Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » AMERI─îKA NEHUMANOST: Vampiri na vlasti godinama skupljaju krv novoro─Ĺene djece bez odobrenja roditelja!

AMERI─îKA NEHUMANOST: Vampiri na vlasti godinama skupljaju krv novoro─Ĺene djece bez odobrenja roditelja!

bebe-krvNaime za potrebe svojih “istra┼żivanja” ameri─Źki znanstvenici, bioeti─Źari ┼żele krv novoro─Ĺen─Źadi, odnosno svakog novoro─Ĺenog djeteta u Americi. Zapravo, Veliki brat ┼żeli preko krvi posjedovati DNA svakog amerikanca, u budu─çnosti.

Isti─Źu kako je krv novoro─Ĺen─Źadi prepuna informacija i kao takva trebala bi biti dostupna za studijske svrhe. Najzanimljivije je to ┼íto od vlasti zahtijevaju da im sakupljanje krvi djece na globalnoj razini bude odobreno ali da za taj postupak ne trebaju imati suglasnost roditelja.

U javnost su prije nekog vremena procurile informacije kako je ameri─Źka vlada godinama sustavno skupljala uzorke krvi tek ro─Ĺene djece te ih arhivirala i na njima vr┼íila istra┼żivanja bez odobrenja roditelja.

Nakon ┼íto su informacije stigle do javnosti vlasti su nekako morale legalizirati svoje vampirske postupke pa su tako u ameri─Źko dru┼ítvo pustili javnu raspravu koja se trenutno vodi izme─Ĺu ameri─Źkih znanstvenika i o─Źajnih roditelja koji ne znaju kako za┼ítiti svoju djecu od mutnih istra┼żivanja koja se provode nad uzorcima krvi njihove djece. Dovoljno je lo┼íe ┼íto su ameri─Źke vlasti ustavom svoje gra─Ĺane stisnuli sa svih strana i oduzeli ima gotovo sva prava, sada i znanstvenici ┼żele svoj dio kola─Źa.

Naime, za potrebe svojih istra┼żivanja ameri─Źki znanstvenici, bioeti─Źari ┼żele krv novoro─Ĺen─Źadi, odnosno svakog novoro─Ĺenog djeteta u Americi.┬á Isti─Źu kako je krv novoro─Ĺen─Źadi prepuna informacija i kao takva trebala bi biti dostupna za studijske svrhe. Najzanimljivije je to ┼íto od vlasti zahtijevaju da im sakupljanje krvi djece na globalnoj razini bude odobreno ali da za taj postupak ne trebaju imati suglasnost roditelja. Jako je ─Źudno ┼íto su se znanstvenici oglasili sada kada su informacije o ilegalniom radnjama vlasti po─Źele dostizati do zabrinutih roditelja.

Za znanstvenike je rasprava o tom pitanju potpuno besmislena

“Zadr┼żavanje i kori┼ítenje dje─Źje krvi, bez izri─Źitog dopu┼ítenja roditelja izazvalo je javne polemike zato ┼íto u roditelji zabrinuti zbog gubitka roditeljske autonomije i obiteljske privatnosti napisali su znanstvenici Michelle Huckaby Lewis, Michael E. Scheurer, Robert C. Zelena i Amy L. McGuire u ─Źlanku za ─Źasopis Science Translational Medicine te dodali kako bi javna rasprava o ovako malom pitanju uni┼ítila potencijalno vrijedan resurs koji se mo┼że koristiti za razna istra┼żivanja u svrhu pobolj┼íanja javnog zdravlja. Naveli su i kako bi se dru┼ítvo trebalo zalagati za politiku i infrastrukturu koja promi─Źe zadr┼żavanje osu┼íenih uzoraka krvi┬á novoro─Ĺen─Źadi i njihove primjene u biomedicinskim istra┼żivanjima.

Zamislite vi to. Uzimanje krivi od djece bez dopu┼ítenja roditelja za njih je malo pitanje o kojemu nije potrebno raspravljati. Znaju li ti znanstvenici da se iz samo jedne kapi krvi mo┼że is─Źitati cijela osoba, da se iz jedne kapi krvi danas mo┼że i klonirati osoba.

Dakle po njima se uop─çe nebi trebalo raspravljati o tom pitanju nego jednostavno dopustiti znanstvenoj zajednici da ima pristup milijunskim uzorcima krvi prikupljenim od djece.

Roditelji u Teksasu i Minnesoti su rekli ne!

Kori┼ítenje zaostalih osu┼íenih krvnih uzoraka (residual dried blood samples) ili DBS potaklo je roditelje u Minnesoti i Teksasu da tu┼że dr┼żavu jer su ─Źuvali uzorke krvi njihove djece bez njihova pristanka.

U Teksasu je ustanak roditelja rezultirao uni┼ítenjem 5,3 milijuna arhivskih uzoraka krvi. U me─Ĺuvremenau, vrhovni sud u Minnesoti je presudio da je uzorcima koji ─çe biti kori┼íteni u svrhu istra┼żivanja potrebno odobrenje roditelja. A svi ostali uzorci bez odobrenja ─çe morati biti uni┼íteni nakon medicinskog probiranja. Postavlja se pitanje tko ─çe to kontrolirati te kako ─çe roditelji znati ┼íto ─çe se naknadno s krvi iz njihove djece dogoditi.

Bioeti─Źari su se po┼żalili kako je ovaj stav zatucan i ometa potrebna istra┼żivanja

“Potencijalna vrijednost biomedicinskih istra┼żivanja u svrhu javnog i individualnog zdravlja” rekao je Huckbay Lewis, sa Johns Hopkins Berman Instituta za bioetiku.

‘Znanstvena zajednica ima odgovornost prema narodu i gra─Ĺanima i stoga morate vjerovati kako kako ─çe se prema resursima krvi odnositi eti─Źki te da krv sakupljamo zbog pobolj┼íanja zdravlja svih gra─Ĺana” zaklju─Źila je Lewis. Kako vjerovati znanstvenicima koji ve─ç sada kr┼íe sva prava koja ─Źovjek ima. Znanstvenicima koji misle da su vlasnici djece i krvi djece.

Zanimljivo, sve dr┼żave┬á koriste se istim argumentom: Dopustite mi da kr┼íim tvoje ustavno i op─çe ljudsko pravo za tvoje dobro i za tvoju dobrobit.

Ne vjeruju svi takvom pristupu i ne ┼żele svi svoju privatnost i obiteljske gene samo tako dijeliti za razna istra┼żivanja, pa se postavlja pitanje za┼íto jednostavno nisu tra┼żili odobrenje roditelja. Te za┼íto vlasti sada umjesto da se ispri─Źaju roditeljima hu┼íkaju znanstvenike da opravdavaju ne┼íto ┼íto samo po sebi nije normalno. ┼áto su godinama radili s mega arhivama dje─Źje krvi vjerojatno nikad ne─çemo saznati.

Roditeljima ostaje izbor ra─Ĺati djecu kod ku─çe bez straha od vampirskih znanstvenika ili pak ra─Ĺati u bolnici i dopustiti im da s djecom i njihovom krvi rade ┼íto ┼żele, jer ipak u dana┼ínje vrijeme znanost je ta koja odgaja i znanost je ta koja ima sva prava na djecu jer su djeca vrijedan istra┼żiva─Źki resurs. Svi koji ne misle tako bit ─çe prozvani kao zatucani i neuki. Sve se to provodi pod parolom demokracije i slobode koja u puno slu─Źajeva prelazi sve granice normalnosti. Tko zna mo┼żda ve─ç i sada ┼żivimo s kloniranim ljudima oko sebe.

─îinjenica je da se tajni eksperimenti provode u cijelom svijetu a da su djeca naj─Źe┼í─çe ┼żrtve tih eksperimenata. Pitanje je samo vremena kada ─çemo svi mi nakon telefonske baze i baze emailova, dobiti DNA bazu, za jo┼í bolje nadgledanje malog ─Źovjeka.
 

 
(dnevno.hr, youtube.com/uredio: nsp)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , , , , , , ,