Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Illuminati, Masoni, Novi Svjetski Poredak, UPOZORENJE HRANA !, VIJESTI IZ SVIJETA » Prosvjedi protiv GMO-a i Monsanta 25.svibnja u 36 zemalja: Gdje je Hrvatska?

Prosvjedi protiv GMO-a i Monsanta 25.svibnja u 36 zemalja: Gdje je Hrvatska?

stop-monsanto-novi-svjetski-poredakDogađaj se unatoč ovim ‘pomirljivim’ navodima iz Monsanta neće spriječiti, navode organizatori. Tako ćemo prosvjede vidjeti u Londonu, Parizu, u čak četrdeset i osam američkih saveznih država, kao i u brojnim ostalim državama. Kakva je situacija s Hrvatskom? Nažalost, još niti jedna udruga zelenih nije preuzela organizaciju, pa ćemo kao i do sada jedini ostati bez hvale vrijedne svjetske inicijative.

Međunarodni prosvjed protiv multinacionalne kompanije Monsanta sprema se za kraj mjeseca, točnije 25. svibanj, i demonstracije će se odvijati na šest kontinenata uz trideset i šest država sudionica. Kako u Hrvatskoj niti jedna udruga još nije pristala organizirati prosvjede bit će zanimljivo vidjeti što će se dogoditi i hoće li biti takve inicijative.

Monsanto na udaru

Monsanto, inače smješten u St. Louis, Missouri, do danas je proizveo kontroverze diljem svijeta zbog svoje poljoprivredne djelatnosti koja graniči s etikom i tehnološkom ispravnošću. Unatoč brojnim studijama koje ukazuju na mogućnost kako GMO kao tehnologija nikada nije do kraja ispitan već je zbog financijskog interesa samo ubačen na tržište, ovakve korporacije i dalje obavljaju djelatnosti, a u posljednje vrijeme prolaze i kroz protekcionizam vlasti.

Monsanto je najapostrofiraniji, te je godinama na udaru aktivista i kupaca, no bez obzira na to uspijevaju s prodajom i sadnjom svojih proizvoda zbog iznimno jakog lobija i čvrste političke pozadine. Nakon što je američki Kongres ozakonio ‘Zakon za zaštitu Monsanta’ sve ide u smjeru da će zbog ‘borbe protiv predrasuda’ GMO hrana u budućnosti smjeti nositi etiketu ’100% prirodno’.

Poznate osobe podržale prosvjed

Ovakvi zakoni omogućuju GMO kompanijama da prodaju proizvode bez potrebnih dozvola. ‘Ovaj zakon je skinuo odgovornost s federalnih sudova prilikom prodaje i sadnje ilegalnih i potencijalno opasnih GM usjeva, sve dok Ministarstvo poljoprivrede provodi znanstvene analize i evaluira rizike’, zaključak je nakon uvođenja spornog zakona. Anti-Monsanto pokret samo je dodatno ojačao tim odlukama i 25. svibanj se već navodi kao ključni datum za prosvjede.

Brojne poznate osobe izrazile su podršku ovom globalnom buntu. ‘Samo u Americi nemamo pravo da doznamo jedemo li GMO proizvode’, izjavio je Oskarovac i glazbenik Dave Matthews. Bill Maher i Danny DeVito također su podržali projekt i pozivaju ljude diljem svijeta da ustanu protiv GMO-a. Monsanto je samo u travnju povećao profit za 22% što je dodatno razbjesnilo kritičare.

Hrvatska zasad bez skupa

‘To je najprovjereniji prehrambeni proizvod ikada na svijetu. Europa osniva vlastitu Agenciju za prehrambeni standard, koja je do danas potrošila 300 milijuna eura i smatra kako je tehnologija sigurna’, rekao je CEO Monsanta Hugh Grant. ‘Francuska je odlučila da nema sigurnosnih problema na kukuruzu, pa je ovo samo velika politička buka i previranje. Znanost je iznimno odlučna kada se priča o ovoj tehnologiji’.

Događaj se unatoč ovim ‘pomirljivim’ navodima iz Monsanta neće spriječiti, navode organizatori. Tako ćemo prosvjede vidjeti u Londonu, Parizu, u čak četrdeset i osam američkih saveznih država, kao i u brojnim ostalim državama. Kakva je situacija s Hrvatskom? Nažalost, još niti jedna udruga zelenih nije preuzela organizaciju, pa ćemo kao i do sada jedini ostati bez hvale vrijedne svjetske inicijative.

Sviđalo se to vama ili ne, velike su šanse da je hrana koju jedete kontaminirana kemikalijama i neoznačenim GMO-om. Monsanto kontrolira većinu svjetske opskrbe hranom ugrožavajući slobodu izbora diljem svijeta. Građani moraju shvatiti svoju moć i poduzeti akcije protiv Monsanta i njegovih sponzora poput FDA, USDA, EPA, GMA, BIO te proizvođača koji koriste GMO sastojke u proizvodnji procesuirane hrane.
Dođite na vama najbliži prosvjed protiv Monsanta, ili  organizirajte svoj prosvjed.

25. svibnja, 2013. aktivisti diljem svijeta će se ujediniti i marširati protiv Monsanta.

Zašto marširati?

- Istraživanja su pokazala da GMO hrana vodi do ozbiljnih zdravstvenih problema poput zloćudnih tumora, neplodnosti i porođajnih mana.

- U SAD-u je na čelu FDA-e, agencije koja osigurava stanovništvu zdravstveno ispravnu hranu, bivši direktor Monsanta. To ukazuje na ozbiljan sukob interesa i objašnjava manjak vladinih istraživanja na dugoročnim učincima GMO-a.

- Nedavno su predsjednik i Kongres SAD – a kolektivno izglasali zakon pod nadimkom “Zakon o zaštiti Monsanta”, koji, između ostalog, brani sudovima da odgađaju prodaju Monsantovog genetski modificiranog sjemena.

- Predugo je Monsanto bio dobrotvor korporativnih poticaja i političke pristranosti. Organski i mali poljoprivrednici trpe velike gubitke, dok Monsanto učvršćuje svoj monopol nad svjetskom opskrbom hrane, što uključuje i ekskluzivno patentiranje prava nad sjemenom i genetskim sastavom.

- Monsantovo GMO sjeme je štetno za okoliš; na primjer, znanstvenici naglašavaju da je uzrokovalo nestanak mnogih kolonija pčela diljem svijeta.

Koja rješenja se traže?

- Glasanje s vašim novcem putem kupnje organskog i bojkotiranjem tvrtki u vlasništvu Monsanta koje koriste GMO.

- Označavanje GMO-a, da potrošači mogu lakše birati.

- Ukidanje relevantne odredbe američkog “Zakona o zaštiti Monsanta”.

- Zahtijevanje daljnjih istraživanja nad zdravstvenim učincima GMO-a.

- Raskrinkavanje Monsantovih službenika i Monsantu naklonih političara putem direktne komunikacije, društvenih mreža, neovisnih medija itd…

- Nastavak informiranja javnosti o Monsantovim tajnama.

- Izlazak na ulice da svijet i Monsanto vide da se nepravda neće tiho podnositi.

- Netoleriranje povlaštenosti. Netoleriranje otrova.

 

Sve je to razlog prosvjeda protiv Monsanta.

Pridružite se: http://on.fb.me/ZUxe3o

Pronađite gradove koji već sudjeluju: http://bit.ly/ZTDsk8.

Organizirajte prosvjed: http://on.fb.me/16qw2r4

Prosvjedi u regiji:

Zagreb – https://www.facebook.com/events/506016709446094/

Beograd – https://www.facebook.com/events/516002598435632/

Novi Sad – https://www.facebook.com/events/151086525063475/

Maribor – https://www.facebook.com/events/448152905260604

Bosna ????
 

 
 
izvor: dnevno.hr, 4dportal.com,occupy-monsanto.com, youtube.com/uredio: nsp
 
 
[button_icon icon="asterisk" url="http://www.novi-svjetski-poredak.com/?p=13609"] PRETHODNI ČLANAK [/button_icon]
banka, banke, krediti, kamate, otkup zlata

Filed under: Illuminati, Masoni, Novi Svjetski Poredak, UPOZORENJE HRANA !, VIJESTI IZ SVIJETA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,