Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA !, ZDRAVLJE I MEDICINA » ISTRAŽIVANJE: Stopa smrtnosti se udvostruÄuje kod žena koje jedu rafinirani Å¡ećer

ISTRAŽIVANJE: Stopa smrtnosti se udvostruÄuje kod žena koje jedu rafinirani Å¡ećer

secer-otrov-mis-istrazivanjeNajÅ¡okantnije istraživanje hrane joÅ¡ od provedene nedavne studije Seralini “GMO Å¡takora” objavljene proÅ¡le godine, znanstvenici sa SveuÄiliÅ¡ta u Utahu su otkrili da Äak i mala koliÄina potroÅ¡nje rafiniranog Å¡ećera može rezultirati udvostruÄenom stopom smrtnosti kod ženki miÅ¡eva.

Da vas podsjetimo da su miševi i štakori najbliži ljudima po kromosomima. Hraneći se šećerom koji odgovara ekvivalentu od samo tri limenke gaziranog pića dnevno, žene mogu doživjeti 100%-tni porast stope smrtnosti rađanja, a muškarci mogu doživjeti oštar pad plodnosti.

Mužjaci miševa, također je utvrđeno da imaju oslabljenu sposobnost održati teritorij, prema autorima studije.

Jedan od autora studije, James Ruff, objasnio je da, iako miÅ¡evi ne pokazuju vidljive simptome dijabetesa ili pretilosti, opreznim praćenjem njihovog ponaÅ¡anja pokazalo je da su umiru Äešće reproduciraju se rjeÄ‘e.

Studija je briljantno osmiÅ¡ljena tako da oponaÅ¡a stvarni svijet i natjecateljski životni okoliÅ¡ meÄ‘u miÅ¡evima, prisiljavajući ih da se natjeÄu za teritorij (mjesta gniježđenja) i reproduktivne partnere. Zanimljivo istraživanje pokazalo je da je toksiÄni uÄinak hranjenja miÅ¡evi rafiniranim bijelim Å¡ećerom bio jednak inbridiranim miÅ¡evima (tj. potomcima prvih roÄ‘aka).

“NaÅ¡i rezultati pružaju dokaze da konzumiranje dodanog Å¡ećera u koncentracijama koje se trenutaÄno smatraju sigurnima ima dramatiÄno Å¡tetni utjecaji na zdravlje sisavaca”, objaÅ¡njavaju istraživaÄi.

Razmislite o tome na minutu: Å¡ećer Äini miÅ¡eve glupljima nego li su njihovi roditelji bili roÄ‘aci!

(A ako stvarno želite vidjeti neke luÄ‘aÄke stope smrtnosti meÄ‘u miÅ¡evima, hranite ih aspartamom …)

Mnogi Amerikanci jedu daleko više šećera, proporcionalno, nego što su miševi hranjeni

Prehrana koriÅ¡tena u ovom istraživanju je bila “25 posto dodanog Å¡ećera”, Å¡to znaÄi da su miÅ¡evi dobili 25% od njihovog ukupnog dnevnog unosa kalorija u obliku rafiniranog Å¡ećera (fruktoze i glukoze).

OÄito posljedica toga je da veliki dio ameriÄke populacije već troÅ¡i viÅ¡e od 25 posto svog dnevnog unosa kalorija u obliku rafiniranog Å¡ećera, ukljuÄujući:

• Maltodekstrin
• Visoko fruktozni kukuruzni sirup
• Sukroza
• Šećer
• Fruktoza
• Dekstroza

Nema sumnje da je raÅ¡irena konzumacija svih tih Å¡ećera glavni uzrok iza epidemije dijabetesa i pretilosti pod kojima Amerika trenutno pati. Osim oÄitih izvora Å¡ećera (gazirana pića, slatkih žitarica, peciva, slatkiÅ¡a, itd.), rafinirani Å¡ećer se krije i u svakodnevnim trgovaÄkim namirnicama kao Å¡to su pizza umak, preljev za salatu, pa Äak i kruh.

Osim ako ste uÄiniti usklaÄ‘en napor kako bi izbjegli rafinirane Å¡ećere, lako je unijeti velike koliÄine, na dnevnoj bazi. Ako ova studija na miÅ¡evima dokazuje da je toÄna i kod ljudi, konzumiranje rafiniranih Å¡ećera može uzrokovati da umiru ranije, postanu neplodni ili na drugi naÄin djeluju na naÄin kognitivnog oÅ¡tećenja  koji znatno smanjuje sposobnost preživljavanja. (Nekako zvuÄi kao polovica stanovniÅ¡tva, zar ne?)

Rafinirani bijeli šećer je lišen hranjivih tvari

ZaÅ¡to je rafiniran bijeli Å¡ećer tako loÅ¡ za vaÅ¡e zdravlje? Budući da je “anti-hrana” koja je liÅ¡ena skoro svih hranjivih tvari.

Å ećer se rafinirana od trske, velike vrste trava. Sirovi sok od Å¡ećerne trske je zapravo tamno zelena tekućina, nevjerojatno slatkog i punog spektra okusa. Obrada sirovog Å¡ećera od soka Å¡ećerne trske ukljuÄuje uklanjanje gotovo svih vitamina, minerala i fitonutrijenata, ostavljajući samo prazne bijele kalorija koje su poput otrova za biologiju sisavaca.

Zato su “kristali dehidriranog soka od trske” zapravo dobri za vas, iako je “rafinirani bijeli Å¡ećer” loÅ¡ za vas. Sok trske je zaslaÄ‘ivaÄ punog spektra koji pruža sve vrste minerala i hranjivih tvari koji pomažu uravnotežiti uÄinak Å¡ećera u krvi na prvom mjestu.

Zbog toga Å¡to je rafinirani bijeli Å¡ećer anti-nutrijenat, ljudi koji ga jedu redovito kradu vlastite nutrijente za “obradu” Å¡ećera, uzrokujući općeniti deficit nutrijenata njihovim tijelima. U nedostatku potrebnih minerala u tragovima, vitamine i fitonutrijenata koji održavaju optimalno zdravlje, sustavi i organi u tijelu poÄinju otkazivati.

LijeÄnici dodaju imena tim simptomima, nazivajući ih stvarima kao Å¡to je “dijabetes” ili “ADHD” ili “rak”. (Stanice raka imaju veliku ljubav prema rafiniranom bijelom Å¡ećeru!)

No, pravi uzrok većine bolesti je iscrpljivanje zaliha korisnih mineralnih tvari zahvaljujući rutinskoj potrošnje hranjivom osiromašene, obrađene rafinirane hrane.

Ako želite ostati zdravi, izbjegnite svu tu rafiniranu hranu

To su sve “namirnice bolesti” koji su izazvale rast moderne Velike Pharme, degenerativnih bolesti, i veliku dobit rak industrije:

• Bijeli šećer
• Bijeli kruh
• Bijela sol
• Bijele tortilje
• Snack Äipsevi
• Obrađeno meso
• Homogenizirani, pasterizirani mlijeÄni proizvodi
• Gazirani sokovi, sportska pića i energetski napici
• Lažni sokovi većinom napravljeni od šećera
• Torte, slatkiši, sladoled i slastice

Ako ste trenutno žude za tim stvarima, to je obiÄno zato Å¡to ste posve u deficitu mineralne ishrane. VaÅ¡e tijelo gladuje za mineralima i kaže vam da jedete dok ne dobijete neke minerale. No, budući da hrana koju jedete nema prave nutrijene, vi samo pakirate kile kao se kalorija montiraju. Ono Å¡to doista trebate je pravi prehrana koja iskljuÄuje glad. To dolazi samo od superhrane velike gustoće i hrane na bazi dodataka prehrani.

Zato ja mogu iskreno reći, bez oklijevanja, da sam odustao konzumacije gaziranih napitaka i već deset godina, na ovaj dan, i viÅ¡e nikada ne žudim za gaziraniim pićima. Ja ne žudim za sladoledom, kolaÄima, krafnama ili bilo kakvim slasticama. To je važno razumjeti jer ako jedete hranu kao Å¡to je moja, vi ne trebate samokontrolu da bi izbjegli slatkiÅ¡e. VaÅ¡e tijelo ih automatski ne želi. Razlog zbog kojeg sam prestao jesti slatkiÅ¡e, drugim rijeÄima, je da se ne osjećam potrebu za slatkiÅ¡ima, a ne zbog nekog iznenaÄ‘ujućeg oblika samodiscipline.

Često, uspješna prehrana nije stvar samokontrole, već stvar izbora strateških prehrambenih namirnica i kako bi bili sigurni da vaše tijelo dobiva prehranom ono što je potrebno kako bi se vaša svojstvena prehrambena glad zasitila.

Ako stvarno želite vrstu prehrane koja zadovoljava žudnju vašeg tijelo za mineralima, uzgajajte vlastitu hranu u mineralima bogatom tlu ili kupite hranu sa vaše lokalne tržnici.
 
(preveo: mr.Alfred Bošković / uredio: nsp)

Filed under: UPOZORENJE HRANA !, ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,