Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » FARMACEUTSKI LOBI OPET SIJE PANIKU: Globalni pokret protiv cijepljenja ─çe uskoro biti progla┼íen teroristima?!

FARMACEUTSKI LOBI OPET SIJE PANIKU: Globalni pokret protiv cijepljenja će uskoro biti proglašen teroristima?!

cijepljenje-beba-cjepivo“Zbog odbijanja cijepljenja prijete epidemije i iskorijenjene bolesti”. Ovaj put nije u pitanju svinjska gripa, ni pti─Źija ve─ç ospice. Farmaceutski lobi opet ┼íiri paniku. Ipak, u SAD-u je cijepljenje stvar izbora. Dok je kod nas na ┼żalost prisilno po sili zakona

Pod izlikom ┼íirenja raznoraznih epidemija, gra─Ĺane banana-dr┼żava se sili da cijepe svoju djecu njihovim nedovoljno ispitanim cjepivima punim ┼żive i ostalih kancerogenih kemikalija.

Me─Ĺutim, o kakvim epidemijama oni govore? ─îak i da je istina, od tih bolesti oboljet ─çe samo oni koji nisu cjepljeni. Onaj tko ┼żeli, uvijek se mo┼że cijepiti i osigurati, ako misli da je to neko osiguranje. Za┼íto sile one koji se ne ┼żele cijepiti i ne ┼żele cijepiti svoju djecu? Za┼íto su u strahu oni koji cijepe svoju djecu, da ─çe ih zaraziti necijepljena djeca? Boje li se istine ili svoje slabosti? Ako ih je toliko strah neka se oni cijepe i neka cijepe svoju djecu i “za┼ítite” se.

Iako je u narodu dobro poznata uzre─Źica “prevencija je najbolji lijek”, ima onih koji se ne sla┼żu s tom tezom te su odlu─Źili re─çi “ne” cijepljenju. Da se razumijemo, da ako lijek podrazumijeva cijepivo puno ┼żivotinjskih stanica, virusa koji izazivaju rak, ┼żive, raznih spojeva koji nisu odobreni za ljudsku upotrebu, onda je “lijek” dobio novo zna─Źenje.

Pojava inicijativa protiv cijepljenja, koje u prvi plan stavljaju nuspojave koje cijepljenje u rijetkim slu─Źajevima izaziva, u Hrvatskoj je, unato─Ź zakonskoj odredbi prema kojoj je cijepljenje obavezno, dovela do pada broja cijepljene djece. Inozemni stru─Źnjaci, ve─çinom pla─çenici stranih kompanija povezanih sa farmaceutskom industrijom, upozoravaju kako se odbijanjem cijepljenja izla┼żemo opasnosti od epidemija nekih ve─ç iskorijenjenih bolesti.

U SAD-u se šire ospice i hripavac

Prema po─Źetkom rujna objavljenom izvje┼í─çu ameri─Źkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) koja se ve─ç mnogo puta pokazao kao nemjerodavnim i punim kontradiktornosti, SAD je ove godine suo─Źen s rekordnim brojem slu─Źajeva ospica. U prvih osam mjeseci ove godine su u 21 ameri─Źkoj saveznoj dr┼żavi evidentirana 592 slu─Źaja, a CDC je izvijestio kako je na 18 ┼żari┼íta prijavljeno 89 posto ovogodi┼ínjih slu─Źajeva.

Rije─Ź je o bolesti koju su ameri─Źke vlasti jo┼í 2000. godine proglasile iskorijenjenom, a do pojave velikog broja oboljelih dovodi ─Źinjenica da mnogi odbijaju cijepiti svoju djecu. Naime, u SAD-u je cijepljenje stvar izbora.

U 2013. godini je tako, prema podacima CDC-a, stopa cijepljenja protiv ospica, mumpsa, rubeole, poliovirusa, hepatitisa B i boginja iznosila preko 90 posto, stopa cijepljenja protiv rotavirusa je iznosila 73 posto, a stopa cijepljenja protiv hepatitisa A je iznosila 83 posto.

“Granice ne mogu zaustaviti ospice, ali cijepljenje mo┼że”

Iako se u SAD-u ina─Źe vrlo strogo gleda na to imate li zdravstveno osiguranje, nacionalni program Cjepivo za djecu (VFC) omogu─çuje besplatno cijepljenje djece koja nemaju potrebno zdravstveno osiguranje.

cijepljenje

Program je uveden nakon ┼íirenja ospica krajem osamdesetih i po─Źetkom devedesetih godina, kad je zabilje┼żeno ─Źak 55 tisu─ça slu─Źajeva u samo dvije godine, i to uvelike zahvaljuju─çi maloj stopi cijepljene djece koja nisu imala zdravstveno osiguranje.

“Aktualne pojave ospica u SAD-u slu┼że kao podsjetnik da su nam takve bolesti uvijek blizu. Granice ne mogu zaustaviti ospice, ali cijepljenje mo┼że”, poru─Źuju iz CDC-a.

Naravno da ne─çete dobiti mo┼żda ospice nakon cijepljenja, ali mo┼żete dobiti rak, alergije, djeca oboljevaju masovno od autizma!

Ospice nisu jedina zarazna bolest koja se vratila u SAD. Primjerice, 2012. godine evidentirano je ─Źak 48 tisu─ça slu─Źajeva hripavca, ┼íto je bio najve─çi broj jo┼í od 1955. godine.

cjepivo-obja┼ínjenje-fbS hripavcem Amerikanci imaju problema i ove godine – zabilje┼żeno je nekoliko tisu─ça slu─Źajeva, od ─Źega najvi┼íe u Kaliforniji, koja je do sredine kolovoza ove godine ve─ç brojila preko 7,5 tisu─ça slu─Źajeva zaraze.

“Veliki saveznici zaraznih bolesti u dana┼ínje vrijeme vi┼íe nisu siroma┼ítvo ili prljav┼ítina, nego globalni pokret protiv cijepljenja. Sli─Źna retorika se koristi od strane ameri─Źke vlasti prema teroristi─Źkim organizacijama.

U jednom od ranijih izvje┼í─ça CDC je objavio kako je samo u SAD-u godi┼ínje cijepljenjem spa┼íeno vi┼íe od 732 tisu─çe dje─Źjih ┼żivota te kako su cijepljenja sprije─Źila razvijanje bolesti kod 322 milijuna djece.

Stru─Źnjaci isti─Źu kako je iznimno va┼żan “imunitet stada” (u kojem su ovce gra─Ĺani), koji za ospice i hripavac iznos najmanje 92 posto cijepljene djece. Naime, da bi se sprije─Źilo epidemije nu┼żna je visoka stopa imunizacije populacije.

“Kada `imunitet stada` po─Źinje popu┼ítati, imamo ovo ┼íto se doga─Ĺa sada. Najzaraznije bolesti se prve vra─çaju. A me─Ĺu najzaraznijima su ospice, hripavac i zau┼ínjaci”, navodi dr. Paul Offit iz dje─Źje bolnice u Philadelphiji, koji “imunitet stada” uspore─Ĺuje sa rovom ispunjenim vodom koji ┼ítiti dvorac.

Keren Landsman, jedan od vode─çih svjetskih stru─Źnjaka za epidemiologiju i javno zdravstvo, ranije je ove godine izjavio: “Veliki saveznici zaraznih bolesti u dana┼ínje vrijeme vi┼íe nisu siroma┼ítvo ili prljav┼ítina, nego globalni pokret protiv cijepljenja. Taj pokret mo┼żda jest mali, ali njegovi ┼ítetni efekti ve─ç se o─Źituju na najgori na─Źin”.

U Hrvatskoj cijepljenje obavezno, ali…

Neki roditelji strahuju da bi zbog cijepljenja, iako za to nema nikakvih znanstvenih dokaza, njihovo dijete moglo oboljeti od autizma ili multiple skleroze. La┼żne optu┼żbe da cjepivo protiv ospica, mumpsa i rubeole mo┼że izazvati autizam pokrenuo je britanski lije─Źnik dr. Andrew Wakefield svojim ─Źlankom u medicinskom ─Źasopisu Lancet.

One su kasnije opovrgnute brojnim epidemiolo┼íkim studijama. Isto tako, brojna su istra┼żivanja opovrgnula uzro─Źno-posljedi─Źnu vezu izme─Ĺu cijepljenja protiv hepatitisa B i multiple skleroze. Da se razumijemo, istra┼żivanja se naru─Źuju od strane farmaceutskih kompanija, te je manipulacija podacima vrlo ─Źesta.

Roditelji koji odbijaju cijepljenje pozivaju se i na pojedine studije prema kojima su necijepljena djeca navodno zdravija od cijepljene – manje podlo┼żna infekcijama, pogotovo di┼ínog sustava, manje sklona alergijama, ko┼żnim oboljenjima, artritisu… i op─çenito boljeg zdravlja.

cjepivo-thimerosal-fbKao motiv sve ─Źe┼í─çeg odbijanja cijepljenja svoje djece navode i kako sami ┼żele donijeti odluku, a ne da o tome, umjesto njih, odlu─Źuje dr┼żava. Naime, u Hrvatskoj je cijepljenje zakonska obaveza, a da ─çe tome tako biti i dalje potvrdila je i odluka Ustavnog suda iz o┼żujka ove godine, prema kojoj je cijepljenje medicinsko pitanje, a ne pitanje slobode savjesti ili uvjerenja, pa tako o njemu ne mogu odlu─Źivati roditelji ve─ç su du┼żni dati cijepiti svoju djecu.

Ustavni sud je prihvatio mi┼íljenje lije─Źni─Źke struke koja isti─Źe kako je cijepljenje najsigurnija i najdjelotvornija mjera u spre─Źavanju infektivnih bolesti te potvrdio da su nuspojave cijepljenja mogu─çe, ali i istaknuo da se one javljaju vrlo rijetko.

“Hvala ti Hrvatska: ┼Żivjelo obvezno cijepljenje”

Za odbijanje obveznog cijepljenja u Hrvatskoj je predvi─Ĺena nov─Źana kazna od 2.000 kuna, ali uvjerenja nekih roditelja da njihovo dijete ne bi trebalo biti cijepljeno nemaju cijenu. “Prema Zakonu o za┼ítiti pu─Źanstva od zaraznih bolesti propisana je nov─Źana kazna u iznosu od 2.000 kn, no prije toga i pedijatar i nadle┼żni epidemiolog razgovaraju sa roditeljima da im se pojasne sve koristi cijepljenja”, navode u Slu┼żbi za epidemiologiju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

“Ministarstvo zdravlja je u razdoblju od 2011. godine do kraja kolovoza 2014. godine zaprimilo oko 400 prijava za neprovo─Ĺenje cijepljenja. Protiv roditelja/skrbnika sukladno ─Źlanku 77. Zakona o za┼ítiti pu─Źanstva od zaraznih bolesti (NN 59/07, 113/08 i 43/09) podnijeti su optu┼żni prijedlozi nadle┼żnom Prekr┼íajnom sudu”, ka┼żu za Index u Ministarstvu zdravlja.

Zbog kampanje protiv cijepljenja u Hrvatskoj zabilje┼żen pad broja cijepljene djece”U Hrvatskoj je epidemiolo┼íka situacija vezano za bolesti protiv kojih se cijepi vrlo dobra. Ipak, kao posljedica kampanje protiv cijepljenja zabilje┼żen je pad broja cijepljene djece pro┼íle godine. Posebno su se snizili cjepni obuhvati jednogodi┼ínjaka cjepivom protiv ospica, rubeole i mumpsa te trogodi┼ínjaka cjepivom protiv tetanusa, difterije i hripavca. Time se pove─çava rizik od povratka ospica i rubeole ili od pove─çanog broja oboljelih od mumpsa ili hripavca.

Kad su cjepni obuhvati u populaciji visoki ako i do─Ĺe do importacije bolesti, ona se ne─çe pro┼íiriti. Takav smo primjer imali pro┼íle godine kada je osoba oboljela od ospica stigla u Hrvatsku. Zahvaljuju─çi visokim cjepnim obuhvatima, nije do┼ílo do prijenosa bolesti, iako se ospice smatraju jednom od najzaraznijih bolesti.

Prema znanstvenicima i lije─Źnicima, kada bi netko zara┼żen virusom ospica do┼íao me─Ĺu potpuno osjetljivo stanovni┼ítvo koje nije cijepljeno ni prirodno proku┼żeno zarazio bi 15 do 20 osoba u svom kontaktu. Ako je tih 15 do 20 osoba cijepljeno, ─Źemu strah? Kontradiktornosti na svakom koraku…

Potrebno je odr┼żavati visoke cjepne obuhvate kontinuiranim procijepljivanjem neimune populacije dokle god su uzro─Źnici bolesti prisutni u okoli┼íu i populaciji ili postoji mogu─çnost unosa uzro─Źnika bolesti u populaciju”, ka┼żu za Index u Slu┼żbi za epidemiologiju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Za vi┼íe informacija o cjepivima, ─Źitajte preko klju─Źne rije─Źi cjepivo na LINKU:
http://www.novi-svjetski-poredak.com/tag/cjepivo/
 
(index.hr/uredio: nsp)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,