Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » Karta nuklearnih eksplozija od 1945 – 1998 godine: Razlog zašto Amerikanci ne mogu držati prodike Sjevernoj Koreji

Karta nuklearnih eksplozija od 1945 – 1998 godine: Razlog zašto Amerikanci ne mogu držati prodike Sjevernoj Koreji

radioaktivnost mapa nuklearnih eksplozija

Količina nuklearnog oružja u svijetu kroz godina se smanjila, zahvaljujući SAD-u i Rusiji koji su smanjili svoje arsenale, objavio je Stockholm International Peace Reseatch Institute, prenosi Independent.

Institut također ima podatke o broju testiranja, pa je stoga objavio rang listu zemalja koje su najviše puta od 1945. testirale nuklearno oružje.

Prvo mjesto uvjerljivo drži SAD, koji je dosad testirao ukupno 1.032 komada nuklearnog oružja, a slijedi Rusija sa 715 testiranja. Na trećem mjestu je Francuska, koja je nuklearno oružje od 1945. testirala 210 puta.

Sjeverna Koreja, koja je jučer izazvala osudu cijelog svijeta i koja ne planira zaustaviti razvoj nuklearnog naoružanja, dosad ga je testirala četiri puta.

Stručnjaci sumnjaci da je u Sjevernoj Koreji detonirana hidrogenska bomba, no ukoliko je to slučaj, radi se o teškoj povredi rezolucije Vijeća sigurnosti UN-a i provokaciji koju osuđuje cijeli svijet, a zbog koje će Sjeverna Koreja morati istrpjeti nove sankcije.

Video materijal prikazuje nuklearne eksplozije po čitavom svijetu od 1945. godine do 1998. godine.

Pogledajte video i obratite pozornost na sjevernoamerički kontinent:
 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , ,