Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA !, ZDRAVLJE I MEDICINA » ISTRAŽIVANJE: Stopa smrtnosti se udvostručuje kod žena koje jedu rafinirani šećer

ISTRAŽIVANJE: Stopa smrtnosti se udvostručuje kod žena koje jedu rafinirani šećer

secer-otrov-mis-istrazivanjeNajšokantnije istraživanje hrane još od provedene nedavne studije Seralini “GMO štakora” objavljene prošle godine, znanstvenici sa Sveučilišta u Utahu su otkrili da čak i mala količina potrošnje rafiniranog šećera može rezultirati udvostručenom stopom smrtnosti kod ženki miševa.

Da vas podsjetimo da su miševi i štakori najbliži ljudima po kromosomima. Hraneći se šećerom koji odgovara ekvivalentu od samo tri limenke gaziranog pića dnevno, žene mogu doživjeti 100%-tni porast stope smrtnosti rađanja, a muškarci mogu doživjeti oštar pad plodnosti.

Mužjaci miševa, također je utvrđeno da imaju oslabljenu sposobnost održati teritorij, prema autorima studije.

Jedan od autora studije, James Ruff, objasnio je da, iako miševi ne pokazuju vidljive simptome dijabetesa ili pretilosti, opreznim praćenjem njihovog ponašanja pokazalo je da su umiru češće reproduciraju se rjeđe.

Studija je briljantno osmišljena tako da oponaša stvarni svijet i natjecateljski životni okoliš među miševima, prisiljavajući ih da se natječu za teritorij (mjesta gniježđenja) i reproduktivne partnere. Zanimljivo istraživanje pokazalo je da je toksični učinak hranjenja miševi rafiniranim bijelim šećerom bio jednak inbridiranim miševima (tj. potomcima prvih rođaka).

“Naši rezultati pružaju dokaze da konzumiranje dodanog šećera u koncentracijama koje se trenutačno smatraju sigurnima ima dramatično štetni utjecaji na zdravlje sisavaca”, objašnjavaju istraživači.

Razmislite o tome na minutu: šećer čini miševe glupljima nego li su njihovi roditelji bili rođaci!

(A ako stvarno želite vidjeti neke luđačke stope smrtnosti među miševima, hranite ih aspartamom …)

Mnogi Amerikanci jedu daleko više šećera, proporcionalno, nego što su miševi hranjeni

Prehrana korištena u ovom istraživanju je bila “25 posto dodanog šećera”, što znači da su miševi dobili 25% od njihovog ukupnog dnevnog unosa kalorija u obliku rafiniranog šećera (fruktoze i glukoze).

Očito posljedica toga je da veliki dio američke populacije već troši više od 25 posto svog dnevnog unosa kalorija u obliku rafiniranog šećera, uključujući:

• Maltodekstrin
• Visoko fruktozni kukuruzni sirup
• Sukroza
• Šećer
• Fruktoza
• Dekstroza

Nema sumnje da je raširena konzumacija svih tih šećera glavni uzrok iza epidemije dijabetesa i pretilosti pod kojima Amerika trenutno pati. Osim očitih izvora šećera (gazirana pića, slatkih žitarica, peciva, slatkiša, itd.), rafinirani šećer se krije i u svakodnevnim trgovačkim namirnicama kao što su pizza umak, preljev za salatu, pa čak i kruh.

Osim ako ste učiniti usklađen napor kako bi izbjegli rafinirane šećere, lako je unijeti velike količine, na dnevnoj bazi. Ako ova studija na miševima dokazuje da je točna i kod ljudi, konzumiranje rafiniranih šećera može uzrokovati da umiru ranije, postanu neplodni ili na drugi način djeluju na način kognitivnog oštećenja  koji znatno smanjuje sposobnost preživljavanja. (Nekako zvuči kao polovica stanovništva, zar ne?)

Rafinirani bijeli šećer je lišen hranjivih tvari

Zašto je rafiniran bijeli šećer tako loš za vaše zdravlje? Budući da je “anti-hrana” koja je lišena skoro svih hranjivih tvari.


Šećer se rafinirana od trske, velike vrste trava. Sirovi sok od šećerne trske je zapravo tamno zelena tekućina, nevjerojatno slatkog i punog spektra okusa. Obrada sirovog šećera od soka šećerne trske uključuje uklanjanje gotovo svih vitamina, minerala i fitonutrijenata, ostavljajući samo prazne bijele kalorija koje su poput otrova za biologiju sisavaca.

Zato su “kristali dehidriranog soka od trske” zapravo dobri za vas, iako je “rafinirani bijeli šećer” loš za vas. Sok trske je zaslađivač punog spektra koji pruža sve vrste minerala i hranjivih tvari koji pomažu uravnotežiti učinak šećera u krvi na prvom mjestu.

Zbog toga što je rafinirani bijeli šećer anti-nutrijenat, ljudi koji ga jedu redovito kradu vlastite nutrijente za “obradu” šećera, uzrokujući općeniti deficit nutrijenata njihovim tijelima. U nedostatku potrebnih minerala u tragovima, vitamine i fitonutrijenata koji održavaju optimalno zdravlje, sustavi i organi u tijelu počinju otkazivati.

Liječnici dodaju imena tim simptomima, nazivajući ih stvarima kao što je “dijabetes” ili “ADHD” ili “rak”. (Stanice raka imaju veliku ljubav prema rafiniranom bijelom šećeru!)

No, pravi uzrok većine bolesti je iscrpljivanje zaliha korisnih mineralnih tvari zahvaljujući rutinskoj potrošnje hranjivom osiromašene, obrađene rafinirane hrane.

Ako želite ostati zdravi, izbjegnite svu tu rafiniranu hranu

To su sve “namirnice bolesti” koji su izazvale rast moderne Velike Pharme, degenerativnih bolesti, i veliku dobit rak industrije:

• Bijeli šećer
• Bijeli kruh
• Bijela sol
• Bijele tortilje
• Snack čipsevi
• Obrađeno meso
• Homogenizirani, pasterizirani mliječni proizvodi
• Gazirani sokovi, sportska pića i energetski napici
• Lažni sokovi većinom napravljeni od šećera
• Torte, slatkiši, sladoled i slastice

Ako ste trenutno žude za tim stvarima, to je obično zato što ste posve u deficitu mineralne ishrane. Vaše tijelo gladuje za mineralima i kaže vam da jedete dok ne dobijete neke minerale. No, budući da hrana koju jedete nema prave nutrijene, vi samo pakirate kile kao se kalorija montiraju. Ono što doista trebate je pravi prehrana koja isključuje glad. To dolazi samo od superhrane velike gustoće i hrane na bazi dodataka prehrani.

Zato ja mogu iskreno reći, bez oklijevanja, da sam odustao konzumacije gaziranih napitaka i već deset godina, na ovaj dan, i više nikada ne žudim za gaziraniim pićima. Ja ne žudim za sladoledom, kolačima, krafnama ili bilo kakvim slasticama. To je važno razumjeti jer ako jedete hranu kao što je moja, vi ne trebate samokontrolu da bi izbjegli slatkiše. Vaše tijelo ih automatski ne želi. Razlog zbog kojeg sam prestao jesti slatkiše, drugim riječima, je da se ne osjećam potrebu za slatkišima, a ne zbog nekog iznenađujućeg oblika samodiscipline.

Često, uspješna prehrana nije stvar samokontrole, već stvar izbora strateških prehrambenih namirnica i kako bi bili sigurni da vaše tijelo dobiva prehranom ono što je potrebno kako bi se vaša svojstvena prehrambena glad zasitila.

Ako stvarno želite vrstu prehrane koja zadovoljava žudnju vašeg tijelo za mineralima, uzgajajte vlastitu hranu u mineralima bogatom tlu ili kupite hranu sa vaše lokalne tržnici.
 
(preveo: mr.Alfred Bošković / uredio: nsp)

Filed under: UPOZORENJE HRANA !, ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,