Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » Jabučni ocat za akne? Narodni prirodni lijek zapravo djeluje bolje od hormonalnih lijekova

Jabučni ocat za akne? Narodni prirodni lijek zapravo djeluje bolje od hormonalnih lijekova

jabucni-ocat-akneBiti ćete pod velikim pritiskom da pronađete sve prirodne proizvode dostupne na tržištu za tretman akni. Tonik za čišćenje, kreme, tablete na hormonalnoj bazi, antiobiotici sadrže bezbroj kemikalije koje štete koži i mogu imati štetne nuspojave za vaše zdravlje.

KidsHealth.org objašnjava da ako koristite previše uobičajenih kemikalija za borbu protiv akni poput benzoil peroksida i salicilne kiseline, oni zapravo mogu uzrokovati još više akni.

Što je još gore, liječnik vam može prepisati lijekove koji mogu odbaciti prirodni sustave tijela i uzrokovati nezdrave nuspojave. Umjesto toga, pokušajte jabučni ocat, što je dovoljno sigurno i za jelo. Ovaj prirodni sastojak može pružiti prednost u borbi protiv akni i očistiti kožu na siguran i zdrav način.

Što je to u jabučnom octu?

Jabučni ocat je potpuno prirodni sastojak koji je vjerojatno mnogo manje da će imati štetne učinke na vaše tijelo od oštrih i potencijalno štetnih kemikalija koje se nalaze u komercijalnim proizvodima za njegu kože. Ova vrsta octa je izrađena od jabuka koje su razgrađene u procesu fermentacije. Mikroorganizmi pretvaraju šećer iz voća u alfa hidroksi kiseline, koje su glavne kompone za borbu protiv akni u jabučnom octu. Osim kiseline, ocat također sadrži vodu, vitamine i mineralne soli.

Kako jabučni ocat pomaže koži?

Vaša koža ima prirodne kiseline koje eliminiraju bakterije i zagađenje kojima je izložena na dnevnoj bazi. Mnoga sredstva za čišćenje i proizvodi za njegu kože utječu na kiselost kože, oslabljuju njenu sposobnosti zaštite od vanjskih utjecaja. Ali kiseline u jabučnom octu mogu pomoći izbalansirati prirodnu kiselost kože kako bi se osigurala zaštita. Osim toga, komponente unutar jabučnog octa mogu ukloniti tvari poput šminke i nečistoća s kože, razgrađujući mrtve stanice kože i napadajući bakterije. Uglavnom, jabučni ocat čisti i balansira vašu kože na prirodan način.

Jabučni ocat također može pomoći vašoj koži ako ocat popijete, iako bilo koja vrsta octa može pružiti istu korist kada se koriste na ovakav način. Acne Einstein objašnjava da octena kiselina u octu može kontrolirati razinu inzulina u tijelu, što može pomoći u ravnoteži hormona koji su uključeni u formiranje akni. Međutim, web stranica napominje da je potrebno više istraživanja kako bi potvrdili potencijalne učinke octa na akne. Ako uzmemo u obzir da farmaceutska industrija sva manje vrši istraživanje štetnosti, ocat je bar prirodan.

Hoće li bilo koja vrsta jabučnog octa djelovati?

Bilo koja vrsta jabučnog octa će imati neke osobine koje mogu pomoći u borbi protiv akni. Ipak, imat ćete najbolje rezultate ako koristite jabučni ocat od organskih jabuka i da nije pasteriziran ili filtriran. Također bi trebala sadržavati “majka”, što je nakupina unutar octa koje su stvorile bakterije. Ono vam neće naškoditi, ali možete ga procijediti ako vam je draže.

Kako koristiti jabučni ocat za akne?

Jabučni ocat pruža borbu protin akna ako se koristi kao tonik za lice. Za stvaranje tonika, pomiješajte ocat s vodom u omjeru vode dva do tri puta više vode nego octa. Kada ste spremni da ga koristite, prvo operite lice, zatim, nanesite tonik za lice s pamučnom vatom i ne perite nakon toga lice. Kad se sasuši, možete koristiti hidratantnu kremu ili druge proizvoda, ako se odlučite, ali bolje ostaviti kožu na licu da diše.

Iako je jabučni ocat prirodan, vaša koža bi mogla imati reakciju na njega. Zbog toga, trebali biste početi s mješavinom mnogo više vode nego octa i vidjeti kako vaša koža reagira. Nakon toga, možete otopinu sa manjim udjelom vode i više octa, ako je potrebno.

Ako želite koristiti jabučni ocat i pokušati uravnotežiti svoju razinu inzulina, trebali bi konzumirati ocat. Uzimajte jednu veliku žlicu i pijte ga jednom dnevno. Ako vam se ne sviđa okus, pokušajte ga pomiješati s nekim sokom ili hranom. Možda želite uzeti ocat kada jedete ugljikohidrate, jer pomaže tijelu da uspori proces razgradnje ugljikohidrata kako bi se spriječili inzulinski “šiljci” ili naglo povećanje inzulina u krvi. Na kraju vam možemo samo preporučiti, da koristite prirodu za izliječenje, a ne produkte farmaceutske industrije!
 

 
(preveo:mr. Alfred Bošković/uredio:nsp)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,