Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Rusija traži od Kijeva odgovore na 10 jednostavnih pitanja o MH17

Rusija traži od Kijeva odgovore na 10 jednostavnih pitanja o MH17

boeing-777-malaysia-airlinesRusija je negirala sudjelovanje u rušenju leta MH17 Malezijske Aerokompanije. Sada oni traže odgovore na neka vrlo jednostavna i osnovna pitanja o radnjama Kijeva vezanih uz nesreću i njihove neutemeljene tvrdnje da je Rusija za to kriva.

Ruski zamjenik ministar obrane je intervjuiran od strane medijske kuće RT koja je postavila pitanja javnosti. Da, RT je jasno pristran, ali tko ne bi volio znati odgovore na ova pitanja?

10 PITANJA O MALEZIJSKOM ZRAKOPLOVU MH17

1. Odmah nakon tragedije, ukrajinske vlasti, naravno, su okrivile proruske separatističke snage. Na čemu se ove optužbe na temelje?

2. Može li Kijev detaljno objasniti kako to da je koristio Buk raketne bacače u zoni sukoba? I zašto su ti sustavi bili tu raspoređeni na prvom mjestu, budući da proruske snage nemaju zrakoplove?

3. Zašto su ukrajinske vlasti ne čine ništa kako bi postavile Međunarodnu komisiju? Kad će takva komisija početi s radom?

4. Bi li ukrajinske ožružane snage bite spremne na to da međunarodni istražitelji vide popis njihovih projektila zrak-zrak i zemlja-zrak, uključujući i onih koje se koriste u SAM lansere?

5. Hoće li međunarodna komisija imati pristup podacima o praćenju iz pouzdanih izvora u svezi sa kretanjem ukrajinskih borbenih zrakoplova na dan tragedije?

6. Zašto su ukrajinski kontrolori zračnog prometa dopustili da zrakoplov odstupi sa svoje redovne liniji (putanje) prema sjeveru, prema “operativnoj antiterorističkoj zoni”?

7. Zašto zračni prostor iznad ratne zone nije zatvoren za civilne letove, pogotovo jer prostor u cijelosti nije pokriven radarskim sustavom za navigaciju?

8. Kako službeni Kijev uopće može komentirati izvješća u društvenim medijima (Facebook, Twitter), navodno od strane španjolskog kontrolora zračnog prometa koji radi u Ukrajini, da su postojala dva ukrajinska vojna zrakoplova koja su letjela usporedo sa MH17 Boeingom 777 preko ukrajinskog teritorija?

9. Zašto je Ukrajinska službe sigurnosti počela raditi sa snimkama komunikacije između ukrajinskih kontrolora zračnog prometa i posade Boeinga, i sa sustavima za pohranu podataka iz ukrajinskih radara ne čekajući međunarodne istražitelje?

10. Koje pouke je Ukrajina naučila iz sličnog incidenta 2001. godine, kada se ruski Tu-154 srušio u Crno more? Nedugo zatim, ukrajinske vlasti su demantirale bilo kakvu umiješanost ukrajinskih oružanih snaga sve dok nepobitni dokazi nisu pokazali službeno da je Kijev bio kriv za nesreću.

Jasno, postoje neke lokalna teritorijalna prepucavanja po tom pogledu, ali ne želite čuti odgovor Kijeva na ovih 10 pitanja?

***

Ukrajina uhvaćena u lažima kojima izjavljuje da je Rusija srušila avion MH17 !

ŠEPRTLJAVO! VIDEO KOJIM UKRAJINCI PRIZNAJU DA SU RUSI SRUŠILI AVION JE SNIMLJEN ….DAN PRIJE NESREĆE, 16.07.2014 !!!….., PA POVUČEN SA YOUTUBEA!

ZNAČI PLANIRANO JE BILO RUŠENJE AVIONA!

 
 
(uredio i preveo: mag. spec. Alfred Bošković / uredio: nsp)
 
 
[button_icon icon="asterisk" url="http://www.novi-svjetski-poredak.com/?p=18121"] PRETHODNI ČLANAK [/button_icon]
[facebook]

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , , , ,