Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA ! » Znanstvena studija o pozitivnim vrijednostima GMO usjeva JE LA┼ŻNA

Znanstvena studija o pozitivnim vrijednostima GMO usjeva JE LA┼ŻNA

monsanto-GMO-istra┼żivanjeNepredvidivi efekti. Nepoznati ishodi. Potencijalne posljedice po zdravlje. Nesigurna genetska tehnologija. To ba┼í i nisu fraze koje biotehnolo┼íki giganti vole ─Źuti

Oni više vole fraze:

“Jedan gen proizvodi jedan protein”.

“Svaki gen ima posebnu funkciju”.

Ovo je osnova moderne biotehnološke industrije i sasvim sigurno se odnosi i na GMO usjeve.

Kada recimo Monsanto ka┼że da geni koje ubacuju u biljke slu┼że samo da bi za┼ítitili biljke od RoundUp herbicida i da nemaju drugu funkciju, to je sve izmi┼íljotina.

Denis Caruso je u svom tekstu “Preispitivanje teorije o genima, drugi pogled na biotehnologiju” pisala o otkri─çima Nacionalnog istra┼żiva─Źkog instituta za ljudski genom u SAD-u, gdje je otkriveno da geni funkcioniraju u vidu slo┼żene mre┼że, me─Ĺusobno se poklapaju─çi na na─Źine koji jo┼í nisu prou─Źeni.

Takvi dokazi o umre┼żenom genomu u suprotnosti su sa znanstvenom osnovom za doslovno bilo koju slu┼żbenu procjenu rizika dana┼ínjih biotehnolo┼íkih proizvoda, od genetski modificiranih usjeva do lijekova.

Drugim rije─Źima, niti jedan gen koji se ubaci u GMO usjeve ne mo┼że imati samo jednu funkciju. S razlogom se vjeruje da uba─Źeni geni reagiraju s genima koji se ve─ç nalaze u biljkama i proizvoditi nepoznati efekte.

Dakle, prazna uvjeravanja o sigurnosti su samo dim na vjetru.


Jack Heinemann, profesor molekularne biologije na Fakultetu biolo┼íkih znanosti na Sveu─Źili┼ítu u Canterbury, Novi Zeland i direktor Centra za integrirana istra┼żivanja o biosigurnosti, rekao je: “Po┼íto se sav proces genetskog modificiranja temelji na tome da geni djeluju neovisno, vlast mo┼żda ni nije svjesna kakav utjecaj bi mogli imati efekti ovih mre┼ża (interakcija).

Biotehnolo┼íke tvrtke kao Monsanto su sigurno svjesne ove kontradikcije s njihovom teorijom. Zapravo, Heinemann navodi da “mnoge biotehnolo┼íke tvrtke ve─ç provode detaljna genetska prou─Źavanja svojih proizvoda, ali da nisu du┼żni sve svoje podatke prijaviti kontrolorima, pa to i ne rade. Iz tih razloga va┼żna istra┼żivanja ostanu neobjavljena”.

To zna─Źi da Monsanto ili Dow mogu sakriti sve ┼íto su otkrili o problemima GMO.

To ne bi bio problem da su u pitanju samo istra┼żivanja u laboratorijima i Abstract u ─Źasopisima. Problem je ┼íto su milijuni hektara puni GMO usjeva, dok veliki broj stanovni┼ítva jede GMO hranu.

Sve je zasnovano na prostim i la┼żnim pojmovima o tome kako funkcioniraju geni.

Biotehnološki giganti to znaju, kontrolori vlasti to znaju i mnogi znanstvenici to znaju, ali kriju to što znaju.

Ipak, u cijeloj ovoj pri─Źi jo┼í nismo ni do┼íli do visoko toksi─Źnih efekata RoundUp i drugih herbicida koji se koriste za GMO usjeve.
 
GMO ZNANSTVENICI: Sterilnost je dobra za Zemlju *stisnite “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kota─Źi─ç” i odaberite “Prijevod titla”*

 
Izvor: Webtribune.rs
priredio: NSP

Filed under: UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , , , , , , , , , ,