Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, Novi Svjetski Poredak » PAPA FRANJO POZIVA NA NOVI SVJETSKI POREDAK: Vi potla─Źeni, vrijeme je da promijenite svjetski ekonomski poredak!

PAPA FRANJO POZIVA NA NOVI SVJETSKI POREDAK: Vi potla─Źeni, vrijeme je da promijenite svjetski ekonomski poredak!

papa-franjoPapa “tr─Źi” po turneji oko planeta i dijeli strastveni poziv na “novi ekonomski i ekolo┼íki svjetski poretdak” u kojem se sva dobra na zemlji dijele svima. Da li to Papa Franjo promovira komunizam?

Papa Franjo pozvao je svjetske ─Źelnike da prona─Ĺu novi model ekonomije i pomognu siroma┼ínima te da odbace politiku koja “┼żrtvuje ljudske ┼żivote na oltaru novca i profita”.

To je drugi put tijekom njegova boravka u Ju┼żnoj Americi da je papa Franjo, prvi papa koji potje─Źe iz te regije, odr┼żao govor u kojemu je o┼ítro kritizirao neobuzdani kapitalizam i zauzimao se za prava siroma┼ínih.

Trenutni Papa je antikapitalist, i on smatra da se trenutno okru┼żenje kao takvo mora promijeniti. On radi dvije stvari, poku┼íava pro┼íiriti ideologiju komunizma po ─Źitavom svijetu, a opet s druge strane poku┼íava u─çi u visoke redove UN-a koji preko ┼íirenja straha od globalnog zagrijavanja dobivaju veliku mo─ç i snagu. On sada predstavlja Katoli─Źku Crkvu ne vi┼íe kao antikomunist, ve─ç kao antikapitalist, ┼íto je presedan za Katoli─Źku Crkvu uop─çe.

Ukoliko mislite da je ovo slu─Źajan govor Pape Franje i da on to govori samo tako, varate se. Ovo je dobro odmjeren i isplaniran govor.

Nedostaje stvari ljudski cilj

U Boliviji je pozvao potla─Źene da promijene svjetski ekonomski poredak, osu─Ĺuju─çi “novi kolonijalizam” agencija koje name─çu stroge mjere ┼ítednje i naglasio da siroma┼íni imaju “sveto pravo” na rad, krov nad glavom i zemlju.

“Staviti kruh na stol i osigurati djeci krov nad glavom, omogu─çiti im zdravlje i obrazovanje, to je osnovno za ljudsko dostojanstvo”, rekao je Papa Franjo. Pozvao je politi─Źare i vode─çe ekonomiste da se “ne predaju ekonomskom modelu koji je idolopokloni─Źki, koji mora ┼żrtvovati ljudske ┼żivote na oltaru novca i profita“.

Istaknuo je da oni koji su zadu┼żeni za promicanje gospodarskog rasta moraju osigurati da on ima “ljudsko lice” te je osudio “idolopoklonstvo novcu i diktaturu impersonalne ekonomije kojoj nedostaje stvaran ljudski cilj”.

Gay aktivist kod Pape

Korupcija je kuga, ona je gangrena dru┼ítva“, dodao je u govoru pred okupljenim mno┼ítvom u kojemu je bio i paragvajski predsjednik Horacio Carteras. Me─Ĺu 4.000 okupljenih, na poziv lokalnih biskupa, bio je i vo─Ĺa skupine koja se bori za prava homoseksualaca. “Imao sam dojam da papa doista ┼żeli promijeniti stvari”, rekao je direktor skupine SomosGay (mi smo gay) Simon Cazal nakon sastanka.

To je najvjerojatnije bio prvi slu─Źaj da je gay aktivist pozvan na neki doga─Ĺaj tijekom pohoda pape. Odnos Katoli─Źke crkve prema katolicima homoseksualcima bit ─çe tema sastanka biskupa u Vatikanu u listopadu. Dolaze─çi na skup, papa je iznenada stao u hospiciju za smrtno bolesne koji vodi talijanski sve─çenik Aldo Trento. “Bio je jako dirnut”, rekao je Trento nakon toga.

Papa Franjo u subotu je posjetio sveti┼íte Majke Bo┼żje od Caacupe. Papin posjet Paragvaju prate i brojni Argentinci, a o─Źekuje se da ─çe na misi u nedjelju koju ─çe Papa predvoditi prije povratka u Rim.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kota─Źi─ç” i odaberite “Prijevod titla”*

 

 
(index.hr,youtube/uredio:nsp)

Filed under: Featured, Novi Svjetski Poredak · Tags: , , , , , , , , , , , ,