Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » ŠEST ZAPANJUJUĆIH SLIČNOSTI između Cjepiva i GMO

ŠEST ZAPANJUJUĆIH SLIČNOSTI između Cjepiva i GMO

globalna-depopulacija-GMO-CJEPIVOJeste li ikada razmišljali o sličnostima između cijepljenja i genetski modificirane hrane?

Obje ‘inovacije’ jasno naznačuju ljudsku želju da se popravi nešto što nužno ne treba popravljanje, manipuliraju onim što nam ne odgovara i preuzimaju kontrolu nad onim što je tajanstveno i čini se nemogućim kontrolirati. Također, pokazuju kako olako shvaćamo nešto što bi nam moglo biti korisno i brzo se zanosimo u želji da kontroliramo nešto što nije predodređeno ni od prirode ni od Boga da bude u našoj moći.

Dr. Kelly Brogan je alopatski i holistički obučena doktorica, koja ujedno i piše o zdravlju. U svom blogu, ona rječito iznosi neke od nevjerojatnih paralela između cjepiva i GMO-a.

1. Slijepo nepoštivanje beskonačne sofisticiranosti prirode

Korporacije koje promoviraju cjepiva i GMO izazivaju eskalaciju rata s prirodom. Bez obzira koliko se trudili, sva naša inteligencija nikada neće nadmudriti prirodne sile svemira.

“Priroda ima svoj smisao, razvijen tijekom milijardi godina evolucije. Složenost botaničkih sustava, odnos prema štetnicima, tlu i elementima održava optimalnu raznovrsnost i reprodukciju. Tek kad smo počeli industrijalizirati proces, otimajući rast misleći samo na prinos i dopustili kemijskim kompanijama da pokušaju regulirati varijable prepoznatih nedaća, tek tada smo završili u neredu u kojem su GMO usjevi danas. Sada smo nasumično spojili životinjski DNA s bakterijskim vektorom te ih umetnuli u genome biljke, narušavajući prirodni rad biljke, a omogućavajući prezasićenost herbicidom Roundup koji toksičan, remeti endokrini sustav i uništava crijeva.

Farmaceutske tvrtke i liječnici misle da mogu nadmudriti imunološki sustav koji se razvio da može koegzistirati s mikrobima, pripremljen i obrazovan prema njima. Ratujemo sa zaraznim bolestima, a kao posljedica toga, naš strah i zloba prema bakterijama i virusima doveli su nas do prilagođavanja i mijenjanja našeg imunološkog sustava s patogenima koje unosimo u tijelo preko mišića, u pratnji otrovnih aditiva koji paraliziraju naš imunološki sustav i uzrokuju upale. Pojam poboljšavanja ljudskih kapaciteta kakve ih poznamo, objašnjava Sayer Ji iz GreenMedInfo kao ‘transhumanizam’”, piše Kelly Brogan.

2. Manjak istraživanja sigurnosti prije masovne distribucije

Većini cjepiva i GMO proizvoda nedostaju opsežna klinička ispitivanja na ljudima, koja se obično moraju provesti na izumima koji se prodaju i distribuiraju masovnoj populaciji. Čemu iznimka? Brogan nastavlja:

“Monsato tvrdi da je GMO hrana jednaka postojećoj hrani (oslobađajući ih tako ikakve dužnosti da dokažu sigurnost), a opet dovoljno nova i neobična da bi se mogla patentirati. Unatoč Frankensteinskom učinku genetske manipulacije na proteine i ekspresiju gena, ta hrana nikada nije proučavana u ljudskoj populaciji, a kamoli za procjenu dugoročnih učinaka. Rezultat tog procesa ubrzanog izbacivanja na tržište je nastajanje trendova spore štetnosti na razini stanovništva. Različiti uzorci kroničnih bolesti u Europi i Americi u ovom trenutku možda imaju neke veze s ograničenjima GMO proizvoda u Europi. Postoje određene poteškoće u povezivanju uzroka i posljedice u kroničnim bolestima; no ipak, argumenti idu na stranu dugoročnih ispitivanja prije puštanja na tržište.

Isto tako, cjepiva nikada nisu ispitana u odnosu na necijepljenu kontrolnu skupinu, navodno jer se smatraju od vitalnog značaja za naše tijelo pa bi ih bilo neetično povući iz uporabe, iako temeljna epidemiologija pokazuje da su higijena i prehrana odigrale najznačajniju ulogu u uklanjanju zaraznih bolesti. Nikada nisu ispitana ni cjepiva ni njihovi aditivi (pomoćna sredstva), koji uključuju poznate toksine, aluminij, živu, formaldehid i polisorbat 80.”

3. Skrivanje dokaza koji ukazuju na potencijalnu štetu

Cjepiva i GMO i dalje su povezan s mnoštvom bolesti i oboljenja od strane drugih znanstvenih institucija i nezavisnih istraživača, većina kojih proturječi studijama koje financiraju farmaceutska industrija i Biotech i, čini se, ne pronalaze ništa zabrinjavajuće.

“Unatoč nedostatku truda i poticaja za podršku sigurnosti podataka u ove dvije arene, obje su osjetile štetu koja je trebala aktivirati predostrožnost kod odgovornih. Monsanto je 90 dana pratio štakore hranjene GM hranom i hranom koja nije GM, a zaključili su da promjene u jetri i funkciji bubrega nisu klinički značajne. Iz Seralini et al su kopirali ovaj postupak, ali su produžili razdoblje promatranja na nekoliko godina. Pogledajte što se dogodilo tim životinjama.

Prvi tumor se pojavio nakon 4 mjeseca. Višestruke studije na životinjama su se pojavile odražavajući provokativne rezultate ove studije. Glifosat, herbicid koji se raspršuje u rastućim količinama, je endokrini disruptor koji je povezan s pretilošću, bolestima jetre, urođenim manama, autizmom i rakom. Ovo istraživanje toksičnih mehanizama je prosvjetljujuće. Otkriveno je da BT toksini u GMO kukuruzu probuše crijevne stanice i protječu u tkivo fetusa.

Bilo u oblasti neurorazvoja, smrti, autoimune bolesti, pa čak i podložnosti bolesti za koju su namijenjena, cjepiva dokazano štete i nekoliko milijardi dolara poreznih obveznika je isplaćeno žrtvama preko National Vaccine Injury Compensation Program. Pokazalo se da je velik broj kroničnih bolesti kao što su atopija i autizam u uzajamnoj vezi s korištenjem cjepiva, a studija neurorazvoja kod majmuna je rezultirala ozljedama”, piše Brogan.

4. Gušenje proturječnih informacija u glavnoj struji

Teško je nezavisnim istraživačima razglašavati svoja otkrića kada proturječe multimilijarderskim tvrtkama ukorijenjenim u postojećim zakonskim i industrijskim organizacijama. Svatko tko ide protiv statusa quo medicinske i biotehnološke industrije često je izbjegavan i omalovažavan. Brogan objašnjava:

“Seralini je utišan. Njegov rad je oštro napadnut, cenzuriran od strane medija, a industrija je povukla sve veze da se njegov rad povuče iz novina. Nekoliko mjeseci nakon Seralinijevog rada, Richard Goodman, bivši radnik u Monsantu je brzo promoviran na poziciju pomoćnog urednika za biotehnologiju. Budući da je Monsanto na čelu utjecajnog medicinskog časopisa, izgledi za objavu nezavisnog istraživanja su sve manji.

Sada neslavnom Andrewu Wakefieldu, koji je objavio članak o prisutnosti cjepivom uzrokovanih ospica u utrobi autistične djece, je oduzeta licenca i oklevetan je za prijevaru u lovu na vještice, da bi se suzbila daljnja istraga veze cjepiva i ospica. Srećom, najmanje 28 nezavisnih studija iz cijelog svijeta je potvrdilo njegovo otkriće”.

5. Vlada podržava bogate, moćne korporacije

Tvrtke koje zarađuju milijarde dolara godišnje, jako utječu na regulatorne i vladine politike kroz opsežnu potporu političkih stranaka, zakonodavaca i regulatornih inicijativa, za razliku od neprofitnih i aktivističkih potrošačkih skupina koje nemaju sredstva kojim bi utjecali na političare.

“‘Monsanto zakon o zaštiti’ je osmišljen kako bi pružio pravni imunitet za GM tehnologije, tako da ih građani ne mogu tužiti na temelju štete izazvane sekundarnim izlaganjem GM hrani. Na ovaj način, velike korporacije su zaštićene više no poljoprivrednici i građani.

National Vaccine Injury Compensation Program je osnovan 1986. da preuzme odgovornost korporacija, tako da je bilo koji poticaj održavanja poretka sigurnosti njihovih proizvoda bio eliminiran, a građani su mogli sudjelovati samo u ispitivanjima birokracije bez posredovanja žirija i odbijeno je traženje odštete za ozljede”, dodaje Kelly Brogan.

6. Sukob interesa u cijelom svom sjaju

Stručnjaci koji predsjedavaju regulatornim agencijama, kao što su FDA i CDC-a često dolaze iz korporacija koje kasnije reguliraju. Mnogi su još uvijek vlasnici dionica ili imaju patente za određeni GMO i inovacije cjepiva i imaju interes u uspjeh tih proizvoda.

Brogan piše:

“Ovo je trenutak istine i izvor sve korupcije. Kad je onaj tko regulira sustav kojem je potrebna provjera i dovođenje u ravnotežu, ista osoba koja je profitirala ili profitira od njegove zaštite i uspjeha, imamo kritičan slom u zaštiti interesa potrošača i pacijenata. Sukob interesa seže od Michaela Taylora, FDA-inog zamjenika povjerenika za hranu, koji je bivši Monsantov potpredsjednik za javnu politiku do Clarencea Thomasa, s Vrhovnog suda pravde, bivšeg odvjetnika u Monsantu.

Popis razmjene između CDC-a, farmaceutske industrije i Savjetodavnog odbora za cjepivo ima više sukoba nego iznimki. Tako je u siječnju 2010., Julie Gerberding, bivša direktorica CDC-a, postala predsjednica Merckove jedinice za cjepiva. U siječnju 2011., Elias Zerhouni, bivši direktor NIH-a postao je predsjednik Sanofi-Aventis istraživačkih laboratorija. Ovi odnosi su znani daleko prije prihvaćanja posla. Najotvoreniji glasnogovornik današnjeg rasporeda cijepljenja je Paul Offit MD, Merckov zaposlenika i nositelj patenta cjepiva Rotavirus”.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(nezavisni,youtube.com/uredio: nsp)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,