Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » POLICIJSKA DRŽAVA: Crne Kutije u Automobilima vas Pretvaraju u Špijune !?

POLICIJSKA DRŽAVA: Crne Kutije u Automobilima vas Pretvaraju u Špijune !?

crna kutijaOko 90% novih vozila već imaju snimače – crne kutije, uključujući sva vozila od strane General Motors-a, Ford Motor, Toyota i Mazda.

Američka agencija TSA je predložila novi nacrt zakona kojim će se više uobičajeno poznate EDR (snimači događaja – event data recorders) ili kao crne kutije, instalirati u svim novim lakim kamionima i automobilima. One će biti slične onima koje se koriste u zrakoplovu, te će pružiti osnovne podatke u slučaju sudara. Ako se potvrdi, zahtjev će ići na snagu 1. rujna 2014.

Većina novih vozila već sadrže snimače događaja; Ford, GM, Mazda, Toyota, i drugi, uključuju sve crne kutije u svim svojim vozilima. Snimači nisu bez kontroverzi, međutim, niti je to legalan način ugradnje u automobile. Kritičari su izrazili zabrinutost što se tiče privatnosti i strah da se prikupljeni podaci od crnih kutija mogu zloupotrijebiti.

Glasnogovornik Saveza proizvođača automobila, Gloria Bergquist ponudila je ovu izjavu. “Snimači događaja bi pomogli našim inženjerima da razumiju kako se automobili ponašaju u stvarnom svijetu, ali gledajući unaprijed, moramo biti sigurni da sačuvamo privatnost. Proizvođači automobila ne pristupaju EDR podacima bez dopuštenje potrošača, a sve vladine zahtjeve za instaliranjem EDR-a na svim vozilima moraju uključivati ​​korake koji bi zaštitili privatnost potrošača. “

crna kutija automobil

Savez proizvođača automobila je grupa sastavljena od Toyota Motor Sjeverne Amerike, Volkswagen Grupa  Amerika, i Mercedes-Benz SAD-u, kao i šest drugih proizvođača. Ovo nije prvi put da slišamo o crnim kutijama u automobilima. Nazad u travnju, izviješteni smo o zakonu 1813 u Senatu, koji bi zahtijevao da sva vozila moraju imati crne kutije. U 2006, NHTSA je već presudila u svezi standarda za crnim kutijama koje bi stupile na snagu u rujnu 2013. za sva vozila vozila.

EDR crne kutije su u uporabi već oko 20 godina, i kroz različite proizvođače su prikupljali različite podatke.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 

 
 
(usatoday.com, youtube.com/uredio:nsp(
 
 
[button_icon icon="asterisk" url="http://www.novi-svjetski-poredak.com/?p=11838"] PRETHODNI ČLANAK [/button_icon]

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , , , , , , , , , ,