Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, ZDRAVLJE I MEDICINA » AMERIČKA VLADA PRIZNALA: Marihuana može ubiti stanice raka i smanjiti njihovu veličinu

AMERIČKA VLADA PRIZNALA: Marihuana može ubiti stanice raka i smanjiti njihovu veličinu

radijacija-rak-tumorAmerički Nacionalni institut za suzbijanje zlouporabe droga (National Institute on Drug Abuse) izdao je izvještaj u kojem po prvi put službeno prepoznaje potencijalne zdravstvene koristi marihuane

Do sada je savezna vlada Sjedinjenih Američkih Država odbijala priznati da marihuana može imati ikakve zdravstvene koristi, te ju je u skladu s time smjestila u I. razred opojnih supstanci, zajedno s heroinom, LSD-om i ecstasyjem.

Nedavna istraživanja na životinjama pokazala su da marihuana može ubiti neke stanice raka, i smanjiti veličinu drugih, stoji u izvještaju Nacionalnog instituta.

Dokazi iz jednog istraživanja pokazuju da ekstrakti iz cijele biljke marihuane mogu smanjiti jedan od najozbiljnijih tipova tumora mozga. Istraživanja na miševima pokazala su da ti ekstrakti, kada se koriste u paru s radijacijom, povećavaju uspješnost radijacije u ubijanju raka.

Iako su pojedine savezne države dopustile uporabu marihuane u medicinske svrhe, savezne vlasti još uvijek ju zabranjuju.

Američko ministarstvo pravosuđa izdalo je nedavno priopćenje u kojem su rekli kako neće zaustaviti pojedine države u provođenju svojih programa prodaje medicinske marihuane, ali će još uvijek progoniti korisnike.
 

 
(jutarnji,b92,youtube.com/uredio:nsp)

Filed under: Featured, ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , ,