u Canterbury, Novi Zeland i direktor Centra za integrirana istraživanja o biosigurnosti, rekao je: “Pošto se sav proces genetskog modificiranja temelji na tome da geni djeluju neovisno, vlast možda ni nije svjesna kakav utjecaj bi mogli imati efekti ovih mreža (interakcija).

Biotehnološke tvrtke kao Monsanto su sigurno svjesne ove kontradikcije s njihovom teorijom. Zapravo, Heinemann navodi da “mnoge biotehnološke tvrtke već provode detaljna genetska proučavanja svojih proizvoda, ali da nisu dužni sve svoje podatke prijaviti kontrolorima, pa to i ne rade. Iz tih razloga važna istraživanja ostanu neobjavljena”.

To znači da Monsanto ili Dow mogu sakriti sve što su otkrili o problemima GMO.

To ne bi bio problem da su u pitanju samo istraživanja u laboratorijima i Abstract u časopisima. Problem je što su milijuni hektara puni GMO usjeva, dok veliki broj stanovništva jede GMO hranu.

Sve je zasnovano na prostim i lažnim pojmovima o tome kako funkcioniraju geni.

Biotehnološki giganti to znaju, kontrolori vlasti to znaju i mnogi znanstvenici to znaju, ali kriju to što znaju.

Ipak, u cijeloj ovoj priči još nismo ni došli do visoko toksičnih efekata RoundUp i drugih herbicida koji se koriste za GMO usjeve.
 
GMO ZNANSTVENICI: Sterilnost je dobra za Zemlju *stisnite “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
Izvor: Webtribune.rs
priredio: NSP

Filed under: UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , , , , , , , , , ,