Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, ZDRAVLJE I MEDICINA » AMERI─îKA VLADA PRIZNALA: Marihuana mo┼że ubiti stanice raka i smanjiti njihovu veli─Źinu

AMERI─îKA VLADA PRIZNALA: Marihuana mo┼że ubiti stanice raka i smanjiti njihovu veli─Źinu

radijacija-rak-tumorAmeri─Źki Nacionalni institut za suzbijanje zlouporabe droga (National Institute on Drug Abuse) izdao je izvje┼ítaj u kojem po prvi put slu┼żbeno prepoznaje potencijalne zdravstvene koristi marihuane

Do sada je savezna vlada Sjedinjenih Ameri─Źkih Dr┼żava odbijala priznati da marihuana mo┼że imati ikakve zdravstvene koristi, te ju je u skladu s time smjestila u I. razred opojnih supstanci, zajedno s heroinom, LSD-om i ecstasyjem.

Nedavna istra┼żivanja na ┼żivotinjama pokazala su da marihuana mo┼że ubiti neke stanice raka, i smanjiti veli─Źinu drugih, stoji u izvje┼ítaju Nacionalnog instituta.

Dokazi iz jednog istra┼żivanja pokazuju da ekstrakti iz cijele biljke marihuane mogu smanjiti jedan od najozbiljnijih tipova tumora mozga. Istra┼żivanja na mi┼íevima pokazala su da ti ekstrakti, kada se koriste u paru s radijacijom, pove─çavaju uspje┼ínost radijacije u ubijanju raka.

Iako su pojedine savezne dr┼żave dopustile uporabu marihuane u medicinske svrhe, savezne vlasti jo┼í uvijek ju zabranjuju.

Ameri─Źko ministarstvo pravosu─Ĺa izdalo je nedavno priop─çenje u kojem su rekli kako ne─çe zaustaviti pojedine dr┼żave u provo─Ĺenju svojih programa prodaje medicinske marihuane, ali ─çe jo┼í uvijek progoniti korisnike.
 

 
(jutarnji,b92,youtube.com/uredio:nsp)

Filed under: Featured, ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , ,