Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Illuminati, Masoni, Novi Svjetski Poredak, VIJESTI IZ SVIJETA » Bildeberg grupa: Izlazak iz krize je mogu─ç ! Antieuro te─Źaj neminovan

Bildeberg grupa: Izlazak iz krize je mogu─ç ! Antieuro te─Źaj neminovan

bilderbeg grupaEuropska ekonomska kriza bila je glavna tema razgovora jubilarne, šezdesete konferencije Bilderberg grupe, izvijestili su svjetski mediji.

Bilderberg grupa je, ina─Źe, neformalna organizacija najutjecajnijih politi─Źara, ekonomista, znanstvenika i medijskih magnata zapadnog svijeta. Teoreti─Źari zavjere zovu ih “vladarima svijeta”, a mnogi misle da su oni najodgovorniji za trenutnu krizu eurozone.

Zna─Źaj rje┼íavanja “europskog problema” obja┼ínjavaju ─Źinjenicom da je kriza ekonomije Starog kontinenta bacila u sjenu temu koja se name─çe u ─Źetvorogodi┼ínjem ciklusu – izbor sljede─çeg predsjednika Sjedinjenih Ameri─Źkih Dr┼żava.

Sudionici trodnevnog sastanka u predgra─Ĺu Washingtona Santi├ę (pro┼íle godine St. Moritz, ┼ávicarska) slo┼żili su se da je izlazak iz krize mogu─ç – bez obzira na o(p)stanak pojedinih ─Źlanica, Gr─Źke ili ┼ápanjolske, izvijestio je britanski Guardian pozivaju─çi se na “tajnog” izvjestitelja, sudionika konferencije. Guardian tvrdi da je nagla┼íena neophodnost napredovanja integracijskih procesa – uz nova, parcijalna odricanja od nacionalnih (ekonomsko-politi─Źkih) suvereniteta ─Źlanica.

Britanski dnevnik dobio je potporu od tjednika Economist koji se smatra svjetskim glasilom pristalica manchesterske ┼íkole klasi─Źnog liberalizma. Opisuju─çi eurozonu kao najve─çi projekt Bilderberg grupe od osnutka, list isti─Źe da su “bestidno tehnokratski” savjeti europskim ─Źelnicima bili neophodni.

“Bilderberg grupa poznaje formulu spasa”, konstatirao je tjednik da bi se, u jednom dahu, pozvao na izjavu talijanskog premijera Marija Montija, “Europa bi ubrzo mogla nagoditi oko uvo─Ĺenja (spasonosnih) euroobveznica”.
Premijer Italije nije spomenuo mogu─çnost nagodbe oko euroobveznica kao ┼íef vlade dr┼żave koja je pogo─Ĺena krizom – ve─ç kao ─Źlan upravnog odbora Bilderberg grupe, ┼íto daje drugi zna─Źaj njegovom optimizmu.

Uo─Źi konferencije Bilderberg grupe, oglasio se nekada┼ínji ┼íef njema─Źkog Saveza industrijalaca (BDI) Hans Olaf Henkel, jedan od najutjecajnijih ─Źlanova Bilderberg grupe. Najavljuju─çi kandidaturu na izborima za Bundestag 2013. godine, Henkel je istakao da se zala┼że za antieuro te─Źaj. Time je, me─Ĺutim, dolio ulje na vatru pristalica odr┼żavanja referenduma ─Źiji povod nije preispitivanje njema─Źkog opredjeljenja, ve─ç potvrda dosada┼ínjeg kursa. Ve─çinsko “da” bio bi signal vladi u Berlinu, ali i vladama u Europi da daljoj unitarizaciji EU nema alternative.

Pokretanje rasprava o referendumu, isti─Źu analiti─Źari, bio bi nalog “tvrdoj jezgri” Angele Merkel da mora biti spremna na ustupke u ekonomskoj politici, ne bi li potaknula europske integracije.

“Andreas Vosskuhle, predsjednik Ustavnog suda, smatra da nema zakonskih prepreka budu─çem ujedinjenju, a ministar financija Wolfgang Sch├Ąuble bi se najradije odrekao nacionalnog suvereniteta u korist europskog ujedinjenja. ┼áto ─Źeka Merkelova “, zapitao se komentator hambur┼íkog tjednika┬á “Die Zeit”.

Zna─Źaj sloge vlade i oporbe u Berlinu potvr─Ĺuje poziv Bilderberg grupe Jirgin Tritin-u, utjecajnom ─Źlanu Zelenih i vo─Ĺi parlamentarne frakcije te stranke u Bundestagu – donedavnom protivniku ideja Bilderberga.

Na “hitne konzultacije” pozvan je i austrijski kancelar Werner Faymann. Poziv je uslijedio u trenutku kada europski politi─Źari lome koplja oko (uvo─Ĺenja) vi┼íe izravne demokracije – dakle provo─Ĺenja referenduma o vitalnim odlukama vlade. U Austriji je pred usvajanjem zakon o ve─çoj zastupljenosti narodnog odlu─Źivanja (referenduma), po ugledu na ┼ávicarsku. Me─Ĺutim, Austrijanci planiraju uvo─Ĺenje kontroliranih referenduma – ustavni sud bi od slu─Źaja do slu─Źaja odlu─Źivao da li se narodna volja kosi sa Osnovnim zakonom …

Imaju─çi u vidu da se minulih mjeseci smjenjuju javni nastupi od Bilderberg grupe podr┼żanih politikologa u kojima se Europljanima nudi doktrina da je politi─Źka stabilnost bitnija od (nekontrolirane) demokracije, postaje jasno za┼íto je austrijski eksperiment kontrolirane demokracije pobudio pa┼żnju.

“Odnos ekonomskih interesa globalnog kapitala i politi─Źke demokracije podsje─ça na akciju i reakciju morskog psa kako krstari pu─Źinom: peraje sije─Źe valove, a uspenu┼íani trag koji ostavlja za sobom jeste demokracija politi─Źkog odlu─Źivanja”, tvrde protivnici Bilderberga.
 

 
 
[button_icon icon="asterisk" url="http://www.novi-svjetski-poredak.com/?p=9211"] PRETHODNI ─îLANAK [/button_icon]

Filed under: Illuminati, Masoni, Novi Svjetski Poredak, VIJESTI IZ SVIJETA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,