Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Novi Svjetski Poredak » Stvara se mo─çan savez: U pakt s Rusijom i Kinom ulaze Indija i Pakistan!

Stvara se mo─çan savez: U pakt s Rusijom i Kinom ulaze Indija i Pakistan!

BRICSIndija i Pakistan zapo─Źele su u petak postupak pridru┼żenja sigurnosnoj skupini koju predvode Kina i Rusija, nakon dvodnevnog summita koji je organizirao ruski predsjednik Vladimir Putin kako bi pokazao da Moskva nije izolirana u svijetu

┼áangajska organizacija za suradnju (SCO) je na sastanku u ruskom gradu Ufi, nakon ┼íto je dan ranije tamo odr┼żan i summit zemalja rastu─çih ekonomija, Brazila, Rusije, Indije, Kine i Ju┼żnoafri─Źke Republike (BRICS), priop─çila da poziv na pridru┼żenje Indiji i Pakistanu pokazuje da se ra─Ĺa “multipolarni” svijet.

Te ─çe rije─Źi zasigurno biti glazba za u┼íi Putinu koji tvrdi da SAD ima zastarjelu viziju “jednopolarnog” svijeta kojim dominira Washington te ┼żeli pokazati da zapadne sankcije, uvedene zbog pitanja Ukrajine, nisu oslabile Rusiju.

“Razvoj SCO-a se doga─Ĺa u slo┼żenoj fazi razvoja me─Ĺunarodnih odnosa i usred ra─Ĺanja multipolarnog svijeta. Ove procese prate sve ve─çi sigurnosni izazovi i prijetnje koje uzrokuju nesigurnost i nestabilnost u raznim dijelovima svijeta”, stoji u priop─çenju SCO-a.

SCO, koji tako─Ĺer uklju─Źuje Kazahstan, Uzbekistan, Kirgistan i Tad┼żikistan, platforma je za Moskvu i Peking koja slu┼żi za ┼íirenje utjecaja u azijskoj regiji.

Dan ranije na VII summitu BRICS-a kao posebni gost je bio nazo─Źan i predsjednik Irana.

“BRICS Post prenosi kako se ─Źini da je Rusija postala raskri┼żje brojnih multilateralnih organizacija i integracijskih blokova u izgradnji koji su uspjeli prona─çi konsenzus i dati zamah izgradnji zajednica koje su dizajnirane kao alternativa Europskoj uniji i Me─Ĺunarodnom monetarnom fondu (MMF).”
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kota─Źi─ç” i odaberite “Prijevod titla”*

 
 
(jutarnji.hr,youtube/uredio:nsp)
 
[button_icon icon="asterisk" url="http://www.novi-svjetski-poredak.com/?p=22117"] PRETHODNI ─îLANAK [/button_icon]
[facebook]

Filed under: Novi Svjetski Poredak · Tags: , , , , , , , , , , , , , ,