Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Al-Qaida: Najbolji Neprijatelj Kojeg Novac Može Kupiti

Al-Qaida: Najbolji Neprijatelj Kojeg Novac Može Kupiti

teroristi-mapa-ObamaNedavna izvješća da su Al-Qaida militanti preuzeli dijelove Iraka poslužilo je kao podsjetnik da su Sjedinjene Države desetljećima igrale ključnu ulogu u izravnom i neizravnom pomaganju u širenju terorista širom Bliskog Istoka i sjeverne Afrike, kao makijavelistički alat neokolonijalizma.

Postoji jako dobar razlog zašto Al-Qaeda sada kontrolira više teritorija u arapskom svijetu nego ikada prije.

Ranije ovog tjedna, Associated Press je izvijestio da su militanti Al-Qaidae pod parolom Islamske države Iraka i Levanta (ISIS) zauzeli dijelove Ramadija te su se već udobno smjestile u središtu grada Falluja.

Ponovno pojavljivanje Al-Qaide u Iraku naglašava kako su Sjedinjene Američke Države, u skoro devet godina okupacije zemlje, u kojima je ubijeno na stotine tisuća Iračana zajedno s tisućama američkih vojnika, napravile kolosalan neuspjeh.

Međutim, sama prisutnost pobunjenika Al-Qaide u Iraku još jednom koristi kao opravdanje od strane Pentagona za slanje američkih vojnika natrag u stroj za mljevenje mesa, istaknuvši kako su terorističke skupine u više navrata služile kao zgodan “casus belli” za vojnu ekspanziju.

U posljednjih nekoliko godina, simbiotski odnos između Al-Qaide i američkog vojnog industrijskog kompleksa je postao transparentniji nego ikada.

Kada je Ted Cruz neslavno upozorio protiv toga da SAD djeluje kao “zračne snage Al-Qaida-e”, on je mislio na potporu Bijele Kuće pobunjeničkim džihadistima u Siriji, od kojih su bile predstavljene najučinkovitije skupine poput ISIS i Jabhat al-Nusra.

Dok je Obamina administracija tvrdila cijelo vrijeme da samo želi pomoći “umjerene” pobunjenike, studije pokazuju da je građanski rat u Siriji dopuštao skupine poput ISIS i Jabhat al-Nusra sa ciljem dobivanja novog uporišta, što dovodi do procesa “oživljavanja i povratka” Al-Qaida-e, skupina koja je do nedavno tamo bila na “aparatima za održavanje na životu”.

Obama-teroristi-Syria-fbKad je Jabhat al-Nusra proglašena terorističkom organizacijom u State Departmentu, nakon čega se zaklela na vjernost Al-Qaida-i, 29 takozvanih “umjerenih” pobunjeničkih skupina je obećalo vjernost Jabhat al-Nusra-i, renderirajući zahtjev Obamine administracije da je činjenica pozadinskih “umjerenih” militantnih organizacija potpuno besmislena.

Ti isti militanti, potpomognuti ne samo od strane SAD-a, već i od većine NATO snaga, više puta su izrazili mržnju i namjeru uništiti Ameriku, kada su pljačkali kršćanske crkve, spaljivali američke zastave, pjevali anti-američke parole i pjevali hvalospjeve Osama Bin Laden-u, slaveći napad 9/11 u New Yorku.

Kao što je New York Times izvijestio, isti ti teroristi su ubijali američke vojnike u Iraku, a ipak zapadne sile su napravile podlogu za pobunu protiv Bashar al-Assad-a i omogućili nasilnim ekstremistima prezimanje kontrole nad “džepovima” Siriji i izvan nje u Iraku.

Kao što je više izvješća potvrđuje, Jabhat al-Nusra, glavna Al-Qaeda skupina u Siriji, sada je zapovjednik pobunjenika i bavi se “najtežim borbama na frontu” u Siriji. Kako je Londonski Guardian izvijestio, pobunjenike u Siriji vode teroristi Al-Qaeda-e, koji se susreću s njima “svaki dan”, te ih osposobljavaju kako bi mogli napraviti bombe. Šeik Moaz al Khatib, šef sirijske Nacionalne Koalicije za Revolucionarne i Opozicijske Snage, također je javno potvrdio svoju potporu terorističkim skupinama.

Ti isti teroristi su također obećali da će napasti SAD, nakon što završe posao u Siriji, dok ističu svoju želju da zastavu Al-Qaeda-e kako se viori iznad Bijele kuće .

Međutim oni, unatoč Obamine Bijele kuće, zajedno s bliskim saveznicima poput Saudijske Arabije, Katara i Turske, igraju ključnu ulogu u usmjeravanju terorista u Siriji, uprava sada navodeći sukobe između skupina Al-Qaeda-e kao što su Isis i Jabhat al-Nusra, kao i prisutnost Al-Qaide u Iraku (što se nije moglo dogoditi bez američke podrške pobunjeničkim džihadistima u Siriji), kao razlog za ponovno uplitanje SAD-a u Siriji i Iraku.

Podržavajući teroriste Al-Qaida-e u Siriji, kao dio napora da se nametne promjena režima, Obamina administracija će slijediti istu “politiku uništenja” kakvu je ostvarila u Libiji, podupirajući grupu povezanu sa Al-Qaeda-om, Libijska Islamska Borbena Grupa (Libyan Islamic FIghting Group), koja je također ubijala američke vojnike u Iraku, i svrgnula Gaddafija.

To je dovelo da zemljom vladaju razbojnici koji su okupljali, mučili i pogubili tisuće crnih Libijaca. To je također dovelo do napada na američki konzulat u Bengaziju, koji je proveden od strane istih LIFG terorista koji su podupirali Sjedinjene Države samo godinu dana ranije.

Nakon svrgavanja Gaddafija, NATO snage su pomagale u zračnom prijevozu LIFG militanata u Siriju da nastave borbu nametanja šerijatskog zakona u cijeloj regiji.

Međutim, koristeći militanate Al-Qaide kao pijune na geopolitičkoj šahovskoj ploči kako bi opravdali neo-kolonijalne ekspanzije, nije moderna pojava ograničena na Obaminu administraciju.

teroristi-mapa-BushPod Georg W. Bush-Oom, Al-Qaida-partnerske skupine poput Jundallah-a su korištene za obavljanje bombaških napada i atentata u Iranu u sklopu šire kampanje s ciljem destabilizacije u Teheranu.

Blizak odnos Sjedinjenih Američkih Država sa skupinom koja je postala poznata kao Al-Qaide seže još kasnih 1970-ih, kada je Osama Bin Laden bio naoružan i financiran od strane CIA-e preko pakistanske ISI da bi pooveo muslimanske mudžahedine protiv Sovjeta u Afganistan.

Nakon toga, bin Laden je bio na čelu Al-Qaede u Bosni nedugo nakon izbijanja rata 1992. u borbi protiv bosanskih Srba koji su bili naknadna meta zračnih udara NATO-a.

Neposredno prije NATO bombardiranja Jugoslavije u 1999., Bin Laden i Al-Qaida su se preselili na Kosovo, južnu pokrajinu Srbije, kako bi pomogla Oslobodilačkoj vojsci Kosova, albanskoj terorističkoj frakciji koja je bila podržana od strane SAD-a i NATO-a i njihovog terora protiv Srba u tom području.

“Sjedinjene Države, koje su prvobitno trenirale afganistanske Arape u ratu u Afganistanu, podržavale su ih i u Bosni, a zatim i na Kosovu”, izvijestio je National Post.

Uz pomoć terorističke mreže Bin Ladena, podržane od strane SAD-a i NATO-a, ne manje od 90% Srba su “etnički očistili” i prisiljeni napustiti regiju, dok su međunarodni mediji odigrali svoju poslušno svoju ulogu za portretiranje Albanaca kao “žrtava” srpske agresije.

Jedva tjedan dana prije 9/11, bivši pripadnici Al-Qaide koji su se naknadno pridružio Oslobodilačkoj vojsci Kosova, su zračno premješteni iz Makedonije uz pomoć američkih zračnih snaga.

Bivša FBI prevoditeljica Sibel Edmonds je otkrila da: “SAD održavala “intimne odnose” s Bin Ladenom”, sve do 11. rujna.”

Članovi bin Ladenove terorističke mreže su nastavili održavati bliske veze sa SAD-om i njegovim saveznicima, čak i nakon 9/11.

Anwar Al-Awlaki, čovjek koji je pomogao da se provede neuspjeli bombaški napad na Božić, u Fort Hoodu, Times Square bombaški pokušaj, a koji je također bio navodno jedan od otmičara zrakoplova 11. rujna, večerao je u Pentagonu samo nekoliko mjeseci nakon 9/11.

teroristi-mapaNavodni organizator 7/7 bombaških napada u Londonu, Haroon Rashid Aswat, također je otkriveno da je bio obavještajac, u ovom slučaju koji radi za britanski MI6.

Bivši američki izaslanik Saudijske Arabije princ Bandar bin Sultan bin Abdul Aziz, poznat kao “Bandar Bush” zbog njegovog bliskog odnosa s bivšim predsjednikom George W. Bush-om i njegovim ocem, još je jedan teroristički mastermind na platnoj listi američkog vojno-industrijskog kompleksa. Bandar je blisko surađivao s ravnateljem CIA-e George Tenet, kad je bio saudijski veleposlanik u Washingtonu.

Bandar se povukao nakon što je otkriveno da je on postao de facto vođa “Al-Qaide u Iraku”, i bio zadužen za naoružavanje terorističkih organizacija na Bliskom istoku. Čovjek kojeg je George W. Bush je navodno konzultirao prije invazije na Irak 2003. – je trenirao, financirao i opremao teroriste za ubijanje američkih vojnika, omogućavajući savršeno opravdanje američkoj vladi da ostane okupatorska sila u zemlji.

U međuvremenu, u Afganistanu, afganistanski predsjednik Hamid Karzai je razjasnio lani da je Obamina administracija sada također u dosluhu s talibanima, a grupa obavlja samoubilačke napade u “službi Amerike” pod savršenim izgovorom za američke vojnike da ostanu u zemlja da bi čuvali polja opijuma, dok je izvoz Afganistanskog heroina i dalje rekordno visok.

U gotovo svakom pojedinom slučaju iz zemalja kao što su Afganistan, Srbija, Irak, Libija, Sirija, Sjedinjene Države su pomagali ili u najmanju ruku iskorištavale Al-Qaeda-inu prisutnost kao opravdanje za rat, promjenu režima i okupaciju.

Zahvaljujući ovoj politici, Al-Qaeda sada kontrolira više teritorija u arapskom svijetu nego ikada prije. Ako, 9/11 doista označava početak “rata protiv terorizma”, onda je jasno da teroristi pobjeđuju.

To je razlog zašto je takozvani rat protiv terora monumentalna prijevara od samog početka. Vojni industrijski kompleks SAD treba teroriste kako bi se prilagodile neo-kolonijalne ekspanzije u inozemstvu i domaće ugnjetavanje kod kuće, zbog čega američka vlada čini sve da ih stvori i održi u gotovo svakom uglu Bliskog Istoka, i u Zapadnom Svijetu.
 
 
(infowars.com/uredio: nsp)
 
 
[button_icon icon="asterisk" url="http://www.novi-svjetski-poredak.com/?p=16549"] PRETHODNI ČLANAK [/button_icon]
[facebook]

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,