Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » NOVAC » Claudio Rendina: “Vatikan posjeduje najvi┼íe od ukupno proizvedenog zlata u povijesti ─Źovje─Źanstva!”

Claudio Rendina: “Vatikan posjeduje najvi┼íe od ukupno proizvedenog zlata u povijesti ─Źovje─Źanstva!”

vatikan-zlatoNedavno je je Want China Times prenio izjavu analiti─Źara Jin Zihoua, koji je citirao portal Duowei News sa sjedi┼ítem u New Yorku, prema kojem Kina mo┼że imati ─Źak 30 000 tona zlata i njime mo┼że uni┼ítiti ameri─Źku valutu

Naime, Duowei News tvrdi kako nitko ne zna koliko je Kina zlata nakupila od 1983. do 2003. godine, a prema njihovim izra─Źunima bi se ta koli─Źina mogla kretati i do nezamislivih 25 000 tona.

Kako Bloomberg procjenjuje, koli─Źina zlata koju posjeduje Narodna banka Kine se od 2009. mo┼żda udvostru─Źila, a tada je Kina slu┼żbeno prijavila da posjeduje je 1054 zlatnih rezervi. Bloomberg pretpostavlja da Kina sada ima 3 510 tona zlata i tako je druga zemlja na svijetu po rezervama, odmah nakon Sjedinjenih Dr┼żava koje imaju ne┼íto vi┼íe od 8 133 tona.

Want China Times: “Kina s 30 000 tona zlata mo┼że uni┼ítiti dolar!”

Netko od ─Źitatelja je u komentarima upozorio kako se radi o prevelikoj koli─Źini zlata, ┼íto je to─Źno i ne zna se odakle voditelju istra┼żiva─Źkog portala GoldMoney Alasdairu Macleodu ti podaci.

U komentaru stoji: “U ─Źitavoj ljudskoj povijesti se procjenjuje da je izva─Ĺeno oko 171 tisu─çu tona zlata. Od toga je skoro 50% odnosno 84 tisu─çe tona “zarobljeno” u obliku umjetnina, nakita i raspr┼íeno u privatnom vlasni┼ítvu. Sljede─çih 12%, odnosno 21 tisu─ça tona, na┼ílo je primjenu u industriji, dok se u obliku “investicijskog zlata” nalazi najvi┼íe 19% odnosno 33 tisu─çe tona – i to je zlato u vlasni┼ítvu velikih banaka, fondova i tako dalje. Na kraju, “samo” 17%, odnosno jedva 30 tisu─ça tona, nalazi se pod kontrolom sredi┼ínjih banaka raznih dr┼żava, te se oko 2%, odnosno 4 tisu─çe tona, vodi kao nepoznato / nestalo / neura─Źunato.”

Kada smo kod zlata i koli─Źina koje su tijekom povijesti izva─Ĺene, zanimljiva je knjiga koju je napisao talijanski autor Claudio Rendina “Zlato Vatikana”, koju preporu─Źuju poznati kriti─Źari koji pi┼íu za listove kao ┼íto su Corriere della Sera, La Repubblica ili ─Źasopise Panorama, LÔÇÖEspresso i Vanity Fair.

“Najve─çi vlasnik zlatnih poluga nije nijedna druga organizacija ili dr┼żava, nego je u proteklih 1000 godina uvijek bio kult koji kontrolira Rimokatoli─Źku crkvu. Rimokatoli─Źka crkva kontrolira oko 60 350 tona zlata, dvostruko ve─çu koli─Źinu od ukupnog slu┼żbenih zlatnih rezervi u svijetu, ili oko 30,2% svog zlata ikada izva─Ĺenog / proizvedenog. Po teku─çim cijenama (srpanj 2010.), mogu─çe je na procijeniti vrijednost tih sredstava koje ─Źine najve─çe blago u povijesti ─Źovje─Źanstva preko 1 245 milijardu ameri─Źkih dolara”, pi┼íe Claudio Rendina.


“Danas je Rimokatoli─Źka crkva u brojkama povratila dominantan polo┼żaj u zlatu kojeg je stekla u vrijeme pada Svetog Rimskog Carstva oko 1100. godine, faza u kojoj je Vatikan pod kontrolom imao ne┼íto manje od 30% od ukupnog svjetskog zlata. U posljednjih 1000 godina je RKC preuzela dominantnu ulogu koja joj je omogu─çila da kontrolira tr┼żi┼íta zlata u svijetu, ┼íto je rezultiralo da u ─Źetrnaestom stolje─çu u jednom trenutku posjeduje vi┼íe od 50% svog svjetskog zlata, dok je u 17. stolje─çu imala kontrolu nad 60% svog ikada izva─Ĺenog zlata”, pi┼íe u knjizi “Zlato Vatikana”.

“To blago je kao cjelina podijeljeno izme─Ĺu brojnih rezervi, kao i me─Ĺu onima neprijavljenima. Samo 20% od ukupnog broja zlatnih rezervi posjeduju “tre─çe strane” u slu┼żbenim rezervama, a najve─çe su prikazane od strane ameri─Źkog FED-a.

Najva┼żniji privatne zalihe su neprijavljene i one su nepoznate, ali ─Źini se da se nalaze u zemljama Zapada i naizgled su povezane s najva┼żnijim privatnim rezervama najstarijih privatnih banaka i financijskih tvrtki u Europi. To tako─Ĺer mogu biti i privatne rezerve kojima se upravlja izravno iz Vatikana, iako je ova pretpostavka te┼íko mogu─ça”, pi┼íe Claudio Rendina.

“Kao Talijanu mi do─Ĺe spontana pomisao da bi sa svim zlatom koje je posjeduje Vatikan Italija mogla podmiriti dugove, a od ostatka mo┼że prehraniti cijelu naciju i zadovoljiti sve njene potrebe. Bo┼żja rije─Ź po Evan─Ĺelju po Luki 9 : 25 glasi: “Koja je radost ─Źovjeka da posjeduje sav svijet, ako na kraju izgubi i uni┼íti samoga sebe?”, stoji u recenziji knjige koju je objavio talijanski blog koji prati skandale Rimske kurije.

Nezamisliva koli─Źina od preko 60 000 tona zlata za koju Rendina tvrdi da je u vlasni┼ítvu Vatikana zvu─Źi nevjerojatno jednako kao i kineskih 30 000 tona. No, kako knjigu preporu─Źuju svi kriti─Źari, trebalo bi vidjeti na temelju kojih je podataka Rendina do┼íao do ovakvog bogatstva RKC.

Izvor: L’oro del Vaticano
 

 
 
(altermainstreaminfo.com.hr,youtube.com/uredio:nsp)
 
 
[button_icon icon="asterisk" url="http://www.novi-svjetski-poredak.com/?p=21059"] PRETHODNI ─îLANAK [/button_icon]
[facebook]

Filed under: NOVAC · Tags: , , , , , , , , , , , ,