Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA ! » NAJČUVANIJA TAJNA RAZOTKRIVENA: Coca Cola je insekticid, a ne piće

NAJČUVANIJA TAJNA RAZOTKRIVENA: Coca Cola je insekticid, a ne piće

COCA-COLA-PESTICIDDa li znate da Coca Cola-u možemo svrstati u drogu, vrlo je lako navući se na nju, a posljedice su višak kilograma i trbuh kao kod trudnice

Najmoćniji brend na svijetu je Coca Cola. Dnevno se konzumira 2 milijarde njezinih proizvoda u 207 država.

Što mislite odakle slogan, Coca Cola i osmijeh?

To vam neću reći, dovoljno je da vam kažem da je kokain izbačen iz sastojaka Coca Cole još prije sto godina.

Zašto? Zato što nije bio potreban …

Ako bolje razmislite, zapitajte se zašto je receptura Coca Cole tajna i zašto nitko do sad nije uspio kopirati formulu. Trenutno samo dva čovjeka na svijetu zna formulu, i nikad ne putuju istim avionom. Tajna se čuva.

Smatra se da je Coca Cola osmislila većinu reklamnih kampanja koje danas poznajemo. Za ovaj besplatni kupon se misli da je prvi kupon ikada napravljen.

Datum stvaranja Coca Cola-e se smatra 8.05.1886. kada je ljekarnik John Pemberton probao napraviti lijek za glavobolju. John je pomiješao, kao glavne sastojke, ekstakt iz dvije biljke, južno američke Koke i afričke Kole. Ovaj lijek je prodavan po 5 centi.

Ubrzo, lijek je postao iznimno popularan zbog efekata kokaina i kofeina koje je sadržao, i prepisivao se za glavobolju, malaksalost, nedostatak volje, slabost, stomačne tegobe …

Nije ni čudno, jer su tri čaše Coca Cola imale kokaina u sebi identično jednoj dozi današnjih kokainomana. Pacijenti su se osjećali jačim i poletniji, a glavobolja je nestajala.

John Pemberton je od 1888. godina počeo prodavati svoj biznis različitih partnerima, među kojima je bio i biznismen Asa Candler, koji konačno, 1891. otkupljuje sva prava uz ukupne troškove od 2300 dolara.

Početkom 20. (1903.) stoljeća Coca Cola je morala izbaciti kokain iz sastojaka, ali su zato pojačali prisustvo kofeina koji je također stimulator, ali nije zabranjen. Coca Cola sadrži 19,6 mg kofeina u 200 ml tekućine (jedna čaša).

Od tada Coca Cola ima sličnu recepturu koju i dalje čuva u tajnosti, ali se shodno suvremenim trendovima mijenjaju zaslađivači, čisto da Coca Cola ne bi ovisila od cijene šećera na tržištu, ali o tome malo kasnije.

1919. Candler Coca Cola tvrtku prodaje Ernest Woodruff za 25 milijuna dolara.

Danas se vrijednost tvrtke procjenjuje na gotovo 200 milijardi dolara, s godišnjim prihodom od preko 48 milijardi. Zapošljava diljem svijeta 146000 ljudi. Najprepoznatljiviji je brend (97% stanovništva prepoznaje logo). Svake sekunde se popije preko 10000 Coca Cola proizvoda.

Interesantno je to, da je Coca Cola Company država, s godišnjim prihodom od preko 48 milijardi dolara bila bi na 76. mjestu od 195 država, znači moćnija od 120 država.

Coca Cola je korisna i može se upotrijebiti za gomilu stvari. Ajde da se pozabavimo čemu Coca Cola danas može koristiti.

Čemu sve Coca Cola može koristiti?

Skoro da nema na svijetu, tako koristan proizvod kao što je Coca Cola. Opravdno, zbog svega što možete učiniti s Coca Colom ona je stekla reputaciju koju ima.

Očistite zagorjeli lonac sa Coca Colom

U zagorjeli lonac sipajte Coca Colu tako da pokrije zagorjela mjesta, ostavite da djeluje pola sata, i nakon toga spužvom ukloniti nečistoće.

Ovo je moguće, zahvaljujući kiselini koju Coca Cola posjeduje.

Očistite od hrđe i oksidacije stare kovanice, nakit ili escajg Coca Colom

Kiselina kojom Coca Cola obiluje također možete očistiti kovanice i metalne predmete koje zahvatila hrđa i oksidacija, te da im date prvobitni sjaj. Također je možete koristiti ukoliko nemate pored sebe WD, za odvrtanje zahrđalih vijaka.

Coca Cola da vam cvijeće bude jače

Malo Coca Cole u lonac s cvijećem ili vazu, u značajnoj mjeri će vam oporaviti cvijeće. Sve to zahvaljujući šećeru koji se nalazi u Coca Coli.

Uklonite masne mrlje Coca Colom

Fosforna kiselina iz Coca Cole je idealna za uklanjanje masnih mrlja s odjeće. Biće dovoljno da natopite mrlju petnaestak minuta i da kasnije operete tkaninu na uobičajen način. Također možete sa Coca Colom i očistiti i ulje s poda, od garaže recimo. Poprskajte pod i ostavite da djeluje neko vrijeme, pa onda isperite s vodom.

Odmrzavanje vjetrobranskog stakla

Odmrzavanje vjetrobranskog stakla s malo Coca Cole će vam pomoći da skinete led s šoferšajbe.

Coca Cola, spas za opekline od meduza

Trenutno aktualnije od odmrzavanja stakla je saznanje, obzirom da ide uskoro ljeto, da za olakšanje bolova od opeklina meduza možete iskoristiti Coca Colu, naravno ne da je popijete nego polijete na opečeno mjesto.

Lako čišćenje prozora sa Coca Colom

Sa Coca Colom možete očistiti prozore. Limunska kiselina koje ima u Coca Coli omogućuje brzo i lako odmašćivanje.

Očistite svoj akumulator uz pomoć Coca Cole

Kao što ste vidjeli da sa Coca Colom možete očistiti stare novčiće, isto tako Coca Cola je idealno sredstvo za čišćenja klema na akumulatoru.

Coca Cola je i odličan insekticid

Ukoliko imate mnogo buba u nekoj prostoriji ili dvorištu jednostavno sipajte Coca Colu u zdjelu i ostavite. Šećer iz Coca Cole će ih privući, a kiselina ubiti.

Coca Cola za savršene kovrče

Provjetrenu Coca Colu polijte po kosi i poslije par minuta je isperite i vaš kovrče će izgledati savršeno

Žvaka u kosi i Coca Cola

Žvaku uljepljenu u kosi nije lako ukloniti. Ali je tu Coca Cola! Namočite malo to mjesto gdje je žvaka i problem će biti riješen.

Uklonite mrlje od krvi s odjeće i tkanine

Coca Cola uspješno uklanja mrlje od krvi s odjeće i tkanine. Zanimljivo je i to da američka policijska patrola, u nekim saveznim državama, sa sobom nosi po dva galona Coca Cole kako bi učinkovito čistili krv sa asfalta nakon prometnih nezgoda.

Znači upotreba Coca Cole može biti široka, a da li je dobra i za piće, osim što je zarazno ukusna? Da vidimo kakav je njezin učinak nakon unošenja u tijelo.

Što se događa u našem tijelu kad popijemo Coca Colu?

10 minuta nakon što popijemo Coca Colu unosimo otprilike 10 kafenih žličica šećera što je preporučena dnevna doza šećera.

Kad bi odjednom unijeli toliki šećer u organizam bilo bi nam muka. To se ne događa jer dovoljna koncentracija fosfatne kiseline ublažava taj efekt.

20 minuta nakon što popijete Coca Colu količina šećera u krvi naglo skače, uzrokujući inzulinsku eksploziju. Jetra tada reagira tako što sve šećere koje nađe u krvi pretvara u masnoće.

40 minuta nakon što ste popili Coca Colu, kofein je u potpunosti apsorbiran. Šire vam se zjenice, raste vam krvni tlak, vaša jetra pumpa još više šećera u vaš krvotok. Receptori adenozina u mozgu su sada blokirani, što sprječava osjećaj vrtoglavice.

Ubrzo nakon toga vaš mozak pojačano proizvodi serotonin koji vas dovodi u blago euforično stanje.

60 minuta kasnije fosforna kiselina veže kalcij, magnezij i cink iz crijeva, ubrzavajući rad organizma. Kemijski ovo je smjesa velikih količina šećera i zaslađivača, i u ovom razdoblju je povećano urinarno izlučivanje tekućine.

Sada izbacujete sav magnezij, cink i kalcij koji ste prethodno unijeli prehranom tako neophodne vašem organizmu i kostima.

Uz vrlo važne mikroelemente koje ste trebali apsorbirati, vi izbacujete i ogromnu količinu tekućine. Dolazi do šećernog kolapsa i jednostavno morate popraviti stanje. Ako ste navikli na Coca Colu, to će vam biti najlakši način, a bogami, Coca Cola baš prija.

Da li znate da Coca Colu možemo svrstati u drogu, vrlo se lako navući na nju, a posljedice su višak kilograma i trbuh kao kod trudnice.

Koje sve kemijske tvari se nalaze u Coca Coli?

Sve bi bilo lijepo da je ovo piće prirodno i da ne sadrži mnoge kemikalije.

FENILALANIN (Phenylalanine) – Utječe na lučenje SEROTONINA (hormona sreće) i izaziva ovisnost.

FOSFORNA KISELINA (Phosphoric acid) – E338 – Smanjuje gustoću kostiju, jer veže kalcij i magnezij i stvara soli koje se ne apsorbiraju. Također izaziva bolesti bubrega, kao i stvaranje kamena.

NATRIJ CIKLAMAT (Sodium cyclamate) – E952 – Umjetni zaslađivač koji je 1969. ZABRANJEN, jer je otkriveno da formira kancerogenu tvar u organizmu.

ACESULFAM K (Acesulfame potassium) – E950 – Umjetni zaslađivač za koji se tvrdi da nije dovoljno testiran prije puštanja u uporabu i za koji se sumnja da je kancerogen.

ASPARTAM (Aspartame) – E951 – Sumnja se da je štetan za mozak i da izaziva tumor.

KOFEIN (Caffeine) – izaziva ovisnost.

NATRIJ CITRAT (Sodium citrate / Trisodium citrate) – Regulator okusa je u stvari anestetik (za jezik) i antikoagulant

NATRIJ BENZOAT (Sodium benzoate) – E211 – Konzervans, koji moze reagirati s Vitaminom C i formira Benzen, čija su kancerogena svojstva poznata. Također utvrđeno je da ova kemikalija izaziva stanično oštećenje, jer utječe na DNK mitohondrije.

2007. je otkriveno da natrij benzoat (E211) izaziva hiperaktivnost i smanjenje inteligencije kod djece.

Prema ovim istraživanjima IQ opada i do 5.5% posto. U Coca Coli su izjavili da će obustaviti uporabu E211 “čim se pronađe adekvatna zamjena”. Naravno, nije Coca Cola jedina koja ima ove sastojke u sebi, ali “Zero Coca Cola” u sebi nema ništa drugo.

ASPARTAM – E-951 – Jedan od najopasnijih, a na žalost i najdostupnijih dodataka hrani. Naime aspartam je umjetni zaslađivač koji je 2000. puta slađi od šećera (1 kg aspartama zamjenjuje 2 tone šećera), a istodobno je niskokaloričan. Zbog toga je idealan za sve “sugarfree” proizvode (tipa Orbit žvake, Coca Cola, Pepsi i ostale gazirane sokove).

coca cloa gazirano pićeProblem nastaje kad se unosi u organizam, jer ovaj zaslađivač na temperaturi ljudskog tijela postaje otrovan kao npr. cijanid. Najgore je to što ima zakašnjelo djelovanje (tj. Posljedice se osjete godinama nakon uzimanja, jer se konstantno taloži u organizmu). A izravni je izazivač multipleks skleroze i lupusa (a po nekima i raka).

E sad, to je sve bilo i bit će, ali što novo doba donosi?

Novo doba. Zaslađivači bez šećera. GMO šećer

Pored sve muke i ovisnosti koju nam ovo, najpopularnije piće, donosi, u novjije doba imamo problem i sa zaslađivačima koji su zbog profita GMO.

Da bi Coca Cola bila jeftinija, umjesto šećera koristi visoko fruktozni kukuruzni sirup (high fructose corn syrup – HFCS) koji se dobiva od genetski modificiranog (GMO) kukuruza. U svijetu se vrši veliki pritisak na Coca Colu da se ona etiketira kao GMO.

Aspartam je također još jedan zaslađivač koji je GMO, a proizvodi se uz pomoć GMO bakterije.

Mnoge studije HFCS dovode u vezu sa teškim oboljenjem dijabetesom tipa 2. Istraživači sa Sveučilišta Oxford su došli do zaključka da je dijabetes tipa 2. za 20% zastupljeniji u zemljama u kojima se koristi HFCS u hrani i pićima.

Bojilo 4-MEI (metilimidazol) je kancerogeno

Bojilo 4-MEI (metilimidazol) je u Kaliforniji stavljeno na listu kancerogenih proizvoda tako da će Coca Cola i Pepsi morati mijenjati recept. To jest ukloniti sastojak 4-MEI koji se pored ovih pića nalazi i u soja sosevima i nekim vrstama piva.

Testiranja na životinjama su pokazala da ovo sredstvo može potencijalno biti kancerogeno i izazvati teška oboljenja, kao što su rak pluća, rak jetre, leukemija …
 
Coca Cola u Indiji, kao pesticid

 
(web-tribune.com,youtube.com/uredio i preveo:nsp)

Filed under: UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,