Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA !, ZDRAVLJE I MEDICINA » 25 Najboljih Načina za Detoksikaciju od Teških Metala, Pesticida, Onečišćenog Okoliša

25 Najboljih Načina za Detoksikaciju od Teških Metala, Pesticida, Onečišćenog Okoliša

detoksifikacijaAko ste beskrajno umorni, razdražljivi, imate problema sa gubitkom težine, ili se osjećate depresivno, vi bi mogli patiti od napada toksina iz okoliša koji se unose u naš zrak, vodu i tlo od strane pohlepnih korporativnih monopolista.

Ako niste sigurni da li patite od toksičnog preopterećenja, možete barem biti sigurni da niste imuni na toksične učinke onečišćenja okoliša kao što su izlijevanje nafte, chemtrails, nuklearna energija (mislimo na Fukushimu), Monsanto pesticide, ili čak i domaća proizvodnja ratnog materijala. Čak i svakodnevne stavke kao što su šampon i čistač tepiha, stakla također sadrže tisuće kemikalija koje su smrtonosno otrovne u većim dozama.

Od brige oko Bisfenol A (BPA) pa sve do teških metala, ostataka pesticida i GMO hrane, vrijeme je da se krene u ofenzivu, umjesto defanzivu, i da bacimo pogled na naše zdravlje.

Ovdje su više od dva tuceta načina da pročistite tijelo od tih onečišćujućih tvari koje uzrokuju bolesti:

1. Pročistite jetru i žučni mjehur sa ciklom. Cikla je vrijedan izvor željeza, magnezija, cinka i kalcija koji podupiru zdravu detoksikaciju i bolju eliminaciju. Oni su također puni sa vitaminima B3, B6, C i beta-karotena, koji čine važne hranjive tvari za potporu jetre i žučnog mjehura u izradi žuči koja podržava detoksikaciju.

2. Pijte više pročišćene vode. Voda je jedan od najvažnijih načina za samo-pročišćenje na planeti. Ona pomaže svakoj stanici da se oslobodi od otpada i omogući nam da izlučimo toksine kroz naš urin i crijeva, kao i kroz našu kožu putem znoja.

3. Kupajte se u Bijeloj glini (kaolin) ili koristite akalcij montmorilonitnu glinu koja se smatra najboljiom za uklanjanje pesticida iz tijela.

4. Smanjite unos mesa i mliječnih proizvoda od životinja koje su često hranjene sa GMO hranom.

5. Konzumirajte više Pantetina, biološki aktivni oblik vitamina B5, što može pomoći u otvorenim blokadama koje su stvorili pesticidi. Kad smo previše začepljeni sa pesticidima naše tijelo ne može prirodno sebe pročistiti.

6. Koristiti aktivni ugljen. Vrlo je sigurno konzumirati 20-30 grama dnevno, pomiješan s čistom vodom. Aktivni ugljen veže pesticide i druge toksine okoliša, a zatim ih uvodi kroz crijeva kroz koja pročišćava tijelo. Također možete nadopuniti melasom nakon korištenja aktivnog ugljena da bi bili sigurni da zamijenite važne mineralae koje bi ugljen mogao izvući iz tijela u procesu oslobađanja od neželjenih toksina.

7. Jedite više citrusa. Pektin u citrusu je vrlo snažna tvar za detoksikaciju. Citrus prirodno uklanjanja teške metale ne iscrpljujući tijelo od važnih elemenata u tragovima.

8. Stvorite alkalno stanje u tijelu kroz više organskog voća i povrća koji podržavaju višestruke kanale za detoksikaciju u tijelu. Oni čiste jetru, crijeva, kožu, krv, itd.

9. Jesti više vlakana. Kad jedemo vlakna, jetra može lakše isprati toksine kroz probavni sustav, i oslobađamo se ogromnog tereta iz organa koji se stalno pokušavaju osloboditi otrovnih tvari iz tijela. Hrana s puno vlakana je voće, povrće, cjelovite žitarice, krumpir (uključujući i njihovu koru), itd.

10. Jedite više grejpa koji sadrži naringenin, posebni flavanoid koji pomaže jetri spali salo umjesto da pohranjuje toksine u naše masne stanice. Naringenin je glavanon, tip flavanoida, koje se smatra da ima bioaktivni efekat na ljudsko zdravlje kao antioksidans

11. Jedite češnjak može pomoći potaknuti detoksikaciju jer pomaže povećanju proizvodnji bijelih krvnih stanica, inače poznati kao limfociti, kao važan dio imunološkog sustava.

12. Jedite šparoge – smanjuju razine pesticida u tijelu.

13. Jedite organsko, seoska jaja također mogu pomoći uklanjanjanju toksina iz tijela. Ona također povećavaju razinu energije.

14. Povećajte svoju razinu vitamina C je također dobra za vas, i za detoksikaciju tijela je pronađeno da ovaj vitamin može pomoći u smanjenju razine izloženosti radijaciji, čak i kod ljudi koji su živjeli u blizini Fukushima.

15. Indijanci su koristili sarsaparilu stotine godina u čajevima i tinkturama kao način za učinkovitu detoksikaciju krvi. Također učinkovito tretira bolesnu jetru, bubrege i kožu.

16. Vježbanje i fizička aktivnost je od vitalnog značaja za držanje nečistoća van tijela. Samo 30 minuta do sat vremena svaki dan vam donosi kisikom bogatu krv u jetru i bubrege, stoga podržava detoksikacije tijela.

17. Konzumirajte brazilske orahe, koji su puni glutation-a (Glutation, C10H17N3O6S, je tripeptid sastavljen od tri aminokiseline – glikokola, cisteina i glutaminske kiseline), i prirodna je tvar za detoksikaciju, može pomoći tijelu da se oslobodi od pesticida i drugih štetnih toksina. Također, puni su selena, brazilski oraščići će pomoći stvoriti više glutationa . Ponekad se naziva “majka svih antioksidansa”.

18. Naša koža je jedan od najvećih organa detoksikacije. Ona pokriva oko 22 četvornih metara, i ona mijenja stanice svaki dan. Suho četkanje je odličan način da se pomogne koži u detoksikaciji tijela putem znoja, kupanja, itd. Ako su naši pore začepljene, koža postaje manje učinkovita. Suho četkanje također pomaže potaknuti protok limfe koja pomaže da se istjeraju toksina iz tijela.

19. Uzimajte silimarin. Sylibum marianum, također poznato kao mlijeko čička, je velika podrška jetri. Silimarin je aktivna tvar biljke sikavice (Silybium marianum). Smatra se da obnavlja oštećene membrane jetrenih stanica i nanovo im vraća njihovu aktivnost. Osim što pomaže detoksikaciji tijela, ovo biljka je povezana sa smanjenjem određene vrsta raka, dijabetesa, pa čak i smanjenje probavnih smetnji.

20. Konzumirati Essiac čaj, koji čisti tijelo i također ima antikancerogena svojstva. Ovaj čaj može pomoći tijelu da se riješi pesticida koji se koriste u proizvodnji GMO hrane, i prizemno prskanje uključujući i permetrin.

21. Jedite morsko povrće. Algin u algama pomaže apsorbirati toksine iz probavnog trakta (više manje na isti način na koji omekšivač vode uklanja tvrdoću iz slavinske vode) tako da oni mogu biti eliminirani puno lakše. Ono također nudi najveći spektar vitalnih elemenata u tragovima koji mogu pomoći očistiti krv.

22. Konzumirajte lišće maslačka  i korijenje – može vam pomoći da detoksicirate tijelo zbog njegove visoke razine antioksidansa, ali i pomoći u radu jetre.

23. Koristite klice brokule u svojoj salati kao važno sredstvo u detoksikaciji uz pomoć: sulforofana, indol-3-karbinola i D-glucarata. Klice također sadrže i do 20 puta više sulforofana, nego zrela brokula.

24. Jedite sjeme lana i laneno ulje koje će vam pomoći u detoksikaciji tijela. Ova super hrana je puna vlakana i omega 3 masnih kiselina, oba važna za detoksikaciju.

25. Dodajte kurkumu vašem jelu. Ovaj korijen je pun kurkumina, koji se koristi često u ayurvedskoj medicini za liječenje jetre i probavnih poremećaja, kao i veliki agens za detoksikaciju.
 
(preveo: mr. Alfred Bošković / uredio: nsp)

Filed under: UPOZORENJE HRANA !, ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,