Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » PRIJEVARA STOLJEĆA: Americi je potrebna jaka Rusija za iznuđivanje velikih troškova i biznisa

PRIJEVARA STOLJEĆA: Americi je potrebna jaka Rusija za iznuđivanje velikih troškova i biznisa

Rusija-amerika-natoRusija će uskoro objaviti prepravljenu vojnu doktrinu. Kruže glasine da će SAD i NATO biti označeni kao prijetnja ili neprijatelji. Ova špekulacija potekla je iz izjava više ruskih generala u ministarstvu obrane

Čak i bez službenog dokumenta može se reći da su politike SAD i NATO-a, naročito one u Ukrajini, uzrokovale ovo stvrdnjavanje položaja Rusije.

SAD je namjerno stvorio novog neprijatelja: Rusiju.

Samo veliki neprijatelj kao što je Rusija može opravdati uspostavu veće vojske i većih troškova.

Iako Obama smatra da je on u pravu po pitanju Ukrajine, a da Rusija griješi i iako smatra sankcije opravdanima i promišljeno, on je ipak uspio od Rusije napraviti neprijatelja. Rusija odgovara na ljubazan način.

Ono što je Obama učinio nije se dogodilo odjednom. Antiruski stav potječe još od završetka Hladnog rata. Ako Obama želio Rusiju kao prijatelja ili suradnika, definitivno to nije uspio izvesti.

Zagovarači rata i neokonzervativci će odmah označiti promijenjenu rusku vojnu doktrinu, koja imenuje SAD kao primarnog neprijatelja, kao dokaz da je Rusija zaista prijetnja i neprijatelj, a to će biti laž.

Od pada SSSR do prije par godina, nije postojao niti jedan dokaz da je Rusija neprijatelj. Nije pravila neprijateljske poteze u okolnim državama niti u pravcu SAD.

Nedavni koraci Rusije po pitanju Ukrajine su samo odgovor na korake SAD, konkretno na nasilnu promjenu vlasti u Ukrajini i ukrajinsku vojnu kampanju protiv vlastitog naroda.

Rusija još uvijek nije neprijatelj SAD, čak i ako ona označi SAD i NATO kao glavne neprijatelje.

Međutim, to ne znači da SAD ne pokušava i dalje od Rusije napraviti novog neprijatelja.

Americi je potrebna jaka Rusija, da bi ubrzala vojnu proizvodnju i uvećala troškove.

Jeste li Primijetimo kako se NATO oporavio zbog Rusije. Cijeloj Europi su razrezani novi uvećani ratni troškovi što se prije ovog nije moglo.

Rat je biznis, “Hladni rat” je biznis.

Oni koji vladaju Amerikom funkcioniraju samo u ratnim uvjetima, i zato je rat u svijetu neprekinut desetljećima.

Da je Amerika željela fizički uništiti Rusiju mogla je to učiniti za vrijeme Jeljcina kada tamo praktično ništa nije funkcioniralo. Tadašnja slaba Rusija je mogla samo promatrati što joj se događa.

Amerikanci nisu morali čekati od 1999. godine do danas da Putin postavi stvari na svoje mjesto.

Ameriku ne vode glupi ljudi, a interesira ih samo biznis.
 

 
 
(vestinet,youtube.com/uredio:nsp)
 
 
[button_icon icon="asterisk" url="http://www.novi-svjetski-poredak.com/?p=19295"] PRETHODNI ČLANAK [/button_icon]
[facebook]

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , , , ,