Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU, TEHNOLOGIJA I ZNANOST, Uncategorized, VIJESTI IZ SVIJETA » TIHI RAT JE PO─îEO: Ameri─Źki dronovi nadlije─çu Iran, ali se ne vra─çaju svi u bazu

TIHI RAT JE PO─îEO: Ameri─Źki dronovi nadlije─çu Iran, ali se ne vra─çaju svi u bazu

ameri─Źki dron Scan EagleGotovo godinu dana od dana kada je Iran ┼íokirao svijet obaraju─çi ratni ameri─Źki dron koji je letio preko njihovog zra─Źnog prostora, Iran je objavio hvatanje drugog ameri─Źkog drona.

Ovaj dron, vrste Boeing ScanEagle, je bio zarobljen “posljednjih nekoliko dana” preko iranskog teritorija┬á od strane pomorske jedinice Islamske revolucionarne garde, prema dr┼żavnoj novinskoj agenciji Fars.

Ovo je dron najnovije kr┼íenje iranskog zra─Źnog prostora od strane ameri─Źkih nadzornih strojeva tijekom posljednjih nekoliko mjeseci.

Prema Reutersu:

U studenom, Sjedinjene Ameri─Źke Dr┼żave su izjavile da su iranski vojni zrakoplovi pucali na ameri─Źke nadzorne dronove koji su letjeli u me─Ĺunarodnom zra─Źnom prostoru. Iran je rekao da je zrakoplov u┼íao u njihov zra─Źni prostor, i rekao da ─çe odgovoriti “odlu─Źno” na bilo kojim stranim posezanjima u svom zra─Źnom prostoru.

Tako─Ĺer se pro┼ílog mjeseca, iranski veleposlanik Mohammad Khazaee ┼żalio pri Ujedinjenim narodima, pi┼íe glavni tajnik Ban Ki-moon, u svezi ponovljenih ameri─Źkih kr┼íenja iranskog zra─Źnog prostora, opisuju─çi ih kao “nezakonita i provokativna djela”.

Khazaee je tvrdio da su SAD-ove ma┼íine u┼íle u ju┼żni Iran sedam puta u listopadu oko mjesta Bushehru gdje se nalazi iranska nuklearna elektrana .

Boeing ScanEagle nije tako sofisticiran kao top tajna krilati ┼íi┼ími┼í – RQ-170 Sentinel skriveni dron zarobljen pro┼íle godine. To je u osnovi 3-metarski napredni model aviona koji je opisan kao mala, jeftina, dugo izdr┼żljiva bespilotna letjelica.

Evo video kako ScanEagle radi:
 

 
Prema Wikipediji “ScanEagle nosi stabilizirani elektro-opti─Źku i / ili infracrvenu kameru na sistemu lagane inercijske stabilizirane kupole integrirane s komunikacijskim sustavom dosega vi┼íe od 100 km, dok je izdr┼żljivost leta od 20 + sati. ScanEagle ima┬á 3 metra┬á raspon krila i mo┼że letjeti do 75 ─Źvorova (139 km / h), s prosje─Źnom brzini krstarenja od 60 ─Źvorova (111 km / h). Model D opreme zrakoplova ima kameru ve─çe rezolucije, prilagodbeni model C komunikacije i novi video sustav. “

Mornarica je negirala da je SAD dron bio zarobljen od strane Irana, tako da je Iran objavio video koji je to dokazao. Mornarica ka┼że da su ga iranci “izvadili iz mora”, ali i dalje ka┼że kako su svi njihovi dronovi ura─Źunljivi i sigurni.
 

 
 
izvor: activistpost.com, youtube.com/uredio: nsp
 
 
[button_icon icon="asterisk" url="http://www.novi-svjetski-poredak.com/?p=11791"] PRETHODNI ─îLANAK [/button_icon]

Filed under: SVIJET U RATU, TEHNOLOGIJA I ZNANOST, Uncategorized, VIJESTI IZ SVIJETA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,