Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA !, VIJESTI IZ SVIJETA » 99% vitamina B12 na tr┼żi┼ítu sadr┼żi otrovni CIJANID

99% vitamina B12 na tr┼żi┼ítu sadr┼żi otrovni CIJANID

tablete ruka B12Nepoznato ve─çini potro┼ía─Źa, da se cijanid nalazi u ┼íirokom spektru, od vitamina i dodataka prehrani u obliku poznatom kao cijanokobalamin.

Sre─çom cijanid ima vrlo niski potencijal da bi napravio ┼ítetu jer je organski vezan za kobalamin (vitamin B12) – koji je, dok sve radi ispravno i da osoba nije ve─ç optere─çena s ekolo┼íkim kemijskim izlo┼żenostima od strane cijanida i ksenobiti─Źkih spojeva.

Cijanokobalamin se zapravo┬á nalazi u 99% vitamina na tr┼żi┼ítu koji sadr┼że B12, ┼íto je relativno jeftino (dobiven od aktivnog otpadnog mulja ili proizveden ukupno kroz kemijsku sintezu), i stabilno (ne-pokvarljiv). Unato─Ź ┼íirokoj upotrebi, to nije idealan oblik vitamina B12, i cijanid mora biti uklonjen iz kobalamina prije nego ┼íto mo┼że obavljati svoje biolo┼íke neophodne uloge u tijelu. Iako postoji mnogo istra┼żivanja o potencijalnoj vrijednosti cijanida vezanim┬á za vitamin B12, on ima potencijal za napraviti ┼ítetu.

U stvari, kada je osoba otrovana cijanidom, kao ┼íto se ponekad dogodi udisanjem dima, i po┼żurili su prema hitnoj, ┼íto im tamo daju za uklanjanje cijanida? Hidroksikobalamin – prirodni oblik vitamina B12 – koji se lako povezuje s cijanidom i postaje cijanokobalmin (koji odvaja cijanid i stavlja ga u oblik idealan za detoksikaciju i eliminaciju), a zatim se brzo izlu─Źuje iz organizma putem plu─ça i bubrega.

Oni s ve─çom tjelesnom masom ili vi┼íom izlo┼żeno┼í─çu cijanidu , kao ┼íto su pu┼ía─Źi, manje vjerojatno da ─çe biti u mogu─çnosti da u─Źinkovito detoksificiraju dodatni cijanid kojeg uzimaju kroz dodatke prehrani ili vitamine.

Doista, ovo nije prvi put da u pitanje dovedena toksi─Źnosti cijanokobalamina. Jo┼í davne 1992, objavljeno je izvje┼í─çe u ─Źasopisu Journal of the Royal Society of Medicine tvrde─çi da je za povla─Źenje iz uporabe u vitaminskim terapijama. ÔÇŁDruga studija objavljena u 1997. godini u ─Źasopisu Blood, utvrdila je da cijanokobalamin “antagonizira vitamin B12 in vitro i uzrokuje smrt stanica iz nedostatka metionina.”

vitaminB12 cijanid otrovCijanid u ne-vitaminskom obliku, naravno, iznimno je opasan me─Ĺu svim otrovima. Ina─Źe treba samo 6,44 mg po kilogramu, ili 1,61 mg/kg da bi se ubilo 50% populacije ┼ítakora prosje─Źne veli─Źine (500 grama) kroz oralnu izlo┼żenost. Granica sigurnosti (kao ┼íto je definirano od strane LD50) za cijanokobalamin, s druge strane, je oko 1000 puta vi┼ía.

Sasvim druga─Źiji pristup odr┼żavanju adekvatne razine vitamina B12 je kroz odr┼żavanje mikroflore u crijevima, kao ┼íto su ove korisne bakterije vje┼íte u proizvodnji ovog prijeko vitamina. Lactobacillus reuteri, na primjer, je prou─Źavana u sveti svojih proizvodnih svojstva vitamina B12.

Ostali prehrambeni izvori biolo┼íki aktivnih B12 uklju─Źuju bijele ┼íampinjone, te mikroorganizme Spirulina i Chlorella. Idealni dopunski oblik dodatnog vitamina B12 je metilkobalamin, koji je skuplji, ali je u stanju se u─Źinkovito apsorbirati i stanica je nakon toga spremna kao metil donor. Tako─Ĺer treba napomenuti da je kategorija lijekova poznata kao inhibitora protonske pumpe (blokatori kiselina┬á za refluks) sprije─Źavaju apsorpciju vitamina B12 i priprema hrane u mikrovalnoj pe─çnici deaktivira ovaj vitamin, isto tako.

O autoru

Sayer Ji je osniva─Ź i direktor GreenMedInfo.com i koautor knjige The Cancer Killers: Njegovi spisi i istra┼żivanja objavljuju se su u ─Źasopisu Wellbeing Journal, the Journal of Gluten Sensitivity, te su predstavljena na Mercola.com, NaturalNews.com, Reuters.com, GaryNull.com, Infowars.com i Care2.com.
 
(NoviSvjetskiPoredak.com)

Filed under: UPOZORENJE HRANA !, VIJESTI IZ SVIJETA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,