Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, TEHNOLOGIJA I ZNANOST, VIJESTI IZ SVIJETA » Apple je odobrio patent koji će gasiti iPhone kameru prema lokaciji

Apple je odobrio patent koji će gasiti iPhone kameru prema lokaciji

nema snimanja iPhone AppleSnimanje i komuniciranje tijekom prosvjeda i političkih događaja moglo bi u budućnosti biti ograničeno

Apple je odobrio patent prošlog tjedna kojim će omogućiti bežično onemogućavanje fotoaparata na iPhone-u na određenim mjestima, što je izazvalo strahovanja da se takve tehnike mogu koristiti kako bi se spriječilo građane da međusobno komuniciraju ili snimaju video tijekom prosvjeda ili događaja kao što su političke konvencije i okupljanja.

Kamera telefon ima revolucionarizirani protok informacija u digitalnom dobu. Svaki put kad se veliki događaj odvija, mreže portala i video web stranica odmah su poplave snimkama i fotografijama sa mjesta događaja.

To se može promijeniti u budućnosti, međutim, s pokretom prekidača, prema američkom patentnom broju 8254902, objavljenom na 28. kolovoza 2012, pod naslovom “Uređaji i metode za provedbu politike preko bežične WiFi komunikacije.”

On navodi:

Uređaji i metode za promjenu jednog ili više funkcionalnih ili operativnih aspekata bežičnog uređaja, kao što je pojavljivanje na određenom događaju. U drugoj varijanti, događaj obuhvaća bežični uređaj u rasponu od jednog ili više drugih uređaja. U drugoj varijanti, događaj uključuje bežični uređaj koji se povezuje s određene pristupne točke. Na taj način, razni aspekti funkcionalnosti uređaja mogu biti omogućeni ili ograničeni (“uvjeti” uređaja). Ova politika mogućnosti provedbe je korisna za niz razloga, uključujući, na primjer onemogućenje buke i / ili svjetla koje potječe od bežičnih uređaja (kao što su u kinu), za sprečavanje komunikacije bežičnih uređaja s drugim bežičnim uređajima, i za prisiljavanje neke elektronske naprave na ulaz u “stanje mirovanja” prilikom ulaska osjetljivo područje.

petent onemogućavanje snimanja Apple

Onemogućavanje snimanja će se provoditi također preko IR senzora

 

Drugim riječima, odašiljani signal se može prenijeti na sve bežične uređaje, onemogućujući im funkcije snimanja.

Očito, način na koji će se ovo primijeniti ovisit će o utvrđivanju “osjetljivog područja” od strane nadležnih tijela.

Pojednostavljeno, vlasti mogu kontrolirati ono što vi dokumentirate na bežičnim uređajima prema vašim vlastitim hirovima.

S obzirom da su velike tehnološke tvrtke postavile da je bežično povezivane glavna značajka u najnovijim kamerama, ovakav razvoj ne sluti dobro za fotografe i novinare koji su već doživljavali veliki obračun s njihovim prvim i četvrtim amandmanom prava.

Michael Zhang na tehnološki site PETA Pixel kaže:

Ako je ova vrsta tehnologije postala široko usvojena i ugrađena u kamerama, fotografija se može spriječiti jednostavnim postavljanjem “geo-ograde” za određenu lokaciju, bilo da je riječ o kinu, klubovima, prosvjedima, ili top tajnim lokacijama. “

Patent, koji bi onemogućio gašenje fotoaparata u kinu ili na koncertu, vrijedi i za iPhone, iPod Touch i iPad 2.
 
izvor: washingtonpost.com, wakeup-world.com
 
 
[button_icon icon="asterisk" url="http://www.novi-svjetski-poredak.com/?p=10557"] PRETHODNI ČLANAK [/button_icon]

Filed under: Featured, TEHNOLOGIJA I ZNANOST, VIJESTI IZ SVIJETA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,