Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Novi Svjetski Poredak » Amerika na koljenima: MUSLIMANI ĆE OSVOJITI AMERIKU BEZ ORUŽJA

Amerika na koljenima: MUSLIMANI ĆE OSVOJITI AMERIKU BEZ ORUŽJA

muslimani u americi islamZnate li koja se religija najbrže širi u Americi? Nije kršćanstvo!

Prema posljednjem popisu, koji je napravljen 2012. godine, religija koja se najbrže širi u Americi je islam. Od 2000. godine, do 2010. godine, popis je utvrdio da je broj Muslimana koji žive u Americi, porastao za oko 1 do 2,6 milijuna. Veliki porast od 66.7%. Naravno, da je to zapanjujuća stopa rasta.

U međuvremenu, većina kršćanskih denominacija imale su stope rasta koje su bile vrlo male, a neke su čak gubile članove.

Kada je Barack Obama izjavio “Mi nismo više kršćanska nacija”, nije bio daleko od istine.

Kršćani ubrzano gube utjecaj, a druge religije, kao Islam, rapidno dobivaju članove i grade nova mjesta obožavanja ili bogomolje. Ako Islam nastavi rasti ovim tempom u Americi, neminovno je da će preoblikovati zemlju na razne načine u narednim godinama.

Dakle, što je s drugim vjerskim skupinama?

Kako su one prošle na posljednjem popisu u Americi?

amerika islam obamaPa, u narednim redovima navedene su neke od najvećih stopa rasta vjerskih organizacija od 2000. godine do 2010. godine …

  • Mormoni +45.5%
  • Evanđeliski Protestanti +1.7% (daleko iza rasta stope stanovništva)
  • Katolici -5.0%
  • Meinlin Protestanti -12.8% (zapanjujući pad)

Ali, Islam je doživio eksplozivni rast.

Prema profesoru islamskih studija, na sveučilištu u Kentuckyju, davne 2000. godine, u Americi je bilo oko 1.200 džamija. Prema najnovijem popisu, ima ih 2106.

Širom Amerike viđamo “mega-džamije”, koje se grade ili su sagrađene, a u mnogim slučajevima, financiranje dolazi iz inozemstva. A ove “mega-džamije” uopće ne stoje neiskorištene ….

Predsjednik islamskog društva za središnju Floridu, primijetio je eksplozivni rast od nevjerojatnih 473 posto, u i okolo Orlando Orange okruga. Prema njegovom mišljenju porast se udvostručio, jer je prijavljeno 10.000 novih članova.

Izjavio je i to da je rast muslimanskog stanovništva potaknut nakon događaja 9/11. Rođenje djece imigranata u Americi i zapošljavanje i eto rasta stanovništva. U središnjoj Floridi, muslimani su pratili sve ostale, u potrazi za “boljim uvjetima, jeftinijim cijenama i pogodnijim kućama”.

islam amerika distribucija muslimaniDobar dio tog porasta stanovništva je potaknut imigracijama.

Istraživanje koje je provedeno davne 2007. godine, otkrilo je da 39% posto odraslih muslimana, koji žive u Americi, stigli su kao imigranti poslije 1990. godine.

Ovaj rapidan priljev muslimana, preoblikovao je zajednice diljem Amerike. Primjerice, muslimani koji su studenti u Americi čine 10 posto od ukupnog broja učenika u New York-škom školskom okrugu.

A diljem zemlje, mnoge škole moraju mijenjati kalendare za nove školske godine, da bi ispoštovali sve islamske praznike.

U Michiganu nogometni treninzi se planiraju oko muslimanskog praznika Ramazana …

U malom gradu, u Michiganu, gdje su škole zatvorene dan prije i na dan muslimanskih praznika, sada su rasporedili i nogometne treninge. Trajati će od 11 navečer do 4 ujutro, tijekom Ramazana. To je sve zbog muslimanskih igrača koji ne žele da treniraju bez pitke vode tijekom dana u skladu sa religijom.

Dearborn se nalazi u neposrednoj blizini Detroita, i ima jednu od najgušće naseljenih zajednica muslimana. Svaki dan, sa lokalne džamije, čuje se poziv na molitvu u cijelom gradu. Ovaj grad je jasan primjer zbog čega više ne možemo Ameriku zvati “kršćanskom nacijom”.

Ali islam nije samo nekršćanskim religija koja ubrzano raste u Americi.

Najnoviji popis u Americi, u vezi religija je objavio da su nekršćanske grupe porasle za 32 posto u roku od deset godina. U međuvremenu, pad kršćanstva u Americi se ubrzava.

Davne 1990. godine, jedna od anketa je pokazala da 86% posto svih Amerikanaca je sebe identificiralo kao “kršćane”. Do 2008. godine 76% posto Amerikanaca je sebe identificiralo kao “kršćane”.

U međuvremenu, i ateizam, koji “nije vjerski” doživljava ogroman porast. Primjerice, američki ured za popis je između 1990. I 2008. godine, pokazao da se broj Amerikanaca “bez religije” udvostručio.

Čak i oni koji sebe i dalje nazivaju “kršćanima” nisu toliko posvećeni svojoj vjeri.

Najnovije istraživanje pokazuje da 150 milijuna Amerikanaca nije aktivno angažirano u bilo kojoj vjerskoj zajednici. To je gotovo polovica stanovništva.

Dakle, Amerika se mijenja. Postaje manje kršćanska i sve više muslimanska.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(vestinet.rs/uredio:NSP)

Filed under: Novi Svjetski Poredak · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,