Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Illuminati, Masoni, Novi Svjetski Poredak, VIJESTI IZ SVIJETA » Bildeberg grupa: Izlazak iz krize je moguć ! Antieuro tečaj neminovan

Bildeberg grupa: Izlazak iz krize je moguć ! Antieuro tečaj neminovan

bilderbeg grupaEuropska ekonomska kriza bila je glavna tema razgovora jubilarne, šezdesete konferencije Bilderberg grupe, izvijestili su svjetski mediji.

Bilderberg grupa je, inače, neformalna organizacija najutjecajnijih političara, ekonomista, znanstvenika i medijskih magnata zapadnog svijeta. Teoretičari zavjere zovu ih “vladarima svijeta”, a mnogi misle da su oni najodgovorniji za trenutnu krizu eurozone.

Značaj rješavanja “europskog problema” objašnjavaju činjenicom da je kriza ekonomije Starog kontinenta bacila u sjenu temu koja se nameće u četvorogodišnjem ciklusu – izbor sljedećeg predsjednika Sjedinjenih Američkih Država.

Sudionici trodnevnog sastanka u predgrađu Washingtona Santié (prošle godine St. Moritz, Švicarska) složili su se da je izlazak iz krize moguć – bez obzira na o(p)stanak pojedinih članica, Grčke ili Španjolske, izvijestio je britanski Guardian pozivajući se na “tajnog” izvjestitelja, sudionika konferencije. Guardian tvrdi da je naglašena neophodnost napredovanja integracijskih procesa – uz nova, parcijalna odricanja od nacionalnih (ekonomsko-političkih) suvereniteta članica.

Britanski dnevnik dobio je potporu od tjednika Economist koji se smatra svjetskim glasilom pristalica manchesterske škole klasičnog liberalizma. Opisujući eurozonu kao najveći projekt Bilderberg grupe od osnutka, list ističe da su “bestidno tehnokratski” savjeti europskim čelnicima bili neophodni.

“Bilderberg grupa poznaje formulu spasa”, konstatirao je tjednik da bi se, u jednom dahu, pozvao na izjavu talijanskog premijera Marija Montija, “Europa bi ubrzo mogla nagoditi oko uvođenja (spasonosnih) euroobveznica”.
Premijer Italije nije spomenuo mogućnost nagodbe oko euroobveznica kao šef vlade države koja je pogođena krizom – već kao član upravnog odbora Bilderberg grupe, što daje drugi značaj njegovom optimizmu.

Uoči konferencije Bilderberg grupe, oglasio se nekadašnji šef njemačkog Saveza industrijalaca (BDI) Hans Olaf Henkel, jedan od najutjecajnijih članova Bilderberg grupe. Najavljujući kandidaturu na izborima za Bundestag 2013. godine, Henkel je istakao da se zalaže za antieuro tečaj. Time je, međutim, dolio ulje na vatru pristalica održavanja referenduma čiji povod nije preispitivanje njemačkog opredjeljenja, već potvrda dosadašnjeg kursa. Većinsko “da” bio bi signal vladi u Berlinu, ali i vladama u Europi da daljoj unitarizaciji EU nema alternative.

Pokretanje rasprava o referendumu, ističu analitičari, bio bi nalog “tvrdoj jezgri” Angele Merkel da mora biti spremna na ustupke u ekonomskoj politici, ne bi li potaknula europske integracije.

“Andreas Vosskuhle, predsjednik Ustavnog suda, smatra da nema zakonskih prepreka budućem ujedinjenju, a ministar financija Wolfgang Schäuble bi se najradije odrekao nacionalnog suvereniteta u korist europskog ujedinjenja. Što čeka Merkelova “, zapitao se komentator hamburškog tjednika  “Die Zeit”.

Značaj sloge vlade i oporbe u Berlinu potvrđuje poziv Bilderberg grupe Jirgin Tritin-u, utjecajnom članu Zelenih i vođi parlamentarne frakcije te stranke u Bundestagu – donedavnom protivniku ideja Bilderberga.

Na “hitne konzultacije” pozvan je i austrijski kancelar Werner Faymann. Poziv je uslijedio u trenutku kada europski političari lome koplja oko (uvođenja) više izravne demokracije – dakle provođenja referenduma o vitalnim odlukama vlade. U Austriji je pred usvajanjem zakon o većoj zastupljenosti narodnog odlučivanja (referenduma), po ugledu na Švicarsku. Međutim, Austrijanci planiraju uvođenje kontroliranih referenduma – ustavni sud bi od slučaja do slučaja odlučivao da li se narodna volja kosi sa Osnovnim zakonom …

Imajući u vidu da se minulih mjeseci smjenjuju javni nastupi od Bilderberg grupe podržanih politikologa u kojima se Europljanima nudi doktrina da je politička stabilnost bitnija od (nekontrolirane) demokracije, postaje jasno zašto je austrijski eksperiment kontrolirane demokracije pobudio pažnju.

“Odnos ekonomskih interesa globalnog kapitala i političke demokracije podsjeća na akciju i reakciju morskog psa kako krstari pučinom: peraje siječe valove, a uspenušani trag koji ostavlja za sobom jeste demokracija političkog odlučivanja”, tvrde protivnici Bilderberga.
 

 
 
[button_icon icon="asterisk" url="http://www.novi-svjetski-poredak.com/?p=9211"] PRETHODNI ČLANAK [/button_icon]

Filed under: Illuminati, Masoni, Novi Svjetski Poredak, VIJESTI IZ SVIJETA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,