Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, Illuminati, Masoni, Novi Svjetski Poredak » Povijest masonstva i utemeljitelji onog ┼íto danas zovemo Novi Svjetski Poredak

Povijest masonstva i utemeljitelji onog što danas zovemo Novi Svjetski Poredak

NWO Novus Ordo SeclorumSvi ste vjerojatno vidjeli nov─Źanicu od jednog dolara. Niste? E, pa ako niste onda ste propustili vidjeti i simbol piramide sa svevide─çim okom na svome vrhu koji se na toj nov─Źanici nalazi. Ispod slike nedovr┼íene piramide stoji natpis ┬źNovus Ordo Seclorum┬╗ koji je 1782. predlo┼żio Charles Thompson, jedan od osniva─Źa ameri─Źke nacije, kada je od strane kongresa zamoljen da osmisli kona─Źan dizajn velikog pe─Źata Sjedinjenih dr┼żava.

Thompson nikada nije u potpunosti objasnio prijevod ovog mota, ali je objasnio njegov simbolizam koji zna─Źi ┬źpo─Źetak nove ameri─Źke ere┬╗. I pri─Źa bi tu stala da ne znamo kako je nedovr┼íena piramida sa svevide─çim okom simbol iluminata, jednog od najmisterioznijih tajnih dru┼ítava u povijesti. Prvobitni iluminati su bili tajno dru┼ítvo koje je 1776. godine osnovao bavarski profesor Adam Weishaupt. Njegov cilj bio je ukinuti organiziranu religiju i sve svjetske vlade te povesti ljudski rod u Novi svjetski poredak kojim upravlja apsolutni razum. No, njihovu urotu je vrlo skoro otkrila bavarska vlada i iluminati su bili prisiljeni prikriti se i raditi u jo┼í ve─çoj tajnosti.

O njima se ne zna puno nakon tog progona, ali teoreti─Źari zavjere vjeruju da oni jo┼í uvijek postoje i upravljaju svjetskom politikom iza kulisa. Nekim od njihovih najve─çih postignu─ça se smatraju francuska revolucija, svjetski ratovi, komunizam te Ujedinjeni narodi i Europska unija kao sredstvo centraliziranja svijeta pod jednim parlamentom, ustavom i valutom.

Sinonim za iluminate danas je Savjet za inozemne veze, veliki think tank koji se sastoji od bogatih bankara, poznatih znanstvenika i utjecajnih politi─Źara. Vjeruje se da rade na ostvarenju Novog svjetskog poretka, sekularne svjetske vlade s UN-om kao policijom.

Nitko ne mo┼że dokazati postojanje iluminata, ali teoreti─Źari zavjere svugdje vide njihov utjecaj. Intrigantno je i to da su iluminati osnaovani upravo 1776. kada je progla┼íena ameri─Źka neovisnost, a imaju─çi u vidu njihovu motivaciju za upravljanje svijetom nije te┼íko zbrojiti dva i dva.

adam_george

Postoje teorije da je George Washington zapravo bio Adam Weishaup

Bavarski iluminati

Poznata je ─Źinjenica da je red Iluminata osnovao ─Źovjek po imenu Adam Weishaupt, ro─Ĺen 6. velja─Źe 1748. u Ingolstadtu u nezavisnoj dr┼żavi Bavarskoj. Potekao je iz ┼żidovske obitelji koja je prihvatila kr┼í─çanstvo. U skladu s tim, Weishaupt je dan na brigu isusovcima koji su ga ┼íkolovali. U djetinjstvu je u─Źio ─Źe┼íki i talijanski, a kasnije latinski, gr─Źki i hebrejski. Iako su isusovci polagali svoje nade u njega zbog njegovog talenta u jezicima i znanosti, on se pobunio protiv njih i postao profesor na Katedri za prirodni i kanonski zakon Sveu─Źili┼íta u Ingolstadtu.

Oko 1768., Weishaupt je po─Źeo sakupljati velike koli─Źine spisa pomo─çu kojih je namjeravao osnovati vlastitu akademiju za u─Źene ljude. Pro─Źitao je svaki anti─Źki spis i tekst koji je mogao nabaviti. Posebno se zanimao za okultizam i fascinirao piramidom u Gizi (koja ─çe kasnije postati simbolom njegovog Reda). Vjeruje se da ga je tada utjecajna obitelj Rothschild[1] unajmila da joj pomogne u planovima vladanja svijetom. Weishaupt se od tog trenutka posvetio planovima ┬ź transformacije┬╗ ljudske rase i kreiranju novog svjetskog poretka. 1. svibnja 1776. osnovao je red iluminata. Ime je preuzeo od prevedenog naziva starog ┼ípanjolskog kulta ┬ź alumbrados┬╗, ─Źiji su ─Źlanovi vjerovali da primaju znanje s onog svijeta.

bavarski iluminatiIluminatus zna─Źi ┬ź prosvjetljeni┬╗, onaj koji vlada pomo─çu razuma, oslobo─Ĺen od mraka u kojem ljude dr┼żi organizirana religija. Neki iluminate povezuju s imenom Lucifera, ─Źije ime zna─Źi ┬ź nositelj svjetla┬╗. Naga─Ĺa se da Weishaupt nije slu─Źajno izabrao taj datum prvog svibnja, ve─ç da on simboli─Źki predstavlja nastavak progona kr┼í─çana koji je zavr┼íio na taj datum abdikacije rimskog cara Dioklecijana. (Manifold,1998) ─îak i ime osniva─Źa ima simboli─Źko zna─Źenje: doslovno prevedeno, Adam zna─Źi ┬ź prvi ─Źovjek┬╗, dok Weishaupt zna─Źi ┬ź mudra glava┬╗. Oko sebe je okupio pribli┼żno dvije tisu─çe pla─çenih sljedbenika kojima je obe─çao svjetsku mo─ç.

To su bili pripadnici intelektualne elite, pokrivaju─çi razna podru─Źja knji┼żevnosti, znanosti, ekonomije. Weishaupt je ulo┼żio mnogo truda kako bi se na sveu─Źili┼ítima odgojili budu─çi ─Źlanovi Iluminata, umno pogodni za njegove ciljeve. Stoga bi odabrani i talentirani u─Źenici dobili stipendije za takvu obuku.

Glavni cilj Iluminata je bio ukidanje monarhije (i svakog drugog oblika tradicionalne vlasti), privatnog vlasni┼ítva, patriotizma, institucije braka i svih religija*. Svima koji rade ka tom cilju bila su dozvoljena sva sredstva.Regrutiranje ─Źlanova bio je lak posao. Mnogi od njih su bili plemi─çkog podrijetla – barun Xavier von Zwack, Adolf von Knigge, Alexandar Radischev, Claudio Manuel da Costa, J.W.Goethe i W.A.Mozart. Ubrzo nakon osnivanja, Weishaupt je shvatio kako je najbolji put za provo─Ĺenje svojih planova infiltracija ─Źlanova Iluminata u masonske lo┼że.

Masoni su u to vrijeme bili utjecajno polutajno dru┼ítvo koje je u svojim redovima okupljalo elitne ljude. Infiltracija u masonske lo┼że imala je dvije prednosti: po┼íto su za dru┼ítvo masona svi znali ali su njihovi obredi bili tajni, Weishaupt je ra─Źunao na to da ─çe njegovi planovi biti obavijeni velom tajnosti, ali javnost na njih ne─çe obra─çati pozornost jer je navikla na masone. Drugo, po┼íto su mnogi masoni bili utjecajni ljudi, oni bi se lako unova─Źili za iluminatske ciljeve. Tihi ┬źpu─Ź┬╗ je izvr┼íen u─Źinkovito. Weishaupt je, zajedno sa kolegom masonom Kniggeom (koji je ve─ç odavno namjeravao centralizirati slobodno zidarstvo) unova─Źio brojne iluminate iz najvi┼íih redova masona. Prema hijerarhiji masona Weishaupt je organizirao i svoje tajno dru┼ítvo.

Postojale su tri klase: Nursery, koja se sastojala od Pripravnika, Po─Źetnika, Minervala i Iluminatusa minora. Druga, Masonska klasa, je sadr┼żavala stupnjeve Iluminatus major i Iluminatus dirigens. Tre─ça klasa zvana Misteriji je bila podjeljena u Ni┼że (Prezbiter i Regent) i vi┼íe misterije (Magus i Rex). U najni┼żoj klasi napredovanje se postizalo pisanjem znanstvene disertacije, napredovanje u srednjoj klasi je bilo sli─Źno masonskim ritualima inicijacije, dok za najvi┼íe klase nema pisanih dokumenata. Kao ┼íto je ve─ç napomenuto, glavni cilj iluminata je bio uni┼ítiti vlast, a posebno religiju.

Weishaupt je vidio ljudski razum kao jedini autoritet, a religiju kao zapreku razuma. Povla─Źe─çi analogiju s dijelovima Biblije, usvrdio je kako je njegova organizacija poput ploda drveta spoznaje dobra i zla. Ono ┼íto je biblijski Bog uskratio ─Źovjeku, to Weishauptova ┬ź religija┬╗ nudi svojim sljedbenicima, zajedno sa svjetskom mo─çi. Dok tradicionalna religija tvrdi da je ─Źovjek a priori gre┼ínik, Weishauptova teza je da ─Źovjek u osnovi nije lo┼í – religija i dr┼żava su ti koji ga ─Źine lo┼íim.

Da bi se izi┼ílo iz takvog stanja, valja koristit razum. Zbog takvih u─Źenja Crkva je osudila iluminate ┼ítovateljima Sotone i o┼ítro reagirala protiv njih. Iluminati su imali svoje kriti─Źare (George Washington, opat Barruel, profesor Robinson), ali i ljude koji su smatrali udru┼żenje masona i iluminata pozitivnim (Thomas Jefferson, Walter M. Fleming, Albert Mackey). (Manifold, 1998.) Iluminati su ubrzo infiltrirali svjetske vlade, a do┼íli su i do Amerike. Me─Ĺutim, iako je Weishaupt bio briljantan intelektualac, nije imao sposobnosti velikog vo─Ĺe. Morao se suo─Źiti sa mnogo skandala i problema na mjestu Iluminatusa Rexa.

Prvi je prouzro─Źila njegova ljubavnica koja je dobila njegovo dijete i prijetila da ─çe ga prokazati javnosti. Zatim je barun von Knigge, koji je odigrao veliku ulogu u stvaranju masonsko-iluminatskog saveza, tra┼żio mjesto Weishauptovog suvladara, s ─Źime se ovaj nije slagao pa je von Knigge napustio Red. Neki pisci poput Herdera i Fichtea (─Źlanovi iluminata) su se zalagali za ujedinjenu Njema─Źku, ┼íto je bilo u suprotnosti sa Weishauptovim planom ukidanja nacionalizma. Weishauptova arogancija i odbijanje da slu┼ía svoje podre─Ĺene stvorili su mu mnoge neprijatelje u vlastitim redovima. No, 1784. bavarske vlasti su saznale za ovo dru┼ítvo. Glasnik koji je nosio planove iluminata poginuo je od udarca groma u oluji. UN grb dekodiran

Dokumenti koje je imao uz sebe su prona─Ĺeni i proslije─Ĺeni bavarskoj vlasti, koja je smjesta proglasila dru┼ítvo ilegalnim. Weishaupt je morao bje┼żati iz Bavarske na istok u Moskvu i naposljetku u gradi─ç Gothu, gdje je i umro 18. studenog 1830. ─îak i njegova smrt je ostala nerazja┼ínjena. Njegovi suradnici tvrde kako je iznenada umro dok je radio na hermeti─Źnim magi─Źnim spisima. Me─Ĺutim, njegovom smr─çu Dru┼ítvo nije prestalo postojati, ve─ç je, naprotiv, dokumentirano jo┼í nekoliko generacija iluminatusa koji su nastavili raditi u tajnosti.

Novi svjetski poredak

Teorija novog svjetskog poretka ozna─Źava vjerovanje da neka organizacija (u ovom slu─Źaju iluminati) te┼żi ostvarenju centralizaciji svjetske politike, tj. stvaranju sekularne svjetske vlade. Novi svjetski poredak ima totalitarno ure─Ĺenje, a njegovi organizatori apsolutnu mo─ç. Neki od konkretnih ciljeva su ukidanje privatnog vlasni┼ítva i prava na posjedovanje oru┼żja, svi izbori su kontrolirani od strane Ujedinjenih naroda, Ustav SAD-a zamijenjen

Poveljom UN-a, ukidanje ku─çnog ┼íkolovanja i uvo─Ĺenje svjetskog kurikuluma. Iluminati ovom cilju pristupaju tajno. Njihova metoda dolaska na svjetsku vlast nije vojnim putem ni javnom pobunom, ve─ç operiranjem iza kulisa. Iluminati nikad ne istupaju javno; oni rade tajno – infiltriraju svoje ─Źlanove u visoke polo┼żaje vlada mo─çnih dr┼żava, koriste se podmi─çivanjem i ucjenama visokih du┼żnosnika kako bi oni provodili njihovu volju. To je vladavina nevidljive ruke.


Travel-School-Prison─îlanovima iluminata nije cilj ostvariti svjetsku vladu za vrijeme njihovog ┼żivota, ve─ç postupno obavljati pripreme i voditi svjetsku politiku ka centralizaciji, sa Ujedinjenim narodima kao sto┼żerom svih operacija. Manipulacija medijima ovdje ima glavnu ulogu, kao i postavljanje klju─Źnih ljudi na ─Źelo va┼żnih organizacija. Jedna metoda postizanja njihovih ciljeva je u teoriji zavjere poznata kao problem-reakcija-rje┼íenje.Ilustrirajmo to na primjeru UN-a. Nakon 2.svjetskog rata osnovan je UN kao organizacija koja ─çe osigurati mir u svijetu kroz internacionalnu politiku i ┬ź svjetsku policiju┬╗.

Vjeruje se da su iluminati bili ti koji su potaknuli svjetske ratove (problem). Svjetska populacija je reagirala na te ratove (reakcija) te┼żnjom da se osnuje institucija koja ─çe regulirati ratove. Stoga su iluminati kreirali rje┼íenje, tj. UN. Teoreti─Źari zavjera smatraju Ujedinjene narode institucijom koja ─çe ostvariti novi svjetski poredak. Ve─ç poznata ─Źinjenica da je David Rockefeller (multimilijarder i ime koje se ─Źesto povezuje s iluminatima) donirao zemlji┼íte za Zgradu UN-a daje povoda raznim naga─Ĺanjima. Ujedinjeni narodi su organizacija sa svjetskim utjecajem. Europska unija ima istu svrhu kao i UN: ujediniti europske dr┼żave pod zajedni─Źki Ustav i valutu. Time svaka dr┼żava ima manje mo─çi koja se sve vi┼íe sakuplja u rukama elite.

Simbolika

Slu┼żbeni simbol iluminata bila je danas vrlo poznata piramida, preuzeta od masona. Taj simbol predstavlja piramidu na ─Źijem vrhu se nalazi oko okru┼żeno svjetlosnim zrakama. Ve─ç je ranije napomenuto kako je Weishaupt bio fasciniran misterijem Velike Piramide u Gizi.

Moderni simbolozi smatraju da je piramida staroegipatski okultni simbol koji predstavlja konvergenciju prema vrhuncu prosvjetljenja. U ovom slu─Źaju taj vrhunac je ┬ź oko koje sve vidi┬╗, zvano jo┼í i ┬ź trinacria┬╗. Weishaupt je vjerovao da ─çe najinteligentniji ─Źovjek zauzeti mjesto oka i vladati pomo─çu apsolutne mo─çi i razuma. To je poganski simbol koji je Weishaupt preuzeo je simboli─Źki ozna─Źava sposobnost njegovog Reda da sve nadzire. Mo┼że se zaklju─Źiti kako je cjelokupni simbol prosvjetljenja odabran zbog illuminatskih ciljeva da raspr┼íe mit religije i dovedu svjetlo uma i znanosti. sretan ro─Ĺendan iluminati

Natpis ┬ź Novus Ordo Seclorum┬╗ na latinskom zna─Źi ┬ź novi sekularni poredak┬╗, ┼íto se sla┼że s iluminatskom idejom sekularne dr┼żave. Njihova izvorna vjerovanja su zapravo svojevrsna kompilacija u─Źenja raznih misti─Źnih grupa kroz povijest. Iluminati su prihvatili tantri─Źke vje┼żbe za meditaciju koje koriste umu i tijelu. Tako─Ĺer su prakticirali metode i koncepte muslimanskog kulta Asasina, kao i one razli─Źitih gnosti─Źkih kr┼í─çanskih skupina. Iako je prvi i najva┼żniji cilj iluminata bio svjetska dominacija, oni su imali i druge aspiracije. To su bile transcendentalna iluminacija (osloba─Ĺanje uma od svih ovozemaljskih okova), besmrtnost te apsolutno znanje i mo─ç. Da bi to postigli, intenzivno su prou─Źavali stare magijske spise i bavili se metodama astralne projekcije.

Teorije zavjere

Iako su povijest i ciljevi iluminata dosta poznati, postoje brojna naga─Ĺanja o tome na koji na─Źin su oni provodili svoje ciljeve. Vjerojatno najpoznatija teorija je ta da je iluminatski simbol na pole─Ĺini nov─Źanice ameri─Źkog dolara zapravo dokaz njihovog uspjeha da kontroliraju ameri─Źku vladu. Dizajn nov─Źanice kojeg je izradio Charles Thomson je predstvljen ameri─Źkom ministarstvu financija 1935.

Ta godina se smatra vremenom kad se Red pro┼íirio iz Europe u Ameriku i infiltrirao tamo┼ínje dru┼ítvo slobodnih zidara. Tada su masoni dr┼żali uglavnom visoke polo┼żaje u vladi. Jedan od njih je bio potpredsjednik Henry Wallace. Ne zna se je li Wallace bio prikriveni iluminatus ili je djelovao pod njihovim izravnim utjecajem i uspje┼íno lobirao da taj simbol bude prihva─çen kao Veliki Pe─Źat. Predsjednik Theodore Roosevelt je bio navodni iluminatus. Re─Źenica ┬ź Novus Ordo Seclorum┬╗ je u zastra┼íuju─çem kontrastu sa re─Źenicom ┬ź In God We Trust┬╗ koja se nalazi na prednjoj strani nov─Źanice. (Manifold, 1998.) Kao prvi veliki uspjeh iluminata u stvaranju novog svjetskog poretka smatra se Francuska Revolucija. Prema teorijama, agenti iluminata su potakli ljude na pobunu i inspirirali jakobince i prosvjetitelje svojim idejama.

U prilog tim teorijama govore ─Źinjenice da su prosvjetitelji, osim velike sli─Źnosti u nazivu s iluminatima, zagovarali sekularno dru┼ítvo i razum koji ─çe vladati nad ljudskim djelovanjem. Skoro nakon Napoleonovih ratova, iluminati su uvidjeli da je Europa toliko pogo─Ĺena ratnim stradanjima da ─çe prihvatiti svaku politi─Źku soluciju koja ─çe je izvu─çi iz krize. Vjeruje se da je obitelj Rotshchild ta koja je organizirala Be─Źki kongres 1814. godine kako bi poku┼íala skrojiti politi─Źku kartu Europe po svojoj viziji Novog svjetskog poretka.

Nakon prvog svjetskog rata, osnovana je Liga naroda kao prvi poku┼íaj politi─Źkog ujedinjenja svijeta. Navodno je ruski car prozreo njihove planove i bojkotirao Ligu. Ta organizacija je ionako propala jer nije imala sustav sankcija kojim bi se ka┼żnjavale dr┼żave koje su prekr┼íile me─Ĺunarodne zakone. Ujedinjeni narodi se smatraju nastavkom tih planova. Kao jedan od velikih svjetskih vo─Ĺa, ni Hitler nije po┼íte─Ĺen toga da se oko njegove osobe ispletu teorije zavjere povezane s iluminatima.

Smatra se da su ve─ç u vrijeme njegove mladosti, kad je radio kao soboslikar, Rotschildeovi uo─Źili njegovu karizmu i talent. Kad je zavr┼íio u zatvoru, napisana je knjiga ┬ź Mein Kampf┬╗ u njegovo ime i dana mu je puna financijska i politi─Źka podr┼íka kako bi do┼íao na mjesto njema─Źkog kancelara. Psihoanaliti─Źar Walter Langer ─Źak ide do te tvrdnje da je Hitler bio izdanak obitelji Rotschild, a progon ┼żidova imao je svrhu da se skrene pozornost sa ljudi koji zapravo stoje iza svega. Autori Gary Allen i Larry Abraham (Allen i Abraham, 1998.) povla─Źe vezu izme─Ĺu iluminata i poznatog njema─Źkog ekonomista i mislioca Karla Marxa.

komunisti─Źki manifestPrema njima, Marxu je pristupila grupa koja je sebe nazivala ┬ź Dru┼ítvom pravednih ljudi┬╗ i nagovorila ga da napi┼íe ┬źKomunisti─Źki manifest┬╗ kao demago┼íki mamac koje ─çe siroma┼íno pu─Źanstvo lako progutati. ┬ź Komunisti─Źki manifest┬╗ je zapravo bio u opticaju dugo prije Marxa, a on je samo obnovio i sistematizirao revolucionarne planove koje je prvotno postavio Adam Weishaupt. ┬ź Dru┼ítvo pravednih ljudi┬╗ je zapravo bilo produ┼żetak iluminata koji su se skrivali od zakona. Kriti─Źari te teorije tvrde da je jedina sli─Źnost izme─Ĺu ┬ź Komunisti─Źkog manifesta┬╗ i iluminatskih ideja koncept da ljudi mogu upravljati samima sobom bez utjecaja vlade. Iluminatska ideja vrhunca vrline i moralnost te temelj za reformaciju svijeta nije ─Źisto reflektiran u komunisti─Źkim ciljevima nasilnog ukidanja socijalnog poretka.

Savjet za inozemne veze (odnose)

Savjet za vanjske veze (eng. Council on Foreign Relations; CFR) je osnovan oko 1921. kao neprofitna i nestrana─Źka civilna organizacija kako bi privatne osobe mogle sudjelovati u ameri─Źkoj politici. Njihova slu┼żbeni cilj je ┬ź pobolj┼íavanje ameri─Źkog razumijevanja svijeta i prijedlozi za vanjsku politiku SAD-a┬╗. To posti┼że konstruktivnim debatama o svjetskim problemima i izdavanjem slu┼żbenog ─Źasopisa. CFR je ┬ź think tank┬╗[4] u pravom smislu – trenuta─Źno ima oko 4000 ─Źlanova, mahom biv┼íih predsjednika, ambasadora, burzovnih brokera, bogatih poduzetnika, vlasnika medija, probranih senatora, direktora i profesora.

cfr_oval_officeZbog svoje povijesti, veza i utjecaja CFR je popularno poznat kao jedan od trijumvirata elitnih organizacija (druga dvojica su Bilderberg grupa i Trilateralna komisija). Op─çenito se na CFR gleda kao na zatvorenu grupu za diskusiju u kojoj se donose odluke koje utje─Źu na svjetsku politiku. Zbog toga su na meti mnogih teoreti─Źara zavjere koji tvrde da ta organizacija radi na uspostavljanju novog svjetskog poretka. Autor Pat Robertson u svojoj knjizi ┬źNew World Order┬╗ (Robertson, 1991.) povla─Źi vezu izme─Ĺu CFR-a i iluminata. Pozivaju─çi se na iskaze podadmirala Chestera Warda, nekada┼ínjeg ─Źlana CFR-a, tvrdi da je cilj te organizacije, objavljen vrlo uskom krugu svojih ─Źlanova, razoru┼żanje, marginalizacija suvereniteta SAD-a i stvaranje svemo─çne svjetske vlade.

U centru njihove politike je ideja da prosvijetljeni monopolisti─Źki kapitalizam mo┼że omogu─çiti spajanje svih razli─Źitih valuta, sistema bankarstva i proizvodnje i upravljanje prirodnih resursa u jednu cjelinu koju kontrolira svjetska vlada, a kojoj je na raspolaganju svjetska policija (pretpostavlja se da je to vojska Ujedinjenih naroda). Na sastancima Savjeta ─Źlanovi se poti─Źu da slobodno i otvoreno predstave svoje ideje i razmi┼íljanja, jer je ostalim ─Źlanovima zabranjeno njegove rije─Źi prenositi medijima, osim ako ne dobiju posebnu dozvolu za to. Njihove ideje i ciljeve je te┼íko provoditi bez masovnih medija, koje dr┼że u ┼íaci.

Autor vjeruje da je CFR samo ogranak velike svjetske grupe urotnika koja se naziva Okrugli stol (prema mnogima, sinonim za iluminate) ─Źiji je cilj kontrola javnog mijenja kroz razne psiholo┼íke operacije.
 
 
(erepublik.com/uredio: nsp)
 
 
[button_icon icon="asterisk" url="http://www.novi-svjetski-poredak.com/?p=9113"] PRETHODNI ─îLANAK [/button_icon]
[facebook]

Filed under: Featured, Illuminati, Masoni, Novi Svjetski Poredak · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,