Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » Glina: Učinkovita u liječenju mnogih bolesti, uklanja toksine i skida kilograme

Glina: Učinkovita u liječenju mnogih bolesti, uklanja toksine i skida kilograme

glina-lijekO ljekovitim svojstvima gline pisao je još otac medicine, Hipokrat, koji je opisao više načina njene primjene u vrijeme tadašnjih vojnih pohoda kada su vojnici oboljevali od dizenterije, tifusa i raznih infekcija a liječili su se pijući otopinu gline

Glina se koristi u liječenju mnogih bolesti – od arterioskleroze i anemije, preko oboljenja dišnih puteva, do promjena na koži.

Unošenjem gline u organizam povećava se otpornost na sve otrove. Ona omogućuje bolje iskorištavanje hrane, opskrbljuje stanice mineralima i životnom energijom.

Koristi se u liječenju mnogih bolesti, naročito arterioskleroze, anemije, oboljenja dišnih puteva, infekcija koli bakterijama, crijevnih bolesti, trovanja, čira, viška želučane kiseline, prilikom bolnih menstruacija, promjena na koži i opadanja kose. Za glinu se može reći da djeluje “i iznutra i izvana”.

Koristi se u kozmetici kao maska ​​za lice zajedno s uljem od maslina, ricinusa ili badema, odlično regenerira kosu.

Čovjek u svoj organizam unosi razne industrijski prerađene namirnice, pretežito životinjskog podrijetla koje su pune masti, konzervansa, raznih umjetnih dodataka i otrova koji se talože i izazivaju bolesti.

U lakšim slučajevima to su prehlade i kronične upale, a u težim nastupaju degenerativne bolesti, reuma pa čak i tumori.

Osobama s povišenim kolesterolom preporuča se da pomoću gline ubrzaju metabolizam i osnaže bakterijsku floru crijevima. Glina ima moć da pročisti organizam u tolikoj mjeri da se njenom uporabom izgubi čak i miris znoja, kojim se izbacuje velika količina otrova.

Ona veže, drenira i izbacuje nečistoće iz krvi i drugih organa. O ljekovitim svojstvima gline pisao je još otac medicine Hipokrat koji je opisao više načina njene primjene u vrijeme tadašnjih vojnih pohoda kada su vojnici oboljevali od dizenterije, tifusa i raznih infekcija a liječili su se pijući rastvor gline.

Suvremena medicina potvrđuje da glina ima ljekovita svojstva i da potiče obrambene mehanizme organizma.

Glina u boji

Najznačajnija je zelena glina mada postoje i crvena, žuta, siva i bijela.

Mikroelementi koji se nalaze u glini i određuju njezinu boju (plava, crvena, bijela, ružičasta, žuta), nisu prisutni u organizmu čovjeka ili ih ima u nedovoljnim količinama.

Oni se vrlo lijepo upijaju kroz kožu ili pri kupanju u kadi (glina se otapa u dozi od 200 do 500 g), ili iz “pogačica” postavljenih na zglobove tijekom 10, 15, 20 minuta.

Crvena glina odlično pomaže otklanjanju upalnih procesa kralježnice i zglobova; ružičasta glina pomaže liječenju krvnih žila (primjerice arterioskleroze krvnih žila donjih udova).

Žuta glina pomaže uklanjanju upalnog procesa atrigeminusa na licu, gdje se preporučuje “pogačica” od gline na obraz, čelo, podbradak i smanjuje neuroze.

Bijela glina liječi bolesti kože. Koristi se u kozmetičkim tretmanima lica i ruku (nestaju bore)

Plava glina je univerzalna i preporuča se za početak liječenja, a zatim se prelazi na primjenu drugih, specijaliziranih glina.

Blatne kupke

Glina se u vidu obloga i blatnih kupki koristi za liječenje: kroničnih zglobnih i vanzglobnih reumatskih bolesti, kroničnih degenerativnih bolesti koštano-zglobnog sustava, u rehabilitaciji postreumatskih stanja.

Kura čišćenja

Glina se proizvodi u granulama ili finom prahu koji se mogu nabaviti u apoteci. Iz nje mora biti odstranjen pijesak. Za terapiju se uzima otopinu i to jedna žličica gline u prahu u pola litre vode, bez miješanja, koji odstoji tijekom noći.

Pije se sljedećim redoslijedom:

Prvi tjedan: ujutro, na prazan želudac, popijte mutnu vodu iznad gline ne miješajući je sa talogom (ostavite talog na dnu čaše).

Drugi tjedan: ujutro natašte izmješanju vou i talog i pijte glinenu vodu tako izmješanu.

Treći tjedan: pijete sve, i talog i mutnu vodu, popijte ga odmah bez miješanja, na prazan želudac.

Prva kura glinom trebalo bi trajati tri tjedna. Pošto ste pauzirali tjedan dana, treba započeti drugu kuru glinom, a potom kure primjenjujete u vrijeme smjene godišnjih doba.
 

 
(vestinet.rs,youtube/uredio:nsp)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,