Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » Kolinda Grabar-Kitarović više nije članica Rockefellerove Trilateralne Komisije, jedne od najmoćnijih grupa na svijetu

Kolinda Grabar-Kitarović više nije članica Rockefellerove Trilateralne Komisije, jedne od najmoćnijih grupa na svijetu

trilateralaTrilateralna komisija, koju u medijima često nazivaju i “svjetskom vladom u sjeni”, objavila je da je Kolinda Grabar Kitarović njezina bivša članica. Naime, na novom popisu Trilaterale kao članovi nalaze se samo odvjetnik Marijan Hanžeković i bankar Franjo Luković, koji je i u Izvršnom odboru Komisije

Kolinda Grabar Kitarović prestala je biti članicom otkad je postala hrvatskom predsjednicom jer članovi grupe ne smiju biti dužnosnici u svojoj zemlji.Trilateralna komisija povezana je s Bilderberg grupom.

U obje se nalaze moćnici iz cijelog svijeta, točnije samo par stotina odabranih iz poslovnog i političkog života. Osnivač Trilaterale je David Rockefeller koji je 1973. godine odlučio da bi SAD, Europa i Japan trebali graditi bliske odnose i poticati međusobnu suradnju. U to vrijeme vladalo je neslaganje između SAD-a te Europe i Japana. Osnivači su vjerovali da je važna suradnja triju regija.

Članom Trilateralne komisije može se postati samo ako osoba dobije pozivnicu za ulazak u to visoko moćno društvo. Kada je tek pokrenuta, plan je bio da iz svake regije u njoj bude isti broj članova.

Danas europsku regiju zastupa 170 članova, SAD 120, a Japan više od 100 članova. Od Europljana najviše ima Nijemaca – 20, zatim slijede Francuska, Velika Britanija i Italija s 18 članova, te Španjolska. Ostale zemlje imaju od jednog do šest članova, a među njima su, po popisu iz travnja 2015, dva hrvatska.

Za sebe kažu da su nevladina, politički orijentirana diskusijska skupina uglednih građana iz Europe, Amerike i Azije koja je formirana da bi poticala razumijevanje i suradnju navedene tri regije oko globalnih problema. Među članovima su se nalazili ili se nalaze i Carl Bildt, Wolfgang Kirsch, Mario Monti, Henry A. Kissinger, Madeleine K. Albright…

Članove Trilateralne Komisije u travnju možete pogledati OVDJE

Kao što vidimo na slici, bivši članovi Trilateralne komisije su u međuvremenu postali ili predsjednici država ili visokopozicionirani ministri

Trilateralna komisija

Trilateralna komisija (SAD/Kanada – Zapadna Europa – Japan) okuplja moćnike iz medija, biznisa i politike. Osnovana je na poticaj teoretičara, i savjetnika nekoliko američkih predsjednika, Zbigniewa Brzezeinskog 1973. godine.

Sastaje se jednom godišnje i raspravlja o aktualnim globalnim pitanjima, uvijek iza zatvorenih vrata. Na ovim je prostorima Trilaterala bila prisutna još u vrijeme Josipa Broza koji je Jugoslaviju želio vidjeti za tim moćnim stolom, nije uspio, no njegov pogreb može pokazati koliko je blizu cilju bio, kažu poznavatelji prilika.

Neorealističko promatranje međunarodnih odnosa, prema Kennethu Waltzu i njegovoj knjizi Teorija međunarodne politike, u samo središte postavlja velike političke forume poput Trilateralne komisije te njen najmoćniji pripremni sastanak, Klub Bilderberg.

Dok je potonji gotovo tajno društvo čije članstvo (poput pripadnika moćnih kraljevskih i dinastija financijskih oligarha) možemo samo nagađati, članstvo Trilateralne komisije je javno i može se u svakome trenutku skinuti s njihove službene internetske stranice.

Kada je Daniel Estulin, autor knjige o Bilderberzima i poznati borac protiv takve netransparentne koncentracije moći, dao naslutiti kako se na prošlogodišnjem sastanku Bilderberga pojavio član obitelji Karađorđević mnogi su pretpostavili kako će Srbija, uz Norvešku, uskoro postati izuzetak kao nečlanica Europske unije koja će dobiti svoja tri mjesta za stolom Trilateralne komisije. U srbijanskoj se kvoti danas nalaze se Jovan Kovačić, Dragan Novaković i Tahir Hasanović.

Trilateralna komisija povezana je s Bilderberg grupom. U obje se nalaze moćnici iz cijelog svijeta, točnije samo par stotina odabranih iz poslovnog i političkog života.Osnivač Trilaterale je David Rockefeller koji je 1973. godine odlučio da bi SAD, Europa i Japan trebali graditi bliske odnose i poticati međusobnu suradnju. U to vrijeme vladalo je neslaganje između SAD-a te Europe i Japana. Osnivači su vjerovali da je važna suradnja triju regija.

Članom Trilateralne komisije može se postati samo ako osoba dobije pozivnicu za ulazak u to visoko moćno društvo. Također, u Komisiji ne može biti nitko tko u svojoj državi obnaša neku državničku dužnost.
 

 
 
(index,youtube.com/uredio:nsp)
 
 
[button_icon icon="asterisk" url="http://www.novi-svjetski-poredak.com/?p=20581"] PRETHODNI ČLANAK [/button_icon]
[facebook]

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , , , , , , , ,