Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Illuminati, Masoni, TEORIJE ZAVJERE, VIJESTI IZ SVIJETA » Okultni krugovi u Engleskoj strate┼íke su pozicije po Europi pokrili daleko prije nego se rodila generacija koja ─çe i─çi u 1. svjetski rat

Okultni krugovi u Engleskoj strateške su pozicije po Europi pokrili daleko prije nego se rodila generacija koja će ići u 1. svjetski rat

okultno-EUNe ide se za tim da se ispri─Źa jedna prohodna pri─Źa, nego da se do sada prona─Ĺu prikriveni, nepoznati i naoko neva┼żni detalji i poveznice i da se, koliko je mogu─çe, pove┼żu s vidljivom povijesti i po potrebi isprave dosada┼ínje konstatacije.

Polako dolazimo do te┼żi┼íta ovog dijela, koje je do sada u svim preispitivanjima bilo gotovo nezapa┼żeno ili, bolje re─Źeno, u ovim kombinacijama nije bilo prepoznato. Ne radi se o konvencionalnom pisanju povijesti, jer bi zavr┼íili tamo gdje vi┼íe-manje svi zavr┼íavaju, kod bra─çe Grimm i njihovih bajki. Ne ide se za tim da se ispri─Źa jedna prohodna pri─Źa, nego da se do sada prona─Ĺu prikriveni, nepoznanti i naoko neva┼żni detalji i poveznice i da se, koliko je mogu─çe, pove┼żu s vidljivom povijesti i po potrebi isprave dosada┼ínje konstatacije.

Konkretno se radi o podzemnoj politici, da je tako definiramo. Na jednoj strani o britansko-imperijalnoj podzemnoj politici, a na drugoj strani o okultnoj podzemnoj politici koja ima svoje polazi┼íte u Engleskoj, kao i u inim podzemnim strujanjima unutar i izme─Ĺu ove dvije struje. Te struje su me─Ĺusobno isprepletene i upredene i ne zna se tko s kim manipulira, ili je sve samo naizmjeni─Źno promjenjiva igra. Ono na ┼íto se mo┼że ukazati je malo, ali ipak dovoljno puno.

Najprije, kako su stajale zemlje u momentu atentata u Sarajevu? Srbija, Austro-Ugarska, Njema─Źka, Rusija, Francuska, Velika Britanija, Osmansko carstvo? Ako se po─Ĺe od toga da je Gavrilo Pricip putem lan─Źanih urota na atentat usmjeren izvana, onda treba tra┼żiti ne samo onaj krug koji ga je usmjerio nego i onaj iskonski izvor koji takve krugove stvara i inicira i koji je usmjeren na daleko dublje i op┼íirnije ciljeve. Taj iskonski izvor najizglednije je potra┼żiti u Londonu.

Politi─Źki ┼íah

Pripreme za novu kartu Europe, kakvu imamo nakon Prvog Svjetskog rata 1918., odigravale su se davno prije atentata u Sarajevu. Neposredno vrijeme prije atentata nije potpuno informativno i pokriva realnost pravih operacija koje su se odigravale daleko prije i u─Źinile rat nezibje┼żnim. Ovdje je najbolje dati primjer jedne zbilja kraljevske igre, ┼íaha, pa se strate┼íka politi─Źka igra kakva je igrana prije rata mo┼że puno bolje razumijeti.

Kad dva igra─Źa igraju ┼íah i recimo bijeli igra vrlo dobro, a crni samo dobro, onda ─çe bijeli pobijediti tamo negdje u 45. potezu ne igraju─çi upadljivo agresivno, a od samog po─Źetka ─çe crnom priu┼ítiti osje─çaj da igra bolje ili barem ravnopravno, jer ga ipak mora najprije navu─çi i onda dr┼żati na daski, da bi do pobjede do┼ílo i da pobjeda bude ┼íto uvjerljivija. Bijeli pobje─Ĺuje u 45. potezu ne zato ┼íto njegova zadnja tri poteza realno vode do mata crnoga, nego zato ┼íto je prvih pet poteza na po─Źetku igre povukao strate┼íki tako mo─çno, da protivnik nije ni primijetio da su ti potezi neminovno vodili do pobjede.

Crni do kraja igre nije mogao nadoknaditi lo┼íu poziciju u koju od po─Źetka upao, a nije je kao lo┼íu poziciju od samog po─Źetka ni prepozano. Bijeli nije znao kako ─çe zadati mat, nije znao ni kako ─çe do─çi do takve pozicije da matira crnog, ali je znao da ─çe kroz strate┼íku nadmo─ç svojih postavljenih figura nastati vi┼íe prilika da ga matira. Koja ─çe se prilika za ┼íah-mat na kraju pru┼żiti ovisi ve─çim djelom od crnog koji se u sve bezizglednijoj situaciji koprca i odigra zadnje jedino mogu─çe poteze, i izgubi. Jer bijeli nakon strate┼íki genijalnog otvaranja treba samo igrati dalje tehni─Źki ─Źisto i s malo pritiska.

Naime, jasna pobjedni─Źka pozicija na po─Źetku vodi do pobjedni─Źke pozicije na kraju, ako se ne rade pogre┼íke i ako protivnik nije genijalan. Ako je bijeli zlo─Źest mo┼że jo┼í crnom dokazati kako su njegova zadnja tri poteza bila lo┼ía, kako je sam kriv za sve i odgovoran za poraz i jo┼í mu mora platiti sve bijele figure koje mu je pojeo. Crni zna da to nije ba┼í tako, ali ne mo┼że doku─Źiti za┼íto, kada i gdje je krenulo naopako.

Pogotovu mu nedostaje uvid da je protivnik pametniji i lukaviji i da tu ima jo┼í nekih snaga koje su njemu skrivene i koje ni ne spadaju u pravila igre. Ba┼í takvi su bili i odnosi u igri Prvi Svjetski rat. Okultni krugovi u Engleskoj relevantne su strate┼íke pozicije po Europi pokrili daleko prije nego ┼íto se rodila generacija koja ─çe i─çi u taj rat. A u lo┼żama oklutnih bratstava u Engleskoj vrtile su se razli─Źite nove karte Europe prije nego ┼íto su imperijalni monarsi Europe uop─çe i pomi┼íljali na rat. U konkretnom slu─Źaju je okultna Engleska mo─çno povukla prve poteze, a carska Njema─Źka iskoprcala zadnje, i bila je kriva, poni┼żena i morala je sve platiti.

U svakom slu─Źaju isplati se pozabaviti se s nekoliko vremenskih perioda prije Prvog svjetskog rata. ┼áto se ti─Źe konkretnih informacija o britanskoj konspirativnoj politici 19. stolje─ça i prete┼żno masonskih tajnih organizacija s kojima je ta politika (bila) isprepletena, one su gotovo nepoznate. Ali isprepletenost i umre┼żenost razli─Źitih struja ipak se donekle mo┼że raspoznati. Britanci koji se ba┼í hvale svojim otvorenim i liberalnim dru┼ítvom, sakrili su upravo odlu─Źuju─çe informacije o svojoj povijesti. Dobro, barem se ne hvale da su iskreni. Tek se u devedesetim godinama 20. stolje─ça u okru┼żju ameri─Źkog LaRouche pokreta po─Źela istra┼żivati prljava britanska politika i objavljivati rezultati istra┼żivanja. A na tom podru─Źju ima jo┼í puno posla.

Bilješke:

Takvu ┼íah-igru mo┼żemo bez problema usporediti s dana┼ínjom. Po─Źetni, za financijske oligarhe pobjedni─Źki, a za ─Źovje─Źanstvo pogubni, potezi dana┼ínje krize povu─Źeni su najkasnije ve─ç u osamdesetim godinama pro┼ílog stolje─ça. Nesposobnim politi─Źarima, koji su k tome postavljeni od onih financijskih kabalista koji su povukli prve poteze krize, ostaje samo da povuku zadnja tri neizbje┼żna poteza i potpi┼íu ropstvo ─Źovje─Źanstva. I tu se ni┼íta ne mo┼że poduzeti legalno osim jedne prave protuzakonite revolucije. Naime, postoje zakoni o ljudskim pravima koji ljudima zabranjuju da se brane, da u─Ĺu u okultne lo┼że i da sav taj sotonski olo┼í najure van na svjetlo sunca.

Lyndon LaRouche, 8. rujna 1922. Rocheseter, New Hampshire, USA, ameri─Źki politi─Źar i o┼ítar kriti─Źar suvremenog gospodarskog sustava. Kao Bushev protivnik on je 1988. u jednom prividno sudskom postupku, zapravo u politi─Źkom procesu, osu─Ĺen na vi┼íegodi┼ínji zatvor. Oko njegova LaRouche pokreta okuplja se jo┼í nekoliko sli─Źnih udruga kao Schiller-Institut i Solidarit├Ąt. Njegov sin izdaje magazin Execitive Intellegence Review ÔÇô EIR. Pokret redovito odr┼żava kongrese o politi─Źki nekorektnim zbivanjima, a zlo─Źina─Źka britanska politika ve─ç je nekoliko puta bila tema tih skupova.

Okultne pozadine

Informacije druge vrste pru┼ża nam utemeljitelj antropozofije, austrijski filozof Rudolf Steiner, koji je bio jedan od najve─çih ezoterika i istra┼żitelj okultnog. Steiner prije svega zatvara povijesnu prazninu o okultnim makinacijama koje su potekle iz Engleske. To je nevjerojatan, ali najinteresantniji dio okultne povijesti u kontekstu Prvog svjetskog rata. Budu─çi da Rudolf Steiner gotovo i nije poznat u javnosti, treba najprije dati jedan mali uvod o njemu da se vidi o kome je tu rije─Ź. Kako se ve─ç u jednom od njegovih predavanja u prvom poglavlju vidjelo, Steiner ponajprije ukazuje na masonsko-okultne radnje u pozadini, koje su dovele do Prvog Svjetskog rata. Steiner naziva masone isklju─Źivo okultna bratstva, kao i sva sli─Źna okultna dru┼ítva koja prikriveno djeluju magijski-okultno.

Ali Steinera se zbilja mora poznavati vrlo dobro da bi se sve informacije pro─Źistile i vidjele u pravom kontekstu, jer postoji nevjerojatna koli─Źina unakrsnih poveznica njegovih izjava. Pogotovo su problemati─Źne ─Źisto okultne izjave, koje se mogu razumjeti pod uvjetom vrlo dobrog poznavanja antropozofskog svjetonazora i ezoterijske sfere. Nakon vi┼íe od 30 godina bavljenja ezoterijskim djelom Rudolfa Steinera, to jest njegovin okultnim istra┼żivanjem, i to na originalnom, njema─Źkom jeziku, autor ovog teksta mo┼że sigurno baratati sa Steinerovim u─Źenjem i razlikovati sve finese pa i spojiti odgovaraju─çe poveznice u kontekstu njegovog djela.


Rudolf Steiner je ina─Źe poznatiji po Waldorfskoj pedagogiji, biologijsko-dinami─Źnoj poljoprivredi, umjetni─Źkom stvaranju i inim popularnim djelovanjima, ali se samo manji broj antropozofa bavi njegovim vrlo kompliciranim ─Źisto ezoterijsko-okultnim djelom koje je manje popularno. Rudolf Steiner je i sam neko vrijeme bio sudionik jednog okultnog kruga koji je proiza┼íao iz anglosaksonskih okultnih gnijezda.

On je u po─Źetku svog javnog djelovanja najprije dr┼żao predavanja ezoterijsko-okultnog sadr┼żaja unutar Teozofskog dru┼ítva; popularna Waldorfska pedagogija i sli─Źne teme u antropozofiji su izrasle tek poslije Prvog svjetskog rata. A kako ni Steiner u svojim predavanjima nije bio nepogrje┼íiv, to je subjektivna prosudba, neophodno je da se i njegovo djelo kriti─Źki razmotri. Ipak, on je sve u svemu na─Źelno vjerodostojan izvor.

U Steinerovom ┼żivotu je u jednom trenutku do┼ílo vrijeme da se je morao odvojiti od anglosaksonskih okultnih krugova jer njihove intencije nije mogao slijediti ─Źiste savjesti. Ali on nije povukao o┼ítru crtu rastanka, tako bar misli autor ovog teksta. U njegovim iskazima ─Źesto se mo┼że nai─çi na grube proturje─Źnosti koje se nikako ne mogu poslo┼żiti, ─Źak i kad se uzme u obzir da je okultizam sam po sebi pun proturje─Źnosti. On je odbio nekoliko upitnih nauka tih krugova, ali nekoliko upitnih nauka i tvrdnja ipak nije htio ili nije mogo odbaciti, jer o─Źito je u njih duboko uronio.

To je bar autorov dojam. Interesantno je i to da se je Steiner od jednog filozofa koji ┼żivi dru┼ítveni i no─çni ┼żivot Berlina transformirao u ezoteri─Źnog kr┼í─çanina, ─Źije se u─Źenje ipak razlikuje od onog crkvenog. On u svojim predavanjima i spisma nagla┼íava spasiteljski ─Źin Krista na Golgoti kao vrhunac i smisao razvoja ─Źovje─Źanstva uop─çe, ┼íto i dan danas dovodi do kontroverznih diskusija na antropozofskoj sceni. Je li pravi Steiner onaj mladi filozof ili onaj stari ezoteri─Źni kr┼í─çanin? U Steinerovom ┼żivotu svakako ima dosta kontroverznosti.

24 predavanja u Švicarskoj

Rudolf Steiner je napisao 30 knjiga i odr┼żao nevjerojatnih skoro 6000 razli─Źitih predavanja. Ali do danas su najdvojbenija i o┼ítro kritizirana, pogotovo od engleskih i ameri─Źkih antropozofa, ba┼í ona 24 predavanja o okultnoj pozadini Prvog svjetskog rata, odr┼żana u Dornachu od 4. prosinca 1916. do 30. sije─Źnja 1917. Naime, u njima Steiner bez rukavica, direktno okrivljuje anglosaksonsku masoneriju i srodna okultna bratstva da su incirali Prvi svjetski rat, i to u korist angloameri─Źkog establi┼ímenta, a na ┼ítetu Srednje Europe. Ukazao je na njihove okultne tehnike kao i na posljedice i rezultate. Iako je to tada izgovoreno u jednom zatvorenom, ne javnom okviru, bilo je to prvi put da se masonerija okrivljuje da je sustavno, dugor─Źnim planiranjima i spletkama izazvala rat. Prvi glasovi da iza atentata stoje masoni do┼íli su iz katoli─Źkog okru┼żja oko Isusovca patera Antona Puntigama koji je i sam bio prisutan na su─Ĺenju atentatorima.

Ali tu nije bilo govora o dalekose┼żnim palnovima, nego samo o zbivanjima koja se neposredno odnose na atentat u Sarajevu. Me─Ĺutim, u ┼ávicarskoj u prosincu 1916. i sije─Źnju 1917. masonerija i okultni krugovi optu┼żeni su kao inicijatori Prvog svjetskog rata, i to od jednog istra┼żiva─Źa okultizma, koji je k tome, kao i svi okultisti, ustrojen ekstremo antijezuitski i sigurno nije prijateljski sklon katoli┼ítvu.

Steiner se gotovo i nije osvrtao direktno na atentat, nego vi┼íe na na─Źin okultnog djelovanja koje je imalo za cilj neibje┼żno pokretanje rata kao po┼żeljnog i dugo planiranog doga─Ĺaja, da bi se postigli sasvim konkretni ciljevi okultnih bratstva. Ta 24 Steinerova predavanja u Dornachu tek su prije kratkog vremena nanovo temeljito prou─Źena i dodatno dokumentirana. Treba napomenuti da je Steiner u ratno doba i kasnije odr┼żao otprilike 100-150 predavanja koja se direktno i indirektno ti─Źu oklutnog djelovanja oko Prvog svjestkog rata i sva su ta predavanja relavatna za suvremenu povijest.

Kasno objavljivanje predavanja

Pri ─Źitanju predavanja osje─ça se da ih iznosi ─Źovjek koji se na neki na─Źin osje─ça prevaren od nekada svoga anglosaksonskog okultnog okru┼żja pa sada govori ┼íto zna. Njegova duboka pogo─Ĺenost se povla─Źi kroz cijeli ciklus predavanja. Rudolf Steiner je neko vrijeme ipak na neki na─Źin pripadao tom krugu, ali su mu kao Nijemcu neke stvari o─Źito bile zatajane. Taj ciklus predavanja dr┼żao je samo ─Źlanovima Antropozofskog dru┼ítva u Prvom Goetheanumu u Dornachu kod Basela u ┼ávicarskoj. Nekoliko je puta izrijekom zatra┼żio da se njegova predavanje ne stenografiraju, ┼íto je ipak u─Źinjeno. Kad stenografiranje nije mogao sprije─Źiti, onda je zabranio da se ti spisi ikada objave.

Steinerova udovica Marie Steiner tek se je kratko prije svoje smrti 1948., nakon mnogih upita i pritisaka, ipak odlu─Źala objaviti ta predavanja. Do objavljivanja predavanja do┼ílo je tek ┼íezdesetih godina, kad su svi stenografski zapisci bili prikupljeni, slo┼żeni i redigirani. Kad je poslije objavljen i engleski prijevod, do┼ílo je do pobune anglosaksonskih antroposofa koji su Steineru jednostvano porekli objektivnost i cijelo djelo proglasili njema─Źko-nacionalisti─Źkim, ┼íto je posve pretjerano, ─Źak besmisleno i uop─çe irelevanto za cijeli kontekst predavanja.

Nakon puno natezanja ipak je odlu─Źeno da se sva 24 predavanja jo┼í detaljnije provjere s obzirom na izvore koje je Steiner mogao imati na raspolaganju. Jedan tim povjesni─Źara radio je skoro dest godina na prou─Źavanju i prikupljanju izvora za to djelo. A na─Ĺeno je i obra─Ĺeno nevjrojatno puno izvora i ta su predavanja napokon potvr─Ĺena kao vjerodostojna. Fusnote se uglavnom odnose na to izdanje. Svakako, ─Źisto okultne izjave moraju se ostaviti onakve kakve jesu, iako i tu ima dosta mogu─çnosti za provjeru izvan konteksta tih 24 predavanja.

Osim toga autor ovog teksta uzeo je u obzir i Steinerove konstatacije iz drugih ciklusa predavanja s okulltnom pozadinom i, dakako, brojne dodatne okultne izvore, ┼íto tek zajedno ─Źini kompletnu sliku. Ovako kako su sada stvari poslo┼żene bilo bi dobro da se ─Źovjek ─Źvrsto sve┼że prije nego ┼íto po─Źne ─Źitati. Odrasli se ljudi bave sva─Źim, a ─Źitatelj, dakako, nije obvezan sve povjerovati, ali neke su stvari jednostavno…

Detalji

Antropozofsko dru┼ítvo , 1913. od Rudolfa Steinera kao Antropozofsko dru┼ítvo osnovano i 1923./1924. kao Op─çe antropozofsko dru┼ítvo konstitutirano. Antropozofija zna─Źi ljudska mudrost i predstavlja jedan eklektisti─Źki spiritualni svjetonazor, po─Źev┼íi od njema─Źkog idealizma preko hindusiti─Źkih, budisti─Źkih, kr┼í─çanskih, manihejskih, i gnosti─Źkih sadr┼żaja, drevnih misterija i ezoterijskih u─Źenja i ┼íkolovanja.

Antropozofija sama sebe razumije kao Duhovna znanost ÔÇô Geisteswissenschaft i tako je naziva i Steiner. Za vrijeme Steinerovih poslednjih godina antropozofija se javno predstavlja kao neka vrsta elitisti─Źkog dru┼ítvenog pokreta na bazi kr┼í─çanstva i gnosticizma s nedovr┼íenom ezoteri─Źno-misterijskom ┼íkolom. Unutar Antropzofije postoje razli─Źite pa i opre─Źne tendencije, ali to do sada nije dovelo do rascjepa nego samo do laganog opadanja ─Źlanstva.

Goetheanum je sredi┼ínja zgrada Op─çeg antropozofskog dru┼ítva u Dornachu kod Basela u ┼ávicarskoj, nazvana po Johannu Wolfgangu von Goetheu. Prvi Goetehanum je sagra─Ĺen 1913. i izgorio od Stare 1922. na Novu godinu 1923. Naknadno su neki upu─Źeni antropozofi digli tu┼żbu protiv odre─Ĺenih krugova iz Thule-dru┼ítva ÔÇô Thule Gesellschaft, jednog masonolikog dru┼ítva iz ─Źijeg je nukleusa izrasla Hitlerove Nazi-partija. Antropzofija je navodno ugro┼żavala uspon nacionalsocijalista, kako misle neki antopozofi. Sada┼ínji Drugi Goetheanum je ubrzo nakon spaljivanja prvog oblikovao i izgradio Steiner.
 
(dnevno.hr/uredio i preveo:nsp)

Filed under: Illuminati, Masoni, TEORIJE ZAVJERE, VIJESTI IZ SVIJETA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,