Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Rusija tra┼żi od Kijeva odgovore na 10 jednostavnih pitanja o MH17

Rusija tra┼żi od Kijeva odgovore na 10 jednostavnih pitanja o MH17

boeing-777-malaysia-airlinesRusija je negirala sudjelovanje u ru┼íenju leta MH17 Malezijske Aerokompanije. Sada oni tra┼że odgovore na neka vrlo jednostavna i osnovna pitanja o radnjama Kijeva vezanih uz nesre─çu i njihove neutemeljene tvrdnje da je Rusija za to kriva.

Ruski zamjenik ministar obrane je intervjuiran od strane medijske ku─çe RT koja je postavila pitanja javnosti. Da, RT je jasno pristran, ali tko ne bi volio znati odgovore na ova pitanja?

10 PITANJA O MALEZIJSKOM ZRAKOPLOVU MH17

1. Odmah nakon tragedije, ukrajinske vlasti, naravno, su okrivile proruske separatisti─Źke snage. Na ─Źemu se ove optu┼żbe na temelje?

2. Mo┼że li Kijev detaljno objasniti kako to da je koristio Buk raketne baca─Źe u zoni sukoba? I za┼íto su ti sustavi bili tu raspore─Ĺeni na prvom mjestu, budu─çi da proruske snage nemaju zrakoplove?

3. Za┼íto su ukrajinske vlasti ne ─Źine ni┼íta kako bi postavile Me─Ĺunarodnu komisiju? Kad ─çe takva komisija po─Źeti s radom?

4. Bi li ukrajinske o┼żru┼żane snage bite spremne na to da me─Ĺunarodni istra┼żitelji vide popis njihovih projektila zrak-zrak i zemlja-zrak, uklju─Źuju─çi i onih koje se koriste u SAM lansere?

5. Ho─çe li me─Ĺunarodna komisija imati pristup podacima o pra─çenju iz pouzdanih izvora u svezi sa kretanjem ukrajinskih borbenih zrakoplova na dan tragedije?

6. Za┼íto su ukrajinski kontrolori zra─Źnog prometa dopustili da zrakoplov odstupi sa svoje redovne liniji (putanje) prema sjeveru, prema “operativnoj antiteroristi─Źkoj zoni”?

7. Za┼íto zra─Źni prostor iznad ratne zone nije zatvoren za civilne letove, pogotovo jer prostor u cijelosti nije pokriven radarskim sustavom za navigaciju?

8. Kako slu┼żbeni Kijev uop─çe mo┼że komentirati izvje┼í─ça u dru┼ítvenim medijima (Facebook, Twitter), navodno od strane ┼ípanjolskog kontrolora zra─Źnog prometa koji radi u Ukrajini, da su postojala dva ukrajinska vojna zrakoplova koja su letjela usporedo sa MH17 Boeingom 777 preko ukrajinskog teritorija?

9. Za┼íto je Ukrajinska slu┼żbe sigurnosti po─Źela raditi sa snimkama komunikacije izme─Ĺu ukrajinskih kontrolora zra─Źnog prometa i posade Boeinga, i sa sustavima za pohranu podataka iz ukrajinskih radara ne ─Źekaju─çi me─Ĺunarodne istra┼żitelje?

10. Koje pouke je Ukrajina nau─Źila iz sli─Źnog incidenta 2001. godine, kada se ruski Tu-154 sru┼íio u Crno more? Nedugo zatim, ukrajinske vlasti su demantirale bilo kakvu umije┼íanost ukrajinskih oru┼żanih snaga sve dok nepobitni dokazi nisu pokazali slu┼żbeno da je Kijev bio kriv za nesre─çu.

Jasno, postoje neke lokalna teritorijalna prepucavanja po tom pogledu, ali ne ┼żelite ─Źuti odgovor Kijeva na ovih 10 pitanja?

***

Ukrajina uhva─çena u la┼żima kojima izjavljuje da je Rusija sru┼íila avion MH17 !

┼áEPRTLJAVO! VIDEO KOJIM UKRAJINCI PRIZNAJU DA SU RUSI SRU┼áILI AVION JE SNIMLJEN ….DAN PRIJE NESRE─ćE, 16.07.2014 !!!….., PA POVU─îEN SA YOUTUBEA!

ZNAČI PLANIRANO JE BILO RUŠENJE AVIONA!

 
 
(uredio i preveo: mag. spec. Alfred Bošković / uredio: nsp)
 
 
[button_icon icon="asterisk" url="http://www.novi-svjetski-poredak.com/?p=18121"] PRETHODNI ─îLANAK [/button_icon]
[facebook]

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , , , ,