Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » Poboljšajte Energiju Tijekom Cijelog Dana u Ovo Doba Depresije i Krize (bez hrane i pića)

Poboljšajte Energiju Tijekom Cijelog Dana u Ovo Doba Depresije i Krize (bez hrane i pića)

spavanje-posaoČini se da mi na Zapadu patimo od ekstremne tjelesne energetske krize, kroničnog umora koji nas vreba iz dana u dan.

Uz užurbani stil života, ponekad se čini da su kava i šećer apsolutno nužni da bi “preživjeli” iz dana u dan. No, ima i nade. Možemo “zakopati” umjetne stimulanse i umjesto njih njegovati istinsku vitalnost s nekoliko jednostavnih (i besplatnih) metoda za dobivanje energije.

Jednostavni savjeti za više poleta

Da li ste ikada sanjali da imate puno energije? Stvarnost za većine nas je da se vučemo uokolo, urušavajući se u krevet na kraju dana da bi imali nestalne noći lošeg sna. Ako vam ovaj scenarij zvuči poznato, bacite pogled na sljedeće preporuke.

Usvajanje jednog ili više od ovih savjeta samo može pomoći razbiti ciklus umora jednom zauvijek.

Humor - Smijeh je doista najbolji lijek kada je u pitanju jačanje energije. Krvni tlak i iskorištavanje kisika su poboljšani sa srdačnim smijehom iz trbuha, što pak energetski aktivira vaš dan.

Zahvalnost - nakon buđenja, usredotočite se nekoliko minuta na sve dobre stvari u životu. Ova pozitivna infuzija energije će započeti dan na pravoj nozi i smanjiti stresa koji se stvara uslijed umora.

Sunčeva svjetlost - Dok većina od nas ima tendenciju da potroši veći dio naših života pod umjetnom rasvjetom, 10 minuta prirodnog sunca može napraviti veliku razliku u razinama energije. Čak i sjedenje pokraj sunčanog prozora će vam pomoći.

Utoplite se - Kad nam je hladno, tijelo to uzima kao signal za spavanje. Ako imate osjećaj neugodne hladnće, bacite dodatnu odjeću na sebe ili povećajte toplinu.


Pokrenite se - Tjelovježba je jedan od najboljih načina da se izbjegne umor. Istraživanja su pokazala da brz pokret u jutarnjim satima održava energetsku razine tijekom dana – čak do devet sati.

Poticanje mirisa - Ako nam treba poticaj tijekom dana, neka eterična ulja nam mogu pomoći. Limun je jedan od najboljih. Jedna studija je pokazala da eterično ulje značajno poboljšana raspoloženje sudionika istraživanja. A kad smo sretni, imamo više energije.

Chia sjemenke - Odrecite se popodnevnog espressa kave i održite žar uz pomoć ovog drevnog astečkog sjemena koje daje snagu. Ono je napunjeno s vitaminima, vlaknima i proteinima, nećete doživjeti energetski slom sa sjemenkama Chia.

Voda - S obzirom da čak i blaga dehidracija potiče pospanost, pokušajte popiti čašu ili dvije vode kad vas napadne umor. Još bolje, hidratizirajte se vodom tijekom cijelog dana kako bi se izbjegao općenito problem manjka energije.

Kratko (energetsko) popodnevno spavanje - ugrabiti malo brzog spavanja je najsigurniji način da pobijedite poslijepodnevnu iznemoglost. Cilj za leći, zatvoriti oči 10-30 minuta. Imajte na umu da popodnevno spavanje duže od 45 minuta će povećati letargiju.

Ustanite i protegnite se - sjedeći pogrbljeni na računalu satima na kraju ograničava dijafragmu i potiče plitko disanje, što dovodi do umora i magle u mozgu. Uzimanjem česte pauze stajanja, protegnite se i duboko udahnite. Time potičemo povećanu jasnoću u glavi i višak energije energiju. Čak i bolje, uložite i napravite stojeći stol i radite stojećki neko vrijeme.
 
(preveo: mag. Alfred Bošković / uredio: nsp)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , , , , ,