Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Illuminati, Masoni, Novi Svjetski Poredak, UPOZORENJE HRANA !, VIJESTI IZ SVIJETA » Prosvjedi protiv GMO-a i Monsanta 25.svibnja u 36 zemalja: Gdje je Hrvatska?

Prosvjedi protiv GMO-a i Monsanta 25.svibnja u 36 zemalja: Gdje je Hrvatska?

stop-monsanto-novi-svjetski-poredakDoga─Ĺaj se unato─Ź ovim ‘pomirljivim’ navodima iz Monsanta ne─çe sprije─Źiti, navode organizatori. Tako ─çemo prosvjede vidjeti u Londonu, Parizu, u ─Źak ─Źetrdeset i osam ameri─Źkih saveznih dr┼żava, kao i u brojnim ostalim dr┼żavama. Kakva je situacija s Hrvatskom? Na┼żalost, jo┼í niti jedna udruga zelenih nije preuzela organizaciju, pa ─çemo kao i do sada jedini ostati bez hvale vrijedne svjetske inicijative.

Me─Ĺunarodni prosvjed protiv multinacionalne kompanije Monsanta sprema se za kraj mjeseca, to─Źnije 25. svibanj, i demonstracije ─çe se odvijati na ┼íest kontinenata uz trideset i ┼íest dr┼żava sudionica. Kako u Hrvatskoj niti jedna udruga jo┼í nije pristala organizirati prosvjede bit ─çe zanimljivo vidjeti ┼íto ─çe se dogoditi i ho─çe li biti takve inicijative.

Monsanto na udaru

Monsanto, ina─Źe smje┼íten u St. Louis, Missouri, do danas je proizveo kontroverze diljem svijeta zbog svoje poljoprivredne djelatnosti koja grani─Źi s etikom i tehnolo┼íkom ispravno┼í─çu. Unato─Ź brojnim studijama koje ukazuju na mogu─çnost kako GMO kao tehnologija nikada nije do kraja ispitan ve─ç je zbog financijskog interesa samo uba─Źen na tr┼żi┼íte, ovakve korporacije i dalje obavljaju djelatnosti, a u posljednje vrijeme prolaze i kroz protekcionizam vlasti.

Monsanto je najapostrofiraniji, te je godinama na udaru aktivista i kupaca, no bez obzira na to uspijevaju s prodajom i sadnjom svojih proizvoda zbog iznimno jakog lobija i ─Źvrste politi─Źke pozadine. Nakon ┼íto je ameri─Źki Kongres ozakonio ‘Zakon za za┼ítitu Monsanta’ sve ide u smjeru da ─çe zbog ‘borbe protiv predrasuda’ GMO hrana u budu─çnosti smjeti nositi etiketu ’100% prirodno’.

Poznate osobe podr┼żale prosvjed

Ovakvi zakoni omogu─çuju GMO kompanijama da prodaju proizvode bez potrebnih dozvola. ‘Ovaj zakon je skinuo odgovornost s federalnih sudova prilikom prodaje i sadnje ilegalnih i potencijalno opasnih GM usjeva, sve dok Ministarstvo poljoprivrede provodi znanstvene analize i evaluira rizike’, zaklju─Źak je nakon uvo─Ĺenja spornog zakona. Anti-Monsanto pokret samo je dodatno oja─Źao tim odlukama i 25. svibanj se ve─ç navodi kao klju─Źni datum za prosvjede.

Brojne poznate osobe izrazile su podr┼íku ovom globalnom buntu. ‘Samo u Americi nemamo pravo da doznamo jedemo li GMO proizvode’, izjavio je Oskarovac i glazbenik Dave Matthews. Bill Maher i Danny DeVito tako─Ĺer su podr┼żali projekt i pozivaju ljude diljem svijeta da ustanu protiv GMO-a. Monsanto je samo u travnju pove─çao profit za 22% ┼íto je dodatno razbjesnilo kriti─Źare.

Hrvatska zasad bez skupa

‘To je najprovjereniji prehrambeni proizvod ikada na svijetu. Europa osniva vlastitu Agenciju za prehrambeni standard, koja je do danas potro┼íila 300 milijuna eura i smatra kako je tehnologija sigurna’, rekao je CEO Monsanta Hugh Grant. ‘Francuska je odlu─Źila da nema sigurnosnih problema na kukuruzu, pa je ovo samo velika politi─Źka buka i previranje. Znanost je iznimno odlu─Źna kada se pri─Źa o ovoj tehnologiji’.

Doga─Ĺaj se unato─Ź ovim ‘pomirljivim’ navodima iz Monsanta ne─çe sprije─Źiti, navode organizatori. Tako ─çemo prosvjede vidjeti u Londonu, Parizu, u ─Źak ─Źetrdeset i osam ameri─Źkih saveznih dr┼żava, kao i u brojnim ostalim dr┼żavama. Kakva je situacija s Hrvatskom? Na┼żalost, jo┼í niti jedna udruga zelenih nije preuzela organizaciju, pa ─çemo kao i do sada jedini ostati bez hvale vrijedne svjetske inicijative.

Svi─Ĺalo se to vama ili ne, velike su ┼íanse da je hrana koju jedete kontaminirana kemikalijama i neozna─Źenim GMO-om. Monsanto kontrolira ve─çinu svjetske opskrbe hranom ugro┼żavaju─çi slobodu izbora diljem svijeta. Gra─Ĺani moraju shvatiti svoju mo─ç i poduzeti akcije protiv Monsanta i njegovih sponzora poput FDA, USDA, EPA, GMA, BIO te proizvo─Ĺa─Źa koji koriste GMO sastojke u proizvodnji procesuirane hrane.
Do─Ĺite na vama najbli┼żi prosvjed protiv Monsanta, ili┬á organizirajte svoj prosvjed.


25. svibnja, 2013. aktivisti diljem svijeta će se ujediniti i marširati protiv Monsanta.

Zašto marširati?

- Istra┼żivanja su pokazala da GMO hrana vodi do ozbiljnih zdravstvenih problema poput zlo─çudnih tumora, neplodnosti i poro─Ĺajnih mana.

- U SAD-u je na ─Źelu FDA-e, agencije koja osigurava stanovni┼ítvu zdravstveno ispravnu hranu, biv┼íi direktor Monsanta. To ukazuje na ozbiljan sukob interesa i obja┼ínjava manjak vladinih istra┼żivanja na dugoro─Źnim u─Źincima GMO-a.

- Nedavno su predsjednik i Kongres SAD – a kolektivno izglasali zakon pod nadimkom “Zakon o za┼ítiti Monsanta”, koji, izme─Ĺu ostalog, brani sudovima da odga─Ĺaju prodaju Monsantovog genetski modificiranog sjemena.

- Predugo je Monsanto bio dobrotvor korporativnih poticaja i politi─Źke pristranosti. Organski i mali poljoprivrednici trpe velike gubitke, dok Monsanto u─Źvr┼í─çuje svoj monopol nad svjetskom opskrbom hrane, ┼íto uklju─Źuje i ekskluzivno patentiranje prava nad sjemenom i genetskim sastavom.

- Monsantovo GMO sjeme je ┼ítetno za okoli┼í; na primjer, znanstvenici nagla┼íavaju da je uzrokovalo nestanak mnogih kolonija p─Źela diljem svijeta.

Koja rje┼íenja se tra┼że?

- Glasanje s vašim novcem putem kupnje organskog i bojkotiranjem tvrtki u vlasništvu Monsanta koje koriste GMO.

- Ozna─Źavanje GMO-a, da potro┼ía─Źi mogu lak┼íe birati.

- Ukidanje relevantne odredbe ameri─Źkog “Zakona o za┼ítiti Monsanta”.

- Zahtijevanje daljnjih istra┼żivanja nad zdravstvenim u─Źincima GMO-a.

- Raskrinkavanje Monsantovih slu┼żbenika i Monsantu naklonih politi─Źara putem direktne komunikacije, dru┼ítvenih mre┼ża, neovisnih medija itd…

- Nastavak informiranja javnosti o Monsantovim tajnama.

- Izlazak na ulice da svijet i Monsanto vide da se nepravda ne─çe tiho podnositi.

- Netoleriranje povlaštenosti. Netoleriranje otrova.

 

Sve je to razlog prosvjeda protiv Monsanta.

Pridru┼żite se: http://on.fb.me/ZUxe3o

Prona─Ĺite gradove koji ve─ç sudjeluju: http://bit.ly/ZTDsk8.

Organizirajte prosvjed: http://on.fb.me/16qw2r4

Prosvjedi u regiji:

Zagreb – https://www.facebook.com/events/506016709446094/

Beograd ÔÇô https://www.facebook.com/events/516002598435632/

Novi Sad – https://www.facebook.com/events/151086525063475/

Maribor – https://www.facebook.com/events/448152905260604

Bosna ????
 

 
 
izvor: dnevno.hr, 4dportal.com,occupy-monsanto.com, youtube.com/uredio: nsp
 
 
[button_icon icon="asterisk" url="http://www.novi-svjetski-poredak.com/?p=13609"] PRETHODNI ─îLANAK [/button_icon]
banka, banke, krediti, kamate, otkup zlata

Filed under: Illuminati, Masoni, Novi Svjetski Poredak, UPOZORENJE HRANA !, VIJESTI IZ SVIJETA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,