Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » NOVAC » Claudio Rendina: “Vatikan posjeduje najviše od ukupno proizvedenog zlata u povijesti čovječanstva!”

Claudio Rendina: “Vatikan posjeduje najviše od ukupno proizvedenog zlata u povijesti čovječanstva!”

vatikan-zlatoNedavno je je Want China Times prenio izjavu analitičara Jin Zihoua, koji je citirao portal Duowei News sa sjedištem u New Yorku, prema kojem Kina može imati čak 30 000 tona zlata i njime može uništiti američku valutu

Naime, Duowei News tvrdi kako nitko ne zna koliko je Kina zlata nakupila od 1983. do 2003. godine, a prema njihovim izračunima bi se ta količina mogla kretati i do nezamislivih 25 000 tona.

Kako Bloomberg procjenjuje, količina zlata koju posjeduje Narodna banka Kine se od 2009. možda udvostručila, a tada je Kina službeno prijavila da posjeduje je 1054 zlatnih rezervi. Bloomberg pretpostavlja da Kina sada ima 3 510 tona zlata i tako je druga zemlja na svijetu po rezervama, odmah nakon Sjedinjenih Država koje imaju nešto više od 8 133 tona.

Want China Times: “Kina s 30 000 tona zlata može uništiti dolar!”

Netko od čitatelja je u komentarima upozorio kako se radi o prevelikoj količini zlata, što je točno i ne zna se odakle voditelju istraživačkog portala GoldMoney Alasdairu Macleodu ti podaci.

U komentaru stoji: “U čitavoj ljudskoj povijesti se procjenjuje da je izvađeno oko 171 tisuću tona zlata. Od toga je skoro 50% odnosno 84 tisuće tona “zarobljeno” u obliku umjetnina, nakita i raspršeno u privatnom vlasništvu. Sljedećih 12%, odnosno 21 tisuća tona, našlo je primjenu u industriji, dok se u obliku “investicijskog zlata” nalazi najviše 19% odnosno 33 tisuće tona – i to je zlato u vlasništvu velikih banaka, fondova i tako dalje. Na kraju, “samo” 17%, odnosno jedva 30 tisuća tona, nalazi se pod kontrolom središnjih banaka raznih država, te se oko 2%, odnosno 4 tisuće tona, vodi kao nepoznato / nestalo / neuračunato.”

Kada smo kod zlata i količina koje su tijekom povijesti izvađene, zanimljiva je knjiga koju je napisao talijanski autor Claudio Rendina “Zlato Vatikana”, koju preporučuju poznati kritičari koji pišu za listove kao što su Corriere della Sera, La Repubblica ili časopise Panorama, L’Espresso i Vanity Fair.

“Najveći vlasnik zlatnih poluga nije nijedna druga organizacija ili država, nego je u proteklih 1000 godina uvijek bio kult koji kontrolira Rimokatoličku crkvu. Rimokatolička crkva kontrolira oko 60 350 tona zlata, dvostruko veću količinu od ukupnog službenih zlatnih rezervi u svijetu, ili oko 30,2% svog zlata ikada izvađenog / proizvedenog. Po tekućim cijenama (srpanj 2010.), moguće je na procijeniti vrijednost tih sredstava koje čine najveće blago u povijesti čovječanstva preko 1 245 milijardu američkih dolara”, piše Claudio Rendina.

“Danas je Rimokatolička crkva u brojkama povratila dominantan položaj u zlatu kojeg je stekla u vrijeme pada Svetog Rimskog Carstva oko 1100. godine, faza u kojoj je Vatikan pod kontrolom imao nešto manje od 30% od ukupnog svjetskog zlata. U posljednjih 1000 godina je RKC preuzela dominantnu ulogu koja joj je omogućila da kontrolira tržišta zlata u svijetu, što je rezultiralo da u četrnaestom stoljeću u jednom trenutku posjeduje više od 50% svog svjetskog zlata, dok je u 17. stoljeću imala kontrolu nad 60% svog ikada izvađenog zlata”, piše u knjizi “Zlato Vatikana”.

“To blago je kao cjelina podijeljeno između brojnih rezervi, kao i među onima neprijavljenima. Samo 20% od ukupnog broja zlatnih rezervi posjeduju “treće strane” u službenim rezervama, a najveće su prikazane od strane američkog FED-a.

Najvažniji privatne zalihe su neprijavljene i one su nepoznate, ali čini se da se nalaze u zemljama Zapada i naizgled su povezane s najvažnijim privatnim rezervama najstarijih privatnih banaka i financijskih tvrtki u Europi. To također mogu biti i privatne rezerve kojima se upravlja izravno iz Vatikana, iako je ova pretpostavka teško moguća”, piše Claudio Rendina.

“Kao Talijanu mi dođe spontana pomisao da bi sa svim zlatom koje je posjeduje Vatikan Italija mogla podmiriti dugove, a od ostatka može prehraniti cijelu naciju i zadovoljiti sve njene potrebe. Božja riječ po Evanđelju po Luki 9 : 25 glasi: “Koja je radost čovjeka da posjeduje sav svijet, ako na kraju izgubi i uništi samoga sebe?”, stoji u recenziji knjige koju je objavio talijanski blog koji prati skandale Rimske kurije.

Nezamisliva količina od preko 60 000 tona zlata za koju Rendina tvrdi da je u vlasništvu Vatikana zvuči nevjerojatno jednako kao i kineskih 30 000 tona. No, kako knjigu preporučuju svi kritičari, trebalo bi vidjeti na temelju kojih je podataka Rendina došao do ovakvog bogatstva RKC.

Izvor: L’oro del Vaticano
 

 
 
(altermainstreaminfo.com.hr,youtube.com/uredio:nsp)
 
 
[button_icon icon="asterisk" url="http://www.novi-svjetski-poredak.com/?p=21059"] PRETHODNI ČLANAK [/button_icon]
[facebook]

Filed under: NOVAC · Tags: , , , , , , , , , , , ,