Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, UPOZORENJE HRANA ! » EKSKLUZIVNO: Poplava je izazvana manipulacijom vremena, da bi GMO došao na mala vrata? Monsanto donirao sjeme poplavljenim područjima

EKSKLUZIVNO: Poplava je izazvana manipulacijom vremena, da bi GMO došao na mala vrata? Monsanto donirao sjeme poplavljenim područjima

poplave-HAARP-MONSANTOU poplavama koje su nedavno pogodile Hrvatsku, Srbiju i BiH uništeno je više od 100 tisuća hektara usjeva, a samo u Srbiji šteta u poljoprivredi procjenjuje se na oko 500 milijuna eura.

Val nezadovoljstva je preplavio Hrvatsku, Srbiju i Bosnu za vrijeme poplava. Mediji su brujali o manipulaciji vremenom i geoinženjeringu uz pomoć HAARP sustava. No da je to istina, potvrđuje i ovaj primjer, u kojem američka kompanija donira svoje sjeme poplavljnim područjima. Slučajnost ili ne, ovo je potez vrijedan rasprave, s obzirom da se zna kakav svjetski status ima kompanija MONSANTO.

Poljoprivrednici su ostali bez svega, a priliku da plasira svoje proizvode iskoristio je Monsanto. Kompanija je ovaj vikend srpskim poljoprivrednicima podijelila sjeme kukuruza DEKALB vrijedno oko 275 tisuća eura. Sjeme kukuruza distribuirano je Hrvatskoj te Bosni i Hercegovini, a ukupna vrijednost doniranog sjemena za sve tri zemlje iznosi oko 445 tisuća eura.

Monsanto je donirao i sjeme rajčica, krastavaca i kupusa u vrijednosti od 75 tisuća eura.

“Nadamo se da će mali poljoprivrednici uz našu pomoć moći posaditi sve u roku od dva tjedna. Ovo je vrijeme da se iskažemo i pomognemo zajednici”

… izjavio je Jose Manuel Mader, predsjednik Uprave Monsanto Europe, Bliskog Istoka i Afrike, piše monsantoblog.eu.

Francuska tražila zabranu prodaje, uporabe i uzgoja GMO kukuruza

Europski ministri za okoliš postigli su nedavno dogovor o uzgoju genetski modificiranih kultura. Svaka država članica EU ima mogućnost izbora hoće li odobriti ili zabraniti uzgoj takvih kultura na svojem teritoriju.

Države članice koje se protive GMO-u neće s druge strane moći zabraniti tranzit odobrenih GM kultura preko svojeg teritorija.

Francusko ministarstvo poljoprivrede donijelo je uredbu kojom se zabranjuje prodaja, uporaba i uzgoj genetski modificiranog (GMO) kukuruza MON810 američke tvrtke Monsanto. To je ujedno i jedina sorta GMO kukuruza trenutno dozvoljena u EU.

Francuska vlada, koja smatra da GMO usjevi predstavljaju rizik za zdravlje ljudi i ekologiju, pokušava trajno zabraniti GMO kukuruz, no najviši sud već je dva puta ranije srušio slične mjere.

GMo-zakon-Hrvatska
GMo-zakon-Hrvatska-potrošači
 

 
 
index.hr, youtube.com/uredio: nsp
 
 
[button_icon icon="asterisk" url="http://www.novi-svjetski-poredak.com/?p=17845"] PRETHODNI ČLANAK [/button_icon]
[facebook]

Filed under: Featured, UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , , , , , , , , , , , ,