Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA !, VIJESTI IZ SVIJETA, ZDRAVLJE I MEDICINA » ŠEĆER razara organizam, izaziva i hrani rak !

ŠEĆER razara organizam, izaziva i hrani rak !

šećer rak bolestŠećer i kukuruzni sirup, s visokom razinom fruktoze (HFCS), ne nalaze se samo u bezalkoholnim pićima, kolačima i slatkišima. Također su “skriveni” u većini hrane koja je obrađena, kao što su začini i umaci. Ponekad, najslađi sastojci u tim namirnicama, su maskirani kao dektroze ili kukuruzni sirup, koji je vjerojatno genetski modificiran, umjesto pravog šećera.

Dakle, zaključak nije teško izvesti, šećer je sveprisutan u standradnoj prehrani.

Hrana iz prodavaonica, kioska za brzu hranu, pa čak i u ekskluzivnim restoranima, obično je prepuna ili šećerom ili HFCS-om.

Visoka fruktoza koju sadrži kukuruzni sirup postao je najčešći zaslađivač, jer je jeftiniji i slađi od običnog šećera. Mnogi kažu da je on gori po zdravlje čovjeka. Velika količina HFCS-a odlazi izravno u jetru, prije nego što se metabolizira bilo gdje u vašem organizmu. Ono što se ne iskoristi kao energija iz HFCS-a, taloži se kao salo u vašem tijelu.

Čak i u nekim instant dječjim formulama je nađen šećer ili HFCS, u ekvivalentnim količinama koju imaju limenke sode. Znači da se djeca navuku na šećer po rođenju, jer šećer i HFCS mogu izazvati naviku.prestanite konzumirati šećer

Od kako je šećer postao uobičajena roba u svakom kućanstvu u 18. stoljeću, potrošnja šećera je porasla enormno. Od četiri kilograma, po osobi, godišnje, sada se troši oko 90 kilograma šećera godišnje. Upotreba HFCS-a  je skočila na više od deset tisuća posto, od njegovog uvođenja u prerađenu hranu i pića, 1970. godine.

Pretilost je očigledan problem. Sada je problem s pretilošću veći nego ikada prije. U ekonomski razvijenim zemljama, otprilike, jedna trećina stanovnika su gojazni, a druga trećina ima pretjeranu težinu.

Ako se hranite s dijetom koja sadrži nisku razinu masnoće, to će samo štetiti vašem zdravlju.

Našem tijelu je potrebna prirodna, dobra masnoća.


Pretilost i pretjerana težina mogu dovesti do pogoršanja zdravlja i bolesti, poput dijabetesa. Oni također mogu izazvati bolesti bubrega. A ako se nastavite hraniti isto ili drugim riječima, prehrambene navike vam ostaju iste, to će vas sigurno odvesti na put visokog krvnog tlaka, arterioskleroze, srčanih napada i infarkta.

Povećano unošenje HFCS-a se poklapa sa porastom bolesti takozvane bezalkoholne masne jetre.

Mnogi su skloni da naprave još veće pogreške po svoje zdravlje, kada pokušaju da se “skinu” sa šećera. Oni potpuno eliminiraju šećer ili kukuruzni sirup u prehrani i zamjene ga s umjetnim sladilima, poput aspartama.To dovodi samo do zamjene problema u vašem organizmu, umjesto fizičkih dobivate neurološke probleme, a u međuvremenu, dobivate i dalje na težini.

Možete koristiti šećer napravljen od biljke Stevie, kao zdravu zamjenu za šećer.

Još jedna od većih pogrešaka koje možete napraviti je da prestanete jesti slatkiše i pijete klasične sokove prepune šećera, dok nastavljate se hranite po restoranima brze hrane ili pravite obroke kod kuće s mesom koje je već obrađeno.

Trebalo bi postupno prekinuti s potpunom takozvanom američkom prehranom, kao što je prerađeno meso, obroci brze hrane, jer većina njih sadrži šećer ili HFCS.

Znanstvena istraživanja utvrđuju da potrošnja mnogo šećera ili HFCS, dovodi do raka. Anaerobne stanice raka napreduju uz pomoć šećera. Zavise od fermentirane glukoze (šećera) da bi i dalje imale energiju, jer su izgubile sposobnost da se metaboliziraju kisikom.

šećer otrovTo je jedan od razloga zbog čega alternativni terapeuti strogo zabranjuju konzumiranje šećera. Naravno, ni onkolozi po bolnicama ne ohrabruju konzumiranje istog. Trebalo bi gledati malo šire, svi mi sadržimo plutajuće stanice raka u organizmu, koje se nisu razvile u tumor.

Prirodne fruktoze u voću su sasvim u redu.

Međutim, visok postotak dodanog šećera / HFCS-a će samo ohrabriti stanice raka i uzrokovati druge zdravstvene probleme, koji su već spomenuti.
 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: UPOZORENJE HRANA !, VIJESTI IZ SVIJETA, ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,