Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, TEHNOLOGIJA I ZNANOST » PRAVA ISTINA O KLIMATSKOM ORU┼ŻJU HAARP! Amerika iskreno – HAARP postoji i mi gospodarimo vremenom! (VIDEO)

PRAVA ISTINA O KLIMATSKOM ORU┼ŻJU HAARP! Amerika iskreno – HAARP postoji i mi gospodarimo vremenom! (VIDEO)

haarp-GAKONA-VRIJEMENovinar “Novosti” je dr┼że─çi se samo poznatih ─Źinjenica napravio vrlo kvalitetan ─Źlanak o klimatskom oru┼żju HAARP. To je ozbiljan odgovor neozbiljnim novinarima koje su objavile tekstove o HAARP tvrde─çi da isti nemaju bilo kakve veze s umjetno izazvanim klimatskim promjenama. Tekst prenosimo u cjelini.

POLUDJELA KLIMA

Klima je, definitivno, podivljala! Nekada se znalo – zimi je padao snijeg, ljeto je bilo toplo, uragani se nisu doga─Ĺali u Europi … Pravila vi┼íe nema, a prolje─çe i jesen kao i da ne postoje. Iz zime se ulje─çe pravo u ┼żarko ljeto, a iz ljeta u surovu zimu, naj─Źe┼í─çe bez snijega.

Ako i padne, onda to nije snijeg nego snje┼żni smet, lavina i po┼íast … Stru─Źnjaci o svemu tome ┼íute ili nas uvjeravaju da su vremenske prilike “u granicama normale”.

Ne treba biti stru─Źnjak pa shvatiti da ni┼íta vi┼íe nije normalno i da se vremenske (ne)prilike sve te┼że podnose. Nekada su samo te┼íki meteoropati i ─Źira┼íi patili prilikom sezonskih promjena, naj─Źe┼í─çe u jesen ili u prolje─çe. Danas rijetko tko mo┼że pohvaliti time da se dobro osje─ça.

Promjene vi┼íe nisu sezonske, one su naj─Źe┼í─çe – dnevne, a na svakih petnaestak dana temperatura dodatno raste ili pada za 10 do 15 stupnjeva – i to iznenada, u roku od samo nekoliko sati.

Dok nadle┼żni naj─Źe┼í─çe ┼íute ili nas uvjeravaju da “nema razloga za paniku”, sve je vi┼íe glasina o tome kako sa “klimom nisu ─Źista posla”, a facebook je prepun grupa koje raspravljaju o tome tko se poigrava vremenskim prilikama diljem planete.

Svojevremeno su veliku medijsku pozornost privukle tvrdnje lansirane na dru┼ítvenim mre┼żama o tajanstvenom postrojenju sa antenama koje djeluje na ljude i klimu … Kako se tada tvrdilo, u selu Beljina smje┼íten je zloglasni sustav poznat pod nazivom HAARP. Javnost je eksplodirala – svi su vi─Ĺali nekakve antene i to svuda, i svi su tvrdili da je to taj isti – HAARP.

┼áto je istina? Da li su stvarno negdje u na┼íoj okolici smje┼íteni ure─Ĺaji kojima se mijenja klima ili nas je sve uhvatila masovna paranoja? Da li je mogu─çe pritiskom na gumb izazvati ki┼íu ili su┼íu?

Znanost je dostigla razinu koja je prije sto godina bilo te┼íko i zamisliti. Danas je svima jasno da se u ti┼íini laboratorija na┼í svijet mijenja drasti─Źnije nego ┼íto bi politika to ikada uspjela u─Źiniti. Tabu teme vi┼íe ne postoje. Ono ┼íto se mo┼że – to se i radi. A odavno vi┼íe nije tajna da su razvijene tehnologije za manipulaciju zemljinom atmosferom … Rezultat je, na┼żalost, vrlo vidljiv na svakom koraku.

Tko upravlja snijegom i kišom?

Prije ne┼íto vi┼íe od dvadeset godina (1993) Ameri─Źka vojska je zapo─Źela projekt HAARP (Skra─çenica od – High Frequency Active Auroral Research Program) u podru─Źju Gakoni na Aljasci. Prema slu┼żbenim tvrdnjama, HAARP je stvoren s ciljem da se “razumiju, stimuliraju i kontroliraju ionosferski procesi koji mogu promijeniti performanse komunikacija i sustava nadgledanja”.

Jedno mnogo naivnije slu┼żbeno tuma─Źenje projekta ka┼że da je osnovni cilj prou─Źavanje polarne svjetlosti – Aurore borealis! Me─Ĺutim, HAARP sustav zra─Źi ionosferu visokofrekventnom strujom od tri gigavata efektivne snage!

U javnosti je projekt HAARP opisan kao “─Źisto istra┼żiva─Źko postrojenje koje ne predstavlja nikakvu potencijalnu opasnost za protivnike SAD i nema nikakvu vrijednost kao vojna meta”. Ali dokumenta koja su se pojavila otkrivaju “malo” druga─Źiju pri─Źu, tako da je sve manje onih koji vjeruju u zvani─Źna saop┼íenja …

NEBESKA GRIJALICA

Program HAARP ─Źini niz radijske opreme ogromne snage. Prostiru─çi se na povr┼íini od nekoliko hektara, ovi mo─çni oda┼íilja─Źi svakodnevno, u kontinuitetu, oda┼íilju preko 3.000.000 Vati. To je 100 puta sna┼żniji oda┼íilja─Ź od onih kakve, primjerice, u Europi koriste oda┼íilja─Źi BBC-a. Ipak, pulsna energija koju oda┼íilje HAARP mo┼że biti i vi┼íe desetaka tisu─ça puta ja─Źa.

Signal postrojenja s Aljaske je otkriven u vi┼íim slojevima atmosfere na visini izme─Ĺu 100 km i 350 km, gdje ga potom apsorbira ionosfera. To je i uzrok blagog zagrijavanja odru─Źja na velikim visinama, koje se prote┼żu desecima kilometara. Zapravo, mo┼że se re─çi da je HAARP ogromna i poprili─Źno skupa grijalica za vanjsku uporabu. Ali, zagrijavanje ionosfere na sjevernim ┼íirinama ima vrlo ─Źudan efekt.

Za razliku od ni┼żih geografskih ┼íirina, u podru─Źjima na velikim visinama postoji prirodan protok elektri─Źne struje kroz ionosferu, koji se povezuje s pojavom spektakularne polarne svjetlosti. Zagrijavanjem se mijenja vodljivost ionosfere i utje─Źe na njene prirodne elektri─Źne struje, a to je klju─Źna stvar u postojanju programa HAARP.

HAARP pru┼ża znanstvenicima (i nekim drugim profilima) mogu─çnost da se do─Źepaju prekida─Źa atmosferskog elektriciteta i da ga uklju─Źuju i isklju─Źuju kao da je obi─Źna ┼żarulja. Omogu─çuje im, tako─Ĺer, da mijenjaju i moduliraju prirodni obrazac niskofrekventnih radio valova koje emitira ionosfera.

Zagrijani dio ionosfere tako postaje divovski, ekstra niskofrekventni (ELF) radio oda┼íilja─Ź. Ameri─Źka vojska je itekako zainteresirana za ovu vrstu oda┼íilja─Źa, pa je HAARP izgra─Ĺen zajedni─Źkim snagama Istra┼żiva─Źkog laboratorija ratnog zrakoplovstva i odjela za pomorska istra┼żivanja SAD.

DJELUJE I NA MOZAK

ELF valovi mogu prodrijeti kroz doslovno svaku materiju. Normalni radio valovi ne mogu prodrijeti duboko u vodu, ali ELF mogu. ELF radio ─çe uskoro postati jedino sredstvo komunikacije u nuklearnim podmornicama koje krstare morskim dnom, tako da HAARP nudi daleko mo─çnija sredstva prijenosa poruka od konvencionalnih radio oda┼íilja─Źa i prijemnika. To ukazuje na interese i umije┼íanost mornarice SAD; primjena HAARP u komunikaciji je ve─ç dokumentirana, ali se detalji jo┼í ─Źuvaju pod oznakom “vojna tajna”.

Pri tom, ELF valovi prodiru daleko dublje u tlo i stijene nego radio valovi. Geo-radar za istra┼żivanje tla je prili─Źno ograni─Źen dubinom, ali sustavi koji koriste ELF valove mogu lako zaviriti duboko ispod povr┼íine zemljine kore i bez izuzetka locirati i identificirati sve podzemne bunkere i skrovi┼íta. Ovo je, opet, podru─Źje koju zdu┼íno ve─ç godinama prou─Źava ameri─Źko zrakoplovstvo. Javnosti su i dalje nedostupne informacije o rezultatima tih istra┼żivanja.

HAARP se mo┼że koristiti i za manipulaciju klimatskim uvjetima, tvrde nezavisni istra┼żiva─Źi. Efekt zagrijavanja se koristi da bi se krajnje suptilno izmijenile zra─Źne struje i stvorili masivni, kumulativni meteorolo┼íki efekti iznad odre─Ĺenog podru─Źja, koji mogu potrajati danima i tjednima.

ELF valovi su, tako─Ĺer, pobudili i veliko interesovanje teoreti─Źara zavjera jer je njihova frekvencija vrlo bliska prirodnoj frekvenciji mo┼żdanih valova ljudi. Ideja da se ELF radio koristi za kontrolu ljudskog uma, stavlja HAARP na prvo mjesto potencijalnih emitera radio valova za masovnu kontrolu ─Źovje─Źanstva.

Ne postoje jasni dokazi koji bi potvrdili istinitost ove teorije, ali upravo zbog manjka dostupnih informacija o eventualnim utjecajima ELF valova na ljudsko zdravlje, u obzir treba krajnje ozbiljno uzeti i ovu mogu─çnost.

VANDALSKI ─îIN

Izgradnja oda┼íilja─Źa za HAARP zahtijevalo je uni┼ítavanje ─Źitavih ┼íuma omorika u netaknutoj divljini Aljaske. Njegovih 6 dizel generatora ja─Źine 3.600 konjskih snaga sagorijeva 95 tona dizel goriva dnevno, stvaraju─çi vi┼íe od sedam tona otpada koji zaga─Ĺuju zrak.

Trebalo bi imati u vidu i to da postrojenje le┼żi unutar bazena Koper River, koji je jedan od najzna─Źajnijih migracijskih koridora za ptice na Aljasci”. Ukoliko prolete kroz niskofrekventni elektromagnetski zrak od 10 MHz koji proizvodi HAARP, ptice doslovno bivaju spr┼żene!

Najbli┼żi veliki gradovi su Fairbanks i Anchorage. Tijekom posljednja dva desetlje─ça, izlo┼żenost ljudi elektromagnetskom zra─Źenju povezana je s u─Źestalom pojavom umora, nervoze, gubitka memorije, katarakte, leukemije, uro─Ĺenih deformiteta, raka i promjena na mozgu.

Dok je vladina studija o “bioefektima” zra─Źenja projekta HAARP zaklju─Źila da “kroni─Źna izlo┼żenost elektromagnetskom zra─Źenju ne mora uvijek biti ┼ítetna”, drugi vladini dokumenti upozoravaju da je takvo zra─Źenje dovoljno mo─çno da izazove eksploziju automobila na autocesti udaljenom 400 metara od Gakone i zaustavi pacemaker-e putnika u avionu koji nadlije─çe podru─Źje (ina─Źe, u zoni u kojoj se nalazi HAARP je zabranjeno letenje).


Pentagon je ve─ç odlu─Źio da je radio interferenca HAARP-a suvi┼íe jaka da bi postrojenje bilo locirano blizu bilo kojeg vojnog objekta.

Stanovnici Aljaske poku┼íali su se boriti protiv HAARP-a. Charles Itok Edwardin Junior, poglavica plemena Inupiat, izjavio je na Skupu Staraca u KASIGLUK: “Mnogi od nas su daleko od toga da budu sretni zbog mijenjanja atmosfere planete na kojoj ┼żivimo. Ne ┼żelimo biti ni─Źiji zamorci! “

Kao odgovor na sve prosvjede stanovnika Aljaske, zamjenik tajnika obrane SAD je 1994. zatra┼żio pove─çanje fondova za projekt HAARP sa 5 milijuna dolara na 75 milijuna za 1996. Danas taj prora─Źun iznosi – 10 milijardi dolara!

Prora─Źunom Ministarstva obrane omogu─çen je potprojekt u okviru projekta HAARP pomo─çu kojeg se fokusirani zrake vra─çaju iz atmosfere natrag na Zemlju i “prodiru kroz ve─çi dio sjeverne hemisfere” – zapravo, pretvaraju─çi HAARP u najmo─çniji svjetski rentgen aparat.

Prema izvje┼ítaju ameri─Źkog Senata, to bi “omogu─çilo detekciju preciznih lokacija tunela i drugih podzemnih skloni┼íta. Dosada┼ínje odsustvo takve tehnologije predstavljalo je ozbiljan nedostatak u planovima za precizne napade na zadane ciljeve “.

VJESNIK APOKALIPSE

Umirovljeni fizi─Źar sa sveu─Źili┼íta Princeton, dr. Richard Williams, proglasio je takvo krpanje i kalemljenje ionosfere “krajnje neodgovornim ─Źinom globalnog vandalizma”.

“Zemlja posjeduje osjetljivu ravnote┼żu i potrebu da se ukoliko do─Ĺe do poreme─çaja, ta ravnote┼ża obnovi. Nitko to─Źno ne zna kako ─çe eksperimentiranje s ionosferom utjecati na ravnote┼żu, ili ┼íto ─çe planeta u─Źiniti u poku┼íaju da obnovi naru┼íenu ravnote┼żu “.

Ove proro─Źke rije─Źi izgovorila je dr. Rosalie Bartel iz Toronta, osniva─Ź me─Ĺunarodnog Instituta za brigu o javnom zdravlju, komentiraju─çi projekt HAARP.

Vojni dokumenti govore da je namjera projekta HAARP raskinuti dio ionosfere zagrijavaju─çi ga pomo─çu mo─çnih pulsirajiu─çih niskofrekventnih radio valova. Zra─Źenje koje bi se odbilo natrag na povr┼íinu planeta bilo bi ekstremno niskih frekvencija i raspona.

Sa namjerom da bude najmo─çniji grija─Ź ionosfere koji je ikada sagra─Ĺen, monumentalno postrojenje projekta HAARP u Gakoni ─Źini skup od 180 antena, od kojih svaka ima oda┼íilja─Ź s vlastitim napajanjem. HAARP je, me─Ĺutim, mnogo vi┼íe od obi─Źnog znanstvenoistra┼żiva─Źkog projekta.

Bilo koji novi oru┼żani sustav u svojoj po─Źetnoj fazi mo┼że biti protuma─Źen kao “─Źisto istra┼żiva─Źki projekt”. ─îak su i pojedini ─Źlanovi Europskog parlamenta upla┼íeni i prenera┼żeni mogu─çnostima projekta HAARP.

U mnogim zemljama se gotovo stidljivo podi┼żu zabrinuti glasovi protivnika. Istra┼żiva─Ź na polju kvantne elektrodinamike, dr. Al Zielinski, oslikava apokalipti─Źnu viziju svijeta, tvrde─çi da HAARP tehnologija mo┼że poslu┼żiti kao okida─Ź za katastrofu globalnih razmjera koje ─çe izazvati razorni elektromagnetski valovi u trenutku “kada do─Ĺe do njihove interakcije sa za┼ítitnim omota─Źem Zemlje i njezinim gravitacijskim poljem” .

Ionosfera se ─Źini poprili─Źno dalekom, ali ─Źak i kada je ─Źovjek ne naru┼íava, ona utje─Źe itekako na svakodnevni ┼żivot. Na primjer, radio valovi se odbijaju o ovaj elektri─Źni energetski ┼ítit koji se nalazi upravo iznad ozonskog omota─Źa. Ionosfera vrvi elektri─Źnim aktivnostima, tako da se njen tijek zasniva na nelinearnosti. To zna─Źi da je ionosfera dinami─Źna i da su njene reakcije na eksperimente nepredvidljive.

Koncept nelinearnosti va┼żan je da bi se razumjela velika zabrinutost neovisnih znanstvenika, jer se nelinearni tok mo┼że promijeniti iznenadno i neo─Źekivano, ili se snaga energije mo┼że uve─çati dramati─Źno.

Neki teoreti─Źari poput Zielinskog tvrde da nelinearno tok mo┼że pod odre─Ĺenim okolnostima iscuriti u pozadinu energije kosmosa, koja se tako─Ĺer naziva i “nultom to─Źkom fluktuacije vakuuma”.

Tako se u znanstvenim krugovima ve─ç postavlja pitanje vezano za projekt HAARP – da li sredstvo doista opravdava krajnji, nepredvidivi rezultat? Je li pametno bu┼íiti rupe u zemljinom elektri─Źnom ki┼íobranu? Je li pametno podbadati prirodni dinami─Źki sustav bez ikakvog predznanja kako ─çe sustav reagirati?

NORVEŠKI OKIDAČ

U Norve┼íkoj, znanstvena asocijacija EISCAT upravlja postrojenjem za zagrijavanje ionosfere, koje nalazi blizu Tromsa. Zna─Źajke su vrlo sli─Źne programu HAARP.

Slu┼żbeni cilj ove znanstvene institucije je prou─Źavanje interakcija izme─Ĺu Sunca i Zemlje pra─çenjem poreme─çaja u gornjim slojevima atmosfere koje izazivaju solarne aktivnosti ali se, naravno, ova tehnologija mo┼że iskoristiti za istu vrstu opakih aktivnosti koje se pripisuju i programu HAARP.

Zanimljivo je da EISCAT nije privukao toliku pozornost kao njegov ameri─Źki ro─Ĺak HAARP. To je jo┼í zanimljivije, ako se ima na umu da su Skandinavci vode─çi u svijetu u istra┼żivanju u─Źinaka elektromagnetskog zra─Źenja na ljude i okoli┼í.

Poricali, pa – priznali: Stvorili polarna svjetlost u Texasu!

Projekt “Poker Fleet” je pokrenut 1968. godine i traje jo┼í uvijek! Istra┼żiva─Źko podru─Źje Poker Fleeta nalazi se oko 50 km sjeverno od grada Fairbanks-u na Aljasci. Glavnu rije─Ź u Poker Fleet-u vode Institut za geofiziku i Sveu─Źili┼íte Aljaska iz Fairbanksa, pod pokroviteljstvom NASA-e.

Vi┼íe od 1250 raketa lansirano je upravo s ovog mjesta. Slu┼żbena verzija govori da je cilj ovog eksperimenta bio “spoznavanje kemijskih reakcija u atmosferi povezanih s globalnim promjenama klime”.

Sli─Źan eksperiment, ali uz uporabu kemijskih modula za izbacivanje (CRM), lansiran je iz Churchilla, podru─Źje Manitoba – tijekom 1980. godine. Projekt WATERHOLE (Vodena rupa) Brian Wellana uspje┼íno je uni┼ítio auroru borealis i privremeno zaustavio njeno pojavljivanje.

U velja─Źi 1983. kemikalije ispu┼ítene u ionosferu izazvale su neouobi─Źajenu pojavu aurore borealis iznad Churchilla. U o┼żujku 1989. lansirane su ─Źetiri rakete iznad Kanade, ispu┼ítaju─çi barij na velikim visinama i stvaraju─çi umjetne oblake. Umjetni oblaci iznad Churchilla mogli su se vidjeti s ogromnih daljina, ─Źak iz Novog Meksika.

Naime, pomo─çu 15 metara visokih antena ameri─Źka mornarica je zra─Źila signalima visokog intenziteta gornje slojeve atmosfere stvaraju─çi kontrolirane poreme─çaje ionosfere. Jo┼í prije 1992. mornarica je govorila o stvaranju 10 kilometara dugih antena na nebu da bi proizvela elektromagnetske valove ekstremno niskih frekvencija, kako bi se komuniciralo s podmornicama.

Jo┼í jedna svrha ovih eksperimenata je prou─Źavanje aurore borealis, koju su neki nazvali pravom laboratorijem plazme. Space shuttle-ovi su sada u mogu─çnosti stvoriti auroru borealis ispu┼ítanjem snopa elektrona.

Tijekom 10. studenog 1991. polarna svjetlost se pojavila na nebu iznad Teksasa prvi put u povijesti postojanja ove dr┼żave, a mogli su je vidjeti i stanovnici udaljenih dr┼żava Ohio, Utah, Nebraska i Missouri. Nebo je bilo obojeno razli─Źitim nijansama boja, a pojedini znanstvenici su za to smeta okrivili solarne aktivnosti.

Me─Ĺutim, kasnije su pritisnuti dokazima mnogi priznali da je u to vrijeme ionosfera vjerojatno bila izuzetno oslabljena, pa su elektri─Źne ─Źestice u sudaru sa zemljinom atmosferom stvorile izuzetan fenomen vidljivog svjetla nazvan zra─Źni sjaj.

Ove ─Źestice bi, u normalnim okolnostima, magnetske sile zemlje privukle na sjever, prema magnetskom polu zemlje. Polarna svjetlost, kako se naziva aurora borealis, normalno se pojavljuje u kovitlacu magnetskog pola gdje se energetske ─Źestice usmjeravaju navo─Ĺene magnetskim linijama sile na┼íe planete.

Temeljna istra┼żivanja ionosferskih svojstava i u─Źinaka (BRIOCHE), ┼íto samo dokazuje da ─çe se HAARP koristiti kao oblik ratovanja, ili se koristi, o ─Źemu mo┼żete vi┼íe nau─Źiti preko dokumentarnog filma s ÔÇťHistory ChannelaÔÇŁ koji nam daje uvid u mogu─çnosti mjenjanja, kontroliranja i posrednog uticaja na vremenske prilike koje trenutno poseduju najmo─çnije vojne sile svijeta.
 

 
(Novosti/uredio:nsp)

Filed under: Featured, TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,