Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » ZASTRAŠUJUĆE SLIČNOSTI S AFRIKOM: Suše i poplave – Hrvatska klimatski napadnuta kako bi se dogodio afrički scenarij gladi, pa uzgoja GMO hranu?!

ZASTRAŠUJUĆE SLIČNOSTI S AFRIKOM: Suše i poplave – Hrvatska klimatski napadnuta kako bi se dogodio afrički scenarij gladi, pa uzgoja GMO hranu?!

hrvatska-nevrijeme-gmoNekoliko posljednjih godina, a pogotovo zadnjih mjeseci, Hrvatsku pogađaju ekstremne vremenske prilike koje nanose veliku štetu poljoprivredi, ali i državi u cjelini.

Pogađaju nas katastrofalne suše (ljeto 2012.), ledene kiše i katastrofalne smrzavice (zima 2014.), poplave (jesen 2010, proljeće 2014.), pa tsunamiji, pijavice i oluje koje nose krovove i trgaju drveće (nedavno u Velikoj Gorici, Dubrovniku, Istri, na Korčuli, na širem zagrebačkom području)…

Pijavice i tsunamiji postali redovita pojava

Kao da je Hrvatska sa svojih meridijana s umjerenom klimom najednom premještena na neko drugo mjesto, u drugačije podneblje na kojem se iz dana u dan naglo izmjenjuju vremenske prilike i gdje vlada neobična i ekstremno ćudljiva klima.

Zbog svega navedenog, sve više građana Hrvatske u zadnje vrijeme ostaje bez krova nad glavom, a država trpi sve veću materijalnu štetu. Iz godine u godinu imamo sve lošiju žetvu, sve slabije prinose kukuruza i drugih kultura – što će ionako onemoćalo selo još više baciti na koljena, a zbog stalne kiše najvjerojatnije će podbaciti i turistička sezona…

Usred žitnice Europe, prisiljeni uvoziti hranu

Na taj način je država, koja bi mogla hraniti pola Europe, prisilljena uvoziti i svinjetinu i junetinu i mlijeko i voće i pšenicu, kukuruz…, odnosno gotovo sve prehrambene namirnice (postoje tu i drugi razlozi – no ovaj put nećemo o njima). Vrlo ćudljivo vrijeme, dakle, doslovce uništava Hrvatsku.

Je li moguće da su navedene ekstremne vremenske prilike – kakve malo stariji naraštaji nisu doživjeli tijekom cijele svoje mladosti i djetinjstva – posljedica upotrebe klimatskog oružja koje danas nedvojbeno postoji (HAARP antene jedno je od takvih oružja)?

Đavolje sjeme umjesto tradicionalnih kultura

Postoji li, dakle, mogućnost da se poplave i druge vremenske nepogode namjerno izazivaju kako bi se uništilo selo i poljoprivreda te kako bi umjesto tradicionalnih kultura, hrvatski seljaci uskoro sijali ‘đavolje sjeme’ multinacionalnih kompanija koje žele osvojiti i hrvatsko tržište, odnosno kako bi netko drugi mogao preuzeti velika prirodna bogatstva i imovinu države koja – valja to napomenuti – leži na važnom geostrateškom položaju – sjecištu puteva Europe, Azije i Afrike, te na plodnim oranicama i velikim bazenima pitke vode?

Postoje mnoge činjenice i indicije koje govore da je to itekako moguće.

Analizom događaja koji su uslijedili nakon ekstremnih vremenskih (ne)prilika drugdje u svijetu, možemo doći do pretpostavke što bi se i u Hrvatskoj moglo dogoditi u sličnim uvjetima.

Prvo stiže glad, pa ‘dobrotvori’ poput Bill Gatesa!

Navest ćemo ovdje primjer Kenije. Ustaljeni godišnji ritam kišnih sezona u Keniji se, kako piše Jill Richardson, poznata autorica bloga o organskom uzgoju hrane, poremetio prije otprilike sedam godina te su prvo počele kasniti i izostajati kratke kiše između listopada i prosinca, a zatim i duge kiše između ožujka i lipnja. Usjevi uzgojeni tijekom svake od tih sezona trebali su potrajati do iduće, no s nepouzdanošću oborina to je postalo gotovo neizvedivo.

No uza sve te nevolje, Kenijce su dodatno ugrozile i velike strane korporacije koje često uzurpiraju ili zagađuju zajedničke zalihe vode. Farme cvijeća tako buše bunare za natapanje nasada zbog kojih rijeke i jezera presušuju. Klimatske promjene zbog kojih Richardson proziva industrijalizirani svijet naštetile su i stočarima iz naroda Masai. Jedan od njih, Sidney Quntai, kaže da su iznenadne suše i poplave u posljednjem desetljeću prouzročile pojavu invazivnih korova i zaraznih bolesti stoke koje su nekim uzgajivačima istrijebile cijela krda.

I u takvoj situaciji pojavljuju se Barack Obama i zemlje G8, Bill Gates te Monstante… kao ‘spasitelji’ gladnog stanovništva.

O kakvoj se tu pomoći radi?

Nakon summita G8, Monsanto stiže u Afriku

Na Godišnjem simpoziju o globalnoj poljoprivredi i sigurnosti hrane održanom 18. svibnja 2012. u sklopu summita zemalja G8 predsjednik Barack Obama najavio je osnivanje Novog saveza za sigurnost hrane i prehranu. Savez je okupio 45 multinacionalnih korporacija koje su se obvezale uložiti ukupno 3.5 milijarde dolara u Afriku. Među njima se nalaze Monsanto, Syngenta, Yara International, Cargill, DuPont te PepsiCo.

Tako je, primjerice, najveći svjetski proizvođač umjetnih gnojiva Yara International najavio izgradnju 2 miljarde dolara vrijednog pogona u Africi, dok će Syngenta uložiti milijardu tijekom sljedećih deset godina. No, ova obećanja nisu motivirana humanitarnim pobudama, ističe autorica teksta. ‘Radi se o čistom biznisu’.

‘Dobrotvori’ samo povećavaju glad u Keniji

Nova inicijativa samo je nastavak afričke ‘druge zelene revolucije’ koju je pokrenula Zaklada Billa i Melinde Gates sa svojim Savezom za zelenu revoluciju u Africi, usmjerenim ka „izgradnji mreže privatnih sjemenskih kompanija i privatnih agro-trgovaca širom Afrike”. Novi plan Baracka Obame i zemalja G8 – zaključuje Richardson – neće riješiti problem gladi u Africi, već će dodatno povećati siromaštvo i nejednakost širom kontinenta.

Nakon poplave, hrvatskim seljacima besplatno GMO sjemenje!

Pogledajmo sad što se u Hrvatskoj dogodilo nakon velike suše prije dvije godine, te nakon nedavne poplave: usred suše u kojoj je najviše stradao kukuruz, plasirana je vijest preko ‘Glasa Amerike’, a prenijeli su je i drugi mediji, kako GMO kukuruz odolijeva i najvećoj suši. Pojedini hrvatski mediji nedavno su, pak, objavili da je Monsanto, zloglasna američka tvrtka koja je i jedan od najvećih svjetskih proizvođača GMO proizvoda, nakon katastrofalne poplave donirala oko 445 tisuća eura vrijedno sjeme kukuruza poljoprivrednicima u Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini.

Vijest je objavljena na službenoj stranici te kompanije, a količina sjemena navodno je dovoljna da se zasadi oko tri tisuće hektara zemlje. Mnogi smatraju kako je time ova korporacija iskoristila najgore poplave u posljednjih 120 godina u ovim zemljama i u tajnosti, pod krinkom humanosti i solidarnosti na njihova polja uvela GMO sjeme.

O tome koliko je GMO loš i štetan može se najbolje vidjeti na primjeru SAD-a, gdje se GMO usjevi sade već godinama, a gdje je svaki četvrti stanovnik alergičan na gluten koji se nalazi u pšenici. U isto vrijeme u Europi je na gluten osjetljivo od 0,1 do 0,2 posto ljudi, a u Kini i Rusiji u kojima se ne sadi GMO sjeme, alergija na gluten je nepoznata. Biolozi su također nakon dugotrajnih istraživanja parova zamijetili problem s neplodnošću, a žene koje bi uspjele zatrudnjeti su ili završavale sa spontanim pobačajem ili su se znala rađati djeca s raznim deformacijama.

Mnoge činjenice govore da je poplava namjerno izazvana

E sad, je li nedavna poplava u Slavoniji namjerno izazvana kako bi na poplavljeno područje kasnije lakše ušlo GMO sjeme te čeka li i Hrvatsku kenijska sudbina?

Odgovore na ta i druga pitanja pokušali smo dobiti od intelektualaca koji se godinama bave istraživanjem pozadine zbivanja, odnosno događaja ‘iza kulise’, koji sve češće i sve značajnije određuju sudbinu svijeta, pa i Hrvatske.

Postoje brojne činjenice i indicije koje idu u prilog teoriji da je HAARP program ustvari oružje koje može utjecati i na vrijeme, te izazivati katastrofe poput poplava i potresa. Poznato je da je još šezdesetih ili sedamdesetih godina prošlog stoljeća pred američkim Kongresom bilo govora o ideji korištenja programa koji bi se koristio Teslinim otkrićima i ionosferom.

Devedesetih je američki znanstvenik Nick Begich o opasnostima koje sa sobom donosi program HAARP progovorio u knjizi ‘Angels, don’t play this haarp’ (Anđeli, ne svirajte tu harfu) Kasnije je o svojim saznanjima, odnosno o klimatskom HAARP oružju govorio i u Europskom parlamentu, nakon čega je EP donio rezoluciju po kojoj se brani razvoj takvih oružja. No, ta je rezolucija, ostala mrtvo slovo na papiru jer Europski parlament nema znatnog utjecaja na američku politiku. Prije nekoliko godina katastrofalne suše su pogodile Iran, nakon čega je iransko vodstvo optužilo vladu SAD-a za namjerno izazivanje suše upravo uz pomoć HAARP programa. Mnogi tvrde da je i tsunami u Japanu izazvan HAARP-om, kao i brojni potresi u Kini. Nemoguće je, dakako, na sudu dokazati da se radi doista o HAARP-u.

No samo iz činjenica: da se o toj tehnologiji odavno razmišljalo, da se ta tehnologija u SAD-u nedvojbeno razvijala, te da se razmišljalo da se HAARP tehnologija koristi i kao oružje, može se zaključiti da postoji realna mogunost da se to o čemu govore i mnogi drugi, doista i događa, no koji vjeruje da bi se to dalo rastumačiti uz pomoć šire geostrateške karte.

Zašto gađaju ovo područje?

Zašto klimatskim oružjem gađaju, po svemu sudeći, ovo područje? Teško je precizno reći, no, ako imamo na umu da je i rat u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini izazvan svojevrsnim inžinjeringom, te da se Bosna i Hercogovina, pa i šire područje, do danas ne puštaju na miru, onda možemo zaključiti da bi i poplave, te učestalo nevrijeme mogle biti dio istog šireg scenarija čiji je fokus djelovanja na područje Hrvatske i istočno od nas – zaključuje Mišak.

Bog dopušta da zlo samo sebe iskorjeni

Navedeni događaji imaju dvostruku dimenziju. Ni HAARP program, ni masonerija ne mogu ljudima učiniti ništa nažao, ako ljudi nisu udaljeni od Boga i vjere, odnosno ako njima nije ovladalo zlo. Bog je stvorio čovjeka i predao mu prirodu na upravljanje. Ako se čovjek posve udaljio od Boga i ako loše upravlja prirodom, povrijedio je Boga, jer je kroz čovjeka počeo djelovati Đavo.

Čovjek sam sebe razara tehnikom kojom je ovladao, pa je uništio prirodu u kojoj živi. Bog to dopušta kako bi zlo na koncu samo sebe iskorjenilo. Kukolj je, dakle, postao predominantan, zbog čega Bog dopušta prirodne nepogode kako bi taj kukolj nestao. To znači da će zli ljudi ‘koji se igraju Boga’ i koji su uz pomoć tehnologije uništili prirodu, na koncu uništiti sami sebe. Moguće je da će tako stradati i neki dobri ljudi, no to će biti manjina. Jer ako čovjek živi zlo, on postaje Zlo, zbog čega Bog dopušta da zli unište sami sebe.
 
(hrvatski-dom.hr/uredio:nsp)

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,