Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Paul Craig Roberts: SAD IMA PLANOVE ZA NUKLEARNI RAT SA “NEPRIJATELJIMA AMERIKE”

Paul Craig Roberts: SAD IMA PLANOVE ZA NUKLEARNI RAT SA “NEPRIJATELJIMA AMERIKE”

Paul-Craig-RobertsBivši pomoćnik za ekonomsku politiku SAD Paul Craig Roberts kaže da SAD ima planove za nuklearni rat s “neprijateljima Amerike.”

Ovdje su riječi dr. Robertsa:

“Washington planira preventivno nuklearni napad ne samo u Rusiji, već i vjerojatno u Kini. U Washingtonu ima mnogo onih koji podržavaju ideju o nuklearnom ratu, dajući izjave poput “Što je uporaba nuklearnog oružja, ako se ne koristi” …

U međuvremenu, upotreba samo jedan posto nuklearnog oružja, koje je na raspolaganju SAD i Rusije će uništiti najmanje dvije milijarde ljudi. A ako će polovicu nuklearnog arsenala dvije zemlje dići u zrak, život na Zemlji će prestati postojati.”

Dr. Roberts nastavlja:

“Pričao sam o tome već nekoliko godina. Upozorio sam da je politika Busheve administracije da promijeni američku vojnu doktrinu, tako da uloga nuklearnog oružja više ne bude sposobnost da se odgovori na agresiju protiv Sjedinjenih Država. Sada je stekla status sredstava za preventivni nuklearni napad.

U ovom trenutku, naša doktrina je da možemo početi nuklearni rat protiv bilo koga tko nam se ne sviđa, ili nekoga tko se ne slaže s nama, ili netko tko se (mislimo) priprema za rat s nama. Ova doktrina se odnosi na one zemlje koje ne posjeduju nuklearno oružje. “

Zašto Rusija može postati meta za američke nuklearne rakete? Roberts odgovara na ovo pitanje na sljedeći način:

“Rusija – ogromna zemlja sa ogromnim resursima. Ovi resursi su dovoljni da spriječe Washington zadrži dominaciju. Iz tog razloga, Rusija je uvijek bila meta doktrine za nuklearni rat. Trenutno, SAD ima u blizini ruske granice svoj raketni obrambeni sustav. Tijekom Reaganove ere, on se zvao “Zvjezdani ratovi”. Ove rakete su dizajnirane presresti interkontinentalne balističke rakete.

Dakle, možemo reći da je Amerika sigurna? Roberts smatra da to nije slučaj:

“Čak i ako američki gradovi i nađu način da izbjegnu odmazde, Amerikanci i dalje umiru od zračenja i nuklearne zime” … “klimatske promjene biće dramatične, a temperatura će se brzo smanjivati ​​svaki dan tijekom tri godine. Jasno je da u takvim okolnostima na terenu ništa neće rasti.

A to je pored činjenice što zračenje čini ljudima. Ovo je vrlo ozbiljna situacija gdje SAD stvarno radi na planovima nuklearnog rata i želi izbrisati Rusiju i Kinu sa zemlje, a sve u cilju da Washington nametne svoju volju na svijetu.”

Zašto ne pričaju o tome u američkom nacionalnim medijima? Na ovo dr. Roberts, koji je nekada služio kao glavni urednik Wall Street Journala, kaže:

“New York Times i Washington post sudjeluju u ovome. Oni u potpunosti podržavaju ove ratove. Razlog je jednostavan – oni su kupljeni ili zastrašeni, jer ako kažete bilo što negativno o Washingtonu, to će biti proglašeno anti-američkim. To je poenta apsurda.”

Što ako Rusija i Kina prve udare? Nećete priznati takvu mogućnost? Dr. Roberts kaže:

“Ono što vam govorim – ovo je javna informacija. Ovo nije samo moje mišljenje. Ono je otvoreno i svatko može ga čitati. I ruski i kineski časnici su svjesni toga … Za Washington, to je vrlo opasna doktrina, kao i njegova primjena pomoću koje se razvija proturaketni sustav u Poljskoj …

Američke baze su već u Poljskoj i biće ih sve više. Poljska vlada je potpisala smrtnu kaznu čovječanstva … Oni su dali Washingtonu povjerenje da mogu zadaju udarac Rusiji bez ikakvih posljedica po sebe … Naravno, ovi sustavi nikada neće raditi u korist čovječanstva. U ovom ratu neće biti pobjednika. To je samo neznanje.

Međutim, vjerovanje u mogućnost pobjede čini mogućnost nuklearnog rata većom.”
 
 
(vestinet.rs/uredio: nsp)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , , , , , , , , ,