Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » AMERIČKA NEHUMANOST: Vampiri na vlasti godinama skupljaju krv novorođene djece bez odobrenja roditelja!

AMERIČKA NEHUMANOST: Vampiri na vlasti godinama skupljaju krv novorođene djece bez odobrenja roditelja!

bebe-krvNaime za potrebe svojih “istraživanja” američki znanstvenici, bioetičari žele krv novorođenčadi, odnosno svakog novorođenog djeteta u Americi. Zapravo, Veliki brat želi preko krvi posjedovati DNA svakog amerikanca, u budućnosti.

Ističu kako je krv novorođenčadi prepuna informacija i kao takva trebala bi biti dostupna za studijske svrhe. Najzanimljivije je to što od vlasti zahtijevaju da im sakupljanje krvi djece na globalnoj razini bude odobreno ali da za taj postupak ne trebaju imati suglasnost roditelja.

U javnost su prije nekog vremena procurile informacije kako je američka vlada godinama sustavno skupljala uzorke krvi tek rođene djece te ih arhivirala i na njima vršila istraživanja bez odobrenja roditelja.

Nakon što su informacije stigle do javnosti vlasti su nekako morale legalizirati svoje vampirske postupke pa su tako u američko društvo pustili javnu raspravu koja se trenutno vodi između američkih znanstvenika i očajnih roditelja koji ne znaju kako zaštiti svoju djecu od mutnih istraživanja koja se provode nad uzorcima krvi njihove djece. Dovoljno je loše što su američke vlasti ustavom svoje građane stisnuli sa svih strana i oduzeli ima gotovo sva prava, sada i znanstvenici žele svoj dio kolača.

Naime, za potrebe svojih istraživanja američki znanstvenici, bioetičari žele krv novorođenčadi, odnosno svakog novorođenog djeteta u Americi.  Ističu kako je krv novorođenčadi prepuna informacija i kao takva trebala bi biti dostupna za studijske svrhe. Najzanimljivije je to što od vlasti zahtijevaju da im sakupljanje krvi djece na globalnoj razini bude odobreno ali da za taj postupak ne trebaju imati suglasnost roditelja. Jako je čudno što su se znanstvenici oglasili sada kada su informacije o ilegalniom radnjama vlasti počele dostizati do zabrinutih roditelja.

Za znanstvenike je rasprava o tom pitanju potpuno besmislena

“Zadržavanje i korištenje dječje krvi, bez izričitog dopuštenja roditelja izazvalo je javne polemike zato što u roditelji zabrinuti zbog gubitka roditeljske autonomije i obiteljske privatnosti napisali su znanstvenici Michelle Huckaby Lewis, Michael E. Scheurer, Robert C. Zelena i Amy L. McGuire u članku za časopis Science Translational Medicine te dodali kako bi javna rasprava o ovako malom pitanju uništila potencijalno vrijedan resurs koji se može koristiti za razna istraživanja u svrhu poboljšanja javnog zdravlja. Naveli su i kako bi se društvo trebalo zalagati za politiku i infrastrukturu koja promiče zadržavanje osušenih uzoraka krvi  novorođenčadi i njihove primjene u biomedicinskim istraživanjima.

Zamislite vi to. Uzimanje krivi od djece bez dopuštenja roditelja za njih je malo pitanje o kojemu nije potrebno raspravljati. Znaju li ti znanstvenici da se iz samo jedne kapi krvi može isčitati cijela osoba, da se iz jedne kapi krvi danas može i klonirati osoba.

Dakle po njima se uopće nebi trebalo raspravljati o tom pitanju nego jednostavno dopustiti znanstvenoj zajednici da ima pristup milijunskim uzorcima krvi prikupljenim od djece.

Roditelji u Teksasu i Minnesoti su rekli ne!

Korištenje zaostalih osušenih krvnih uzoraka (residual dried blood samples) ili DBS potaklo je roditelje u Minnesoti i Teksasu da tuže državu jer su čuvali uzorke krvi njihove djece bez njihova pristanka.

U Teksasu je ustanak roditelja rezultirao uništenjem 5,3 milijuna arhivskih uzoraka krvi. U međuvremenau, vrhovni sud u Minnesoti je presudio da je uzorcima koji će biti korišteni u svrhu istraživanja potrebno odobrenje roditelja. A svi ostali uzorci bez odobrenja će morati biti uništeni nakon medicinskog probiranja. Postavlja se pitanje tko će to kontrolirati te kako će roditelji znati što će se naknadno s krvi iz njihove djece dogoditi.

Bioetičari su se požalili kako je ovaj stav zatucan i ometa potrebna istraživanja

“Potencijalna vrijednost biomedicinskih istraživanja u svrhu javnog i individualnog zdravlja” rekao je Huckbay Lewis, sa Johns Hopkins Berman Instituta za bioetiku.

‘Znanstvena zajednica ima odgovornost prema narodu i građanima i stoga morate vjerovati kako kako će se prema resursima krvi odnositi etički te da krv sakupljamo zbog poboljšanja zdravlja svih građana” zaključila je Lewis. Kako vjerovati znanstvenicima koji već sada krše sva prava koja čovjek ima. Znanstvenicima koji misle da su vlasnici djece i krvi djece.

Zanimljivo, sve države  koriste se istim argumentom: Dopustite mi da kršim tvoje ustavno i opće ljudsko pravo za tvoje dobro i za tvoju dobrobit.

Ne vjeruju svi takvom pristupu i ne žele svi svoju privatnost i obiteljske gene samo tako dijeliti za razna istraživanja, pa se postavlja pitanje zašto jednostavno nisu tražili odobrenje roditelja. Te zašto vlasti sada umjesto da se ispričaju roditeljima huškaju znanstvenike da opravdavaju nešto što samo po sebi nije normalno. Što su godinama radili s mega arhivama dječje krvi vjerojatno nikad nećemo saznati.

Roditeljima ostaje izbor rađati djecu kod kuće bez straha od vampirskih znanstvenika ili pak rađati u bolnici i dopustiti im da s djecom i njihovom krvi rade što žele, jer ipak u današnje vrijeme znanost je ta koja odgaja i znanost je ta koja ima sva prava na djecu jer su djeca vrijedan istraživački resurs. Svi koji ne misle tako bit će prozvani kao zatucani i neuki. Sve se to provodi pod parolom demokracije i slobode koja u puno slučajeva prelazi sve granice normalnosti. Tko zna možda već i sada živimo s kloniranim ljudima oko sebe.

Činjenica je da se tajni eksperimenti provode u cijelom svijetu a da su djeca najčešće žrtve tih eksperimenata. Pitanje je samo vremena kada ćemo svi mi nakon telefonske baze i baze emailova, dobiti DNA bazu, za još bolje nadgledanje malog čovjeka.
 

 
(dnevno.hr, youtube.com/uredio: nsp)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , , , , , , ,