Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » Sunce ipak ne uzrokuje rak kože, problem je nešto drugo

Sunce ipak ne uzrokuje rak kože, problem je nešto drugo

suncanje-plazaNedavno je u Huffington Post-u objavljen članak koji upozorava na opasnost od raka kože, sunčanja, solarija i ostalih modernih tretmana. Cilj je bio da se svijetu dočara surova realnost liječenja raka kože, zatim štetnost sunčevih zraka i uporaba solarija. Rak kože zna biti vrlo ozbiljan

Međutim, da li stvarno možemo okriviti sunčanje ili solarije? Ako ne možemo, što zaista uzrokuje rak kože?

Najčešći oblik raka na svijetu je danas nemelanomski rak kože. Rak kože je danas gotovo potpuno izvan kontrole. Najpoznatije rješenje današnjeg doba jesu kreme za sunčanje, lijekovi za suzbijanje imunološkog sustava i laserski tretmani opeklina.

Nažalost, zapadnjački tretmani nikad ne rješavaju pravi uzrok problema. Zbog toga su za sve okrivljene sunčeve i UV zrake.

Ipak, to nije sasvim točno. Zapravo, posljednje što treba učiniti ako imate rak kože jest da stavite kremu za sunčanje. Zapravo, sunčeve zrake nas štite od raka kože u većem broju slučajeva zahvaljujući važnoj ulozi vitamina D.

Nemoguće je da su sunčeve zrake krivi za rak, jer stopa oboljelih od raka kože raste eksponencijalno u posljednjih 100 godina, a Sunce postoji otkad je svijeta.

Glavni fizički uzroci raka kože

Evo koji faktori utječu na pojavu raka kože, a koje možete izbjeći:

1. Toksični proizvodi za kožu

Prije oko 100 godina, nije bilo nikakvih toksičnih proizvoda za kožu. Postavite si pitanje kakve ste sve toksične proizvode stavili na svoje lice i kožu tijekom svog života. Ono što žene svakodnevno rade jeste da prekrivaju svoje lice rumenilom, puderom, maskarom,eyelinerom, sapunom, sredstvima za čišćenje, kremama itd.

Ukoliko bacite pogled na sastojke tih proizvoda, shvatit ćete da su oni vrlo toksični. Toksičnost jedan od glavnih fizičkih uzroka nastajanja raka jer toksini truju organizam.

Pored toga, mi redovito izlažemo svoju kožu različitih dezodoransima, kupkama, šamponima, kondicionerima, parfemima, pjenama za brijanje, losionima itd.

Obavezno pročitajte deklaraciju proizvoda koje koristite. Naša koža upija sve što se na nju nanese, a zatim to dospijeva u naš organizam. Ovih toksina nije bilo prije 100 godina. Ti sastojci su 100% toksični.

Ljepota ima skupu cijenu danas, pogotovo zato što su toksini protkani u sve proizvode za ljepotu.

2. Kreme za sunčanje

Jeste li bacili ikad pogled na toksične sastojke koje sadrži veći broj krema za sunčanje?

Ironija je u tome da koristimo toksične proizvode kako bismo zaštitili svoju kožu koja obolijeva zbog toksina. Postoje organske alternative koje su mnogo zdravije.

3. Šećer

Prije sto godina, prosječna osoba je konzumirala oko 2 kile šećera godišnje. Sada se procjenjuje da ta brojka iznosi negdje oko 60-90 kilograma godišnje.

Ništa ne šteti više vašoj koži od prerađenog šećera. Šećer je nevjerojatno toksičan i zapravo lišava organizam drugih vitalnih nutrijenata. Ukoliko imate bilo koji oblik raka, radi svog zdravlja prestanite konzumirati proizvode sa šećerom. Nemojte tolerirati čak ni male količine.

Brojna istraživanja potvrđuju da se rak hrani šećerom. Pošto se šećer danas nalazi gotovo u svemu, stalno morate čitati deklaracije. Čak i voće svedite na minimum dok se u potpunosti ne izliječite.

Pored šećera, izbjegavajte sve oblike mliječnih proizvoda, kukuruz, genetski modificirane proizvode od pšenice i polinezasićena ulja. Ovi proizvodi su svi vrlo štetni za one koji boluju od bilo kojeg oblika raka.

4. Nedovoljno povrća

Zdrava koža dolazi iznutra. Zdrava unutrašnjost proizvodi zdravu vanjština. Povrće je hrana s najviše nutrijenata na planeti. Trebalo bi unositi bar 6-8 porcija organskog povrća dnevno. Većina ljudi unosi jedva 1-2 porcije dnevno i ono obično nije organsko već je puno toksičnih pesticida.

Ukoliko ne volite jesti povrće, napravite sok. Najbolje bi bilo da u sok ubacite kelj, blitvu, zelenu salatu, špinat, listove cikle itd. Mrkve su također vrlo jeftine, a jako su dobre za kožu.

Također je važno dovoljno vježbati, ograničiti ili obustaviti unos alkohola, prestati pušiti i piti velike količine vode.

Zdrav život je najbolja prevencija raka

Gore navedeni faktori najviše utječu na zdravlje kože. Sunce u većem broju slučajeva uopće nije problem. Energija sunca daje život. Kreme za sunčanje i samotamnjenje nisu rješenje.

Ne treba nam zaštita od sunca, već zaštita od nezdravog načina života. Kada idete na plažu, budite na suncu 15-20 minuta, a zatim se sklonite. Nije potrebno puno sunca za zdrav život, ali nam je ono ipak potrebno.

Naravno, treba napomenuti da pretjerano izlaganje suncu može povećati šanse dobiti rak kože. Ni u čemu ne treba pretjerivati. Uz umjereno izlaganje suncu, izbjegavanje solarija i zdravu prehranu, naša koža će također biti zdrava.
 
 
Izvor: Webtribune.rs
priredio: NSP
 
 
[button_icon icon="asterisk" url="http://www.novi-svjetski-poredak.com/?p=21064"] PRETHODNI ČLANAK [/button_icon]
[facebook]

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,