Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, Novi Svjetski Poredak » PAPA FRANJO POZIVA NA NOVI SVJETSKI POREDAK: Vi potlačeni, vrijeme je da promijenite svjetski ekonomski poredak!

PAPA FRANJO POZIVA NA NOVI SVJETSKI POREDAK: Vi potlačeni, vrijeme je da promijenite svjetski ekonomski poredak!

papa-franjoPapa “trči” po turneji oko planeta i dijeli strastveni poziv na “novi ekonomski i ekološki svjetski poretdak” u kojem se sva dobra na zemlji dijele svima. Da li to Papa Franjo promovira komunizam?

Papa Franjo pozvao je svjetske čelnike da pronađu novi model ekonomije i pomognu siromašnima te da odbace politiku koja “žrtvuje ljudske živote na oltaru novca i profita”.

To je drugi put tijekom njegova boravka u Južnoj Americi da je papa Franjo, prvi papa koji potječe iz te regije, održao govor u kojemu je oštro kritizirao neobuzdani kapitalizam i zauzimao se za prava siromašnih.

Trenutni Papa je antikapitalist, i on smatra da se trenutno okruženje kao takvo mora promijeniti. On radi dvije stvari, pokušava proširiti ideologiju komunizma po čitavom svijetu, a opet s druge strane pokušava ući u visoke redove UN-a koji preko širenja straha od globalnog zagrijavanja dobivaju veliku moć i snagu. On sada predstavlja Katoličku Crkvu ne više kao antikomunist, već kao antikapitalist, što je presedan za Katoličku Crkvu uopće.

Ukoliko mislite da je ovo slučajan govor Pape Franje i da on to govori samo tako, varate se. Ovo je dobro odmjeren i isplaniran govor.

Nedostaje stvari ljudski cilj

U Boliviji je pozvao potlačene da promijene svjetski ekonomski poredak, osuđujući “novi kolonijalizam” agencija koje nameću stroge mjere štednje i naglasio da siromašni imaju “sveto pravo” na rad, krov nad glavom i zemlju.

“Staviti kruh na stol i osigurati djeci krov nad glavom, omogućiti im zdravlje i obrazovanje, to je osnovno za ljudsko dostojanstvo”, rekao je Papa Franjo. Pozvao je političare i vodeće ekonomiste da se “ne predaju ekonomskom modelu koji je idolopoklonički, koji mora žrtvovati ljudske živote na oltaru novca i profita“.


Istaknuo je da oni koji su zaduženi za promicanje gospodarskog rasta moraju osigurati da on ima “ljudsko lice” te je osudio “idolopoklonstvo novcu i diktaturu impersonalne ekonomije kojoj nedostaje stvaran ljudski cilj”.

Gay aktivist kod Pape

Korupcija je kuga, ona je gangrena društva“, dodao je u govoru pred okupljenim mnoštvom u kojemu je bio i paragvajski predsjednik Horacio Carteras. Među 4.000 okupljenih, na poziv lokalnih biskupa, bio je i vođa skupine koja se bori za prava homoseksualaca. “Imao sam dojam da papa doista želi promijeniti stvari”, rekao je direktor skupine SomosGay (mi smo gay) Simon Cazal nakon sastanka.

To je najvjerojatnije bio prvi slučaj da je gay aktivist pozvan na neki događaj tijekom pohoda pape. Odnos Katoličke crkve prema katolicima homoseksualcima bit će tema sastanka biskupa u Vatikanu u listopadu. Dolazeći na skup, papa je iznenada stao u hospiciju za smrtno bolesne koji vodi talijanski svećenik Aldo Trento. “Bio je jako dirnut”, rekao je Trento nakon toga.

Papa Franjo u subotu je posjetio svetište Majke Božje od Caacupe. Papin posjet Paragvaju prate i brojni Argentinci, a očekuje se da će na misi u nedjelju koju će Papa predvoditi prije povratka u Rim.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 

 
(index.hr,youtube/uredio:nsp)

Filed under: Featured, Novi Svjetski Poredak · Tags: , , , , , , , , , , , ,