Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA ! » Znanstvena studija o pozitivnim vrijednostima GMO usjeva JE LAĆœNA

Znanstvena studija o pozitivnim vrijednostima GMO usjeva JE LAĆœNA

monsanto-GMO-istraĆŸivanjeNepredvidivi efekti. Nepoznati ishodi. Potencijalne posljedice po zdravlje. Nesigurna genetska tehnologija. To baĆĄ i nisu fraze koje biotehnoloĆĄki giganti vole čuti

Oni viĆĄe vole fraze:

“Jedan gen proizvodi jedan protein”.

“Svaki gen ima posebnu funkciju”.

Ovo je osnova moderne biotehnoloĆĄke industrije i sasvim sigurno se odnosi i na GMO usjeve.

Kada recimo Monsanto kaĆŸe da geni koje ubacuju u biljke sluĆŸe samo da bi zaĆĄtitili biljke od RoundUp herbicida i da nemaju drugu funkciju, to je sve izmiĆĄljotina.

Denis Caruso je u svom tekstu “Preispitivanje teorije o genima, drugi pogled na biotehnologiju” pisala o otkrićima Nacionalnog istraĆŸivačkog instituta za ljudski genom u SAD-u, gdje je otkriveno da geni funkcioniraju u vidu sloĆŸene mreĆŸe, međusobno se poklapajući na načine koji joĆĄ nisu proučeni.

Takvi dokazi o umreĆŸenom genomu u suprotnosti su sa znanstvenom osnovom za doslovno bilo koju sluĆŸbenu procjenu rizika danaĆĄnjih biotehnoloĆĄkih proizvoda, od genetski modificiranih usjeva do lijekova.

Drugim riječima, niti jedan gen koji se ubaci u GMO usjeve ne moĆŸe imati samo jednu funkciju. S razlogom se vjeruje da ubačeni geni reagiraju s genima koji se već nalaze u biljkama i proizvoditi nepoznati efekte.

Dakle, prazna uvjeravanja o sigurnosti su samo dim na vjetru.


Jack Heinemann, profesor molekularne biologije na Fakultetu bioloĆĄkih znanosti na SveučiliĆĄtu u Canterbury, Novi Zeland i direktor Centra za integrirana istraĆŸivanja o biosigurnosti, rekao je: “PoĆĄto se sav proces genetskog modificiranja temelji na tome da geni djeluju neovisno, vlast moĆŸda ni nije svjesna kakav utjecaj bi mogli imati efekti ovih mreĆŸa (interakcija).

BiotehnoloĆĄke tvrtke kao Monsanto su sigurno svjesne ove kontradikcije s njihovom teorijom. Zapravo, Heinemann navodi da “mnoge biotehnoloĆĄke tvrtke već provode detaljna genetska proučavanja svojih proizvoda, ali da nisu duĆŸni sve svoje podatke prijaviti kontrolorima, pa to i ne rade. Iz tih razloga vaĆŸna istraĆŸivanja ostanu neobjavljena”.

To znači da Monsanto ili Dow mogu sakriti sve ơto su otkrili o problemima GMO.

To ne bi bio problem da su u pitanju samo istraĆŸivanja u laboratorijima i Abstract u časopisima. Problem je ĆĄto su milijuni hektara puni GMO usjeva, dok veliki broj stanovniĆĄtva jede GMO hranu.

Sve je zasnovano na prostim i laĆŸnim pojmovima o tome kako funkcioniraju geni.

BiotehnoloĆĄki giganti to znaju, kontrolori vlasti to znaju i mnogi znanstvenici to znaju, ali kriju to ĆĄto znaju.

Ipak, u cijeloj ovoj priči joơ nismo ni doơli do visoko toksičnih efekata RoundUp i drugih herbicida koji se koriste za GMO usjeve.
 
GMO ZNANSTVENICI: Sterilnost je dobra za Zemlju *stisnite “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
Izvor: Webtribune.rs
priredio: NSP

Filed under: UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , , , , , , , , , ,