Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Bankarski sustav, TEORIJE ZAVJERE » Budd Dwyer samoubojstvo. Žrtveni jarac masona ili obični kriminalac?

Budd Dwyer samoubojstvo. Žrtveni jarac masona ili obični kriminalac?

Budd Dwyer samoubojstvoNedavno se proslavila godišnjica najbizarnijeg događaja u novijoj američkoj povijesti. Na 22. siječanj 1987. godine, R. Budd Dwyer, rizničar Pennsylvania Commonwealth-a, sazvao je press konferenciju u Harrisburg-u, glavnom gradu. Dwyer je bio osuđen za uzimanje mita od 300.000 dolara u zamjenu za koordinacijske ugovore privliegiranim trgovcima.

Pravomoćna presuda je odmah izrečena drugi dan; maksimalna moguća kazna je bila 55 godina zatvora. Očekivalo se da će Dwyer obznaniti svoju ostavku na press konferenciji, koja je bila prenošena širom države Pennsylvania. Umjesto, da je javno prosvjedovao nakon izjave na press konferenciji, Dwyer je otvorio kovertu koja je sadržavala napunjen pištolj Magnum .357.

Nakon upozorenja pristunih, Dwyer je poručio dobronajmjerno prisutnima: “ostanite po strani, ova stvar će nekoga povrijediti”, nakon čega je stavio cijev u usta i povukao obarač. Šteta je bila strašna. Proglašen je mrtvim na mjestu događaja.. Zašto je Budd Dwyer skončao svoj život na ovakav način? Jedan dio objašnenja zašto je Dwyer to napravio je shvatljiv. Očaj je bio sigurno na vrhuncu, njegov javni život je isto tako bio završen, njegov ugled uništen.

Budd-Dwyer-Ronald-ReaganČovjek koji je bio politički lider jedne od najvećih nacija u svijetu, sada se suočio sa dugogodišnjom zatvorskom kaznom. Drugi razlog je bio – čudno – njegova briga za obitelj. Izgleda da je zbog toga što je Dwyer umro u na svojem radnom mjestu, njegova je obtielj mogla dobiti njegovu, koja je postala krucijalna za plaćanje skupih taksi koje su bile vezane za obranu.

Dwyer, umjesto da se zatvorio u podrum ili ured i napravio samoubojstvo, on je baš suprotno, odlučio izvesti taj čin u javnosti -  na televiziji. Ovaj čin pokazuje grandioznost i golem bijes. Do neke granice, on je osjećao da će pamtiti u sjaju i slavi -  možda kao i Butch Cassidy-a i Sundance Kid-a. Prema svojem bijesu, Dwyer je poslao obavijest tijekom press konferencije sudcu Malcolm Muir-u , koji ga je htio osuditi slijedeći dan.

Tog dana 22. Siječnja, 1987. godine, bila je velika snežna oluja u državi Pennsylvania. Mnoge škole su bile zatvorena, i mnogo djece je bilo kod kuće gledalo televiziju tog jutra – i mno gi su vidjeli kako je rizničar pucao sebi u usta, taj dan.

Doduše, nekoliko pitanja još uvijek do ove točke, ostaje neodgovoreno.

Zašto bi se nedužan čovjek odlučio ubiti? Zašto bi on to napravio uživo na televiziji?

Da li je Budd Dwyer bio dio masonskog klana ili je bio ucjenjen na nešto drugo, ili je bio žrtveno janje koje se trebalo ukloniti sa političke scene, nećemo nikada znati. Optužen za korupciju, koja nije bila pravomoćna, a opet, napravio je nešto što se ne može spojiti sa tim korupcijskim činom. O pravoj istini možemo samo nagađati…

 OPREZ !!! Ovaj video sadrži sadržaj koji vam može škoditi !!!

 

 
 
[button_icon icon="asterisk" url="http://www.novi-svjetski-poredak.com/?p=7374"] PRETHODNI ČLANAK [/button_icon]
[facebook]

Filed under: Bankarski sustav, TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , , , , , , ,