Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, ZDRAVLJE I MEDICINA » AGENT ORANGE: Monsanto i Dow uz pomoć CIA-e vraćaju ovu strašnu vijetnamsku kemikaliju

AGENT ORANGE: Monsanto i Dow uz pomoć CIA-e vraćaju ovu strašnu vijetnamsku kemikaliju

agent orange tumor rakBilo da ste svjesni toga ili ne, vaša hrana, zrak i voda su bojno polje na kojem se vodi titanska borba između multinacionalnih biotehnoloških korporacija Monsanto i Dow AgroScience. Kao rezultat toga, vaše zdravlje i okoliš (i to svih budućih generacija) su u dubokoj opasnosti od nepopravljive štete.

U 50-tim i 60-tim godinana, CIA je upravljala svijetom – i danas još uvijek to radi. U ovom izvještaju vidimo kako se CIA povezala u partnerski odnos sa kompanijama Dow i Monsanto da bi pokrili jugoistočnu Aziju slojem kemikalije – Agent Orange (Agens Naranđasti) – otrov koji sadrži dioksin, koji je bačen sa neba u tonama, na vijetnamski narod.

Dow AgroSciences (podružnica Dow Chemicals) je nedavno obznanio njihov razvoj genetski modificiranog kukuruza, soje i pamuka koji su metabolički otporni na herbicid 2,4-Dichlorophenoxyacetic kiselina (2,4-D), jedan od glavnih sastojaka Agent Orange kemikalije kojom su Amerikanci zaprašivali u Vijetnamskom ratu, i od koje je nemalo vojnika koje je došlo nazad doma oboljelo od raka i smrtno stradalo. Što to znači za našu budućnost je da, ako je odobren za uporabu na nepreglednim regijama u našoj zemlji će uskoro biti zaprašivan s kemikalijom koja je povezana s više od 400.000 urođenih mana u Vijetnamu.

Agent-orange mrtve deformirane bebe

Rezultat Agent Orange-a, mrtve i deformirane bebe !

Kako smo završili ovdje?

Povijest se ponavlja pred našim očima. Dow Chemicals i Monsanto, pridružile su se u proizvedenji Agent Orange-a koji je bio za uporabu u Vijetnamu, a obje kompanije su zloglasne u svezi štetnih zdravstvenih učinaka povezanih s izlaganjem tom agensu.

Niti jedna od ovih korporacija nije naučila iz svojih pogrešaka, uglavnom zato što je američka vlada odbacila rizik od korištenja kemijskih tvari i stoga ih zaštićuje od skupne pravne i financijske borbe.

No, taj nedostatak krivnje sada je postavio uvjete za ponovno proživljavanje užasa sustavne izloženosti herbicida, samo ovaj put na američkom tlu, s odabirom Monsanta u obliku glifosat-a (također spoj koji uzrokuje defekte kod novorođenčadi), i Dow Chemical koji se drži svoje stare kemikalije..

Dvije korporacije su sada razapete u vrućoj borbi za prevlast, šta slijedi dalje ?
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(NoviSvjetskiPoredak.com)

Filed under: Featured, ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,