Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Novi Svjetski Poredak » Amerika na koljenima: MUSLIMANI ─ćE OSVOJITI AMERIKU BEZ ORU┼ŻJA

Amerika na koljenima: MUSLIMANI ─ćE OSVOJITI AMERIKU BEZ ORU┼ŻJA

muslimani u americi islamZnate li koja se religija najbr┼że ┼íiri u Americi? Nije kr┼í─çanstvo!

Prema posljednjem popisu, koji je napravljen 2012. godine, religija koja se najbr┼że ┼íiri u Americi je islam. Od 2000. godine, do 2010. godine, popis je utvrdio da je broj Muslimana koji ┼żive u Americi, porastao za oko 1 do 2,6 milijuna. Veliki porast od 66.7%. Naravno, da je to zapanjuju─ça stopa rasta.

U me─Ĺuvremenu, ve─çina kr┼í─çanskih denominacija imale su stope rasta koje su bile vrlo male, a neke su ─Źak gubile ─Źlanove.

Kada je Barack Obama izjavio “Mi nismo vi┼íe kr┼í─çanska nacija”, nije bio daleko od istine.

Kr┼í─çani ubrzano gube utjecaj, a druge religije, kao Islam, rapidno dobivaju ─Źlanove i grade nova mjesta obo┼żavanja ili bogomolje. Ako Islam nastavi rasti ovim tempom u Americi, neminovno je da ─çe preoblikovati zemlju na razne na─Źine u narednim godinama.

Dakle, što je s drugim vjerskim skupinama?

Kako su one prošle na posljednjem popisu u Americi?

amerika islam obamaPa, u narednim redovima navedene su neke od najve─çih stopa rasta vjerskih organizacija od 2000. godine do 2010. godine …

  • Mormoni +45.5%
  • Evan─Ĺeliski Protestanti +1.7% (daleko iza rasta stope stanovni┼ítva)
  • Katolici -5.0%
  • Meinlin Protestanti -12.8% (zapanjuju─çi pad)

Ali, Islam je do┼żivio eksplozivni rast.

Prema profesoru islamskih studija, na sveu─Źili┼ítu u Kentuckyju, davne 2000. godine, u Americi je bilo oko 1.200 d┼żamija. Prema najnovijem popisu, ima ih 2106.

┼áirom Amerike vi─Ĺamo “mega-d┼żamije”, koje se grade ili su sagra─Ĺene, a u mnogim slu─Źajevima, financiranje dolazi iz inozemstva. A ove “mega-d┼żamije” uop─çe ne stoje neiskori┼ítene ….

Predsjednik islamskog dru┼ítva za sredi┼ínju Floridu, primijetio je eksplozivni rast od nevjerojatnih 473 posto, u i okolo Orlando Orange okruga. Prema njegovom mi┼íljenju porast se udvostru─Źio, jer je prijavljeno 10.000 novih ─Źlanova.

Izjavio je i to da je rast muslimanskog stanovni┼ítva potaknut nakon doga─Ĺaja 9/11. Ro─Ĺenje djece imigranata u Americi i zapo┼íljavanje i eto rasta stanovni┼ítva. U sredi┼ínjoj Floridi, muslimani su pratili sve ostale, u potrazi za “boljim uvjetima, jeftinijim cijenama i pogodnijim ku─çama”.


islam amerika distribucija muslimaniDobar dio tog porasta stanovništva je potaknut imigracijama.

Istra┼żivanje koje je provedeno davne 2007. godine, otkrilo je da 39% posto odraslih muslimana, koji ┼żive u Americi, stigli su kao imigranti poslije 1990. godine.

Ovaj rapidan priljev muslimana, preoblikovao je zajednice diljem Amerike. Primjerice, muslimani koji su studenti u Americi ─Źine 10 posto od ukupnog broja u─Źenika u New York-┼íkom ┼íkolskom okrugu.

A diljem zemlje, mnoge škole moraju mijenjati kalendare za nove školske godine, da bi ispoštovali sve islamske praznike.

U Michiganu nogometni treninzi se planiraju oko muslimanskog praznika Ramazana …

U malom gradu, u Michiganu, gdje su ┼íkole zatvorene dan prije i na dan muslimanskih praznika, sada su rasporedili i nogometne treninge. Trajati ─çe od 11 nave─Źer do 4 ujutro, tijekom Ramazana. To je sve zbog muslimanskih igra─Źa koji ne ┼żele da treniraju bez pitke vode tijekom dana u skladu sa religijom.

Dearborn se nalazi u neposrednoj blizini Detroita, i ima jednu od najgu┼í─çe naseljenih zajednica muslimana. Svaki dan, sa lokalne d┼żamije, ─Źuje se poziv na molitvu u cijelom gradu. Ovaj grad je jasan primjer zbog ─Źega vi┼íe ne mo┼żemo Ameriku zvati “kr┼í─çanskom nacijom”.

Ali islam nije samo nekršćanskim religija koja ubrzano raste u Americi.

Najnoviji popis u Americi, u vezi religija je objavio da su nekr┼í─çanske grupe porasle za 32 posto u roku od deset godina. U me─Ĺuvremenu, pad kr┼í─çanstva u Americi se ubrzava.

Davne 1990. godine, jedna od anketa je pokazala da 86% posto svih Amerikanaca je sebe identificiralo kao “kr┼í─çane”. Do 2008. godine 76% posto Amerikanaca je sebe identificiralo kao “kr┼í─çane”.

U me─Ĺuvremenu, i ateizam, koji “nije vjerski” do┼żivljava ogroman porast. Primjerice, ameri─Źki ured za popis je izme─Ĺu 1990. I 2008. godine, pokazao da se broj Amerikanaca “bez religije” udvostru─Źio.

─îak i oni koji sebe i dalje nazivaju “kr┼í─çanima” nisu toliko posve─çeni svojoj vjeri.

Najnovije istra┼żivanje pokazuje da 150 milijuna Amerikanaca nije aktivno anga┼żirano u bilo kojoj vjerskoj zajednici. To je gotovo polovica stanovni┼ítva.

Dakle, Amerika se mijenja. Postaje manje kršćanska i sve više muslimanska.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kota─Źi─ç” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(vestinet.rs/uredio:NSP)

Filed under: Novi Svjetski Poredak · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,