Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA !, VIJESTI IZ SVIJETA, ZDRAVLJE I MEDICINA » Å EĆER razara organizam, izaziva i hrani rak !

ŠEĆER razara organizam, izaziva i hrani rak !

Å¡ećer rak bolestÅ ećer i kukuruzni sirup, s visokom razinom fruktoze (HFCS), ne nalaze se samo u bezalkoholnim pićima, kolaÄima i slatkiÅ¡ima. TakoÄ‘er su “skriveni” u većini hrane koja je obraÄ‘ena, kao Å¡to su zaÄini i umaci. Ponekad, najslaÄ‘i sastojci u tim namirnicama, su maskirani kao dektroze ili kukuruzni sirup, koji je vjerojatno genetski modificiran, umjesto pravog Å¡ećera.

Dakle, zakljuÄak nije teÅ¡ko izvesti, Å¡ećer je sveprisutan u standradnoj prehrani.

Hrana iz prodavaonica, kioska za brzu hranu, pa Äak i u ekskluzivnim restoranima, obiÄno je prepuna ili Å¡ećerom ili HFCS-om.

Visoka fruktoza koju sadrži kukuruzni sirup postao je najÄešći zaslaÄ‘ivaÄ, jer je jeftiniji i slaÄ‘i od obiÄnog Å¡ećera. Mnogi kažu da je on gori po zdravlje Äovjeka. Velika koliÄina HFCS-a odlazi izravno u jetru, prije nego Å¡to se metabolizira bilo gdje u vaÅ¡em organizmu. Ono Å¡to se ne iskoristi kao energija iz HFCS-a, taloži se kao salo u vaÅ¡em tijelu.

ÄŒak i u nekim instant djeÄjim formulama je naÄ‘en Å¡ećer ili HFCS, u ekvivalentnim koliÄinama koju imaju limenke sode. ZnaÄi da se djeca navuku na Å¡ećer po roÄ‘enju, jer Å¡ećer i HFCS mogu izazvati naviku.prestanite konzumirati Å¡ećer

Od kako je Å¡ećer postao uobiÄajena roba u svakom kućanstvu u 18. stoljeću, potroÅ¡nja Å¡ećera je porasla enormno. Od Äetiri kilograma, po osobi, godiÅ¡nje, sada se troÅ¡i oko 90 kilograma Å¡ećera godiÅ¡nje. Upotreba HFCS-a  je skoÄila na viÅ¡e od deset tisuća posto, od njegovog uvoÄ‘enja u preraÄ‘enu hranu i pića, 1970. godine.

Pretilost je oÄigledan problem. Sada je problem s pretilošću veći nego ikada prije. U ekonomski razvijenim zemljama, otprilike, jedna trećina stanovnika su gojazni, a druga trećina ima pretjeranu težinu.

Ako se hranite s dijetom koja sadrži nisku razinu masnoće, to će samo štetiti vašem zdravlju.

Našem tijelu je potrebna prirodna, dobra masnoća.

Pretilost i pretjerana težina mogu dovesti do pogorÅ¡anja zdravlja i bolesti, poput dijabetesa. Oni takoÄ‘er mogu izazvati bolesti bubrega. A ako se nastavite hraniti isto ili drugim rijeÄima, prehrambene navike vam ostaju iste, to će vas sigurno odvesti na put visokog krvnog tlaka, arterioskleroze, srÄanih napada i infarkta.

Povećano unošenje HFCS-a se poklapa sa porastom bolesti takozvane bezalkoholne masne jetre.

Mnogi su skloni da naprave joÅ¡ veće pogreÅ¡ke po svoje zdravlje, kada pokuÅ¡aju da se “skinu” sa Å¡ećera. Oni potpuno eliminiraju Å¡ećer ili kukuruzni sirup u prehrani i zamjene ga s umjetnim sladilima, poput aspartama.To dovodi samo do zamjene problema u vaÅ¡em organizmu, umjesto fiziÄkih dobivate neuroloÅ¡ke probleme, a u meÄ‘uvremenu, dobivate i dalje na težini.

Možete koristiti šećer napravljen od biljke Stevie, kao zdravu zamjenu za šećer.

JoÅ¡ jedna od većih pogreÅ¡aka koje možete napraviti je da prestanete jesti slatkiÅ¡e i pijete klasiÄne sokove prepune Å¡ećera, dok nastavljate se hranite po restoranima brze hrane ili pravite obroke kod kuće s mesom koje je već obraÄ‘eno.

Trebalo bi postupno prekinuti s potpunom takozvanom ameriÄkom prehranom, kao Å¡to je preraÄ‘eno meso, obroci brze hrane, jer većina njih sadrži Å¡ećer ili HFCS.

Znanstvena istraživanja utvrđuju da potrošnja mnogo šećera ili HFCS, dovodi do raka. Anaerobne stanice raka napreduju uz pomoć šećera. Zavise od fermentirane glukoze (šećera) da bi i dalje imale energiju, jer su izgubile sposobnost da se metaboliziraju kisikom.

Å¡ećer otrovTo je jedan od razloga zbog Äega alternativni terapeuti strogo zabranjuju konzumiranje Å¡ećera. Naravno, ni onkolozi po bolnicama ne ohrabruju konzumiranje istog. Trebalo bi gledati malo Å¡ire, svi mi sadržimo plutajuće stanice raka u organizmu, koje se nisu razvile u tumor.

Prirodne fruktoze u voću su sasvim u redu.

Međutim, visok postotak dodanog šećera / HFCS-a će samo ohrabriti stanice raka i uzrokovati druge zdravstvene probleme, koji su već spomenuti.
 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: UPOZORENJE HRANA !, VIJESTI IZ SVIJETA, ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,