Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » FARMACEUTSKI LOBI OPET SIJE PANIKU: Globalni pokret protiv cijepljenja će uskoro biti proglašen teroristima?!

FARMACEUTSKI LOBI OPET SIJE PANIKU: Globalni pokret protiv cijepljenja će uskoro biti proglašen teroristima?!

cijepljenje-beba-cjepivo“Zbog odbijanja cijepljenja prijete epidemije i iskorijenjene bolesti”. Ovaj put nije u pitanju svinjska gripa, ni ptičija već ospice. Farmaceutski lobi opet širi paniku. Ipak, u SAD-u je cijepljenje stvar izbora. Dok je kod nas na žalost prisilno po sili zakona

Pod izlikom širenja raznoraznih epidemija, građane banana-država se sili da cijepe svoju djecu njihovim nedovoljno ispitanim cjepivima punim žive i ostalih kancerogenih kemikalija.

Međutim, o kakvim epidemijama oni govore? Čak i da je istina, od tih bolesti oboljet će samo oni koji nisu cjepljeni. Onaj tko želi, uvijek se može cijepiti i osigurati, ako misli da je to neko osiguranje. Zašto sile one koji se ne žele cijepiti i ne žele cijepiti svoju djecu? Zašto su u strahu oni koji cijepe svoju djecu, da će ih zaraziti necijepljena djeca? Boje li se istine ili svoje slabosti? Ako ih je toliko strah neka se oni cijepe i neka cijepe svoju djecu i “zaštite” se.

Iako je u narodu dobro poznata uzrečica “prevencija je najbolji lijek”, ima onih koji se ne slažu s tom tezom te su odlučili reći “ne” cijepljenju. Da se razumijemo, da ako lijek podrazumijeva cijepivo puno životinjskih stanica, virusa koji izazivaju rak, žive, raznih spojeva koji nisu odobreni za ljudsku upotrebu, onda je “lijek” dobio novo značenje.

Pojava inicijativa protiv cijepljenja, koje u prvi plan stavljaju nuspojave koje cijepljenje u rijetkim slučajevima izaziva, u Hrvatskoj je, unatoč zakonskoj odredbi prema kojoj je cijepljenje obavezno, dovela do pada broja cijepljene djece. Inozemni stručnjaci, većinom plaćenici stranih kompanija povezanih sa farmaceutskom industrijom, upozoravaju kako se odbijanjem cijepljenja izlažemo opasnosti od epidemija nekih već iskorijenjenih bolesti.

U SAD-u se šire ospice i hripavac

Prema početkom rujna objavljenom izvješću američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) koja se već mnogo puta pokazao kao nemjerodavnim i punim kontradiktornosti, SAD je ove godine suočen s rekordnim brojem slučajeva ospica. U prvih osam mjeseci ove godine su u 21 američkoj saveznoj državi evidentirana 592 slučaja, a CDC je izvijestio kako je na 18 žarišta prijavljeno 89 posto ovogodišnjih slučajeva.

Riječ je o bolesti koju su američke vlasti još 2000. godine proglasile iskorijenjenom, a do pojave velikog broja oboljelih dovodi činjenica da mnogi odbijaju cijepiti svoju djecu. Naime, u SAD-u je cijepljenje stvar izbora.

U 2013. godini je tako, prema podacima CDC-a, stopa cijepljenja protiv ospica, mumpsa, rubeole, poliovirusa, hepatitisa B i boginja iznosila preko 90 posto, stopa cijepljenja protiv rotavirusa je iznosila 73 posto, a stopa cijepljenja protiv hepatitisa A je iznosila 83 posto.

“Granice ne mogu zaustaviti ospice, ali cijepljenje može”

Iako se u SAD-u inače vrlo strogo gleda na to imate li zdravstveno osiguranje, nacionalni program Cjepivo za djecu (VFC) omogućuje besplatno cijepljenje djece koja nemaju potrebno zdravstveno osiguranje.

cijepljenje

Program je uveden nakon širenja ospica krajem osamdesetih i početkom devedesetih godina, kad je zabilježeno čak 55 tisuća slučajeva u samo dvije godine, i to uvelike zahvaljujući maloj stopi cijepljene djece koja nisu imala zdravstveno osiguranje.

“Aktualne pojave ospica u SAD-u služe kao podsjetnik da su nam takve bolesti uvijek blizu. Granice ne mogu zaustaviti ospice, ali cijepljenje može”, poručuju iz CDC-a.

Naravno da nećete dobiti možda ospice nakon cijepljenja, ali možete dobiti rak, alergije, djeca oboljevaju masovno od autizma!

Ospice nisu jedina zarazna bolest koja se vratila u SAD. Primjerice, 2012. godine evidentirano je čak 48 tisuća slučajeva hripavca, što je bio najveći broj još od 1955. godine.

cjepivo-objašnjenje-fbS hripavcem Amerikanci imaju problema i ove godine – zabilježeno je nekoliko tisuća slučajeva, od čega najviše u Kaliforniji, koja je do sredine kolovoza ove godine već brojila preko 7,5 tisuća slučajeva zaraze.

“Veliki saveznici zaraznih bolesti u današnje vrijeme više nisu siromaštvo ili prljavština, nego globalni pokret protiv cijepljenja. Slična retorika se koristi od strane američke vlasti prema terorističkim organizacijama.

U jednom od ranijih izvješća CDC je objavio kako je samo u SAD-u godišnje cijepljenjem spašeno više od 732 tisuće dječjih života te kako su cijepljenja spriječila razvijanje bolesti kod 322 milijuna djece.

Stručnjaci ističu kako je iznimno važan “imunitet stada” (u kojem su ovce građani), koji za ospice i hripavac iznos najmanje 92 posto cijepljene djece. Naime, da bi se spriječilo epidemije nužna je visoka stopa imunizacije populacije.

“Kada `imunitet stada` počinje popuštati, imamo ovo što se događa sada. Najzaraznije bolesti se prve vraćaju. A među najzaraznijima su ospice, hripavac i zaušnjaci”, navodi dr. Paul Offit iz dječje bolnice u Philadelphiji, koji “imunitet stada” uspoređuje sa rovom ispunjenim vodom koji štiti dvorac.

Keren Landsman, jedan od vodećih svjetskih stručnjaka za epidemiologiju i javno zdravstvo, ranije je ove godine izjavio: “Veliki saveznici zaraznih bolesti u današnje vrijeme više nisu siromaštvo ili prljavština, nego globalni pokret protiv cijepljenja. Taj pokret možda jest mali, ali njegovi štetni efekti već se očituju na najgori način”.

U Hrvatskoj cijepljenje obavezno, ali…

Neki roditelji strahuju da bi zbog cijepljenja, iako za to nema nikakvih znanstvenih dokaza, njihovo dijete moglo oboljeti od autizma ili multiple skleroze. Lažne optužbe da cjepivo protiv ospica, mumpsa i rubeole može izazvati autizam pokrenuo je britanski liječnik dr. Andrew Wakefield svojim člankom u medicinskom časopisu Lancet.

One su kasnije opovrgnute brojnim epidemiološkim studijama. Isto tako, brojna su istraživanja opovrgnula uzročno-posljedičnu vezu između cijepljenja protiv hepatitisa B i multiple skleroze. Da se razumijemo, istraživanja se naručuju od strane farmaceutskih kompanija, te je manipulacija podacima vrlo česta.

Roditelji koji odbijaju cijepljenje pozivaju se i na pojedine studije prema kojima su necijepljena djeca navodno zdravija od cijepljene – manje podložna infekcijama, pogotovo dišnog sustava, manje sklona alergijama, kožnim oboljenjima, artritisu… i općenito boljeg zdravlja.

cjepivo-thimerosal-fbKao motiv sve češćeg odbijanja cijepljenja svoje djece navode i kako sami žele donijeti odluku, a ne da o tome, umjesto njih, odlučuje država. Naime, u Hrvatskoj je cijepljenje zakonska obaveza, a da će tome tako biti i dalje potvrdila je i odluka Ustavnog suda iz ožujka ove godine, prema kojoj je cijepljenje medicinsko pitanje, a ne pitanje slobode savjesti ili uvjerenja, pa tako o njemu ne mogu odlučivati roditelji već su dužni dati cijepiti svoju djecu.

Ustavni sud je prihvatio mišljenje liječničke struke koja ističe kako je cijepljenje najsigurnija i najdjelotvornija mjera u sprečavanju infektivnih bolesti te potvrdio da su nuspojave cijepljenja moguće, ali i istaknuo da se one javljaju vrlo rijetko.

“Hvala ti Hrvatska: Živjelo obvezno cijepljenje”

Za odbijanje obveznog cijepljenja u Hrvatskoj je predviđena novčana kazna od 2.000 kuna, ali uvjerenja nekih roditelja da njihovo dijete ne bi trebalo biti cijepljeno nemaju cijenu. “Prema Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti propisana je novčana kazna u iznosu od 2.000 kn, no prije toga i pedijatar i nadležni epidemiolog razgovaraju sa roditeljima da im se pojasne sve koristi cijepljenja”, navode u Službi za epidemiologiju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

“Ministarstvo zdravlja je u razdoblju od 2011. godine do kraja kolovoza 2014. godine zaprimilo oko 400 prijava za neprovođenje cijepljenja. Protiv roditelja/skrbnika sukladno članku 77. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti (NN 59/07, 113/08 i 43/09) podnijeti su optužni prijedlozi nadležnom Prekršajnom sudu”, kažu za Index u Ministarstvu zdravlja.

Zbog kampanje protiv cijepljenja u Hrvatskoj zabilježen pad broja cijepljene djece”U Hrvatskoj je epidemiološka situacija vezano za bolesti protiv kojih se cijepi vrlo dobra. Ipak, kao posljedica kampanje protiv cijepljenja zabilježen je pad broja cijepljene djece prošle godine. Posebno su se snizili cjepni obuhvati jednogodišnjaka cjepivom protiv ospica, rubeole i mumpsa te trogodišnjaka cjepivom protiv tetanusa, difterije i hripavca. Time se povećava rizik od povratka ospica i rubeole ili od povećanog broja oboljelih od mumpsa ili hripavca.

Kad su cjepni obuhvati u populaciji visoki ako i dođe do importacije bolesti, ona se neće proširiti. Takav smo primjer imali prošle godine kada je osoba oboljela od ospica stigla u Hrvatsku. Zahvaljujući visokim cjepnim obuhvatima, nije došlo do prijenosa bolesti, iako se ospice smatraju jednom od najzaraznijih bolesti.

Prema znanstvenicima i liječnicima, kada bi netko zaražen virusom ospica došao među potpuno osjetljivo stanovništvo koje nije cijepljeno ni prirodno prokuženo zarazio bi 15 do 20 osoba u svom kontaktu. Ako je tih 15 do 20 osoba cijepljeno, čemu strah? Kontradiktornosti na svakom koraku…

Potrebno je održavati visoke cjepne obuhvate kontinuiranim procijepljivanjem neimune populacije dokle god su uzročnici bolesti prisutni u okolišu i populaciji ili postoji mogućnost unosa uzročnika bolesti u populaciju”, kažu za Index u Službi za epidemiologiju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Za više informacija o cjepivima, čitajte preko ključne riječi cjepivo na LINKU:
http://www.novi-svjetski-poredak.com/tag/cjepivo/
 
(index.hr/uredio: nsp)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,